Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 sağolun 🙏 çok teşekkürler

• @Kramer Tebrikler! Yeni hayatinizda mutluluklar.

• @MySea, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@Kramer Tebrikler! Yeni hayatinizda mutluluklar.

Bu arada, @Serapp Hanima acil sifalar dilerim.

• Herkese Merhaba,
    Bugün Amerika’da 7 ayımızı doldurduğumuz gün.
    Ayrıca geçen sene Colombia uçağına alınmadığım günün yıl dönümü. 🇨🇴 (Ne maceraydı ama 😄)

Uzun zamandır forumda aktif olamadım. Ama özel msjlara mümkün olduğunca hızlı dönüyorum. Malumunuz zorlu bir yolculuktayız.
    3. Ay deneyim yazarım, 6. Ay yazarım derken 7. Ayı bulduk. 😊
    Yine belirtmiş olayım, uzuuunn uzun yazacağım çünkü aklıma gelen her şeyi paylaşmak istiyorum.
    Gelmeden önce kafama takılan her şeye yer verip benim gibi düşünenleri aydınlatmaya çalışacağım. Unuttuğum, atladığım bir şey varsa daha sonra ekleyeceğim. Ama sormak istediğiniz ne varsa lütfen bu iletinin altında sorun, seve seve yanıtlarım.
    Öncelikle seyahat ve ilk günler yaşadığım deneyimleri daha önce paylaşmıştım. Burada o konulara çok özet geçeceğim.

Hikayemi bilmeyenler için yazıyorum, eşim, annem, 3 yaşındaki oğlum ve o zaman 9 aylık olan, ikiz kızlarımla seyahat ettik.
    Atlanta’ya geldik ve 1 hafta Roswell’de otelde konakladıktan sonra evimize geçtik. (Detayları önceki iletilerimde bulabilirsiniz.)

EV EŞYASI-KURULUM
    Evimize eşyaları alma konusu dertlerim arasındaydı, Atlantada bulunan Ikea mağazasına gittim ve hızlıca Koltuklarımızı, yataklarımızı, yemek masamızı vs aldım. 79 dolar fiyat farkı ödeyerek ertesi gün teslimat seçeneğini tercih ettim. Ve sabahtan ürünler geldi.
    Bu arada ürünler geldi ama koltukları kimin monte edeceğini tabi ki bilmiyorduk 🙂
    Onu da öğrendik, “taskrabbit” diye bir uygulama var ve kurulum yapacak ustalara, tamir bakım vs işlere çözümü oradan bulabiliyorsunuz.
    Çok düzgün çalışan ustalarla o işlerimizi hallettik. Örnek olması açısından, açılır-kapanır bir koltuk için ortalama montaj 50-55 dolar fiyat ödedik.

GREENCARD VE SSN SORUNU—ÇÖZÜMÜ
    Kocamın ve çocuklarımın SSN’leri yaklaşık 13. Günde geldi. Benimki gelmedi.
    Yaklaşık 25. Günde de yine kocamın ve çocukların Greencardları geldi, ama benimki gelmedi. 🙂 (Bu arada bazıları 1-2 gün arayla ulaştı. Aynı gün gelmezse endişe etmeyin.)
    Ülkeye girişte adres değişikliği yaptırmıştık ama maalesef benim postalar eski adrese gitmiş!
    Öncelikle bir SSN ofise gidip durumu izah ettim ve o an bana bir çıktı vererek SSN numaramı bildirdiler, adres değişikliğimi yaptılar.
    Daha sonra Greencard için USCIS üzerinden bir talep oluşturdum. Aşamaları tamamlayıp Greencardımın bana hiç ulaşmadan postada kaybolduğunu ve yenisini istediğimi belirttim.
    Normalde Greencard kaydolduğunda sanırım 400 dolar gibi bir yenileme ücreti isteniyor, ama benim durumumda kart bana hiç ulaşmadan postada kaybolduğu için o ücret benden talep edilmedi.
    Bu formu doldurduktan bir kaç gün sonra biyometrik randevu için bir mail geldi ve adresime bir posta gönderildi.
    Bu posta ile 21 şubatta biyometrik randevuma gittim, fotoğrafım çekildi, parmak izim alındı ve işlemim tamamlandı.
    21 Mayısta da uscis üzerinden mail aldım ve nihayet greencardımın basım aşamasına geçtiği bildirildi. 🙂
    Pasaportumda vize sürem bitmiş olduğu için sürekli huzursuzdum ve 551 damga almak istiyordum.
    Bu damga pasaportta olduğu takdirde ülkeden sorunsuz giriş çıkış yapılabiliyordu. Bunun için yine USCIS üzerinden bir başvuru oluşturdum. Bu başvuruyu yapabilmek için son 60 gün içerisinde ülkeden çıkış yapma planı soruyordu, ben de çocuklarımla yaz tatiline gitme durumumuz var diye yazdım.
    2 gün sonra telefonla arandım, bilgileri teyid ettiler, ve ofise gitmem gerekmediğini söyleyerek bana bir posta göndereceklerini, bu postadaki kart ile ülkeden giriş-çıkış yapabileceğimi söylediler.
    Yaklaşık 5-6 gün sonra üzerinde fotoğrafım olan ve bütün bilgilerimin yazılı olduğu bir kart gönderdiler. Bu kartın 1 yıl Greencard yerine geçerli olduğu yazıyor. İhtiyaç durumunda bunu kullanabileceğim.
    Yaşadığım her iki durum için de linkleri bırakıyorum 👇🏼

Greencard Kaybolması Durumunda

551 Damga Talep Edilmesi Durumunda

SAĞLIK KONULARI
    İstanbul-Bakırköy’de uzuunn yıllar yaşadıktan sonra buranın temiz havası elbette bizi fena çarptı.
    Maalesef vücudumuz bu kadar temiz havaya alışık olmadığı için bütün kışı sürekli hastalanarak geçirdik.
    Çocuklardan başlamak istiyorum, çünkü çocukların sağlık durumları en büyük soru işaretlerimden biriydi.
    Gelir gelmez çocuklara medicaid yaptırdık. 3 küçük çocuğumuz olduğu için ve henüz bir gelirimiz olmadığı için hemen kabul aldık. İyi bir sigorta şirketinin programı kapsamına tamamen ücretsiz alındılar.
    Uygulama üzerinden bize çok yakın bir doktoru tercih ettik ve aşılarının takibine, muayenelerine vs.. orada devam ediyoruz.
    İlk muayenemize giderken konsolosluğun sarı zarflarla beraber bize verdiği aşıları gösterir belgeleri götürdük ve çocukların tüm aşılarını sisteme girdiler.
    Aşı takvimi bizimkinden pek farklı değil.
    İkizlerin 1 yaş aşılarını aynı Türkiye’de ki şekilde yaptılar.
    Bebekleri olanlar aşı konusunu çok dert ediyordur. Ben de çok düşünüyordum ama hiç dert etmeyin.
    İletiyi çok uzatmamak adına bu kadarını yazayım. Sorularınız varsa yazın lütfen.

Yetişkinler için yazayım, Sağlık çok pahalı dendiği için hastalanırsak 100 dolar mı öderiz 1000 dolar mı bilmiyorduk.
    Örnek olsun diye yine bir tecrübemizi paylaşayım,
    Annem ağır gribe yakalandı. Evdeki ilaçlar falan etkili olmadı. Ve adım başı gördüğümüz Urgent Care’lerden evimize en yakın olana gittik.
    Bu Urgent Care’lerde ayakta tedaviler yapılıyor.
    Annem için 125 dolar muayene ücreti ödedik. Ve o an daha iyi hissetmesi için doktor bir iğne vurabilirim dedi. Kabul ettik ve iğne için ekstra 30 dolar ödedik.
    Doktor, biri antibiyotik olmak üzere 2 kutu ilaç yazdı ve eczaneden gidip aldık. Bu ilaçlar için de 75 dolar ödedik.
    Böylece muayene ve ilaçlar bize 230 dolara mal oldu.

KREŞ KONULARI
    Buraya geldiğimizin 2. Ayında 3 yaşındaki oğlumuzu bize en yakın okullardan birine yazdırdık.
    İngilizce bilmiyor olmamız çok sorun yaratmadı. Gerçekten herkes aşırı derecede ilgili ve yardımsever davrandı. Yaklaşık 6 aydır buraya devam ediyoruz.
    Başlarda haftada 3 yarım gün gönderdik, sabah 9:00-12:30 için haftalık 200 dolar ödeme yapıyorduk.
    Epey faydasını gördük. Adaptasyon sürecimize çok etkisi oldu.
    Şu an haftada 5 tam gün gidiyor 9:00-17:00 arası ve haftalık 400 dolar ödüyoruz.

İNGİLİZCE EĞİTİM
    Burada ücretsiz İngilizce eğitim veren bir çok kolej var. Sürekli yeni sınıflar açılıyor ve önce bir seviye tespit sınavı yapılıyor, sonrasında seviyenize göre bir sınıfa yerleştiriliyorsunuz.
    Bu okulları açıkçası biz ChatGPT üzerinden bulduk ve online başvurduk. Onların verdiği randevu saatinde de okula gidip greencardlarımızla birlikte başvurduk.
    Ben sadece 2 ay devam edebildim çünkü annem Türkiye’ye döndü ve çocukları bırakamadım. 😞
    Ama kocam işe başlayana kadar devam etti ve 5 ayda baya faydasını gördü.

VE TABİ Kİ İŞ 🙂
    İlk aylarda kendimizi idare edebilecek parayı planlayarak gelmiştik. Açıkçası hazır bir işimiz olsa bile çocuklarımız olduğu için tamamen düzenimiz oturmadan ikimiz de çalışamazdık.
    Ve İngilizcemiz de malum… Yine de kocam kendi alanında iş başvuruları yapıyordu. 1-2 işten ingilizcesi kötü olduğu için elendi 🙂
    5.ayın sonunda nihayet düzenimizi kurduk ve kocam istediği gibi bir iş buldu.
    Kendisi Biyolog ve burada bir araştırma merkezinde 2 aydır araştırmacı olarak çalışıyor.
    Bu işi indeed üzerinden buldu.
    Ben de Mimarım ama maalesef şimdilik mesleğimi yapamıyorum. Önümüzdeki 1-2 yılı daha evde çocuklarla zaman geçireceğim.
    Özellikle ikizler henüz 1 yaşında ve onlardan ayrı kalmak istemiyorum.
    Yine de evde müsait olduğum zamanları değerlendirmek ve kendimi dinamik tutmak adına evin garajına bir atölye kurdum ve bu ay bir şirket açtım 🙂
    Tasarımı çok sevdiğim için dekoratif şeyler tasarlayıp Etsy, Ebay gibi sitelerde satmaya başlayacağım.
    Garajlarda kurulan bu tasarım atölyeleri her zaman hayallerimden biriydi 🙂
    Akşam çocuklar uyuduktan sonra garajda bir şeylerle uğraşmak bana müthiş bir motivasyon sağladı. Umarım iyi işler çıkarırım 🙂

GENEL AKIŞ
    3 küçük çocukla bence müthiş işler çıkarıyoruz :))
    Kocamla 15371938 kez birbirimize girdik, mental olarak mahvolduk ama bir şekilde geçiyor.
    İyi bir konfor alanı kurduk. Çocuklar mutlu, biz mutluyuz.
    Zorlanıyor muyuz? Hem de çok.
    Yazarken bile bazen yaşananlar aklıma geliyor ve fenalık geçiriyorum 🙂 ama yine de iyi ki buradayız.
    Kendi adıma 3 küçük çocukla Türkiye şartlarında artık kendimizi düşünemiyorum.
    Şu an burada çocuklarımı görmek bana muhteşem hissettiriyor.
    İyi ki geçen sene bugün Colombia uçağına alınmayarak başlamış yolculuğum 🙂

Neyse, burada keseyim artık 🙂
    Çok daha uzun yazabilirdim ama hem çocuklar buna izin vermiyor hem de ileti aldı başını gidiyor 🙂
    Cümleleri toparlayamamışsam kusura bakmayın, çocuklar uyandı ve iletinin tamamını baştan okuyabilecek durumda değilim şu an :))
    Özellikle çocukları olanlar, endişeleri olanlar lütfen sormak istedikleri her şeyi sorsunlar.
    Buraya sığdıramadığım yüzlerce tecrübemiz oldu. İlla ki bir yerinden yardımım dokunur.

Vaktim olsa bir YouTube kanalı açabilirdim aslında 🙂 ama zaman o kadar hızlı akıyor ki çok sevdiğim bir ahbabımın küçücük bir ricasını bile 7 aydır hala yerine getiremedim 🌹

Şunu da içsel olarak dert ettiğim için yazmak istiyorum, geçen sene sabah akşam kendi sürecimle ilgili forumu takipteydim.
    Ama şu an maalesef çok zorlu bir yolculukta olduğumuzdan sebep bir süredir başlıklara pek bakamadım, sadece özel msjları yanıtlayabildim.
    Bundan sonra daha çok aktif olup elimden geldiğince destek olmaya çalışacağım 🙏🏼🍀
    Herkese sevgiler ❤

• @MomisCan Çok güzel yazmışsınız. Yolunuz her zaman açık olsun. Mutlu sağlıklı huzurlu bir hayat diliyorum sizlere. Bizimde 1 yaşında oğlumuz var. Uzun uçak yolculuğu bebek için sorun olurmu. Hastalansa nasıl yaparız, dil yok çok zorlanirmiyiz, hangi eyaleti secsek iyi olur, tanıdık yok. Vizeyi alabilecekmiyiz, hep kafada sorular. Kafayı yemeden gelecez inşallah 😅

• @MomisCan Merhaba, ne güzel yazmışsınız. Biz de Atlanta'ya geldik. Sizin tercih ettiğiniz kurslar hangisiydi acaba? biz de iki farklı yeri deniyoruz ama çok hızlı ve faydalı mı emin değiliz.

• @Mehmet-Fatih-Aslan Çok teşekkür ederim.
    Ben de sürecinizda bol şans diliyorum 🙏🏼🍀
    Bebekle yolculuk konusu biraz abartılıyor bence. Gözünüz korkmasın. Biz yolculukta 3 yetişkindik ama buna rağmen kişi başı 1 bebek düşüyordu 🙂
    Ağlıyorlar zaman zaman ama siz stres yapmadığınız sürece cidden çocuk için de kolay oluyor. Ayrıca diğer yolculara ayıp olur kafasından da çıkmak lazım.
    Çocukları olmayanlar kızacak belki ama 🙂 orası otel değil sonuçta. Zaman zaman rahatsızlıklar olabilir. Yetişkinler için bile 10küsür saat uçmak rahatsız ediciyken bebekler için elbette ağlamalar sızlanmalar çok normal.
    Tavsiyem, karı-koca biriniz cam kenarı, biriniz koridor alın. Ortaya geçen bebeği görünce kaçıyor zaten :))
    Bebeğinizle daha rahat bir yolculuk yapabilirsiniz. Uçuş ekibi de olabildiğince yardımcı olacaktır.
    Hong Kong’taki mülakatınızdan sonra diğer konularda da seve seve yardımcı olacağım 🙂

• @HüseyinBurcu Çok teşekkür ederim, sizler de hoş geldiniz 🍀
    Biz Cumming’teki Lanier Technical College’e gittik. Eğer size yakınsa mutlaka tavsiye ederim.
    Haftaiçi, haftasonu programları var. Müsaitseniz haftada 2 gün olan programları tavsiye ederim. Haftada 1 gün olunca yeterince verimli olamayabiliyor.
    Bana 2 ayda bile çok fayda sağladı, size de iyi geleceğini düşünüyorum. 🙏🏼🌸

• ⭐⭐⭐

@MomisCan Yolunuz acik olsun, hos geldiniz.

• @MomisCan Çok teşekkür ederim nazik yanıtınız için. Şimdi baktım yaklaşık 40 mile uzaklıktaymış, biraz uzak yani. Ama paylaştığınız için çok teşekkür ederim, belki başka şekilde değerlendirebiliriz.

• @MomisCan Bu bile rahatlattı bir nebze. Birşey diyen olursa, otelmi burası kardeşim derim artık 😅 Bakalım yaşayıp göreceğiz umarım. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

• @Hope-Breaker Emre Kurtulus Bey yanıt vermiş, bende nezaketen yanıt vermek istedim. Bir seyahatteydim ve siteye giriş yapma şansım olmadığı için şimdi yanıt verebiliyorum, kusura bakmayın.. Bende Emre Bey ile aynı fikirdeyim, sonuçta direkt uçuş var ve uğraşmayacaksınız. Sorun yaşama ihtimaliniz var ise her yerde sorun yaşabilirsiniz. O nedenle direkt uçuş nimetinin'den yararlanın. Benim yaşadığım yer olan New Orleans'da direkt uçuş olsa bende direkt uçarım. Olmadığı için mecbur New York seçeceğim. Bilginize, Syg.

• ⭐⭐⭐

@MomisCan Maddi olarak hazırlıklı gitmeniz çok iyi olmuş. Eşinizle olan tartışmalar sadece işin tuzu biberi bence. Yaşananlara rağmen vazgeçmemeniz Amerika Rüyasının tatlı zorlukları olmuş olsun. Huzurlu günlerin kısa zamanda gelmesi dileğiyle. Tebrik ediyorum.

• @Redbeard Cok tesekkur ederim cevabiniz icin...

• Arkadaslar herkese tekrardan merhabalar. Forumdan cok degerli arkadaslarin da bilgileri dogrultusunda 3 temmuz - 23 temmuz arasi turkiyeye gitmeyi planliyorum. Sorum su pasaportumun 15 agustosta suresi doluyor. Bu herhangi bir sorun teskil eder mi? Gitmeden amerikadan almami mi onerirsiniz yoksa turkiyeden mi almami? ancak turkiyede 20 gunde pasaportum gelir mi emin degilim. Hic pasaport almasam dahi amerikaya giris yapabilir miyim? Tesekkurler...

• @Hope-Breaker Sorun olmaz, halen geçerli pasaportunuz varken seyahatinizi yaparsınız.
    TC pasaportu için eğer maliyet sizin için önemliyse yurtdışındaki konsolosluklarımızdan daha hesaplı edinirsiniz. Değilse, neresi sizin için daha konforluysa oradan edinin.
    (istinai durumlar hariç) Geçerli herhangi bir pasaportunuz olmadan uluslararası seyahat yapamazsınız. Yani, mevcut pasaportunuzla 15 Ağustos'tan önce ABD'ye giriş yapabilirsiniz.
    Kolay gelsin.

• @sinatra35 Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Peki turkiyeden cikarken polis sorun cikartabilir mi?

• @Hope-Breaker sorunuz pasaport geçerliliği içinse; hayır, sorun olmaz. 15 Ağustos'tan önce geçerliliğini koruyan seyahat belgenizle çıkış yaparsınız.

Ancak, Türk polisi hakkınızda herhangi bir kanuni uygunsuzluk (asker kaçağı, tutuklama kararı, yasaklı şeyleri ülke dışına çıkarma teşebbüsü vb.) durumunda sorun çıkarır.

Bon Voyage 😉

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @sinatra35 merhabalar. Konu ile ilgili tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Türk Hava Yollarını aradım ve bana pasaportumun çıkış tarihinden itibaren 6 ay geçerli olması gerektiğini söylediler ama çok emin de değillerdi. Bu konu ile ilgili bir bilginiz var mı? Ayrıca türkiyede şu an pasaportlar ne kadar sürede basılıyor? Türkiyeye gider gitmez başvursam 18 günde pasaportum çıkar mı?

• @Hope-Breaker

Sitesinde arattığımda
    "35. Pasaportlar Basımı Gerçekleştirildikten Kaç Gün sonra Teslim Edilir?
    Pasaportlar basımı gerçekleştirildikten sonra 56 il merkezine 1 gün, diğer il merkezlerine 2 gün, ilçe merkezlerine en geç 4 iş günü içinde PTT kargo tarafından teslim edilebilmektedir."
    Şeklinde bir açıklama buldum. Kendim de iki yıl önce yeşil pasaport işlemleri için randevu alıp evrakları teslim ettikten sonra pasaportların gelmesi bir haftayı bulmamıştı. Ancak o zaman randevu almak talep fazla olduğu için zordu. Bence randevunuzu henüz oradayken almaya çalışıp ülkeye gelir gelmez olacak şekilde ayarlayabilirseniz pasaportunuz 15 gün içinde size ulaşır. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |