Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Green Card dediğimiz şey süresiz yaşama ve çalışma izni diye biliyorum.

    Green Card ' ı kazandıktan sonra hiç vatandaş olmadan ömrün sonuna kadar yaşanabilir mi?

    Oy vermek ve devlet kurumlarında çalışamamak dışında bir eksiklik de olmayacak diye biliyorum

    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dontoliver, içinde söyledi: Green Card ile Ömür Boyu vatandaş olmadan yaşamak

    Green Card dediğimiz şey süresiz yaşama ve çalışma izni diye biliyorum.

    Green Card ' ı kazandıktan sonra hiç vatandaş olmadan ömrün sonuna kadar yaşanabilir mi?

    Oy vermek ve devlet kurumlarında çalışamamak dışında bir eksiklik de olmayacak diye biliyorum

    Teşekkürler

    Teorik olarak dediginiz sekilde yasayabilirsiniz, vatandas olma zorunlulugu yok. Ama hem Turkiye hem de ABD cifte vatandasligi kabul ettigi icin size bir avantaji olmayacak bu durumun, hatta tam tersi her 10 yilda bir kartinizi yenilemeniz gerekecek. Ayrica hala ABD disinda gecirdiginiz sureye dikkat etmeniz gerekecek, 30 yil Green Card sahibi olsaniz da eger yurtdisinda asiri fazla sure gecirirseniz kartinizi ve statunuzu tehlikeye sokmus olursunuz.


  • @crazycells 10 yılda bir kartı neden yeniliyoruz tam olarak anlamadım??

  • ⭐⭐⭐⭐

    @dontoliver çünkü süresi 10 yıl.


  • vatandas olmadikca, green kard ile yasansa yine bir gun deport edilme imkani olabilir.suca karismak, cok cok suc islemek gibi olaylarda,yada devletler arasi siyasi krizlerde.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dontoliver Burada bir yanlış anlama var sanırım. Green card süresiz veya ömür boyu yaşama ve çalışma izni vermiyor. En fazla 10 yıllık bir kart alabiliyorsunuz, bu sürenin sonunda yenilemeniz gerekiyor. Normal şartlarda yenileme çok zor değil ancak göçmenlik politikalarına göre sıkıntı çıkabiliyor. Bir arkadaşım sizin dediğiniz gibi vatandaş olmadan yaşıyordu, ancak yenileme zamanı Trump'ın göçmenlik kısıtlamalarına denk geldi ve 2 yıla yakın bir süre yeni kartını alamadı, o nedenle ülke dışına çıkamadı. Özetle, green card hiçbir zaman size garanti sağlamaz, her zaman risk almış olursunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn bunu sanirim vatandaslik ve pasaport iliskisine benzetebiliriz. Misal, ABD vatandaslari Arjantin'e vizesiz girebiliyorlar; ama ABD vatandasi olmak tek basina Arjantin'e girmek icin yeterli degil. O vatandaslik iliskisini gosteren gecerli bir pasaporta da sahip olmalisiniz...

    LPR (Lawful Permanent Resident) statusu de ayni sekilde... LPR oldugunuz surece pek cok haktan yararlanabilirsiniz, ama bu statunuzu gosteren bir kimlige ihtiyaciniz var. O da Green Card oluyor tabii... ABD'de bir de ulusal kimlik problemi oldugundan (daha dogrusu boyle bir kimlik olmadigindan) gecerli bir Green Card'a sahip olmak daha da onemli bir durum oluyor...


  • Normalde her 10 yilda bir yenileyerek yasayabilirsiniz. Benim tanidigim bir kisi var o sekilde yasayan. 1998'den bu yana greencardli ve her 10 yilda bir yeniliyor. Neden vatandaslik almadigi ise kendisinin Avusturya vatandasi olmasindan dolayi. Avusturya cifte vatandasligi kabul etmedigi icin ve kendisi de Avusturya vatandasligindan cikmak istemedigi icin, ABD vatandasligina gecmek istemiyor.


  • @dontoliver Abd pasaportunu alamayacak olmak çok büyük bir eksiklik bence


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum