ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@Nothing-Man bekar biriysen evet bence harika biryer
hokey antrenörlüğü için tampa'dan çagırdılar görüşmeye... Bakalım az kaldı... Bütün süreçleri forumdan paylaşmaya özen gösteriyorum. Çünki şahsen birçok seyi buradan öğrendim... -
bekarlık sultanlıktır
bekliyor olacağız(m) Tampa da yaşayan türkler de vardı sanırım, şehir resimlerde çok hoş umarım olur. -
Bu konuda gidişini yazan arkadaşların anlattıklarını ilk sayfadan itibaren keyifle okudum. En hoşuma giden, nasıl yapacağız nasıl edeceğiz diyen bazı üyelerin 5-6 sayfa sonraki nasıl yaptıklarını anlattıkları yorumları oldu. Canlı bir tecrübenin öncesi ve sonrasını gözlemleyebildiğimiz güzel bir başlık olmuş. Biz hala ve henüz piyango katılımcısı rolünde olduğumuzdan bu başlığa bir tecrübe yazmak mümkün olacak mı ne kadar zaman alacak bilemiyorum. Dikkat ettiğim şey, pek çok kişinin ilk girişlerinden sonra 1-2 hafta içinde dönme planı yapıp 2. 3. seferlerde kesin göçü gerçekleştirmeleri, ya da böyle planlamaları. İlk seferde kalıcı olarak göçmek için yeterli araştırma yapmak ve Türkiyedeki bağlarını kesmek için gerekli zaman kalmıyor mu acaba. Başa gelmeden bilinemediğinden bunu düşünüyorum. Ben şahsen ağda yapar gibi cart diye çekip bir seferde halletmek taraftarıyım. Elbette her adımı zor bir süreç. Mali ve psikolojik olarak yorucu ve belki zaman da dar. Ancak gidip gelmek, iki arada bir derede olmak hisleri beni daha çok yıpratır gibi geliyor. Eğer bir gün GC kazanırsak ve vize basımından sonra 6 aylık sürem,z kalmış olursa, bu 6 ay içinde her tür hazırlığımızı yapıp bir seferde gitmek isterim.
-
Merhaba, yakın bir süre içinde Houstan'dan Amerikaya giriş yapacağım. Sorum; havaalanından konaklayacağımız yere uber-lyft haricinde ulaşım imkanı bulunuyor mu? Bulunuyor ise bir günlük araç kiralama ile kıyaslandığında hangi yol fiyat olarak daha makul olacaktır? Havaalanı ile konaklayacağımız yer arası ortalama 50-60 Km. Doğru başlık altına mı soruyorum emin değilim yanlış ise kusura bakmayın lütfen doğru yere taşıyabilirim sorumu.
-
@mayk, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Merhaba, yakın bir süre içinde Houstan'dan Amerikaya giriş yapacağım. Sorum; havaalanından konaklayacağımız yere uber-lyft haricinde ulaşım imkanı bulunuyor mu? Bulunuyor ise bir günlük araç kiralama ile kıyaslandığında hangi yol fiyat olarak daha makul olacaktır? Havaalanı ile konaklayacağımız yer arası ortalama 50-60 Km. Doğru başlık altına mı soruyorum emin değilim yanlış ise kusura bakmayın lütfen doğru yere taşıyabilirim sorumu.
Google maps'ten toplu tasima hizmeti var mi diye bakabilirsiniz; eger toplu tasima yoksa genelde taksi, ozel ulastirma servisleri, shuttle'lar veya uber/lyft gibi alternatifler mevcuttur... havalimaninin sitesinden kontrol edebilirsiniz, liste olmasi lazim.
-
-
@crazycells çok teşekkür ederim değerli bilgiler için.
-
@ayvalik10 çok teşekkür ederim cevabınız için. Açıkcası geçici bir konaklama yeri olacağı için yazmak gereği duymadım.
-
@mayk houston’da toplu tasima cok kisitli. Gideceginiz yere ulasmaniz saatler alabilir. Eger bir gunluk araba kiralamayi dusunuyorsaniz iyi bir tercih olmaz sayet araci havaalanina geri teslim etmeniz lazim.
-
@mayk, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Surada tum secenekler listelenmis: https://www.fly2houston.com/iah/shuttles-buses/
-
@HockeyUmpire2 hayırlı olsun. Yeni yaşamınızda mutluluklar diliyorum. Şansınız bol olsun
️ -
@mayk https://www.lyft.com/rider/fare-estimate
Lyft 45-50$
Lyft XL 85-93$
gibi gosteriyor. Verdigim linkten kesin adresleri yazip yaklasik fiyat alabilirsiniz. Ama genelde cok fazla degisken isin icine girince bu rakamlar dusuk cikabiliyor. -
Merhaba,
Trump un yeni çıkarttığı göçmenler için Sağlık Sigortası yürürlüğe girdi mi?
Ocak ayında ilk girişimizi yapacağız ve 10 gün sonra geri döneceğiz. Temmuz 2020 gibi de yerleşmeyi planlıyoruz. sigortayı 30 gün içerisinde yaptırmamız mı gerekiyor. yaşamadığımız halde. Türkiyede sağlık sigortamız var bunu kabul ederler mi? -
@asel, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris
Ocak ayında ilk girişimizi yapacağız ve 10 gün sonra geri döneceğiz. Temmuz 2020 gibi de yerleşmeyi planlıyoruz. sigortayı 30 gün içerisinde yaptırmamız mı gerekiyor. yaşamadığımız halde. Türkiyede sağlık sigortamız var bunu kabul ederler mi?
göçmenler için sağlık sigortası diye bir şey mi çıktı? benim haberim yok vallahi varsa biz de yaptıralım bari
-
Gocmenler icin sağlık sigortası degil de göçmenler icin sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu gelecek sanırım. Henüz bir gelişme yok diye biliyorum.
-
@Edelweiss bu dediğiniz sakın "ülkeye gelecek göçmenlerin kendi sağlık giderlerini karşılayacak gücünün olduğunu kanıtlaması gerekiyor" olmasın?
-
@mhepekiz Farklı bir şey mi söylemişim yukarda?

-
@Edelweiss sigortayla bu farklı şeyler ki. yani 5 milyon dolarınız var diyelim sigorta yaptırmadan da sağlık giderlerinizi karşılayabilirsiniz.. bence ziyadesiyle farklı. gücünüzün olması başka, sigorta zorunluluğu başka şeyler ki burada sağlık sigortası zorunluluğu kimse için yok...
-
@mhepekiz Yalnız soz konusu beyanname 30 gün içinde sağlık sigortası yaptırmayan veya sağlık masraflarını karşılayacak kaynakları olmayan göçmenlerin ülkeye girişlerinin yasaklanmasını kapsıyor.
-
@Edelweiss ülkeye girdikten sonraki 30 gün içinde sağlık sigortası yaptırmamı bekliyorsa girişi nasıl engelliyor
Burada bir tuhaflık yok mu 30 gün karantina da mı tutacak. "Sağlık sigortası yaptırmayanı atarım ülkeden" derse o başka ama şu ana kadar öyle bir şey duymadım ben
Benzer Başlıklar
131
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k