• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. akara
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 20
    • Konu 0
    • İleti 281
    • En İyi 189
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 1

akara

@akara

I will succeed
    America, are you bigger or am I?

521
    İtibar
    593
    Profil Görüntülemeleri
    281
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

akara Takip etme Takip Et
    ⭐

akara tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Temmuz 15 de inşallah kesin göç yapıyoruz, Ankara'da müstakil evimiz , SUV arabamız, gıda üzerine şirketim eşimin memuriyeti dışarıdan sadece maddiyat olarak bakarsak harika bir hayat diyorsunuz. Peki 44-45 yaşlarında delimiyiz de hayatımızı 5-6 bavula doldurup sırf yeni bir macera olsun diye mi yola çıkıyoruz. Değil kardeşim güzel ülkemizde artık beyaz siyah yakalısı kalmadı. Bahçeden hiç çıkmadan harika hayat ama trafikte, okulda yolda çarşıda her yerde ya adaleti kendin sağlayacak şekilde hukuk ve kural tanımaz yaşayacaksın yada sessiz hakkı gasp edildikçe bana ne görmeyim aman bana dokunmasın diye sinmiş yaşacaksın. Ama gün geliyor sanada dokunuyor ahlak ve adalet dışı bir uygulama ama gücün yetmez ise kalıyorsun. Amerika'da olan bir sürü şeyi örnek gösteriyorlar tabiki vardır ama kanun uygulanıyor bunu bilen cogunluk ise kurallara uyuyor. Eşim ve ben maalesef ülkemizden ümidi kestik kısa vadede hiç bir düzelme beklemediğim gibi daha kötü olacağından korkuyorum. Hayatımı bavula alıp çıkdık yola da yapmıyorum. Bir senedir plan yapıyoruz, eşim nerede çalışırım, ben ne iş yaparım. İlk aylarda gider/gelir ne olur, nasıl dile ve kültüre adapte oluruz. Anlamadığım şey ise bu sayfada olumsuz yorum yapanların hepsi hala Amerika'da gelin kardeşim ülkenize neden duruyorsunuz o zaman, yani Avrupa'dan Türkiye'ye gelen gurbetciler gibi olmuşsunuz. Maddiyatcı bir göz ile hayata bakan bence bu sürecin başlangıcında mutlu olamaz. Paranız olsada ülkemizde şuan mutlu olamıyorsunuz. Herkezin yolu ve bahtı açık olsun.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      akara
      akara
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sevdemimi bize Viyana konsoloslugundan biraz önce mail geldi. Cevap verdik randevu gününde orada olacağız diye gelen mailin tercümesini paylaşıyorum.
      DV görüşmeniz 23 Ocak Perşembe günü saat 13:00'te planlandı. Lütfen bu tarihi teyit edin.
      Lütfen görüşme sırasında teslim etmeye hazır olun
      Geçerli pasaportunuz ve ABD vizeli önceki pasaportlarınız
      Tıbbi rapor: https://visa.medau.at/en/
      Lütfen CEAC onay sayfasını bu e-postayla ve pasaportunuzla / seyahat belgenizle birlikte doktor muayenehanesine getirin
      Tıbbi muayene sonuçlarının tamamlanması 2-3 gün sürer.
      Lütfen tıbbi muayene tarihinizi yeterince erken planlayın, böylece sonuçlar görüşme sırasında hazır olur.
      Son 6 ay içinde çekilmiş 2 fotoğraf: Fotoğraf Gereksinimleri
      DV Programı için yeterliliğinizin kanıtı (eğitim kurumu diploması) + bir fotokopi
      Doğum belgeniz + bir fotokopi
      Türkiye için 24 aydan eski olmayan polis belgesi ve ikamet edilen diğer herhangi bir ülkeden 12 aydan uzun süredir polis belgeleri
      Mali kaynakların kanıtı (tasarruf, hisse senedi, tahvil)
      DV ücreti 330,00 $ (ABD doları veya Euro olarak nakit olarak veya kredi kartıyla ödenecektir)
      Lütfen mülakata barkodlu eDevlet belgelerinizin çıktısını getirin. eDevlet belgeleri için çeviri gerekmez.
      eDevlet belgeniz doğum tarihinizi, medeni durumunuzu, lise ve üniversite mezuniyetinizi
      (varsa) içermelidir. Bu, tüm başvuru sahipleri için geçerlidir.

BELGE TESLİM ADRESİ: Vize başvurunuz onaylanırsa pasaportunuz ve vizeniz kurye aracılığıyla size iade edilecektir.
      Pasaportunuz size teslim edilmeye hazır olur olmaz e-posta ve SMS yoluyla bir bildirim alacaksınız.
      Pasaportunuzun ve vizenizin Avusturya'daki ev/iş adresinize iade edilmesini veya bunları Viyana'nın merkezindeki teslim alma ofisinden almayı seçebilirsiniz.
      Bunu hazırlamak için lütfen http://www.usvisascheduling.com/ adresini ziyaret ederek kaydolun ve yalnızca BİR profil oluşturun.
      Kayıt yaptırmak ve belge teslimat adresinizi girmek için Göçmen Dava Numaranıza (VNN#) ihtiyacınız olacak.
      Kayıt ekranı size izin verse de bir P.O Kutusu, APO, DPO veya Avusturyalı olmayan bir SİVİL Adres girmeyin. Lütfen vize alıcısının adının (veya bakım/bakım adının) posta kutusundaki adla eşleştiğinden emin olun.

ÖNEMLİ
      COVID aşısı son 12 ay içinde yapılmış olmalıdır. Tıbbi muayene sırasında doktor muayenehanemizde COVID aşısı olabilirsiniz, maliyeti 15 Euro'dur.
      Aşılarla ilgili daha fazla bilgi için lütfen Panel Hekim ofisimiz ile iletişime geçin: https://visa.medau.at/en/

Adresiniz:
      ABD Konsolosluğu
      Parkring 12a (Marriott Oteli ile aynı bina, yan giriş, 4. kat)
      1010 Viyana

İngilizce veya Almanca olmayan belgeler tercüme edilmelidir.
      Sizi yakında görmek için sabırsızlanıyoruz.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      akara
      akara

@R-Mutt endişeleriniz de çok haklısınız. İnsan hayatını bir bavula doldurup hiç bilmediği bir kültüre yolculuk yapıyor. Ama zaten en büyük başarmak bence bunu yapmaktır. Türkiye'de tanıdığım kaç kişi buna cesaret eder diye bence bir sorun. İnanın çogu lafta kalıyor. Siz zaten buna cesaret edip başarmışsınız. Oradaki yaşantı tabiki kolay olmayacak ama takılmadan sabit durmadan insan geliştirmeli kendini, sosyal çevre, iş, hayat tarzı buna siz ne eklerseniz (ev, araba maddiyatcı bakışlar için). Türkiye'deki arkadaşlarınız ne mi yapıyor ben işletmeciyim, yaşım 44 şuan kasada otururken size yazıyorum. Etrafımda 3-4 kafe var. Bize gelip önce en ucuzundan dürüm yiyorlar, kalan parayı hesaplayıp bir kahve alıp akşama kadar oturuyorlar. Çünkü iş, çalışmak, üretmek yeni gençlikte biraz sıkıcı, ha diyeceksiniz üreten ne kazanıyor maalesef kazanamıyor. Kazansa da huzurlu harcıyamıyor. Adalet bitti diyoruz ama bence en temelde ahlakta bir çöküntü var maalesef. Herkes diye burada cümleye başlıyor hak arayan ama o herkes nedense sadece kendi düşüncesindekiler oluyor. Hiç bir zaman herkes olmuyor ve bir gün geliyor sizde hak arıyor oluyorsunuz. (Bunu illa Adalet sarayında olarak düşğnöeyin trafikte, okulda, markette, ışıklarda, parkta vb) Güçlünün kanunu geçerli şuan güzel ülkemde ben kısa vadede (10-15 yıl) hiç bir iyileşme beklemediğim gibi daha kötüye gideceğine inanıyorum. Bence mücadeleniz yeni başlamış pes etmek en kolayı, ama sabit kalmayın. Hareket iyidir. İş değiştirin, ortam değiştirin kendinize plan yapın, yürüyüş spor, sinema hayatınız sadece çalışma ve uyku üzerine kurulu oldugunda sorun başlıyor bence. Size bol şanslar, herşey gönlünüzce olsun.

akara
      akara

Öncelikle sureci devam eden yeni ve eski tüm talihlilere kolaylıklar dilerim. Umarım sorunsuz, kotasız herkes vizesini alır. Ocak ayında ilk girişimizi yapmıştık. Oğlum üniversite eğitimine erken başlamak için bizim ile dönmedi. Bir hafta kaldıktan sonra geri dönüş yaptık ve lise 10 sınıf kızım, öğretmen esim ve esnaf ben 15 temmuzda Pensilvanya havalimanından giriş yaptık. PA ilk başkent olması sebebiyle merkezi eski yapılardan oluşuyor. Ama philly merkez yeni gökdelenler ve is merkezleri ile eski ve yeni Amerika Sentezini yakalamış. Biz delawere county den kız kardeşimin burada olması ve bize kefil olması ile ev tutabildik. Amerika’da kredi geçmişiniz yok ise maalesef her şey zor. Sırasıyla yaptığım isleri ve yardımı dokunacak bilgileri paylaşayım.
      1- SSN sadece benim gelmediği için ssn ofisine gittik. Benim ingilizcem ailede kotu olan tek kişi olduğumdan aileden birileri tercüman oldu. Ssa ofisleri iki tip, bazıları ssn kartlarına bakmıyor. Randevusuz gidebilirsiniz ama internetten on bilgileri mutlaka yükleyin yoksa elinize internetten randevu al bilgileri gir yazan kâğıdı verip gönderiyorlar. Ben randevusuz ikinci gidişimde talebi oluşturduk ve 5 gün sonra ssn kartım geldi.
      2- Ev kiraladığınızda elektrik ve gaz işlemleri peco tarafından yapılıyor. Telefon ile elektriği açıyorlar yeter ki ssn olsun. İnternet için xfinity tercih ettik. 500 mbps hiz sinirsiz aylik 40 dolar. Türkiye hatlarımızı esim ve ben kontörlü yapıp telefonları getirdik ama cin markali telefonlar burada pek çalışmıyor o yüzden ebaydan uyguna telefon aldık. Hat olarak t mobile aile paketi alınca kişi başı 25 dolara geliyor. Ev için mutlaka sigorta isteniyor. En basic sigorta yıllık ödediğinizde aylık 10 dolara geldi. Linki alta bırakıyorum.

Homebody | Renting that works for you

Homebody | Renting that works for you

Pay rent, request maintenance, book amenities, and explore renter-friendly insurance and protection—all in one resident app built for modern renting.

3- Ev eşyalarını IKEA ve amazondan aldik. Kizimin okul kaydı için okul district ofisine internet adresinden başvuru yaptığınızda size kayıt için randevu ve gerekli belgeleri gönderiyorlar. Kızım yas itibariyle ve buradaki okul geçmişi daha fazla olmasını istediğimizden tekrar 10 sınıf olmasını talep ettik. Yaşı uygun olduğundan kabul edildi. Okul için gerekli belgelerden bazılarını noter tasdiki gerekiyor. Noterler burada bir kurum gibi değil şahıslar bu noterlik belgesini aldığından her yerde bulunuyor. Bank of america müşterilerine bedava bu hizmeti sunuyor. Oğlumun lise diplomasi noter tasdikli, tercümeli ve apostilli olmasına rağmen kabul edilmedi. Americanin not sistemine çevrilecek şekilde tasdik Kurumlarından bir tanesine yaptırmamız gerekti.
      4- Medicad, gida yardimi ve çocuklar için okul yemeği yardımına başvurduk. Bulundugumuz bölgede her yas grubu öğrenciler için kahvaltı ücretsiz ve eğitim için tablet veriliyor. Gelir durumu belirli bir seviyenin altında olan oturumu olan herkese verilen bir hak olduğundan özellikle sağlık acısından yaptırmanızı tavsiye ederim. Link altta:

COMPASS Homepage
      5- PA eyaletinde Türk ehliyetiniz 6 ay geçerli fakat araç almak isterseniz üzerinize alamazsınız, ya PA ehliyeti yada real ID kartınız olmalı. Ehliyet almak içinde linki altta attığım PENDDOT binalarına gitmeniz gerekiyor. DL-180 formu (doktor kontrolu şart), green card ve adres kanıtı için iki adet adresinizi gösteren belge (fatura, posta, banka mektubu, amazon sipariş formu vb) doktor raporu için sağlık güvenceniz olmağından hastaneye gitmeyin. Her yerde olan eczanelerin çoğunda munitclinic ler mevcut orada yaptırabilirsiniz. Ehliyet için önce yazili test (18 soru 15 dogru yapmalisiniz, tukce dil desteği yoktu benimde İngilizce zayıftı ama Pendot kitapçıktaki örnek soruları ezberledim aynisi cikiyor ve geçtim. Direksiyon sınavı kolay ama benim gibi çok iyi şoförüm demeyin. Tüm kurallara uyun, Tek el direksiyon tutmayin ben kaldım ilk denemede 😊. Tekrar girdiğinizde ücret ödemiyorsunuz. Randevu almak sikinti biraz sürekli kontrol ederseniz boşluk mutlaka yakalıyorsunuz.)
      Ehliyeti aldıktan sonra aldığınız araba tittle (bizdeki ruhsat) ve plaka işlemleri için tekrar pendota gitmeden her yerde mevcut tags Officelere gidip 45-50 dolar karışlığında alim satım vergisi, şehir kayıt vergisi, kayıt gibi tüm işlemleri onlar yapacak şekilde verebilirsiniz. Plaka hemen veriliyor zaten oradan. Araç alim satımı konusunda en ucuz Amerikan Eyaletlerinde olduğundan yüzde 6 ödedik. Toyota coralla aldık 2013 model 7500 dolara, ilk etapta her isimizi yaptık onun ile maşallah alacaksanız japon arabası bence. PA da ayrıca aracı her sene inspection dene bizdeki tuvturk misali kontrole sokmanız lazım. Ama burada her tamirciye o yetkiyi vermişler parayi verip kontrol yaptirmaniz lazim.

https://www.pa.gov/agencies/penndot#sortCriteria=%40copapwpeffectivedate descending

Driver and Vehicle Services

Driver and Vehicle Services

Learn about Pennsylvania Driver and Vehicle Services.

6- Ev için alış verişleri genellikle Walmarttan yapıyoruz. Fiyatları diğer marketlere göre (aldi, gaint, acme) daha uygun. 7/24 açık bir market yılın tek günü kapalı oluyormuş. Birde toptan alış veriş yapılan costco var. Orada fiyatlar daha uygun ama üyelik kartı ile girilebiliyor. Ama üyelik ücretini alış verişte rahat çıkarırsınız. Helal damgalı et ve kıyma costcoda mevcut.
      7- Çevremizdeki kiliselerde bedava dil kursları var şuan için haftada iki gün klişeye gidiyoruz. Genellikle speaking üzerine ama çok faydasını gördük. Bulunduğumuz bölgedeki Türkiye’de halk eğitim gibi bir kurumdan ise daha kapsamlı bir kurs için kayıt oluşturduk. Seviye belirleme sınavına göre yeni açılacak kurslara yerleşeceğiz buda ücretsiz. Birde comminity collegelarda paralı kurslarda var. Size hangisi uyar ise
      8- Facebok Marketplace takip etmenizde fayda var, ücretsiz yakınınızda verilen ev eşyasından, alet edevata kadar her şey bulabilirsiniz.
      9- Başlangıç olarak Dordash yapmaya başladım. Günlük 5-6 saat ile 80 dolar civarında kazanıyorum. Henüz 5 gün oldu daha acemilikte var tabiki yavaş yapıyorum. Shopper, amazon flex ve spark için sirada beklemedeyim. Dordasha gore daha planli ve kazancı daha yüksek olduğunu duyduğumuz bu uygulamalara bakacagiz.

Son olarak genel izlenim olarak; Yasim 44 iyiki gelmişim diyorum. İnsan gibi yasamak bu galiba, en ufak örnekler vermek istiyorum.

• Arabada kontrol amacı dışında Korna kullanmadım henüz,
      • Herkesin sorry diyerek özür dilemesinden sıkıldım 😊
      • Bu ülkede bir ayda kuralların islediğini hemen anlıyorsunuz, kim olur isen ol ne giyinirsen giyin, nasıl konuşur isen konuş kurallara uyduktan sonra kimse ile sorun olmuyor.
      • Resmi işlemler çok yavaş çünkü eski mesleğimden de bildiğim Amerikaların bir sistem çalışıyor ise kullanmaya devam et mantığından posta/mail cok kullaniliyor. Başvurunuzu hızlı yapmak isteseniz bile adamların ruhu yavaş ve sakin çalışmak üzerine 😊
      • Bu ülkeye planlı programlı ve sıfırdan hayata başlayacağınızı bilerek geldikten sonra uyum sağlamak kolay yeter ki siz isteyin yardımcı olmak için her şeyi yapıyorlar.
      • Amerika’da başlangıçta olmazsa olmaz ve önem sırası yap derseniz;
        1- Dil
        2- Kredi karti
        3- Ehliyet/real id kart
        4- Araba
        5- Güvenilir dost/akraba
      • İs konusuna lütfen girmeyin meslek, geçmiş, bitirilen okul inanın istisna gruplar haricinde hic bir önemi yok burada, ben maddi gelir çok iyi urumda iken buraya geldim. Birinci öncelik çocuklarımın geleceği daha sonra ailemin kalan ömrünü güvenli ve huzurlu geçirmesi. İs olarak her şeyi yaparım kafasında gelin ki ilk başlangıçta gocunmadan kibir duygusuna düşmeden birikimlerden mümkün olduğu kadar az kullanın. Planım ilk bir yılı bu şekilde dil ve adaptasyon ile geçirerek gözlem yapmak. Esnaflık veya başka isler ondan sonra karar verip yatırım ve ev alma planımıza geçiş yapacağız inşallah.

Green cardin çıkması, vize için başka ülkelere gitmek uğraşmak inanın zor olan kısmı yapıyoruz. Amerika kısmı ise başı zor gibi ama devamı ise huzurlu olacağının sinyalini her turlu bana su ana kadar verdi. Bu yolda denizleriniz sakin, pruvaniz neta olsun…
      arama kelimeleri : pensilvanya, pennsylvania, PA, COMPASS, medicad, Sağlık yardimi, ehliyet, okul kayit

akara
      akara
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

27 Ocak itibariyle istanbul-londra-phıledıphıa aktarmalı olarak Amerikaya giriş yaptık. Herhangi bir sorun ile karşılaşmadık. @Uzuzi herkezin hayali inşallah en kısa sürede gerçekleşir.

akara
      akara
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

İyi günler Viyana'dan asıl talihli @Uzuzi eşim ve ailemiz ile Viyana'da bugun sağlık muayenesi olduk. Çok uzatmadan belki herkezin kafasını karıştıran cevapları yazayım.
      1- Havalalanından local sım aldık 25euro, tüm aile ortak wıfı noktası yaptık, tek kişiye baglanıp internet aktif ettik.
      2- Tren bileti için kırmızı otomatlardan vienna sınırına kadar olan bile için 2,4 Euro, şehir içi 24 saat geçerli 8 Euro biletlerden aldık. Bu biletler tren, otobüs ve metrolarda geçerli. Google haritalar ile birebir trenler geliyor. Trene bindiğiniz yerde panolarda sizin bineceginiz trenin hangi bölümlerde duracağı yazıyor. Tek ve uzun bir tren istasyonunda tabela ile bölümlere ayrılmış trenlerin boyu küçük gelip o bölümde duruyor. Biletleri turuncu onay kutularında onaylatın (tarih ve karekodlu biletler için onay gerekmiyor)
      3- Dr. Molnar 4 kişilik aile için toplam 1700 Euro ödeme yaptık. Covıd aşısı ellerinde kalmamış önemli değil artık sorun olmuyor dedi ama sonradan gelirse, size değil ama yeni gelenlere yaparız dedi. Eşim ve bana Tifteri ve tetenoz olması gerekiyormuş. 3 kan tahlili (kızım 15 yaşımda oldugundan kan tahlili ne gerek yokmuş), oglumdan genç oldugu için (19 yaş) idrar tahlili istediler. Muayene az ingilizce ile rahat yapılıyor. 2-3 saat içinde bitti. Binaya yakın otobüs durağından 5A otobusu ile röntgen çekimine gittik orası kalabalık, girişteki bamkodan ortadaki dugmeden sıra alın, orta bankodaki Ümran adlı Türk bayan çok yardımcı oldu. Çekim bitince CD leri verdiler. Türk çok fazla yardımcı oluyor insanlar yabancılık çekmezsiniz. Türk/alman dönerini deneyin, porsiyon olarak çok çok doyurucu ve lezzetli. Bu arada Ankara soguk ise Viyanadaki ne dedik. İnanın çok soguk, bere, eldiven, içlik, dışlık vb. ne varsa getirin. Soguk ısırıyor derler ya tam öyle 😄 Merak ettiğiniz sorunuz olur ise yanıtlarım.
      Mülakat deneyimi ayrıca atarız inşallah.

akara
      akara
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@sevdemimi sizi çok iyi anlayan birisi olarak inanın tamamen kültür şoku dedikleri bu olsa gerek, Ocak ayında ailemiz ile PA ya iniş yaptık eski bir eyalet olmasından da kaynaklı ilk merkezden geçtik dedim bumu amerika 😆 bir iki gün sonra araba ile gezince anladık ki biz bir şey görmemişiz. İlk izlenimim Amerika'da ilk olması gerekenler 1- GSM Hat 2- SSN ve GC 3- Araba 4- İngilizce
      Ailede tek ingilizce zayıf benim ama şuan gidip gördüm ve benzinci kasasındaki Hintli dayı ile muhabbet edince bendede birşeyler varmış dedim. O bile bu kadar kötü konuşarak işte çalışıyordu ki düşünün ben ona kötü diyecek seviyede idi İngilizcesi 😅 evden çıkın gezin, keşfedin insanlar ile diyalog kurun, zaten herkez merhaba demeden geçmiyor. İnanın karamsarlık geçiyor ha yanlışmı yapıyorum sorusunun cevabını Türkiye'ye dönene kadar tam oturtamadık eşim @Uzuzi ile ama Türkiye 'ye dönünce kararımızın doğruluğunu tasdik ettik. 44 yaşındayım önceliğimiz çocuklar ve ne kadar ömrümüz var ise eşim ve ailem ile daha huzurlu, mutlu, güvende ve refah içinde geçirmek. Başında tabiki zorluk olacağını biliyoruz kolay olsa idi zaten herkez yapardı. Ben yapacağım inşallah, bu platformdaki insanlara bakıyorum çoğunluğu zaten sadece vize için neler yaptılar/yapıyorlar. İnanın Amerika kısmını çok kolay yaparız yeter ki inanın. Pozitif düşünceden ayrılmayın. Bol şanslar.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      akara
      akara
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

15 temmuz PA havaalanından kesin girişimizi green cardlar ile yaptık. Ankara-Frankfurt- phıledephıa aktarmalı uçuş ile ulaşımı sağladık. 2*23 valiz hakkı bunda etkili oldu. PA Havaalanında tatlı sert bir ikaz oldu, bu kartlar turist gibi kullanılmaz dikkatli olun 6 aydan fazla sakın kalmayın iptal edilir gibisinden tamam dedik. Yiyecek olup olmadığı ve ne kadar para getirdiğimiz soruldu. Uber veya taksi kullanırız dedik ama daha onlara ulaşamadan Hintli abiler yardımcı olalım gibisinden geldiler neyse dedik taksilere kadar gitmeyelim geniş aracı olan aldı ve bizi kardeşimin evine götürdü. Hemen sadece benim gelmeyen ssn numarasına başvurdum, bank of americadan ssn olmadan hesap açılımı yaptık. Türkiye'deki eski telefonlarımız maalesef e sime uyumlu olmadığından ve buradaki sim kartlar ile çalışmayadıgından yeni telefon aldık. Tr ile banka kamu kurumu gibi iletişimi wifi araması ile sorunsuz yaptım. TEB bankasındaki hesabımdan her gün 300 dolar kesintisiz çekebiliyorum. Araç alımı ve tuttugumuz ev eşya alımı için ugraşıyoruz. Kütüphanelerdeki dil kurslarına kayıt yaptıracağız herkese kolay gelsin.

Yolculuk içinde yayımlandı
      akara
      akara
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Viyana mülakat deneyimi; saglık muayenesini daha önce yazdığımdan tekrar bahsetmiyorum. Marriot otel yan tarafında küçükte olsa Amerikan konsoloslugu tabelası mevcut kapıdan girip 4 ncü kata çıkınca, kontrolden geçip salonda bekliyorsunuz. İlk evrak teslimi için çagrıldık, parmak izleri alınıp evrak teslimi yapıldı (hesapta asıl talihli @Uzuzi ve benim adıma 4 kişilik aile için 35 bin dolar yeterli dediler) başka bankada olan paramızı sunmak istedik bu yeterli dediler. Diploma aslı, arşiv kaydı, formül A ve formül B ve 2 adet 5*5 fotoğraf alındı. Diğer evrakları almadılar. Evrak tesliminden sonra sıra ile görüşme için yine aynı bankolardan birisine çagrıldık. 6 talihli vardık. İlk talihli @ogo için biraz olumsuz geçse de inşallah en kısa sürede eksik evrakını tamamlayıp alacağına inanıyorum. Sonraki iki kişide aldı sıra bize gelince sırası ile asıl talihli den başlayarak kısa sorular soruldu. Amerika'daki planınız nedir?, kaç yıllık evlisiniz?, siz ne iş yapıyorsunuz, eşiniz ne iş yapıyor? Oglumuza üniversite için plan varmı? Kızama liseye gideceksin herhalde gibi sohbet sel konuşma oldu. Bayrağı aldık, pasaportu teslimi için yarına yetiştirmeye çalışacağım dedi bakalım. 4x330= 1320 dolar yatırdık. Herkez için en kolay şekilde ve gönlüne göre olsun inşallah. Kısmet ise iki gün sonra Phıledalpıa havaalanında giriş yapacsgız. Sadece giriş çıkış yapmak için asıl yerleşme kısmetse yaza...

akara
      akara
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Arkadaşlar önce herkezin gönlüne göre sonuçlar olsun inşallah. Önce bu forumu kuranlardan Allah razı olsun. Gördüğüm kadarıyla tekrar katılan arkadaşlar deneyimli ama bu forumu bir yerden duyan ve ilk defa gelen arkadaşlar herşey bedava, sadece önce arama butonuna aklınızdan geçenleri, merak ettiklerinizi yazın aratın kısacası kendiniz bir okuyun. Önceki yıllarda insanlar nasıl yol izlemiş, neler değişmiş zaten herkes paylaşıyor. Binlerce kişi foruma giriyor düşünün her gelen aklındakileri soruyor yeniden ve yeniden aynı şeyler konuşuluyor. Zaten bence Amerika'ya ilk hazırlık bu foruma üye olmak ile hazırcılığa veda ederek başlıyor. Arama ve okuma ikiside bedava ... Tekrar herkezin gönlüne göre olsun.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      akara
      akara

akara tarafından gönderilen son iletiler

@mesut57 hocam hoşgeldiniz. Bundan sonraki hayatınız hep böyle kolay olsun inşallah.

akara
      akara
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea cok iyi fiyat PA da sadece inspection icin o fiyat istiyorlar. Walmart ta yag ve filtre degisimi $55.

akara
      akara
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

@mdnone bank of amerikanın değişik şubelerin deneyin. Ben pasaport ile açtım. Ssn dahi gelmemişti geldiğinde eklettim. Başka şubelere gidin mutlaka bir lube yardımcı olmasada başka bamka ve şube deneyin derim. Mesela chase bankası da baya yardımcı oluyor.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      akara
      akara

@mdnone hocam şöyle NJ de Türk ehliyeti ile araba alabiliyorsunuz ama pa da arabayı üzerinize almak için ya ehliyet yada real ıd olması lazım. Siz arabayı alınca sizin üzerinize belgeleri düzenliyor delayer eğer ehliyet veya real ıd alırsanız 1 ay içinde ruhsatı pa dan yaparız plaka çıkar diyor. Yok ikisininde alamaz iseniz o NJ de bir adres gösterip (kendi adresi oluyor genelde) arabayı NJ plakası ile sizin üzerinize çıkartıyor. Ne fark var derseniz nj de vergiler ve sigortalar daha pahalı pa ya göre, bence alabiliyorsunuz ehliyeti alın ki pa da Türkçe desteğide geldi. Sınava Türkçe girebiliyorsunuz, alamaz iseniz real ıd çıkartın, eyalet kimlik kartı yani, zaten banka hesabı, telefon her türlü işlemlerde bu ikisinden birisini isteyecekler sizden. Olmazsa olmaz gibi birley ehliyet.

akara
      akara

@mdnone hocam hoşgeldiniz. Bende PA dayım, size yakın NJ de Türk delayer var ben iki adet araç aldım. İsterseniz özelden yazın, ister siz direkt gidin görüşün. Hertürlü kolaylığı saglar, ismi Ahmet bey. Sitesini aşağıya bırakıyorum gitmeden araçlara bakıp bir fikir edinip gidersiniz. Pazarlık ile daha aşağıya iniyorlar. Bende Türk ehliyeti ile aldım. Size sigorta ve plaka konusunda da her türlü yardımı yaparlar.

https://www.bluestarcar.com/

Birde ilave olarak aşağıdaki ileti ve sonrasındaki bir kaç sayfayı okur iseniz amerikada hangi araba ilk etapta alınmalı sorunuza güzel cevaplar bulacaksınız.

https://yesilkartforum.com/forum/post/522197

akara
      akara
    • RE: Gelir vergisi / beyani

@cagrii ID.me hesabı açarsanız hemen açılıyor. Ben o şekilde yaptım. Delivery hesapları için gerekli background check için ilk açmıştım bu hesabı daha sonra ırs içinde kullandım. Bilgi girişi oldu ama pasaport felan yüklemedim ben.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      akara
      akara

Ben oglum için tubotax kullanmak istedim en son adımda 49 dolar ödeme çıkarttı. Oglum 3 ay sadece tek bir işte çalıştı. Ben aşağıda linkini verdiğim yerden yaptım 16 dolar ödemesi çıktı sadece, oglum normalde ögrenci.

https://www.freetaxusa.com/

akara
      akara

Arkadaslar merhaba yeni giriş yapacak arkadaşlara bir bilgi belki takip edilmemistir. Havaalaninda görevli güvenlik görevlileri maaş alamadığı için iş bıraktı, özellikle büyük havalimanlarinda bekleme süreleri çok fazla artmış. Ayrıca muhtesem fikirli başkan ice ajanlarini güvenlik görevlisi olarak havalimanlarina gönderdi. Ice polislerini görünce şaşırmayın, girişler içinde havalimanina bağlı olarak uzun bekleme sürelerini gozonunde bulundurmanizi tavsiye ederim.

https://www.bbc.com/news/articles/cr513dnq61mo

akara
      akara

@Nalcabasmaz merhabalar oncelikle durumlarimiz cok benzer benimde turkiyeden emekli maasi ve kira gelirimiz var ilk etap haricinde turkiyeden para transferide yapmiyorum fakat yukarıda konuya hakim arkadaslarinda bahsettigi gibi turkiye gelirlerinizi bildirmeniz faydaniza olacaktir. Ben emekli maasi ve kira gelirimiz bildirecegim ama kira gelirinin vergisini turkiyede odeyecegim icin burada bir vergilendirmeye tabi olmayacaktir. Bence gelirlenizi bildirmenizde fayda var. Muhasebecilere kalsak bildirme, gerek yok kafasindalar. Benim anlastigim muhasebeci esim ve benim icin 250 dolar alacak. Ekstra birsey olur ise uzerine ilave olur dedi bakalim. Oglum ocak 2025 ten bu yana burada univ okuyor sadece part time w-2 ile bir iste calisti. Ben TurboTax den ona denemelik yapmak istedim ücretsiz yapmadi ama son asamaya kadar anlasilir sekilde geldi. Ama bizim gibi disaridan gelir ve onun vergisinin odendi gosterilmesi hususuna dair bir girdi gormedim belki sorulara verdigim cevaplardan kaynakli hic çıkmadı önüme, bizde ilk sene muhasebeci ile çalışacağız. Sonra kendim yaparim diye düşünüyorum. Ama sizin muhasebeci baya cok istemis benim konustugum muhasebecilere bakarak.

akara
      akara
    • RE: ABD'ye Gitmeden Önce ve Gittikten Sonra Yapılacaklar

@eceslc aradığınız bilgilere aşağıdaki basliktan ulaşabilirsiniz. Detayli çok anlatım var. Posta ile yapabilirsiniz.
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/471/t-c-konsolosluğunda-adres-beyanı-yapmak/207

akara
      akara