Beklenen tarih ben ve ailem için gelmişti, göçmen vizemiz basıldıktan sonra geçtiğimiz hafta Chicago O’Hare Havalimanından (ORD) ikinci defa, ABD’ye üçüncü defa giriş yaparak taşınma sürecimizi tamamladık.
THY’nin İstanbul - Chicago TK5 seferi ile seyahat ettik, şimdiye kadar ABD’ye yaptığım en kötü seyahatti (uçak havalandırma sistemi boarding’ten 50 dakika sonra çalışmaya başladı ve kış ortasında yolcular havale geçirecekti uçak içinde, uçuş süresince WiFi çalışmıyordu, ekonomi sınıfında 1 tuvalet çalışmadı tüm yolculuk boyunca, yolcu profili ile ilgili yorum yapmak istemiyorum zira her geçen gün daha da kötüye gidiyor THY’nin TR çıkışlı yolcular yerine transit yolculara sağladığı fiyat avantajı nedeniyle, uçuş süresince tuvalet kontrolleri çok yetersizdi). Uçuşun başlangıcında ve sonunda purser’a geri bildirim yaptım ve hem fikir kaldı kendisi de. Durumu bildirim yapacağımı ve kendisinin de raporlamasını rica ettim. Rapor etmiş olacak ki uçuş sonunda bana 1.000 mil, eşime ve oğluma bir sonraki seyahat için %10 indirim tanımladılar ki benim için kıymeti yok açıkçası böyle bir kötü deniz aşırı seyahaten sonra.
Yaklaşık 15-20 dakika bekledik bu sefer pasaport kontrol kuyruğunda, ORD için çok kısa bir süre idi önceki seyahatlerimize göre. CBP memuru en son ABD’ye yaptığımız seyahatin tarihini sordu, 4 ay 15 gün önce buradaydık diye cevap verdim. İlave bir soru sormaksızın hoşgeldiniz cevabından sonra giriş yaptık.
9 büyük + 3 kabin valiz ile geldik, hızlıca valizlerimiz de ulaştı. Bu sefer çekindiğim luggage screening başımıza gelmedi (alkol veya gıda yoktu, çok fazla ilaç vardı ve bundan çekiniyordum). Sky train ile car rental terminalden aracı teslim aldıktan sonra havalimanından ayrıldık.
Şimdilik her şey yolunda, Antalya’dan sonra Chicago’da yaşadığımız hava değişikliği hariç. Şu an sabah 10:35 ve hissedilen -15
️
Diğer konu başlıklarında tecrübelerimizi ayrıca yazmaya çalışırım telaşeden müsaitlik buldukça