Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Mustafa-Bayram Mustafa bey yeni hayatımızda başarılar dilerim hep Güzel insanlarla karşılaşın

• Bu konuyu severek okuyorum ama son zamanlarda pek aktif değil keşke arada güncelleme yazanlar olsa

• Arkadaşlar,
    SSN kartlarımız DS-260 formunda verdiğimiz adrese gönderilmiş. Elçilikte değiştirmemiştik. Havaalanı girişinde de polisler yoğunluktan dolayı online değiştirebilirsiniz deyip pasaportlarımız verip göndermişti. Ertesi gün USCIS ten adres değiştirmiş olsam da SSN eski adrese gitmiş. Arkadaşım kontrol etti geldiğini söyledi ve bize ulaştırdı. 2 Mayıs itibari ile de GC lerin postaya verildiği bilgisini status check kısmından gördüm. Şimdi artık gelmesini bekliyoruz.

• Arkadaslar merhabalar. Bu yaz bir ayligina turkiyeye tatile gitmeyi dusunuyorum ama sosyal medyada inanilmaz derece seyahat tavsiye edilmedigini goruyorum. Sinirda greencard iptalleri vs oluyormus. Boyle bir konu basligi forumda bulamadim. Yeni hukumetten sonra yurtdisina cikan arkadaslar deneyimlerini aktarirsa cok sevinirim. Cevrenizde sorguya cekilmis herhangi bir greencardli var mi? Eger boyle bir konu basligi varsa da ben bulamadiysam konu basligini lutfen iletir misiniz? Tesekkurler...

• @Hope-Breaker bir kaç arkadaşım gidip geldi geçen aylarda hatta 3 ay içerisinde iki defa ama sebepler dahilinde iki gün önce bir arkadaşım 5 ay Türkiyede kaldı jfk dan girdi ufak sorular ve hatırlatmalar greencardın ne işi yaradığı ve ne amaçla verildiği söylendi hatırlatıldı bir mühür basılmış ve giriş sağladı ama gündemi takip etmekte fayda var !!! gittiğinizde ve dönüşte ne için gittiğinizi belrtirseniz rahat olur sağlık, eğitim vs belge ile desteklerseniz iyi olur sosyal medyada gördüğüm genelde evlilik yolu ile Greencard alan kişiler eşiniz niye gelmedi diye bir olay vardı şimdi başka bir forum kullanıcılardan bir arkadaşım okuduğum kadarıyla telefonu incelemişler” Bu sabah DFW havalimanında TSA kontrol noktasindan gecerken random cep telefonu kontrolu yapmaya basladiklarini soyledi memur. Cep telefonumu ekrani kilitli bir sekilde kendisine teslim ettim. Ekranindan birseyleri kontrol etti ve telefonumu geri teslim etti.”

• @Hope-Breaker Başka bir başlığa yazdım ama buraya bazı bölümlerini copy-past yapayım.

Geçen hafta babam "Chicago" 'dan giriş yaptı. Sorgu odasına çekmişler, ama babamı sürekli çekiyorlar. Geçen yıl 2 kere TR'ye gitti. 1. gidiş 3 haftalık bir tatil amaçlıydı. Dönüşte "Houston" 'dan girdi, sorguya çektiler. (Odaya aldılar yani. soru sormamışlardı, bir süre bekletip içeri almışlardı.) 2. gidiş amcanın hastalık nedeniyleydi ve 1 hafta falan kaldı, dönüşte "Chicago" üzerinden geldi ve yine çektiler.(Soru sordular) Bu sene Nisan ayının sonuna doğru ülkeden çıktı ve Mayıs ayında yine "Chicago" üzerinden girdi (Yaklaşık 10 gün sonra) ve yine sorguya çektiler. (Babaanne yoğun bakımdaydı ve daha sonrasında kaybettik kendisini) Bu arada babamı ben artık referans almıyorum sadece bilgi amaçlı yazdım. Kendisinin durumu biraz karışık çünkü, 12 yıllık bir Amerika geçmişi vardı, daha sonrasında 1999 yılında TR gelip yaklaşık 23 yıl sonra tekrar GC ile 2022 yılında ülkeye giriş yaptı ve sonrasında her girişinde sanırım geçmiş karşısına çıkıyor ve sürekli problem ile karşılaşıyor. Ben geçen sene yaklaşık 4 ay TR'de kalıp "New York" üzerinden giriş yaptım, sorgu odasına almadılar ama klasik sorular sormuşlardı. Bu arada ben Nisan sonunda babaannem nedeni ile TR'ye geldim ve yaklaşık 2 yada 2,5 ay kalıp dönüş yapacağım ve dönüş yaptığımda "New York" aktarmalı dönüş yapacağım.
    Çok uzattım özetle;
    Eğer vakit olarak ve maddi olarak bir sıkıntınız yok ise "New York" aktarmalı bilet tavsiye ederim, herkes de orayı tavsiye ediyor. Sonuçta diğer yerlere göre daha kalabalık ve turist sayısı çok , bu arada "Miami" de olabilir. Orası da New York kadar olmasa da kalabalık bir giriş yeri diye düşünüyorum. Ben yine New York aktarmalı giriş yapacağım. (Tabii uçuş süresine göre o dönemde karar vereceğim.)
    Sizin durumunuz tatil amaçlı olduğu için pek bir yorumum yok ama problem yaşamazsınız inşallah... (İnşallah derken yaşamayacağını düşünüyorum.)
    Bence giriş sırasında hemen hemen herkes klasik sorular ile karşılaşıyor, kişinin durumuna göre kendi cevapları hazır şekilde giriş yapar ise çok büyük problemler olmaz diye düşünüyorum. (Örneğin: Kira Kontratı beyanı , araç ruhsat beyanı, belki çalışma durumu ile ilgili bilgi, yada destekleyici belge ve dokümanlar)
    Ben artık bu giriş olayında kendimi strese sokmamaya karar verdim ya, her şey mi stress olur ülkede 🙂 Akışına bırakıyorum..."Yalan beyan vermeyip" ne olursa söylemeyi düşünüyorum. Amerika'da tek öğrendiğim ve doğru bulduğum şey "Doğru Beyan" , gerisi biraz şans...En kötü uyarı alırım, yapacak bir şey yok..
    Syg.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Hope-Breaker 1-1.5 ay kadar önce eşimle birlikte 3 haftalığına tatile gittik geri dönüşte hiçbir sorgu vs olmadı

• Yakın zamanda AOS pendingdeyken Advance Parole ile Amerika’ya giren oldu mu peki? Bu deneyimi yaşayan varsa paylaşabilir mi?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Bugun ABD'ye girisimin ikinci ayinin ilk gunu ve bugun green cardimi aldim. Darisi bekleyen ve bekleyecek arkadaslarin basina.
    Ilk Giris: 19 Nisan
    SSN teslim: 29 Nisan
    Green Card teslim: 19 Mayis

image.png

• @mehmetizmirli cevabiniz icin cok tesekkur ederim

• @Redbeard ben denverda yasiyorum ve thy gecen sene direkt ucus koymustu. Sizce new york mu tercih etmeliyim?

• @halteran hayırlı olsun. Bu siteye myuscis üstünden girmek mümkün mü application indirmeden

• @begumm bilmiyorum app indirmistim, gerek de yok aslinda. egov'dan takip etmek yeterli bence.

• @halteran egov derken yazabilir misiniz buraya ben myuscis olarak sign in yapıyorum ama cep telefonu internetimden giriyor ev internetinden access denied veriyor hangi site acaba dediğiniz teşekkür ederim 🙏

• ⭐⭐⭐⭐

@begumm

https://egov.uscis.gov/casestatus

Odeme yapildiktan sonra surecin takibi

Odeme yaptiktan sonra ELIS sisteminden sureci takip edebileceginiz gibi, odeme adimlari sirasinda girdiginiz email adresinize gonderilen "Receipt ID" (IOE ile baslayan bir dizi harf ve rakam) ile asagidaki linkten USCIS Case'inizin durumunu kontrol edip kartiniz postaya verildiyse de takibini yapabilirsiniz.

Email adresinize gonderilmemesi ihtimaline karsi, odeme sirasinda, her aile bireyi icin ayri olarak goruntulenen Receipt ID'nizi not ediniz.

https://egov.uscis.gov/casestatus

Bu konuya dair USCIS ile iletisim kurmaniz gerektiginde bu Receipt ID'yi belirtmeniz gerekecek.

USCIS/NCSC aradiginizda otomatik sesli yanit sistemine receipt numaranizi soyle tuslamalisiniz:

Ornek receipt ID: IOE1234567890
    Yapilacak tel tuslamasi:4631234567890

(IOE harflerinin telefon uzerindeki tuslara gore yerlerine bakildiginda 463 oluyor)

Eger bir sekilde Receipt ID'niz size ulasmadiysa, USCIS'i telefonla arayip bu numarayai ogrenebilirsiniz. Boylelikle online olarak yukaridaki linkten durum takibi yapabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/162

• ⭐⭐⭐⭐

@Hope-Breaker neden böyle bir şey yapasanız ki denvera uçuş varsa. Kalacağınız süre 1 ay zaten boş yere giriş yerinizi değiştirmeye gerek yok bence

• Sevgili forum ailesi, temelli yerleşeli 1,5 seneye yaklaşıyor. Hep yazmak istiyordum kısmet bugüneymiş. Yaşadıklarımı not almıştım, yoksa her şeyi hatırlamam zor olurdu 🙂

Annem @Serapp şu an burada yanımda. Dün akşam elini ocakta fena yaktı, hemen buz uyguladık, sonra yanık merhemi sürdük. İlk acısı geçtikten sonra baktım forumda birilerine tek elle cevap yazıyor 🙂 Dedim ki “anne şimdi bir resmini çekip foruma koyacağım, bu halinle bile insanlara yardım etmeye çalışıyorsun senin kıymetini bilsinler” 🤩

Sonra dedim ki bu forum sayesinde şu an ABD’de bulunuyorum ve yoğun hayatımdan dolayı annem kadar aktif olamasam da borcumu yerine getirmeliyim. Hemen oturdum, yazdıklarımı derlemeye başladım.

Ben aslında makina mühendisiyim ama kariyer değiştirip IT alanına geçmiştim. Türkiye’de bu alanda büyük bir kurumda çalışıyordum. İlk girişimi Ağustos 2023’te yapıp döndükten sonra mevcut işimde çalışmaya devam edip iş aramaya başladım. Garanti edip gelmek istiyordum.

Çok sayıda işe başvurmuştum. İlk zamanlarda birinci aşamadan ileriye gidemiyorken zamanla ikinci veya üçüncü aşamalara geçmeye başlamıştım. Her mülakat bana tecrübe kazandırdı. Mesela JP Morgan’dan arandım acemiliğime geldi, işi kapamadım. Başvuru yaparken konumumu NC yapmıştım. Konum NC, iş Dallas’ta, bana şu an neredesin deyince Türkiye dedim. Kafa karışıklığı oldu tabii 🙂

Hata yapa yapa yapmamayı öğrendim.

Her konuşmada lisanı daha akıcı konuşmaya başladım.

Önceleri yaşamayı düşündüğüm eyalet North Carolina idi fakat sonra değiştirdim. Çünkü, NC’de başvurduğum işlerde ilerleme kaydedememiştim nedenini bilmiyorum ama kuzeye ilerledikçe daha somut sonuçlar almaya başladım. Bir süre sonra NC’yi tamamen bıraktım, NY ve MA civarına yoğunlaştım.

İlk girişimin üzerinden 5 ay geçmişti. Başvurup ilerleme kaydettiğim bir kaç sürecim vardı. Bunlardan ikisi Boston’da idi. Ya onlar olur ya da olmazsa kalıcı bir iş bulana kadar part time iş bulur ve adaptasyon sürecimi yaşarım düşüncesiyle, çok memnun olduğum işimden istifa edip 2024 Ocak ayında annemle Boston’a geldik. Gelmeden önce Airbnb üzerinden Boston’un tam merkezinde, Beacon Hill’de (aylık $2600) iki yatak odalı bir ev kiraladık.

Yola çıkmadan önceki son gece bir iş görüşmesi yapmıştım, çok beğendiler. Ertesi gün uçakta giderken wi-fi doğru dürüst çekmiyordu, gece görüştüğüm işyerinden mail aldım. Yüz yüze görüşmek istediğini yazıyordu, hemen dört gün sonra pazartesi günü için tarih verdim, bu arada iyi ki yola çıkmışız dedik. Sonra da Skype hattımdan arandım 🙂 diğer başvurduğum işyeri idi ve benden referans ve adres istiyordu. Kesik kesik bir konuşma oldu ama anlaştık. Uçak okyanus üzerinde çok sallanmış ve herkes birbiriyle ahbaplık kurmuştu. Kimse wi-fi erişemiyorken benim bunu yaşamam çok enteresandı. Dedim keramet uçağa binmekmiş galiba.

Boston’a gece vardık ve taksi ile Beacon Hill’de tuttuğumuz Airbnb evine yerleştik. Ertesi gün hemen ilk iş T-mobile’dan 40 dolara (+sim kart 10$) prepaid hat aldım. Sonra bankaya gittik. Daha önce BofA NY Broadway Şubesinde hesap açmıştım. Şimdi buradaki bir şubeye giderek getirdiğim parayı yatırdım ve SSN’mi bildirdim. 5000 dolar depozit vererek 5000$ limitli bir secured kredi kartı aldım (7 ay sonra unsecured oldu).

Sonraki günler çevreyi tanımak amacıyla bol bol gezdik.

Boston Türk Konsolosluğuna giderek adres bildirimimi de yaptım, ertesi gün kontrol ettiğimde e-devletten değişmişti.

Dört gün sonra yüz yüze görüşme yapmak üzere yola çıktım, çok heyecanlıydım. Ne de olsa Amerikalılarla karşılıklı ilk görüşme yapacaktım. Görüşme başlayınca heyecanım gitti, süre 1 saatti ama sohbet güzel olunca neredeyse 2 saat sürdü. Olumlu sonuçlanacağını hissetmiştim.

Bu arada hızla yeni işlere başvuruyordum ve hemen her gün bir mülakatım oluyordu.

15 gün sonra, o şirketten ilk iş teklifimi aldım. Teklifi sırf Amerika sistemine girebilmek için beğenmesem bile kabul edecektim ama teklif beklentimin üzerindeydi. 12 Şubatta başlamamı istediler. Kabul ettim ama aklım diğer işyerindeydi.

Referanslarımla görüşen ve olumlu ilerleyen diğer iş yerine teklif aldığımı ama onlarla çalışmayı çok istediğimi belirten bir mail yazdım. Aynı gün dönüş yaptılar, son bir görüşme yapıp teklif sunacaklarını belirttiler ve hemen ertesi güne bir görüşme ayarlandı. İşlemler hızlanmıştı. Görüşmeden sonraki gün öncekinden daha yüksek bir teklif aldım ve kabul ettim. Onlar da 26 Şubatta başlamamı istediler. İlk iş teklifi veren şirket background check yapmak için işlemleri başlatmıştı. Olumlu sonuçlandı ve bana bazı formlar gönderdiler. Formları doldurmadım ve kendilerine başka bir iş teklifi aldığımı (ücreti söylemedim) düşünmek için ilaveten bir hafta süre istediğimi bildirdim. Onları tercih etmem için teklifi yükseltebileceklerine dair mail aldım.

Asıl istediğim ikinci işti, amacım background check bitene kadar ilkini elde tutmaktı.

Her firma farklı şirketlere background check yaptırıyor o nedenle birinci işin yaptırdığı olumlu bitse de ikinci işin yaptıracağı kontrolün sonuçları gelmeden emin olamazdım.

Bu nedenle, ilk iş yerine “teşekkürler, sadece karar vermem için bana ilave bir hafta süre tanıyın” dedim.

21 Şubat’ta ikinci işyeri tarafından arandım. Background check tamamlanmış, bana 26 Şubat Pazartesi saat 9’da gelmemi ve ekip arkadaşlarıma beni tanıtmak açısından bir duyuru maili yazılacağını bu nedenle ne gibi hobilerim olduğunu soruldu. Ben de basketbol ve buz hokeyi dedim.

İşim kesinleştiği için ilk iş yerine bunu mail ile bildirdim.

Artık iş bulduğuma göre ev arayışına girebilirdim 🙂 Önce oda tutmayı düşündüm ama annem sık sık gelip gidecekti, olmazdı.

Ev tutana kadar 3 ay Airbnb’de kaldık. Bu evin konumu süperdi. Bir çok yere ve tüm metro hatlarının geçtiği duraklara çok yakındı. Burayı çok sevmiştik. Ev ararken de genellikle Cambridge, Allston, Brookline, Fenway gibi yerlerde ev bakıyorduk. Aradığımız daire 2000 civarı, 1Bed 1Bath, konumu metro duraklarına yakın, güneş gören, yerler parke, mümkünse laundry in unit idi. Fakat aramalarımız sonucu bir baktık ki evlerin kötüsü 2200-2300 iyisi 2600-2800 arasıydı ve evlerde laundry bulmak neredeyse imkansızdı. Ben de arama kriterimi laundry in building, ısınma ve su dahil en fazla 2200 olarak değiştirdim. Zillow’dan ve bazı Türk emlakçıları tarafından daireler gördük ancak hiç biri uymadı.

Facebook marketplace’den de ev bakıyorduk. Evini devretmek isteyenler oluyordu. Bir tane öyle bir yer bulduk ki airbnb olarak kaldığımız evin bir kaç adım ötesinde stüdyo bir daireydi. Gidip baktık ve çok beğendik. 2000 kira ısınma ve su dahil, güneş gören laundry in building. İçinde oturan kirayı bana devretti ve ben de brokar fee ödemeden 2000’e evi tutmuş oldum. Hemen yeni adresimi USCIS’e, bankaya ve Türk Konsolosluğuna bildirdim. Taşındıktan üç ay sonra kira dönemi gelmişti, 2125’e çıktı, bu yıl da 2175 oldu.

Evin konumu işime yakındı ve spor aktiviteleri aracılığı ile yeni çevrelere dahil oldum. Çoğu Amerikalı olmak üzere çok fazla insanla arkadaşlık kurabildim. Bu bölgeye ülkenin dört bir yanından insanlar çalışmaya geliyor ve sosyalleşmek istiyor. Bu benim için bir avantaj oldu. Ayrıca bir gym salonuna ve yakındaki bir yüzme havuzuna gidiyorum. Bu kadar çok aktiviteye rağmen halen bölgede olan bitene hakim değilim.

İşe yürüme mesafem 20 dakika ama yürümüyorum 🙂 çünkü şehirde BlueBike lar var, yılda $135 ödüyorum ve şehir içinde gideceğim her yere bisiklet kullanıyorum (İş, alışveriş, spor, etkinlik vs).

State ID almak için DMV’nin web sitesinde online olarak form doldurdum. State ID kartımı adresime posta ile gönderdiler. Bulunsun diye ehliyet de aldım ancak henüz araba almayı düşünmüyorum. Sigorta masrafına ek olarak Boston bölgesinde park yeri bulmak zor ve pahalı. Arada bir gerekirse araç kiralıyorum.

Boston’da yaşadığım şu 17 ay boyunca memnun olmadığım tek şey hayat pahalılığı oldu. Kiralar oturma talebi yüksek olduğu ve konut sayısı az olduğu için sürekli yükseliyor. Ev fiyatları da her geçen gün artıyor ve evimin olmadığı her gün endişem artmakta. Bu maalesef tüm New England bölgesi için geçerli. Çünkü Connecticut’ta veya New Hampshire’da veya Massachusetts’in diğer bölgelerinde ikamet edip Boston bölgesinde çalışmak hem ödenen kirayı/ev fiyatını hem de gıda alışveriş masraflarını çok azaltıyor. Bu yerlerden Boston’a araba mesafesi 1.5-2 saat arası. İlerleyen yıllarda ülkedeki siyasi/sosyal iklim nedeniyle bu bölgede nüfus daha da artabilir ve İstanbul’un yaşadığını Boston da yaşayabilir. Onun dışında şu anki hayatımdan gayet memnunum.

Umarım sizlerin çok daha güzel ilk ayları olur. Sevgiler…

• ⭐⭐⭐⭐

@Kramer tebrikler, daha iyilerine olsun 🧿🍀🙏🏻 @Serapp Hanim’a da geçmiş olsun

• @Kramer yolun açık olsun Amerika rüyan her geçen gün gerçekleşmiş tebrikler👏 Serap hanıma selamlar✋🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |