Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika


  • Facebook grubunda tartisildi ama buraya aktarmanin yararli oldugunu dusunuyorum. Ayrica genel olarak Facebooktan ziyade buranin daha yogun kullanilmasini oneriyorum sahsen. Zira Facebookta anonim yazmak mumkun degil, kisisel guvenligimizi koruyamiyoruz. Ben sahsen buraya cok daha fazla katkida bulunurken gruba neredeyse hic yazmiyorum.

    Onemli oldugunu dusundugum bu konuya tum forumdaslarimin dikkatini cekmek istedim. Halen burada olan ve gelmek icin plan yapan arkadaslarin dikkatle takip etmesini oneririm. Kisitli da olsa haberin Turkce bir versiyonu oldugunu da hatirliyorum ama su an bulamadim.

    Mevcut ABD yonetimi yasal gocmenlerin vatandasliga gecisini guclestirmek/engellemek icin yeni bir calisma yapiyor. Omru boyunca, kendisi ya da aile bireylerinden herhangi biri devlet desteginden en az bir kere bile yararlanmis olsa vatandas olmasi engellenecek/zorlastirilacak. Yani Obamacare, ACA, Connectorcare, CHIP ve benzeri isimlerle karsimiza cikabilen saglik sigortasi destegi veya baska her herhangi bir devlet desteginden yararlanmis olmak. Devlet destegi kavraminin icerisine tax credit'leri personal income'dan mahsup etmek de dahil. Ilgili cevrelerde bu oneriye karsi muazzam bir muhalefet var. Her yonden yasalara ve hatta ayrimcilik yaptigi icin anayasaya da aykiri. Ancak yine de insani huzursuz ediyor. Zira son donemde bizim ulkemizde de goruldugu gibi iktidarlarin kanunlari, mahkeme kararlarini uygulamadigi, hice saydigi gorulmemis bir olay degil. Mevcut ABD yonetimi de bunu yapiyor. Ustelik bu uygulamanin hayata gecmesi icin meclis oylamasi gerekmiyormus.

    Yeni gelecek arkadaslarin saglik yardimina basvururken bunu goz onune almalarini oneririm. Yeni gelen bir kisi hic yardim almadigi icin destekten yararlanmayarak bu olasi uygulamadan kendini muaf tutabilir.


  • Amerikada iyi bir işin 5-6 bin gelirin yoksa zor geliyor

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ben bunun ifade edildiği şekilde uygulanacağına ihtimal vermiyorum. Özellikle sağlık sigortası açısından şöyle bir durum var, siz gidip devletin resmi sitesinden sigorta almak için bilgilerinizi giriyorsunuz, sistem size bir paket öneriyor. Ortada herhangi bir "yardımlara başvurma" durumu yok. Sağlık sigortası ödemeleri zaten vergiye tabi değil, yani siz vergilendirilmiş paranızla da ödeseniz yıl sonunda bu parayı vergi iadesi olarak geri alacaksınız. O zaman vergi iadesi almak da mı devlet yardımı sayılacak?

    Diğer türlü, doğrudan başvuru yoluyla alınan gıda yardımı gibi şeylerden kaçınmak bence de mantıklı olabilir.


  • Arkadaslar benim de bir sorum olacak bu konu ile ilgili?
    Sizce Trump in gocmenlerin vatandasliga giden yolu kapatmasi olasi midir?
    Normal sartlar altinda lottery green card ile 5 yil sonunda vatandasliga basvurma hakkimiz oluyor. Acaba bunu kaldirirmi yada uzatirmi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sadriabi evet sayin sadriabi, siz de bahsetmisken tekrarlayayim ben de. Forumda yazmaya cekinen arkadaslari ben de anlayamiyorum 🙂 forumda anonim olmak cok kolay. Ama bilgi paylasimi, ozel ve kisisel danismanlik degil 🙂 o nedenle ozelden gonderilen mesajlari gercekten de ozel degilse cevaplamiyorum ve foruma yonlendiriyorum. Forumda anonim yazmak mumkun, eger forumda kullanici isminiz biliniyorsa baska bir hesap alip da sorularinizi yine forumda sorabilirsiniz.


  • Yesilkart Forum Facebook Grubu'ndan alinti:

    ❓Mi: Hali hazirda Amerikada yasiyanlari ilgilendiren bir haber. Dikkatli olmakta fayda var:

    Yorumlar:

    ⭕Se:

    Ne yapabiliriz ki bunun icin Mi* hnm oneriniz nedir acaba, yeni yerlestim cahilligimi maruz gorun

    ⭕ @crazycells :

    Hicbir surecte hicbir resmi kuruma yanlis ya da yaniltici bilgi vermemek, sartlari saglamamaniza ragmen hukumet programlarindan yararlanmaya calismamak yapabileceginiz birkac sey Se* Bey.
    Durumun daha da kotulesebileceginden hareketle, ihtiyaciniz yoksa vatandas olana kadar hukumetin yardim programlarindan yararlanmamaniz ve kendi ayaklarinizin ustunde durmaniz yine takinilabilecek diger tutum...

    ⭕ Mi:

    @crazycells in dedigi konulara dikkat edin. Isin kotu tarafi bu uygulamaya gecmek icin senatodan kanun falan gecirmeleri gerekmiyor, ve hic kuskunuz olmasin en idik didik arastiracaklari musluman ulkeler olacaktir. Detaylarini bilmiyorum ama Obama carede bu yardim kapsamina giriyor diyorlardi haberlerde.

    ⭕ @crazycells

    "Obamacare, children's health insurance, food stamps and other benefits" diyor simdilik haberde... Eger USCIS hizli karar alirsa, onumuzdeki haftalarda ayrintilari goruruz.
    Evet, bu yasa olarak degil de USCIS'in kurali olarak cikabilir. Daha once de Employment Based Green Card'larin hepsine USCIS mulakat sarti getirmisti yasalardan bagimsiz olarak.

    🔺Se:
    Obamacare derken sigorta mecbur.yaptirioz onuda mi yaptirmicaz anlamadim ki

    🔺 @crazycells
    2019'dan itibaren sigorta mecburiyeti kalkacak.
    Anladigim kadariyla sigortalarin ayrica ozel sigorta sirketlerinden yapilmasini istiyorlar. Vatandas olunmadan bu haklarin kullanilmasini ya da programlardan yararlanilmasini istemiyorlar. Bunlar henuz verilmis kararlar degil, ama hem White House'tan hem de Icisleri Bakanligindan yapilan aciklamalar bu uygulamaya paralel. Ne karar verilecegini bekleyip gorecegiz.

    ⭕ Er:

    Bu süreç tam olarak vatandaş olabilmemizi mi etkileyecek? Yani green card ile gelenleri nasıl bir durum bekliyor tam olarak anlayamadım açıkçası. Biz bir arkadaşımısın tavsiyesi ile healt ins başvurduk. Hem de bugün:(( Oğlum eşim ve benim için. Nasıl ilerlemeliyim A* bey? Bu başvuruyu iptal ettirme şansımız var mı acaba eğer bizi de etkileyecekse kapsamı?

    🔺Mi:
    O uygulamaya gore vatandaslik verirken ayiklama yapacaklar. Trump i dinlerseniz vatandasliklari greencartlari iptal etmeleri de soz konusu olabilecek. Verilen haklar geri alinmaz idi ama bu yonetimle neyin ne olacagi belli degil.

    🔺 Ja:
    Ozellikle verilen vatandasligin iptali cok sert.... vatandasligi almak bile halen bu ulkede ikinci sinif vatandas olmaktan kurtarmaz. Yasalar karsisinda esit yapmaz....

    ⭕ @crazycells :

    Vatandaslik ve Green Card sureciyle ilgili soru soran arkadaslar icin aciklama yapayim...

    Yukaridaki haberde yazilan sekilde bilgiler var ama henuz yasal bir uygulama baslamis degil. Baslar mi, baslarsa ne zaman baslar bilmiyorum. Bunu zaman gosterecek. Peki boyle bir uygulama baslarsa siz bundan etkilenir misiniz?

    Eger dedikleri kadar sert bir uygulama getirirlerse, hukumetin yardim programlarini kullanan kisiler vatandaslik surecinde bu uygulamadan etkilenebilirler. Su ana kadar sadece suc islemis yani adli sicili temiz olmayan kisileri hedef alarak bu uygulamalari yaptilar, fakat bundan sonra durum nasil olur ben de bilmiyorum. Hickimse de bilmiyor 🙂

    Eger ABD'ye yeni geliyorsaniz, size tavsiyem forumda bahsedilen miktarlarda bir birikimle ya da bir sponsorla (veya ise kabul edilerek) ABD'ye gelmeniz ve mumkun oldugunca ortalik sakinlesene kadar USCIS'e, kamuya yuk oldugunuzu dusundurecek programlari kullanmamaniz yonunde. Bazi arkadaslar hala israrla forumdaki miktarlarin abartili oldugunu dusunse de, ben bu arkadaslarin dusunceleriyle ilgilenmiyorum. Ayrica soylemem gerekir ki bu arkadaslarin yapmaya calistigi seyi de anlayamiyorum. ABD'ye cebinizde para olmadan ya da size yardim yapacak biri olmadan girmeyi tesvik etmek, sizi daha zeki ya da bilgili yapmiyor. Siz kendinizi ozel zannediyor olabilirsiniz, fakat benim yillarca yuzlerce kisinin ABD'deki deneyimlerinden gordugum kadariyla o miktarlar ABD'de yeni bir yasam kurmak icin oldukca makul bir fikir veriyor herkese.

    Eger hukumetin yardim programlarindan yararlandiysaniz, ve bu uygulamanin gelecegini dusunuyorsaniz ne yapmalisiniz?
    O durumda bence hicbir sey yapmamalisiniz, vatandaslik basvurusu bile yapmayin. Green Card size zaten ABD'de yasal bir statu sagliyor, ABD vatandasi olmanin birkac avantaji olacak ama Green Card sahibi olmak bundan cok farkli degil, ABD'de hala istediginiz her seyi yapabilirsiniz. Trump'in hukumetinin gitmesini ve her seyin normale donmesini beklemek en makul cozum gibi. Eger onumuzdeki yillarda bu bahsedilen uygulama gelirse ve yardim alan kisilerin basvurulari red olmazsa, o durumda siz de vatandaslik basvurunuzu yaparsiniz. Aksi durumda, USCIS'in kararlarinin normale donmesi icin bekleyebilirsiniz. Eger vatandaslik basvurusu yapmazsaniz, vatandaslik basvurunuzun reddedilmesi de mumkun olmaz.

    ⭕ Mi:

    @crazycells in dediklerine katiliyorum. Biliyorum bu tur haberler moralinizi bozuyor ve duymak istemiyorsunuz, burda defalarca insanlarin moralini bozmak,umudunu kirmak ve Amerikada istememekle suclandim ama bunlari bilmeniz gerek ki onlem alabilesiniz. Birsey olmaz demek cozum degil, siz onleminizi alinda olup olmayacagini denemeyin. Unutmayin bu kurumlarin calismasi bolgesine hatta sizin islemlerinizi yapan memura gore bile degisebilir cunki bu kurallar memurlarin yorumlarina dayaniyor. Ne varki Amerika cok degisti ve degisiyor ve gocmenler icin olumlu gelismeler degil bunlar. Umarim kisa surede yonetim degisirde bu nonsense uygulamalar bir sekilde durur.

    ⭕ Ta:

    Yasa veya kararname cukarsa geriye donuk osleyecek mi bilen var mi?

    🔺 @crazycells
    Vatandas olmus olanlari etkilemez buyuk ihtimalle, fakat sureci devam edenleri ve yeni basvuracak olanlari etkileyebilir.

  • ⭐⭐

    @sadriabi Bu çok önemli konuyu burada paylaştığınız için çok teşekkürler.

    Ne yazık ki yeni göçmenler için koşullar Türkiye'de ekonomik olarak kötüye giderken ABD'de de aynı zamanda aleyhimize gelişmeler oluyor. Zor zamanlar... Daha da zorlaşmaz umarım...


  • @crazycells Bu yeni gelişmeler ışığında, sizce, ABD'ye yeni adım atan biri, sağlık sigortasında nasıl bir yol izlemeli?


  • https://www.politico.com/magazine/story/2018/08/13/stephen-miller-is-an-immigration-hypocrite-i-know-because-im-his-uncle-219351
    ilgili düzenlemeleri hazırlayana beyaz saray politika danışmanı stephen miller'ın dayısı politico'ya makale yazmış. kendileri de göçmen ve şuan twitter da trending topic(us)


  • Biraz araştırınca bu sene işlerin hiç te kolay olmayacağını anlıyorum. "stephen miller" ile kimse beyaz saray da baş edemiyor. Bizim lotto kazanmamız boşa gidebilir. Gittikten sonra da vatandas olmak zorlasır. Belki sonraki yıllarda bunlar kaldırılır ama şimdilik karanlık bir durum söz konusu.


  • @knnrn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    Ben bunun ifade edildiği şekilde uygulanacağına ihtimal vermiyorum. Özellikle sağlık sigortası açısından şöyle bir durum var, siz gidip devletin resmi sitesinden sigorta almak için bilgilerinizi giriyorsunuz, sistem size bir paket öneriyor. Ortada herhangi bir "yardımlara başvurma" durumu yok. Sağlık sigortası ödemeleri zaten vergiye tabi değil, yani siz vergilendirilmiş paranızla da ödeseniz yıl sonunda bu parayı vergi iadesi olarak geri alacaksınız. O zaman vergi iadesi almak da mı devlet yardımı sayılacak?

    Diğer türlü, doğrudan başvuru yoluyla alınan gıda yardımı gibi şeylerden kaçınmak bence de mantıklı olabilir.

    Sevgili Kenan ben de senin gibi dusunuyorum ve oyle olmasini umuyorum.
    Yanliz bir noktada ayriliyorum evet aynen dedigin gibi ilerliyor ancak yine de (en azindan bizimki) istege bagli. Biliyorum cilginca ama isterseniz bu destegi reddedebiliyorsunuz.


  • @gkhn-clkkn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    Arkadaslar benim de bir sorum olacak bu konu ile ilgili?
    Sizce Trump in gocmenlerin vatandasliga giden yolu kapatmasi olasi midir?
    Normal sartlar altinda lottery green card ile 5 yil sonunda vatandasliga basvurma hakkimiz oluyor. Acaba bunu kaldirirmi yada uzatirmi?

    Kaldiramadigi icin zorlastirmaya, engellemeye calisiyor. Mahkeme karariyla iptal edilmeyecek hamleler yapmaya calisiyor.

    Bu durum benim de cok canimi sıktı. Ama bugun rutin randevumda doktor kafana takma bu ilke de iyi insanlar da cok fazla dedi. Bir baska amerikali arkadasim 2020ye gelmeden tutuklanacagina inaniyor.


  • @saulgoodman Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    @sadriabi Bu çok önemli konuyu burada paylaştığınız için çok teşekkürler.

    Ne yazık ki yeni göçmenler için koşullar Türkiye'de ekonomik olarak kötüye giderken ABD'de de aynı zamanda aleyhimize gelişmeler oluyor. Zor zamanlar... Daha da zorlaşmaz umarım...

    Rica ederim. Proaktif davranmakta fayda var.
    Ote yandan burada hayat oylesine umut vaadediyor ki insan bu tur olumsuzluklardan yilmamali.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @entelman Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    @crazycells Bu yeni gelişmeler ışığında, sizce, ABD'ye yeni adım atan biri, sağlık sigortasında nasıl bir yol izlemeli?

    hala hukumetin sistemindeki opsiyonlar kullanilabilir diye dusunuyorum, sayin @knnrn ve @sadriabi 'nin dedigi gibi "subsidy" yani yardim almamak onemli olan.

    Sizin yasayacaginiz yerde gecerli diger saglik sigortasi opsiyonlarini da arastirabilirsiniz. Maalesef saglik sigortalari ABD genelinde gecerli olmayabiliyor, o nedenle yasayacaginiz yer de oldukca onemli. Bir de en onemlisi is yerleri genelde saglik sigortasi sunuyorlar ya da anlasmali bir kuruma yonlendiriyorlar, o nedenle hizli bir sekilde is bulmaniz bu konuyu en hizli sekilde cozmenize yardimci olacaktir.


  • @sadriabi Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    @gkhn-clkkn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    Arkadaslar benim de bir sorum olacak bu konu ile ilgili?
    Sizce Trump in gocmenlerin vatandasliga giden yolu kapatmasi olasi midir?
    Normal sartlar altinda lottery green card ile 5 yil sonunda vatandasliga basvurma hakkimiz oluyor. Acaba bunu kaldirirmi yada uzatirmi?

    Kaldiramadigi icin zorlastirmaya, engellemeye calisiyor. Mahkeme karariyla iptal edilmeyecek hamleler yapmaya calisiyor.

    Bu durum benim de cok canimi sıktı. Ama bugun rutin randevumda doktor kafana takma bu ilke de iyi insanlar da cok fazla dedi. Bir baska amerikali arkadasim 2020ye gelmeden tutuklanacagina inaniyor.

    Umarim ya tutuklanir yada bu inattan vaz gecer. Yoksa hic iyi olmucak bizim icin.


  • kaç yılı kaldı başkan olarak 2 yıl mı gitse de kurtulsak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhn-clkkn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    @sadriabi Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    @gkhn-clkkn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    Arkadaslar benim de bir sorum olacak bu konu ile ilgili?
    Sizce Trump in gocmenlerin vatandasliga giden yolu kapatmasi olasi midir?
    Normal sartlar altinda lottery green card ile 5 yil sonunda vatandasliga basvurma hakkimiz oluyor. Acaba bunu kaldirirmi yada uzatirmi?

    Kaldiramadigi icin zorlastirmaya, engellemeye calisiyor. Mahkeme karariyla iptal edilmeyecek hamleler yapmaya calisiyor.

    Bu durum benim de cok canimi sıktı. Ama bugun rutin randevumda doktor kafana takma bu ilke de iyi insanlar da cok fazla dedi. Bir baska amerikali arkadasim 2020ye gelmeden tutuklanacagina inaniyor.

    Umarim ya tutuklanir yada bu inattan vaz gecer. Yoksa hic iyi olmucak bizim icin.

    Trump'in yerine gecebilecek kisiler ondan daha kotu.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tanti Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    kaç yılı kaldı başkan olarak 2 yıl mı gitse de kurtulsak

    Evet, 2 yili kaldi.


  • @crazycells Peki suan kendi acimdan bir soru sarayim.
    DV2019 talihlisiyim. ilk bulten aciklandi bilindigi uzere. Bu saatten sonra cikacak herhangi bir yasa veya ona benzer bisey bizi etkiler mi?
    Ayrica vizeyi alip ulkeye girisi yaptiktan sonra vatandasliga engel biseylerin cikma olasiligi varmidir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhn-clkkn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:

    @crazycells Peki suan kendi acimdan bir soru sarayim.
    DV2019 talihlisiyim. ilk bulten aciklandi bilindigi uzere. Bu saatten sonra cikacak herhangi bir yasa veya ona benzer bisey bizi etkiler mi?
    Ayrica vizeyi alip ulkeye girisi yaptiktan sonra vatandasliga engel biseylerin cikma olasiligi varmidir?

    Gecen yil cikan executive order ile Iranlilarin gocmen vizesi almasi engellenmisti, oyle bir sey olursa etkiler ama bunun olma ihtimali oldukca dusuk.

    Vatandasliga engel derken tam olarak ne demek istediniz anlayamadim? Green Card'lilarin vatandas olma surecinde belki degisiklikler yapabilirler ama insanlarin vatandas olmasini engelleyemezler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum