Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    Umarım doğru yere yazıyorumdur. Dün akşam 19.00 itibarıyla Houston'dan giriş yaptık. Neden Houston, biz Austin'de yaşama kararı aldık ve o nedenle uçuşumuzu buraya yaptık.

    THY ile uçtuk biz İzmir - İstanbul - Houston şeklinde. Köpeğimiz de bizimle yolculuk yaptığı için olabildiği kadar az aktarma olsun istedik yoksa daha ucuz uçuş seçenekleri de vardı. Oldukça sakin ve rahat bir uçuş yaptık.

    Koltuğumuz önlerdeydi o nedenle George Bush Havalimanına inince hemen çıktık uçaktan. Ön sıralarda pasaport kontrolüne girdik. Meksikalı olduğunu düşündüğümüz "Cengiz abi" görünümlü bir görevliye zarfları ve pasaportları verdik. Parmak izi ve kameradan sonra bizi ayrı bir odaya aldılar ve oturmamızı istediler. Bu kısım çok önemli mutlaka oturmanızı istiyorlar birisini uyardılar ayakta duruyor diye.

    10 dk içinde işlemlerimizi halledip pasaportlarımızı giriş basılmış olarak bize verdiler. Hoşgeldiniz dediler.

    Üzerimizde para olduğunu beyan sorulmadığını aktardık (Uçakta form falan da dağıtmadılar) gümrük bölümüne geçirdiler bizi yanımıza bir görevli verip bütün valizlerimizi de getirmemizi istediler. Bizde sörf malzemeleri var Smoky var toparlamak zaman aldı bir hanım eşlik ve yardım etti bana.

    Sonra valizler xrayden geçti. Smoky hariç onun evraklarını görmek istedi görevli baktıktan sonra "Perfect" çaktı bir tane 🙂 Valizleri açtırmadılar bile bazılarını didik didik ediyorlar. Xrayden sonra para beyanı için yan masaya geçtik. Söyledik üzerimizdeki parayı bu arada görevliye fısır fısır "Bana yardımcı olan hanıma tip vermem uygun olur mu rüşvetçi durumuna düşmeyeyim" dedim "Yok onlar geçimini öyle sağlıyor" dedi. "Ne vermek doğru olur" dedim kaç valiz olduğunu sordu "10 dolar falan veririm ben olsam" dedi. Sonra o hanım ortadan kayboldu arandım bulamadım halbuki hazırlamıştım 10 doları.

    Sonra da çıktık her şey bu kadardı. Hakkını ödeyemeyeceğim @semavi bizi havaalanından aldı eşyalarımızı toparlayabilmek için minivanla gelmiş. Gökhanla birlikte bizi karşıladılar ve otele bıraktılar sağolsunlar. Gerçekten hayatımızı ekstra kolaylaştırdı, dediğim gibi hakkını ödeyemem.

    Smoky soruluyor. Hiç sorun yaşamadı bayıltmadık emedur verdik. İzmir - İstanbul uçuşunda yalnızdı ama İstanbul - Houston bir tane de arkadaşı varmış kendi aralarında sohbet etmişlerdir herhalde. Çok susamıştı ama gümrükte para beyanı yaparken görevlinin yanında konuşuyorduk biz Gonca'yla su verelim falan diye "Restroom" vs derken biz görevli arkasındaki kapıyı gösterip "Kullanabilirsiniz" dedi hemen su verdik bizim oğlana. Tabi biraz "Ne oldum lan nereye geldim" durumunda ama gayet iyi.

    Jetlag olmadık. Akşam 23.00 gibi uyuduk sabah 07.00 gibi uyandık bu da son not.

    Herkese yardımı desteği iyi dilekleri için teşekkürler. Daha ülkeye girerken sırayı patlatmak isteyen bir aileye görevlinin müdahale ederek en arkaya gönderdiğine tanık oldum bu da beni umutlandırdı. Araya kaynamak vs Türkiye'de sıradan malum. Haksızlık her seviyede önlenirse mutlu olabilirim diye düşünüyorum ki bunu birebir gördüm...


  • Hayırlı olsun, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, şimdi yazdıklarınızı okuyabilirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhepekiz su konuyu ilk giris icin:

    Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Su konuyu da sonrasi icin kullanabilirsiniz:

    Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Yorumu oraya aktarin isterseniz, sadece orada konusulsun diye ben burayi kilitliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum