Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @caglarcan yemin töreni aynı gün bile olabilir. Bu değişken bir durum ama normalde 1 ay içinde yapılıyor. Oradaki yoğunluğa göre değişir.

• Merhabalar,

Bizim vatandaslik zamani geldi de gecti bile, yogunluktan bir turlu basvuramadim, gece haftalarda basladim ama bir iki soruda takildim
    Formda yazilanlara baktim ama 88 sayfa icinde, aramada olmadigi icin sorularima denk gelemedim.Sizlere buradan sormak istedim.

If the law requires it, are you willing to bear arms (carry weapons) on behalf of the United States?

If the law requires it, are you willing to perform noncombatant services (do something that does not include fighting in a war) in the U.S. armed forces?

If the law requires it, are you willing to perform work of national importance under civilian direction (do non-military work that the U.S. Government says is important to the country)?

Sorularina verecegimiz cevaplar basvuruyu etkiler mi? Ne sacma soru demeyin, bazen insan iki kere kontrol etmek istiyor.

Bir diger soru da su evlilik cuzdani ile alakali. Bizim cuzdan 2004 yilindan, en arkasinda her bolumun bir kac dilde ne anlama geldigi yaziyor. Yine de cevirisini mi sisteme yuklememiz gerekiyor.

Simdiden tesekkuler.

( Zaman ne cabuk geciyor, daha bir kac yil once Green Card sureclerini soruyorduk)

• ⭐⭐

@smartcells şaka gibi bir karar bu yalnız. Ağzım açık okudum resmen.
    deportation order alip daha sonra vatandaşlık almak ülkenin göçmenlik sisteminin ne kadar patlak olduğunu gösteriyor bize.

• @Kartal bu sorulara Yes demelisiniz. Sonucta vatandaslik aldiginizi ulkenin degerlerini korumak zorundasiniz. Sorunuzun altında yatan temel kaygıyı tahmin edebiliyorum. En nihayetinde yemin de edeceksiniz ABD ye bağlılıkla ilgili. Tabii ben bu cevabı verirken Türk vatandaşlığı kaygıları ile cevap verdim. Tabi başka bir nedenle sordu iseniz (askerliğe elverişlilik gibi) onu bilmiyorum. Ben kendi adıma bu sorulara Evet dedim geçtim.
    Evlilik cüzdanının çevirisini yaptırıp ekleyin. Çeviri yapan kişinin certifikasını da yüklemeniz gerekir. Ya da konsolosluğa gidip belge alabilirsiniz.
    Selamlar.

• @arnblt Cevap icin tesekkur ederim, kesinlikle Yes dememiz gerekiyormus, tecrube eden birinden ogrendim, burada bulunsun diye yaziyorum.

• Arkadaslar evlilik cuzdani icin hangi kurumu veya web sitesini kullandiniz? Kullanip tavsiye edebileceginiz bir yer var mi?

• Merhaba arkadaşlar. Bizimde greencardla 5 yılımız doldu ve sonunda vatandaşlık başvuru sürecini başlatacağız. Eşim ve ben başvuruda bulunacağız ayrıca 5 yaşında oğlum ve 3 yaşında bir kızım var,kızım vatandaş, oğlumda bizimle vatandaş olacak inşallah. Öncelikli sorum n400 ile gönderilmesi gereken belgeler konusunda. Bildiğim kadarıyla gönderilmesi gereken belgeler: evlilik belgesi,nüfus kayıt örneği, oğlumun doğum belgesi, tax transcriptleri,askerliğimin tecilli olduğuna dair belge, greencard kopyası,2 fotoğraf. Bunların dışında gönderilmesi gereken herhangi bir belge var mıdır ? Cevaplar için şimdiden teşekkürler 🙂

• @ahmetemre nufus kayit ornegi ve cocuklarin dogum sertifikalarini artik istemiyor. Digerleri tamam.

• @arnblt cevabınız için teşekkürler. Bu listeye Ekleyebileceğiniz herhangi bir belge var mı yoksa bu belgeleri göndermem yeterli olur mu ?

• @ahmetemre eger 6 aydan fazla 1 yildan az ABD disi seyahatiniz varsa ABD deki kira sozlesmesi veya tapuyuda eklemeniz iyi olur.
    Selamlar

• Ben formu online dolduruyorum, ve bu tax transcriptleri,2 fotoğraf. belgelerini bana hic bir asamada sormadi. Ama asagidaki baslik benim icin gecerli olmamasina ragmen belge yuklemezseniz isleminizi gecikebilir dedi, sanirim otomatik cikan bir uyari,

Child and spousal support
    Provide evidence that you have complied with any child and spousal support obligations. If you have dependent children living apart from you, provide evidence that you support each dependent child and that you have complied with any child support obligations. If a court has ordered you to provide financial support for a spouse, former spouse, or children, provide the court or government order and evidence that you have complied with the order. For example:
    Cancelled checks or money order receipts;
    A court or agency document showing child support payments;
    Evidence of wage garnishments; or
    A notarized letter from the parent or guardian who cares for your children.

• Merhaba benim de bu yıl vatandaşlıkbaşvuru sürecim başlıyor ama kafamı karıştıran bazı şeyler var ilk olan benim amerikaya greencard talihlisi olarak ilk geldiğim tarih 29 haziran 2020 ve 16 temmuz 2020 ayrıldım ve tekrardan gelişim 12 ocak 2021 tarihi hesapladım 16 temmuz -12 ocak arası egerki 16 temmuz amerikada kalıyo sayılmazsam 181 . günde amerikaya girmiş sayılıyorum bi de covid zamanıydı o zaman ve bu tarihten sonra hep düzenli olarak 6 ayı geçirmeden 170 gün türkiye geri kalanı da amerikada yaşayarak geçirdim sizce ben başvurumu hangi tarihte yapabilirim bu birgünlük gecikme yüzünden tarih başa sarar mı ?ve başvurumu yapıp bütün işlemleri bitirdikten sonra türkiyeye dönüp görüşmeye çağırdıklarında gelsem sorun olur mu bazı yerlerden başvuru yaptıktan sonra amerikadan ayrılmayın diye şeyler okudum bilgilendirirseniz sevinirim

• @greenday80

An absence of more than 6 months (more than 180 days) but less than 1 year (less than 365 days) during the period for which continuous residence is required (also called “the statutory period”) is presumed to break the continuity of such residence.

Iki tarih arasında 180 gun var. 16 Temmuzda Amerika'dasiniz ayni zamanda diye hesaplıyorum. Tam 180 gun ABD disinda kalmissiniz, 180 gunden fazla ABD disinda kalmamissiniz diye düşünüyorum. Sistem kabul ederse 5 yılın dolmasına 89 gun kala, 1 nisan 2025 te başvuru yapabilirsiniz. Online başvuru yaparken, sistem hesaplıyor bu tarihleri. Memur mülakatta sorarsa eğer, ilk taşınma esnasında ulkemde halletmem gereken islerim vardi, 180 gunden fazla ABD disinda kalmamak icin, tam 181. gun 12 Ocak 2021 de geri dondum diye açıklarsaniz sorun olmayacagini düşünüyorum. Ama sizinde bildiginiz gibi kesin konuşamıyoruz düşüncelerimizi paylasirken.

• @greenday80

Sn @Ryback'in paylastigi bilgilere ek olarak su sayfayi gozden gecirmenizi ve 24 numarali dipnotu okumanizi tavsiye ediyorum.

Example
    An applicant for naturalization under INA 316 departs the United States on January 1, 2010, and returns January 2, 2011.
    [^ 24] For purposes of calculating time spent outside the United States, USCIS does not count the dates of travel among the dates spent outside the United States. Therefore, in this example, January 2, 2010 is the first date counted as outside the United States; January 1, 2011 is the last date counted as outside the United States.

Gordugum kadariya ABD disina seyahat ettiginiz ve ABD'ye dondugunuz takvim gunleri "yurt icinde gecen gun" olarak kabul ediliyor. Bu durumda siz yurt disinda 179 gun gecirmis oluyorsunuz. N-400 formunu doldururken ve mulakatinizda, yurt disinda 6 aydan (180 gunden) fazla kalmadiginizi gonul rahatligiyla belirtebilirsiniz.

Screenshot 2024-12-12 at 20.39.42.png
    (Yukaridaki hesaplamada gorulecegi gibi; yola ciktiginiz ve dondugunuz gunleri cikardiginizda geriye 179 gun kaliyor)

Ote yandan, -sorulursa- ABD ile baglarinizi kesmediginizi ve ABD'deki ikametinizin surekli oldugunu kanitlamaya hazirlikli olmanizi oneririm.

• @Sharm çok teşekkür ederim beni o kadar sevindirdiniz anlatamam

• @greenday80 6 ay Turkiye 6 ay ABD de yasamak ABD ye ikamet acisindan bagliliginizda sorun cikarabilir. Bu sorulara hazirlikli olun. Hele ki birde mulakata 5 ay Turkiyede kalip gelirseniz memurun takdirine kalabilirsiniz. Mulakata Turkiyeden gelip girmek sorun degil benim arkadaslarim var tatilden donup mulakata girenler ama onlarin burada saglam baglari var. Kolay gelsin.

• Merhaba;
    Bugun gec kalmis vatandaslik sinavina girdim. Tecrubemi paylasayim istedim sizlerle.
    Sinav saatine 15-20 dakika once vardik. Giriste davet mektubu ve resmi herhangi bir kimliginizi istiyorlar. Siz oldugunuzdan emin olmak icin saniyorum. Giriste genel uts aramasi yapiliyor. Daha sonra sizi bankodaki memur karsiliyor. Tekrar davet mektubunuzu ve yesilkartinizi istiyorlar. Girisinizi yaptiktan sonra sizi bekleme salonuna aliyorlar. Ismi okunan kisi gorusme odalarindan birine aliniyor. Odaya girince oturmadan once yemin ettiriyorlar size(Soyleyeceklerim dogrudur yemini). Daha sonra memur davet mektubu,yesilkart'pasaport ve resmi bir kimlik(ehliyet veya eyalet kimligi gibi) istiyor. Ilk ilarak meshur 100 sorudan secmece 10 soru geliyor. Daha sonra bir cumle gosteriyorlar ve okumanizi istiyorlar. Son olarak sizi bir cumle soyluyorlar ve yazmanizi istiyorlar. Bunlardan gecince N400 formundaki sorulari soruyorlar(bu sorular bana hic bitmeyecekmis gibi geldi) Once hayir cevabi olan sorulari soruyorlar. sonra evet cevabi olan sorulari soruyorlar. Arada ozel bir durum var ise(trafik cezasi, bosanma gibi) onlar hakkinda bilgi istiyorlar. Hepsi bukadar. Son derece sabirli, sakin ve anlayisli insanlardan secilmis bir ekip var. Sakin olup akisina birakin kendinizi kesinlikle vatandasliga kabul ediliyorsunuz gordugum kadari ile. Kolayliklar dilerim.

• 7 Ekim’de N400’ü gönderip başlattığım vatandaşlık sürecimin mülakatını 17 aralık itibariyle tamamlayıp, yemin töreni tarihi aldım. Dolayısıyla başvuru ile yemin törenim arası süre yaklaşık 4 ay olacak. DV green card sahibiyim ve yaklaşık 4 yıl 9 ay gibi bir sürede başvurdum. Onlarca sayfa evrakla gitmeme rağmen, tek istenen şey, ekrana green card göstermek oldu. Yine de hazırlıklı gitmekte fayda var. Sonuçta her bireyin durumu farklı, genelleme yanlış olur. Genel olarak çok pozitif ve güzel geçti, darısı burdaki güzel kalpli ve yardımsever tüm arkadaşlara

• ⭐⭐⭐⭐

@caglarcan Hayırlı olsun kardeş

• @redsat2000 teşekkürler dostum

Benzer Başlıklar

• 101
  • 11
  • 5
  • 12
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

131

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |