• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. mhepekiz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 29
    • Konu 9
    • İleti 521
    • En İyi 285
    • Tartışmalı 6
    • Gruplar 0

mhepekiz

Yasaklı

899
    İtibar
    3293
    Profil Görüntülemeleri
    521
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mhepekiz Takip etme Takip Et

mhepekiz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

THY ile uçtuk biz İzmir - İstanbul - Houston şeklinde. Köpeğimiz de bizimle yolculuk yaptığı için olabildiği kadar az aktarma olsun istedik yoksa daha ucuz uçuş seçenekleri de vardı. Oldukça sakin ve rahat bir uçuş yaptık.

Koltuğumuz önlerdeydi o nedenle George Bush Havalimanına inince hemen çıktık uçaktan. Ön sıralarda pasaport kontrolüne girdik. Meksikalı olduğunu düşündüğümüz "Cengiz abi" görünümlü bir görevliye zarfları ve pasaportları verdik. Parmak izi ve kameradan sonra bizi ayrı bir odaya aldılar ve oturmamızı istediler. Bu kısım çok önemli mutlaka oturmanızı istiyorlar birisini uyardılar ayakta duruyor diye.

10 dk içinde işlemlerimizi halledip pasaportlarımızı giriş basılmış olarak bize verdiler. Hoşgeldiniz dediler.

Üzerimizde para olduğunu beyan sorulmadığını aktardık (Uçakta form falan da dağıtmadılar) gümrük bölümüne geçirdiler bizi yanımıza bir görevli verip bütün valizlerimizi de getirmemizi istediler. Bizde sörf malzemeleri var Smoky var toparlamak zaman aldı bir hanım eşlik ve yardım etti bana.

Sonra valizler xrayden geçti. Smoky hariç onun evraklarını görmek istedi görevli baktıktan sonra "Perfect" çaktı bir tane 🙂 Valizleri açtırmadılar bile bazılarını didik didik ediyorlar. Xrayden sonra para beyanı için yan masaya geçtik. Söyledik üzerimizdeki parayı bu arada görevliye fısır fısır "Bana yardımcı olan hanıma tip vermem uygun olur mu rüşvetçi durumuna düşmeyeyim" dedim "Yok onlar geçimini öyle sağlıyor" dedi. "Ne vermek doğru olur" dedim kaç valiz olduğunu sordu "10 dolar falan veririm ben olsam" dedi. Sonra o hanım ortadan kayboldu arandım bulamadım halbuki hazırlamıştım 10 doları.

Sonra da çıktık her şey bu kadardı. Hakkını ödeyemeyeceğim @semavi bizi havaalanından aldı eşyalarımızı toparlayabilmek için minivanla gelmiş. Gökhanla birlikte bizi karşıladılar ve otele bıraktılar sağolsunlar. Gerçekten hayatımızı ekstra kolaylaştırdı, dediğim gibi hakkını ödeyemem.

Smoky soruluyor. Hiç sorun yaşamadı bayıltmadık emedur verdik. İzmir - İstanbul uçuşunda yalnızdı ama İstanbul - Houston bir tane de arkadaşı varmış kendi aralarında sohbet etmişlerdir herhalde. Çok susamıştı ama gümrükte para beyanı yaparken görevlinin yanında konuşuyorduk biz Gonca'yla su verelim falan diye "Restroom" vs derken biz görevli arkasındaki kapıyı gösterip "Kullanabilirsiniz" dedi hemen su verdik bizim oğlana. Tabi biraz "Ne oldum lan nereye geldim" durumunda ama gayet iyi.

Jetlag olmadık. Akşam 23.00 gibi uyuduk sabah 07.00 gibi uyandık bu da son not.

Herkese yardımı desteği iyi dilekleri için teşekkürler. Daha ülkeye girerken sırayı patlatmak isteyen bir aileye görevlinin müdahale ederek en arkaya gönderdiğine tanık oldum bu da beni umutlandırdı. Araya kaynamak vs Türkiye'de sıradan malum. Haksızlık her seviyede önlenirse mutlu olabilirim diye düşünüyorum ki bunu birebir gördüm...

Yolculuk içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz
    • RE: Texas, Austin

Herkesin parmak izi gibi ayrı bir deneyimi olacağına inandığımı belirterek 6 aylık değerlendirme yazıma başlıyorum.

Öncelikle iş. Austin’e 8 Haziran 2019’da geldik ve ben hala bir iş bulamadım. Hala Lyft yapıyorum Amazon Flex yapıyorum. Biraz stratejik hatam olduğunu kabul ediyorum “Google” geçmişim olduğu için “Nasılsa dijital pazarlama alanında kolay iş bulurum” dedim ancak Türkiye’de bizim bildiğimiz dijital pazarlama ve burası oldukça farklı. Bizim ajansta çalıştığımız dönemlerdeki müşteri bütçeleri burada haftalık bütçeler. O nedenle açıkçası bu alanda biraz yetersiz görüldüm bunu da kabul ettim. Google’ın da Austin’de bu alanda pozisyonları yok o nedenle bana faydası olmadı.

3 görüşmede son aşamaya kadar geldim. İki tanesinde reddedildim bir tanesi Google için bir contractor pozisyondu ben reddettim. Hikayesini paylaşmak isterim. 2 hafta kadar önce bir akşam bir mail aldım beni Google veritabanından bulduklarını, Austin’de yaşadığımı gördüklerini Legal Team’de benimle çalışmak istediklerini söylediler. Birisi recruiterla olmak üzere 2 interview yaptık. “Biz seninle çalışmaya karar verdik 9 Aralık’ta başla” dediler tüm detayları anlattılar ve teklif mektubunu beklemeye başladım. Geldi 🙂 Komik bir para teklif ettiler Lyftten kazandığımın yarısı falan.

Bu şekilde kabul etmeyeceğimi söyledim ve onlar da beni ikna etmek için “İyi bir başlangıç olur zaten eski Google çalışanısın vs” dediler. Eşimin de çalışmadığını bu parayla ucu ucuna geçinebileceğimi, eşimin çalışıyor olması halinde bu pozisyonu kabul edeceğimi söyledim. Sonra aklıma geldi benimle konuşurken “Senin takımına bir kişi daha alacağız” demişlerdi. Ben de dedim ki “Eşimi de alırsanız kabul ederim bu pozisyonu”.

“Tamam” dediler 🙂 İki tane aynı maaş elimizi kuvvetlendirebilirdi. Bu arada ben iş arama konusunda yönümü değiştirdim. 10 seneden fazla PHP/MySQL developer yanım var gerçi son 3-4 senede hiçbir proje yapmadım desem yeridir resumeyi değiştirdim biraz haftada 1 görüşme yapar duruma geldim. Biz bunları konuştuğumuzda günlerden Cuma’ydı (Şükran gününden sonraki gün) “Pazartesi eşinle görüşelim” dediler. Gonca’yla randevulaştılar ve Pazartesi 1.30pm için. Pazartesi sabah benim üzerimde denememeleri gereken bir şeyi denediler baskı kurmaya çalıştılar saat 10.30am gibi “Karar vereceksen ver” dediler. Ben de “Öyle mi reddediyorum o zaman” dedim 🙂 Bunu beklemiyorlardı sanıyorum hayli şok oldular sonra recruiter aradı vs. Kapattım sayfayı. Aynı gün 1.30pm’de eşimle görüştüler Bir hafta sonraki Cuma günü de ona tekliflerini yaptılar. Yani hanım işe alındı. Ben ona biraz “Al da at” dercesine bir orta yaptım o da gol yaptı.

Bu, şu anlamda elimi rahatlatacak daha az Lyft, daha çok insanla görüşme. Çünkü oldukça fazla sayıda meetuplara katılıyorum burada. Belki o yolla kalıcı bir iş bulabilirim.

Bu arada bakışımızı biraz değiştirdik. Bu zamana kadar yaşadığımız Austin şehri bana kalırsa son demlerini yaşıyor. (Bu bana göre bunu unutmayın kimseyle boğuşmak için yazmıyorum ilk cümlemi bir daha okuyun lütfen) Trafik gün geçtikçe kötüleşiyor 6 ay öncesiyle bugün arasında bile ciddi fark var 2-3 seneye kadar trafikte adım atılamaz hale geleceğini düşünüyorum ben. Toplu ulaşım yok denecek seviyede o nedenle bir evden 4 kişi çıkıyorsa 4 tane de araba çıkıyor. Bu hızla büyümenin sonunda 2-3 seneye kadar trafikte ilerlenemez hale geleceğini düşünüyorum ve bu beni ürkütüyor. Zira bu, yaşam kalitesiyle alakalı. Kalabalıklaşma, beraberinde pahalılık (Bilhassa, ev, kira ya da satın alma gibi büyük kalemler) ayrıca güvenlik sorunlarını da beraberinde getiriyor. Daha 2 gün önce bir benzin istasyonunda bir adam eşini öldürüp sonra da kendi kafasına sıktı. Bizim sitede falan da tuhaf şeyler oluyor arada. Ama kalabalıklaşmanın kaçınılmaz sonucu bu.

Zaten yereller de bu durumdan son derece rahatsız Google, Oracle ve Apple yatırımları tamamlanınca buranın küçük bir SF olması bence kaçınılmaz. Zaten iş konusunda da şu ana kadar yaşadığım deneyim, konuştuğum insanlar “O kadar kolay” olmadığını gösteriyor. Örnek. Eşim Endüstriyel Tasarımcı, Hollanda TU Delft ve ODTÜ’den çift yüksek lisans diploması var Dell’deki 4-5 pozisyona içerideki Art Director tarafından refere edilmesine rağmen 2 saat içinde ret aldı. Bu kadar zamanda neyi okudunuz, neyi anladınız, neyi reddettiniz.

Bütün bu nedenlerle Austin dışına bakmaya başladık biraz. Eyalet değişikliği de masada.

Şehri öğrendik, kurallara aşina olduk (1 kere radar cezası yedim geçen hafta), sağlık sigortamızı yaptık 1 Ocak 2020’den itibaren geçerli oldukça zor oldu anlamak ama “İlk elin günahı olmaz” diye seçtik bir paketi. Zaten Gonca çalışmaya başlayınca oradan sigortası olacak ödemeler biraz değişecek gibi.

Şu anda 2 arabamız var. Sigorta zamanı gelmişti onların da geçen hafta 6 aylık sigortayı 2 araç için $471’e aldım. Benim yaşım bu konuda etkili tabii ki (Ucuz olmasında)

Austin’in tadını çıkarıyoruz. Eğlencesi bol şehir. Biz de eğlenmeyi seven bir çiftiz. Şehir çok güzel ancak birkaç sene içinde yaşam kalitesinin daha da düşeceğine inanıyoruz o nedenle de buradan bir ev alıp 15 sene buraya demir atmakla, gitmek arasındayız biraz.

Şu anda radarımızdaki şehirlerden birisi Tampa/FL. Gonca’nın oradaki bir yapay zeka şirketiyle 16 Aralık’ta bir görüşmesi var. Benim de orada 4-5 başvurum oldu her an taşınabiliriz.

Yani 6 ayda öğrendiğimiz buranın çok güzel bir şehir olduğu ve yaşam kalitesinin de hızla düşeceği. Dev teknoloji şirketlerinin burada olması da bizi çok etkilemiyor.

Evimizden ziyadesiyle memnunuz. Kalırsak belki 1 yıl daha uzatırız kontratı, onlar da bizden memnun sanıyorum. Kredi skorumuz oluşmaya başladı 710’lar civarındayız sanırım şu aralar.

Lyft yapıyorum ucuna Amazon Flex ekliyorum zaten aynı gün Amazon Flex’ten 2 blok yakalamak neredeyse mucize gibi bir şey o nedenle ikisini kombo yapmaya çalışıyorum. Yorucu mu evet, sürdürülebilir mi hayır.. Ancak elimizde daha iyi bir seçenek olmadığı için en iyi seçenek bu. Zevk almaya bakıyoruz. Zaten şehir kalabalıklaştıkça hem rideshare hem delivery işlerindeki pasta daha da ufak dilimlere bölünecek ve artık geçindirmez hale gelecek diye düşünüyorum. Houston için sürücülerin günlük 50-60 dolara arabayı kapattığını duyuyorum. Kalabalık arttıkça burası da benzer olacak bence. Bunlar benim öngörülerim herkesin düşüncesi farklı olabilir daha önce de belirttiğim gibi. Biz, ailece biraz daha sakin bir hayatın peşindeyiz. Austin’e de turist olarak gelirim 🙂

Birçok arkadaş iletişime geçiyor “Biz de Austin’e geleceğiz abi” diye. Buyrun gelin tabi ama şehir seçiminin biraz “Trendy” kafasına göre yapıldığına inanıyorum ben “Ooooo o gitmiş çok mutlu bu gitmiş çok keyifli” diyerek “Haydi bismillah” diye harekete geçiliyor bence çok doğru değil. Austin, cennet değil zaten Google’larsanız şu anda sadece 2 site falan en tepede gösteriyor, yıldız şehirler farklılaşıyor. Mesela ben başta burada dijital pazarlama projeleri olmadığını görseydim Google’ın belki de bir daha düşünürdüm buraya gelmeyi.

Ondan “Moda” diye değil gerçekten kendi şartlarınızı masaya yatırarak gelin buraya. “Olmadı Lyft yaparız” da çok çalışmayabilir artık zira bazı şehirlerde 1 yıllık ehliyet kuralını sert uygulamaya başladılar belki de onaylanmayacaksınız? O zaman alternatif kazanç kapınız ne olacak?

Ben yazılımcıyım oraya gideyim diye gelen de çok. Buraya gelip 1 yıldan önce iş bulan yazılımcı sayısını bilmiyorum benim bildiğim 1 kişi var. Ama 1 yıldan fazla bekleyen bildiklerim daha fazla. Ne kadar dayanma gücünüz var? Bunu da masaya koyun.

Şimdi de bolca kızın bana gerçekleri söylediğim için. Benim 6 aylık özetim bu.

Sevgi ve selamlar

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Yine bir yer beğenemedim forumda bizden sonra gelecek arkadaşlara faydalı olabilir belki diye 6 günümüzün özetini şöyle bırakayım :

Yarın 1 hafta olacak ABD'ye geleli. Neler oldu neler bitti özetleyeyim.

Perşembe günü ki herkes Smoky'yi merak ediyor onun da çok sersem olmadığı bir uçuşla önce İzmir'den İstanbul'a sonra oradan Houston'a uçtuk. "Smoky uyutuldu mu" hayır sadece 1 tablet emedur verdik yan etkisi sersemlik o da sersem oldu 🙂 İndiğinde de gayet enerjisi yerindeydi hatta İstanbul - Houston uçuşu sırasında yanında bir box daha vardı yani köpek arkadaşıyla uçtu. THY uçuşunda yemekler vasattı ama sorunsuz uçtuk.

Houston'a indiğimizde sağolsun bizi Kadir Zora karşıladı ama bunun öncesinde pasaport kuyruğuna girdik elimizdeki green card zarfını ve pasaportlarımızı alan görevli parmak izi kamera gibi aşamalardan sonra kadın bir görevli eşliğinde bizi ayrı bir odaya yolladı ve oturmamızı istedi. Orada işlemimiz 10 dk kadar sürdü. Aslında havaalanındaki toplam işimiz 30 dk içinde bitti ama biz üzerimizde para olduğunu deklare etmek istediğimizi belirttik. Bu arada THY uçuşta bir form falan vermedi.

Bunu söyleyince bizi gümrük bölümüne aldılar. Birimizin kalmasını diğerinin gidip valizleri almasını söylediler. Bir görevli eşliğinde valizleri, sörf malzemelerimizi ve Smoky'nin olduğu boxı aldım ve tekrar gümrük bölümüne geldim. Smoky'nin evraklarını incelemek istedi görevli "Perfect" dedi. Sonra valizler xrayden geçti açtırmadılar. Yanda bir görevliye gittik üzerimizdeki parayı beyan ettik "Türk parası var mı" dedi "Çok az dedim" hakkaten 20-30 lira kalmıştı TL olarak cebimde "Önemli değil" dedi. İmza attırdı o arada Smoky'ye su vermek için konuşuyorduk Gonca'yla anladı görevli "Kullanın tuvaleti su falan alabilirsiniz" dedi. Gonca da o işi halletti susamış biraz.

Çıktık 5-10 dk sonra Kadir geldi koca bir arabayla 🙂 Bizim eşyalar güç bela sığdı. Hareket ettik. Gökhan'la birlikte gelmişler sohbet ede ede önce Gökhan'ı evine bıraktık sonra Kadir bizi otele bıraktı. Sabah buluşmak üzere sözleştik ayrıldık. Küp gibi uyumuşuz tabi.

Jetlag sorunu yaşamadık sabah normal bir saatte uyandık. Kadirle haberleştik geldi aldı bizi otelden. Önce onun işyerine gittik Arabamızı ayarlamıştı onun yazı çizi sigorta vs işleri yapıldı alışverişimizi yaptık. Birlikte öğle yemeği yedikten sonra tekrar işyerine döndük ve o gün için son işimiz olan telefon hattına gittik. T-Mobile ön ödemeli hat aldık aylık 40 USD/Hat şeklinde sınırsız aldık. Görevli toplam 20 dolar daha ödersek 1 tane LG telefon vereceğini söyledi ayrıca 20 doları sonraki aya devredecekti. Öyle olunca aldık. Bir işimize yaramadı Türklük işte "Fazla olsun" beleş bulduk ya.

Ertesi sabah arabanın lastiklerini değiştirme kararı aldım Kadir'e mesaj attım o da halledebileceğini söyledi. Ama önce banka işimiz vardı yine Kadir'in yönlendirmesiyle Bank of America'ya gittik Özlem hanım bizi Alex diye bir arkadaşa yönlendirdi hesaplar açıldı, paralar yatırıldı vs. İşimiz hızlıca halloldu. Alex da aslında Çinli falan sanıyoruz kendisine Alex diye bir isim bulmuş ama isim bulmak önemliymiş onu gördük biz de düşünmeye başladık açıkçası. Banka işlerimizi halettikten sonra kredi kartı başvurusu için 1 hafta sonraya randevulaşıp ayrıldık.

Sonra arabanın lastikleri için Zora Motors'a gittik.. Kadir bize bir başka araba verdi yolladı gezmemiz için. Büyük bir alışveriş merkezi tavsiye etti. Gittik orada yemek yedik dolaştık biraz sonra döndüğümüzde yola hazırdık. Austin yoluna döküldük. Paralı yol kullanmadık az daha çevreyi öğrenelim diye. Geze geze 3 saatte falan geldik. Konaklayacağımız yerine Airbnb'den ayarlamıştık Pflugerville tarafındaydı. Geldik eve yerleştik. Ev sahibi UBER yapan bir arkadaştı yoktu evde akşam yemeği yedikten sonra uyku moduna geçtik.

Austin'de uyanınca önceden yaptığımız liste doğrultusunda evlere bakma kararı aldık. Ancak günlerden pazar olduğu için hepsi açık değildi açık olanları biraz dolaştık. Genelde temmuzda boşalıyormuş evler biraz boşa dolaşmış olduk. Sonra Zilker Park'ı dolaştık biraz çok güzeldi. Downtown tarafına göz kırpmış olduk. Asıl ev bakma işini Pazartesi günü yaptık herhalde şehir içinde 70-80 mil yol yaptık ve birçok siteye baktık. Birkaç taneye düşürdük seçenekleri kararı bugüne bırakıp uyuduk.

Bugün uyandıktan sonra önce Georgetown'a SSN ofisine gittik. Benim SSN numaram hazır, Gonca'nınki değildi benimkini kağıda yazdı verdi görevli. Goncanınki de 2 haftaya gelecekmiş. Evler arasında en istediğimiz evin verildiğini aynı sitede aynı stildeki bir başka evin de 20 Haziran'a hazır olacağını öğrenince vazgeçip 2.favorimize geçtik. Kağıt işlemleri yapıldı vs. Yarın da evi tutmayı halletme planındayız. Cuma tekrar Houston'a geçeceğiz banka işimiz var. Sonra da taşınma. Şimdilik 6 günümüz böyle geçti.

Akşam saatlerinde de Travis Gölü'ne gittik orada gezilecek çok şey var ama zamanımız çok değildi ayrıca çok yorgunduk her gün 12-13 bin adım yürümüş oluyoruz 6 gündür böyle. Daha detaylı dolaşacak zaman var nasılsa. Bugün bir iş teklifi aldım Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak saatine 25 USD veriyorlarmış yarın önce bir telefonla görüşecek sonrasına bakacağız.

Benzin ucuz kafamız karışık 🙂

Sevgiler

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

Ve geldik yine kısadan uzun bir rapora.. 47 günü tamamladık neler oldu neler hissettik bundan sonra ne olacak?

En çok sorulan soru "Alıştınız mı" benim buradaki yaklaşımım şu eşime de söylediğim şey. Sanki gece uyuduk sabah kapıyı açtık ülke değişmiş ve hayatımıza devam ettik. Birçok şekilde yorumlayabiliriz "İnsan rahata kolay alışıyor" diyebiliriz "Siz dünden hazırmışsınız" diyebiliriz. Ama durumumuz bu alışma başlığında. İlk günlerde trafikteki sersemliğimizi de büyük oranda attık. Tamamen diyemiyorum hala bazen saçmaladığımız oluyor.

Evrak ve teknik işlerde Green Card ve SSN kartları geldi onları koyduk eve duruyor. Yazılı ehliyet sınavında başarılı olduktan sonra "Limitli" bir sürücü belgesi gönderiyorlar. Yanınızda 21 yaşından büyük Texas ehliyeti sahibi birisiyle araç sürebiliyorsun anlamına geliyor. Geldi bize de 2025 yılına kadar geçerli ama zaten Gonca sınavda başarılı oldu herhalde bugün yarın ehliyeti gelir benim sınavım da Perşembe günü sabah 08.30 da... Bakalım ne olacak.

Kendi alanımızda ve alanımızda olmayan işlere başvuruyoruz ama net söyleyeyim geri dönme oranı yüzde 5 falan. Onun da yüzde 80'i falan olumsuz dönüyor. Birkaç telefon görüşmesi yaptık. İlerleyen iş süreci yok. Genel olarak "İşler yavaş yürüyor" durumu zaten var da burada yürümeyen ya da yürümediğini düşündüğümüz bir şeyler var o da bir işe başvuruyorsunuz ve hiç ses çıkmıyor. Şirket ölü taklidi yapıyor adeta. En sinir bozucu olan bu. Bazen de özgeçmişinizi hiç okumadıklarını falan düşünüyorsunuz.

Bazılarınız biliyor benim Türkiye'de Google'daki mesaimin yanında bir de ekmek işim vardı Un ve Maya markasıyla. Texas eyalet yasaları ev fırıncılığına izin veriyor. Biz de burada da bir marka yaratmak için adım attık Dough'n Roll oldu. "Madem vakit var" dedik ufaktan web sitesini falan kurcalamaya başladım, sosyal medyası şu bu derken sipariş gelmeye başladı. 1 haftadır falan sipariş alıyoruz. Bu 1 hafta içinde 3 tane de yatırımcı adayı geldi. Bunlardan bir tanesi Amerikalı diğerleri Türk. Bu alanda bir bakery/breakfast mekanı açmak isteyip istemediğimi sordular. Konuşuyoruz ne olacak bilmiyorum. Belki de iş arama aşamasını tamamen atlayıp kendi dükkanımıza atlayacağız. Benim düşüncem 1 sene sonra falan bunu yapmaktı ama hem iş bulamama hem de gelen talepler nedeniyle sanıyorum biraz geriye gelecek.

Şu anda bizim ekonomik olarak bir sıkıntımız yok 2-3 sene çalışmasak da hayatı sürdürebiliriz ama ehliyetimi alabilirsem en azından dağıtım gibi işlere ben de bulaşacağım çünkü o işi yaparken bakery işine de evden devam edebilirim.

Bu arada tip almaya alıştım 🙂 İnsanların simitlerini, ekmeklerini götürünce tip veriyorlar başta alışamamıştım sonra hatırladım ki bu bir kural. Keyfini çıkarıyorum. Müşterilerim karma. Türk de var, Amerikalı da Hintli de...

Evimizden ve sitemizden memnunuz. Austin'e yerleşecek arkadaşlara öneriyoruz. zaten yakın zamanda @caglaror ve saz arkadaşları da geliyor 🦆

Arabamızın plakasını kaybettiler USPS'te... Daha doğrusu adres yanlış yazıldığı için yan binaya gitti. 8021 yerine 8201'e. Aradık USPS'i telefonla çözmek zor. Kalktık gittik. Çok ilgilendiler. "Biz bulup size yollayacağız" dediler. 1-2 gün ses çıkmadı yandaki yanlış adrese gittik sorduk "Bizim değilse geri yollarız" dediler. Tekrar USPS'e gittik. Aslında adamların bir hatası yok biz adresi yanlış yazınca doğal olarak yanlış yere gidiyor. Haftada 1 gün buraya bakan bir dağıtıcı arkadaş varmış o getirmiş postayı. Onu aradılar "Onu buraya getir" dediler. O da yine 8201'e götürmüş 🙂 Neyse sonra buraya sürekli bakan bir abi var o getirdi dün itibarıyla evin kapısına kadar özür dileri falan ama 10 gün kadar dolaştı plakalar bizim.

Hava sıcak mı? Sıcak ama biz İzmirliyiz bizi bozmaz.

Irkçılık var mı? Bir şeyle karşılaşmadık.

Türkiye'de neleri özledin? Hiç bir şeyi.

İş konusunu halledebilirsek iyi olacak psikolojik olarak kötü bir şey işsiz olmak şu anda bizim için.

Aklıma gelen bir şeyler olursa ya da sorularınız cevap vermeye çalışırım.

Sevgi ve selam herkese

M
      mhepekiz
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

Hadi bakalım başlayalım. Öncelikle iyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkürler. Bugüne kadar aranızda istemeden kırdığım arkadaşlar varsa özür dilerim ama beklemek çok geren bir durum ve arada kalmış olmak daha da kötü.. Hayatım nerede, ne olacak bilemiyorsunuz. İnşallah hepinizin başına gelir bu kötü durum 🙂

Mülakat gününe geçelim.

Biz 3 gece boyunca Ankara İncek'te yaşayan bir arkadaşımızın evinde misafir olduk. Elçiliğe mesafesi yaklaşık 28 km. İlk gün sağlık kontrolüne gecikiyorduk sabah trafiğinden bunu da göz önüne alarak 07.00 gibi evden çıktık. İzmirliyiz abi alışık değiliz araba donmuş. Ne camdan dışarısı görünüyor ne aynalar açılıyor. Su kaynattık sabah sabah neyse 2 kettle sonrası yola çıkabildik.

07.45 sularında elçilik 2 numaralı kapı civarındaydık. Bina girişine 100 metre mesafede yol kenarında park yeri bulduk simit cafenin hemen karşısında. Daha önce turist vizesine gittiğimizde de aynı yerde park yeri bulmuştum. Bütün her şeyi sırt çantasına koymuştum. Emanete bıraktık 10 TL karşılığında. Sonra baktık saat erken simit cafede oturup birer çay içtik. 08.10 gibi döndük geriye. Bu arada elçilik görevlilerinin tamamı çok anlayışlı pozitif insanlar en ufak bir olumsuz hareket görmedik lütfen işlerini zorlaştırmayalım. Girişte uyarıları dinlemeyen anlamsızca direnen 1-2 kişi vardı amaçlarının ne olduğunu anlamakta güçlük çektim.

"08.30 olanlar sıraya girsin" dediklerinde biz de girdik. Tek tek pasaportları kontrol etti ve üst araması yaptı montları çıkarmadan. Başlamadan önce "Günaydın bugün nasılsınız" dedim dış kapı güvenliğindeki arkadaşa "İyiyim teşekkürler" dedi. Durdu 1 saniye kadar "Siz nereden geliyorsunuz" dedi "İzmir" dedim "Belli oluyor yaklaşımınızdan" dedi.. Bir selamı çok görmemek gerek.

2-3 kişi vardı önümüzde önce eşim sonra ben x-ray için içeriye alındık. Oradaki hanımlara da aynı şekilde günlerinin iyi olup olmadığını sordum. Üzerimde kemer, çakmak olup olmadığını sordular. "Zor olmasın diye her şey montun cebinde mont da xrayde zaten" deyince "Biz de size hoşgeldiniz diyor ve buyur ediyoruz" dediler pasaportlarımızı verdiler. İçeride soldaki deskte bir bay bir bayan oturuyordu "Birlikte misiniz" diyerek pasaportları alıp kontrol ettiler listeden. 006 numarayı verdiler ki 6 rakamı benim hayatımda efsanedir. Az önce instagram hesabımızda anlattım konuyu. Birçok nonimmigrant vize bekleyen vardı bankolar önünde bize oturmamız söylendi.

5-6 dk sonra 10 numaralı bankoda numaramız yandı. Gittik bir hanımefendi. Sağlık raporundan başlayarak sırayla evrakları istedi. Okulumun Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi olduğunu görünce "Ben de orada okudum" dedi. Kendisine rezil bir öğrenci olduğumu bitirmediğimi söyledim "Ben de kötüydüm karşıdaki Zuhal Cafe'den aldım diplomayı neredeyse" dedi. Güldük biraz. Sonra lise çıkış kağıdımı görünce de "Aaaa lise Gazi Lisesi mi" dedi evet dedim ama o Alsancak Gazi İlkokulu'nda okumuş karıştırdı önce. Sonra ortayı bulduk. Arkadaşımız var Houston'da oraya gideceğimizi söyleyince "Ben olsam onaylamam İzmir'den sonra Houston düşünmek lazım" dedi. "Çeşme'de mi evlendiniz" dedi "Lütfen Alaçatı" dedim güldü. Google çalışanı olduğumu duyunca "Sorularımız olursa arayabilir miyiz" dedi "Tabii ki" dedim hatta wetransferle ilgili bir şey sordu. Cevap verdim. Bütün evraklar tamam olduktan sonra "Geçin oturun bol şans" dedi. Oturduk. Benim elimde kapıdan verilen 006 numarası kalmıştı bir görevli gelip aldı onu benden. Ve sanırım onların bizde kalmaması gerekiyor herkesin elindeki numaralı inceliyorlardı işi bitenin numarası kaldı mı diye...

5 dk kadar bekledik 7 numaralı banko yandı ve gidip 2 kişi için 660 USD ödeme yaptım. Nakit 660 hazırlamıştım para altı üstü, kart vs derdimiz olmadı.

Yine oturmaya başladık. 5 dk kadar geçti "Dinkkk" dedi 006 - 06 yazdı... Hehehe dedim işte 6 mucizesi.

Çok olumlu, ılımlı, pozitif bir genç bayan önce yemin etmemizi istedi. Sağ ellerimizi kaldırarak yemin ettik sonra parmak izi. Benim parmak izimi aldıktan sonra sorulara geçti. "Hepekiz" soyadının nereden geldiğini sordu. Anlattım "Aaaa çok ilginçmiş" dedi.. Ne iş yaptığımı, hangi şehire gideceğimizi, eşimin işini, daha önce ABD'de bulunup bulunmadığımızı sordu. Hanım geçen sene Miami'ye gitmişti "Ohoo orada bir sürü pembe corvette kiralayan emekli görmüşsünüzdür insanların hayali Miami'ye giderek pembe üstü açık corvette kiralamak" dedi. Güldük.

"Her şey iyi görünüyor, vizeniz onaylanmıştır 5 iş günü içinde pasaportlarınız size ulaşacak bol şans diliyorum" dedi.

Bitmişti. Çıkışa yürüdük, binadan çıktık. Kapıda eşim dedi ki "Benim parmak izimi almayacaklar mıydı" bir an durdum "Lazım değil mi acaba" dedim. Kapı güvenlikteki arkadaşa konuyu aktardım "Soralım" dedi. İçeriden ilk bankodaki hanım geldi "Ben içeriye sorup bilgi veriyorum size" dedi ki "Bingo" unutulmuştu. Sıra beklemeden hemen öne aldılar eşim içeri girdi ben gitmedim. 6 numaradaki hanım "Muhabbet çok güzel gidince ben unutmuşum özür dilerim" demiş. Hemen verip geldi.

Kapı güvenlikteki arkadaş "Abi iyi ki farkettiniz yoksa İzmir'den çağıracaktık sizi" dedi teşekkür ederek ayrıldık. Çok büyük bir coşku yaşamadık ama belirsizliğin sonuçlanması çok değerli oldu bizim için. AIS belgemize bile bakmadılar. Gidecek arkadaşlara önerim istenen evrak dışında evrak taşımayın nafile oluyor. Hamallığa gerek yok. İstemiyorlar, sormuyorlar bile.

Netice olarak hepinizden çok şey öğrendim, kanalda video olarak da anlattık süreci ilgililer için...

Sevgiler selamlar...

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

Hadi bakalım 60 gün raporunu yazayım. Hem bu yolla @yilmaz ve @HockeyUmpire2 'a da cevap vermiş olurum.

Yaklaşık 15 gün önce Google'da bir contractor pozisyona başvurdum. Arama motoru mühendisleriyle Türkçe içerik konusunda çalışacak ana dili türkçe olan ve aynı zamanda ülkenin kültürüne de sahip birini arıyorlardı. Ama emin olun kolay olmuyor yani "Başvurdum beni aradılar" çok fazla değil. Arıyorlar evet arayanlar ya sigorta satışı yapmanızı istiyor ya da kota doldurmak için arayan recruiterler genelde. Ben de başta "Arandım lan arandım" diye seviniyordum da genelde tıraş.

Bu pozisyona başvurduktan sonra da işin en tepesindeki kişiyi buldum Linkedin'den dedim ki "Ben bu göreve çok uygun olduğumu düşünüyorum beni alın" hemen cevap verdi kadın "X kişiye bilgi veriyorum seni arayacaklar" ertesi gün gerçekten San Diego'dan bir recruiter aradı Vanessa. 20 dakika kadar benimle ilk mülakati yaptı. Kapattık. Daha sonra mail attı ertesi gün için müsait saatimi sordu ve bir daha konuşmak istediğini söyledi. Ertesi gün için bildirdiğim saatte aradı ve mülakat devam etti. "Bir okul otobüsüne kaç tenis topu sığdırabilirsin" ve "Doğuştan görme engelli birisine kareyi nasıl anlatabilirsin" sorularıyla da muhatap oldum Türkiye'de Google'da çalışırken bu sorular gelmemişti 🙂 Sonra Austin'deki 6 yerden birinde yüz yüze mülakat yapmak istediler ona da gittik o da süper geçti 🙂 Son olarak Mountain View'dan biriyle video call yapacağım söylendi. Onu da hallettik. Sonra da 2-3 günlük bir sessizlik oldu ve bütün mülakatların harika geçtiğini 2 kişi alacak olsalar kesinlikle beni de alacaklarını ama diğer adayı seçtiklerini söylediler. Mutlaka vardır daha avantajlı gördükleri bir taraf çok dert etmedik zaten 2 ay içinde Google'da işe başlasaydım büyük olay olacaktı aşırı hızlı yürüyen bir süreçti 15 gün içinde iş görüşmesi sonuçlanması çok olası değil. Yani çok acayipti süreç 🙂

Neyse o arada bir türlü alamadığım ehliyeti aldım. 4 kez sınava gittim 2 kez girebildim zaten 2.sinde aldım çok şükür San Marcos'ta. Bana verilen geçici ehliyetle de hemen ertesi gün Lyft'e başvurdum. 24 saat içinde de kabul edip açtılar sistemimi. Yani @HockeyUmpire2 'in dediği gibi 1 yıl şartı falan yok. Daha doğrusu ben şunu anladım sürücü lazımsa kabul ediyorlar kotalar doluysa "1 yıl" falan diyorlar. Amazon Flex'e de başvurdum mesela onlar dolu sıra bekliyoruz.

Simit konusunda da ben zaten Türkiye'de de Un ve Maya markamla ekşi maya ürünler çalışıyordum. Burada da Dough'n Roll diye bir marka oluşturdum. Logosu, etiketleri vs. Sipariş üzerine simit, açma, ekmek falan yapıyorum. Ben başladıktan sonra 3 ayrı kişiden ortaklık teklifi aldım ama ilerleyemedik görüşmelerde şu anda dükkan açmaya çok hazır değilim gibi geliyor kendi adıma @yilmaz zira ben bu işin ustası değilim kurslarına falan gittim yapıyorum yiyenler memnun ama dükkana hazır mıyım onu bilmiyorum. Sadece Türklere hitap etmeyen bir iş yaparsanız para kazanırsınız ama onu biliyorum ancak yatırım maliyetleri yüksek olacaktır kiralar falan yüksek en azından burada.

Sonra Lyft yapmaya başladım. Geçen hafta 4 gün çıktım toplam 4-5 saat her gün 400 USD civarında bir para yaptım. Şunu anladım iş edinir günde 8-10 saat çıkarsan her ay herhangi bir işyerinden alacağın paradan çok kazanma şansın var. Benim Lyft yaparken asıl amacım başka. Ben ülke stajımı bu şekilde tamamlıyorum. Yolları, kenti öğreniyor, insanlarla sohbet ediyorum (Zaten çok güzel notlar vermişler bana sohbetimle alakalı) bütün bunların üzerine de para kazanıyorum bu ay sadece bu tempoda çalışarak evin bütün masrafını çıkarabileceğim galiba.

Galiba hepsi bu kadar şimdilik. Sorularınız olursa cevap vermeye çalışırım.

Sevgiler, selamlar

M
      mhepekiz
    • RE: Uber ve Lyft Şoförlüğü

Kendi sosyal medya hesabımda paylaştığım cümlelerle sizle de paylaşmak istedim :

"Oradan baktığınızda gördüğünüz nedenlerden dolayı seviyor değilim Amerika'yı. Yani zengin olması, alkolün ucuz olması, iyi bir arabaya binmek, özgürlükler vs kadar değerli başka bir şey var burada... Bizim ülkemizde çok gerilerde kalan "Kadirşinas" bir tavır var burada. Bugün gördüğünüz bu fotoğrafı, Amazon'da paket dağıtırken çektim. Evin önüne bir sandalye üzerine bir sepet koymuşlar içi de dolu bu şekilde. Kapılarına bir Amazon kolisi bırakırken gördüm. Kağıttaki mesajda özetle diyor ki : "İt gibi çalışıp paket dağıtıyorsunuz, bu da paketimizi getirdiğiniz için teşekkürümüzün göstergesi. Atıştırmalıklardan alabilirsiniz" bin tane ülke dolaştım hiçbir yerde bu hareketi, bu hareketi andıran bir şeyi görmedim. Hele Türkiyede kuryelere hayvan gibi davranildigini da iyi biliyorum. İnanılmaz bir yardımlaşma, dayanışma, yere düşene destek olma, karnını doyurma, giydirme kültürü var. İşte Amerika'yı en çok bu nedenle seviyorum."

79447769_10157032965072153_2501547325814472704_o.jpg

Ulaşım içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

35 dk içinde vizemiz onaylandı. @crazycells ve diğer arkadaşlara teşekkürler. Detaylar az sonra....

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz
    • RE: Türkiyedeki Mesleğiniz Neydi Amerikada Ne oldu?

Tablo gibi yapabilsek çok mutlu olurdum ama böyle bir başlasın.

Türkiye'de Google'da Dijital Pazarlama Eğitmeniydim, ayrıca GO Moto Training & Tours markasıyla uluslararası motosiklet eğitim ve turları düzenliyordum. Un ve Maya diye bir markam vardı artizan ekmekçilik yapıyordum.

Amerika'da Lyft sürücüsüyüm burada da Dough'n Roll diye bir marka oluşturdum yine ekmek simit yapıyorum ama daha bir iş modeli haline gelmedi ufak tefek siparişle yürüyor (16 Ekim 2019 itibarıyla)

İş durumumda bir değişiklik olursa yukarıya ayrı bir satır olarak ekleyeceğim.

M
      mhepekiz
    • RE: Uber ve Lyft Şoförlüğü

Günde ortalama 15-20 sürüş yapıyorum Lyftle tabii ki nihai iş hedefim bu değil ama keyif almaya bakıyorum onun sonucunda da hatırı sayılır kazanç elde ediyorum.

Tip oranım hiç fena değil 15 sürüşte günde $40-45 tipim var. Nasıl oluyor paylaşayım.

Arabada sürekli soğuk su var. Arkaya küçük bir cooler aldım 6-7 tane su alıyor zaten herkes içmiyor arka koltuğun ortasındaki bardaklık sürekli açık şu soğuk/sıcak tutan neopren kılıflardan da aldım soğuk su uzun süre soğuk duruyor.

Yanında naneli ciklet var. Bunu çok seviyorlar.

Ön koltuğun önünde ve arka sağ ve solda birer tane el dezenfektanı var. Bu jelleri çok seviyorlar burada her seferinde büyük alkış kopuyor arabada. Ayrıca ıslak mendil var isteyen kullansın diye ama jeli tercih ediyorlar açıkçası.

3 farklı ucu olan şarj kablosu ayrıca arabanın AUX'una bağlı ses kablosu var dileyen kendi telefonundan kendi müziğini çalabiliyor yolculuk sırasında arabada.

Köpekli yolcular için arabada köpek ödül bisküvisi

Çocuklu yolcular için de mini lolipoplar var

Müzik konusunda da dünya müzik tarihinin en iyilerinden oluşan 350 parçalık bir USB var. Genelde o çalıyor. Ayrıca Austin de 93.3 frekansı oldukça iyi onu da açıyorum zaman zaman.

Ve en önemlisi muhabbet. Muhabbet etmeye eğilimli herkesle muhabbet ediyorum. ABD'ye geliş hikayemi, neden geldiğimi, aslında profesyonelliğimin ne olduğunu, neden Lyft yaptığımı anlatıyorum.

$3 bana kalan sürüşe $5 hatta $7 tip aldığım çok oldu. Deneyimimi paylaşayım istedim.

Bu arada araba her zaman çok temiz. Transporter filminde bir replik vardı "Bir adam arabasına nasıl bakıyorsa kendisine de öyle bakıyor demektir" o hesap 🐕

Sevgi, selam (Sabah 06.00 kalk var 06.30 teker döner)

Ulaşım içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

mhepekiz tarafından gönderilen son iletiler

@Semihmete onu yıla vurunca 2.5 milyon dolar reklam bütçesi yapıyor 🙂 Kimin varsa çıksın 2 adım öne o 5 arkadaşla tanışmak istiyorum

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

@Semihmete Türk, Türk'ü hiçbir yerde pek sevmez Türkiye dahil 😃 mesleki olarak sorun şu. Benim 2 şapkam var. Aslında 3. Birisi yazılım geliştirme burada PHP / MySQL ve Python becerilerim var. Digital Pazarlma. Uzun süre dijital ajanslarda çalıştım yöneticilik yaptım son 2.5 sene Google'da bu alanda eğitmenlik yaptım 10 bin kişiye eğitimler verdim. Diğer şapka bunlarla alakasız fırıncıyım ben 🙂 Türkiye'de Un ve Maya diye bir markam vardı burada da Doguh'n Roll yarattık bir tane ufak tefek çalıştırıyoruz.

Sorun şu. Ben dijital ajanslarda çalıştım da adam diyor "Aylık 200 bin dolar gibi mütevazi bütçeler yönettin mi" yahu Türkiye'deki pekçok şirketin yıllık o kadar dijital reklam bütçesi yok. Hal böyle olunca da ben de adamın yerinde otursam beni istemem...

Sorun ülkelerin arasındaki ekonomi farkından kaynaklı temelde.

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

@41-ebrukocak bu arada hepimizin düştüğü ortak bir yanılgı var. "Çok iş var" diyoruz ama aynı pozisyonu 10 recruiter ya da 10 şirket pazarlıyor. Örnek, Apple'da bir content reviewer pozisyonu var. Buna, Welocalize, Apex, Menlo, Qualitest, Veco, Lionbridge adam arıyor. Böylece pozisyon aslında 10 poziyon gibi görünüyor. Hatta şunu yaşadığım da oldu "Ya kusura bakma başka vendor o pozisyonu doldurmuş" yani aslında koltuk 1 tane ona adam arayan 10 tane. O zaman 10 ilan, 10 recruiter demek. Ben de geldikten sonra öğrendim bunu. Bugüne kadar hiç bakmadığım ve aslında daha geriye dayalı olan PHP Developer pozisyonlarına bakıyorum 2-3 haftadır aynı gün 4 recruiter arıyor hepsi aynı pozisyon için.

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

@41-ebrukocak bilaem esim de anlamadi ben de hatta orada calisan arkadas da anlamadi. Cincede iyi degilim keske basta deselerdi

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz
    • RE: TOGG - Yerli otomobil

@MySea uçak da vardı abi ona bakarsan o nedenle inanma gücüm kalmadı yapsınlar alkışlayayım ama satın almam ayrı mesele. 800 elektrikli otomobil var Türkiyede bu arabanın yıllık üretim hedefi 175 bin o bile gerçek değil

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

@mutlu @41-ebrukocak hatta bir hikaye daha anlatayım. Bu pozisyonlarla ilgili Metadata Curator pozisyon, kendileri yazdılar "Seninle çalışalım" başladık görüşmelere sınav yaptılar evde kamerayla bağlanıyorlar odayı göster, kimliğini göster, kamerayı odada dolaştır vs. Neyse hepsi tamam sınava başladım Çin sinemasından soru var. Filmin ismi falan Çince. Adamlar uzaktan erişimle Copy/Paste yapmanı falan da kapatıyorlar. Browserda arama yapamıyorsun, Çince zaten bilmiyorsun 🙂 Ertesi gün mail attım "Dedim Turkish Curator arıyorsunuz Çince soru soruyorsunuz" sonra dediler ki "Sen geçtin sınavı tamam" hahahaha.. Sonraki aşamada kaldı... Manasız yani

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

@mutlu yaklaşık 6 content review pozisyonundan (2 tanesine kendileri davet ettiler) ben yine 4 tanesinden falan da hanım elendi (son aşamalardaki attention to detail testlerinde) hatta o şirketlerinden birisindeki türk bir arkadaş aradı "Neye göre aldıklarını da anlamadım ki ben" dedi 🙂 Var da gerçekten kimi aldıkları ve neye göre aldıkları da belli değil o pozisyonlara. İngilizce konusunda beni "Geç" diyebilirim de eşim Hollanda'dan yüksek lisanslı TU Delft'ten vs vs.. O işlerde çalışan birisini görürsem konuşacağım zaten ayrıntılı olarak 🙂

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz
    • RE: TOGG - Yerli otomobil

@tash projenin üst düzey yöneticilerinden birisi yakın dostumdur. Auto Show dergisinde uzun süre test ekibinde çalıştım. Daha önceki şu oldu bu oldu diyoruz da şimdikinden -işleyiş olarak- farklı değildi. Platform satın alındı, sonra gömüldü. O zaman sonraki 5 babayiğit ona devam etseydi diyorum. Benim projeye karşı olduğum bir yan yok. Biz bu şekilde yerli üretim yıllardır yapıyoruz. Doblo, Megane hepsi bu şekilde. Kuş serisi de bu şekildeydi. Aynısını yapacaksak yeni bir şey yok. Fabrika 1 sene sonra hazır deniyor, gülüyorum yılların tecrübesi VW bile Manisa için 26 ay diyor.

Yapsınlar görelim bu kez. Öncekini desteklemiştim hikaye çıktı inşallah bu kez yapılabilir. 2020 yılında "Otomobil yaptık lan yaşasın" diye sevinmek de ayrı garabet zaten...

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

@41-ebrukocak ama ben herkese söylüyorum "Rüya şehir" beklemeyin Austin'e gelirken biraz beklentiler yüksek oluyor da öyle değil burası... Bilginiz olsun ben hep söylüyorum

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz

@41-ebrukocak bu biraz şansınızla da alakalı. Burada 1 ayda iş bulan da var 1 senede bulamayan da. Benim resumede Google var ama 6 aydır bir şey bulamadım (Googledan gelen 1 işi ben reddettim maaşı az diye) denklikten öte şans alın yanınıza gelirken. Türkiye'deki deneyimler burada pek bir işe yaramıyor genelde ama elinizde bitmiş projeler olması ve bunları sunabilmeniz değerli. O sunma noktasına gelene kadar buradan bir belge sahibi olmak avantaj olabilir baştan "Çat" diye hiç görüşmeden çiziliyorsunuz birçok başvuruda

Texas içinde yayımlandı
      M
      mhepekiz