Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@DenizMaths Kışları -11 ama sanırım okyanustan gelen soğuk rüzgarlar kurşun gibi içine işliyor insanın. Erzurum, Kars soğuktur ama sürekli kar olduğu için tatlı soğuktur. İnsanı üşütmez ,NY kesinlikle düşünmüyorum düşünenlere tavsiye uzun kışlara hazır olsunlar.
-
@ATS16 seyahatinizin kötü geçmesine çok üzüldüm ama Amerika’ya gelmiş olmanıza çok sevindim ☺️
Yeni hayatınızda size ve ailenize mutluluklar diliyorum 🙏🏼🍀 -
Kısa bir sorum var: greencard sonrası her 12 aylık dönemde ABD'de 6 ay kalma zorunluluğu ilk giriş tarihinden itibaren mi yoksa Greencard'ın basım tarihinden itibaren mi başlıyor? Bir sorun nedeniyle greencard'ımızın basılması 4 ay kadar gecikti, biz de bu sürede yurtdışında idik. Muhtemelen 'Resident Since' bölümü de ilk giriş tarihim olarak yazmayacak. Bu konuda bilgisi olanlar var mıdır acaba? Çok teşekkür ederim!
-
ABD’ye ilk giriş yaptığınız tarih = permanent resident card issued date oluyor. 6 aydan fazla ABD dışında kalmama süreci de bu tarih itibariyle başlıyor
-
@Yiğit-Konur
Green cardınız elinize geçtiğinde orda yazacak olan Resident Since tarihini baz almanız lazım. -
@ATS16
THY maalesef çok bozdu. (Lost çok bozdu 😃) İstanbul varışlı/çıkışlı uçuşlarda fahiş fiyatlar uygulanıyorken, yurtdışı aktarmalı uçuşları yarı fiyatına satıyorlar. Gerçekten inanılır gibi değil. Benim 25 Eylül’de yaptığım Houston > İstanbul uçuşumda da uçak mülteci kampı gibiydi 😂Chicago’daki hayatınızda başarılar diliyorum, bir ihtimal benim de oraya gelme ihtimalim var, bende kesin göçü kısmetse 29 Ocak tarihinde JFK’dan giriş yaparak gerçekleştireceğim. Olur da Chicago’ya geçersem size ulaşmak tanışmak isterim.
-
@ATS16 yolculuğunuzun yeni hayatınızda yaşayacağınız güzelliklere nazar boncuğu olmasını diliyorum 🙏🏻 Biz de kesin girişimizi aynı havaalanindan yapacağımız için deneyiminizi okumak ayrı bir keyifti. Paylaştığınız için teşekkürler.
-
@Seher-Mart Ne güzel denk gelmiş evinizi tutmuşsunuz. Her duruma ayak uydurup içinde bulunduğu andan keyif almayı başaran insanların işi rast gider gibi gelir bana hep. Kurstan sonra dil geliştikçe güzel fırsatlar çıkacaktır mesleğiniz gereği önünüze. Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.
-
@erenotti Chicago tarafına yolunuz düşerse mutlaka iletişime geçmenizi bekliyorum, memnun olurum bende tanışmaktan 🙏🏻🤗
-
@zge cok tesekkur ederim hayata herzaman pozitif pencereden bakmak işlerimiz dahada kolaylaştırır ilerde bu günlerimizi tebessümle hatırlıcaz 🙏🏻🙏🏻🌟🌟
-
@ATS16 yeni hayatınız şans ve mutluluk getirsin inşallah :victory_hand_light_skin_tone:
-
@Seher-Mart teşekkürler paylaşım için. umarım güzel bir iş fırsatı çıkar karşınıza bol şans :victory_hand_light_skin_tone:
-
@serel çok teşekkürler, lnsallah 🙏🏻🍀
-
@Ases, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Merhaba @Yiğit-Konur,
GC konusunda benzer bir tecrübemiz oldu. 20 ağustos ta ilk giriş yapıp 1 hafta sonra TR ye döndük. sonrasında ben ve eşimin Greencardları ilerledi ama oğlum için biometrk randevu kağıdı geldi.
Randevu kağıdının üzerindeki numarayı aradım ve TR ye döndük(oğlumun ufak bir sağlık işlemi vardı dedim gerçekten vardı). sömesterda kesin yerleşim için döneceğiz dedim. İncelenip döneceğiz dediler ve gelmenizden 15 gün önce tekrar arayın randevu verelim olarak mail ile dönüş yaptılar.
Merhaba arkadaşlar,
Yukarıdaki mesajda belirttiğim gibi eşim ve benim green cardlarımız gelmişti ama oğlumu biometrik radevuya çağırmışlardı.
Ocak ayında randevu almayı planlıyorduk ama nasıl ve neden olduğunu anlamadığım bir şekilde biz hiç bir şey yapmadan, yılbaşı öncesinde oğlumun green card ı da basılıp verdiğimiz adrese geldi. :) Bizim açımızdan ilginç ve güzel bir gelişme oldu. -
@ATS16 Merhaba, bu 6 ay süreci ile ilgili çok okudum Forumda, 12 ayı geçirmedikten sonra tolere ediyorlar izlenimi oluştu ama her şey yine de o anki pasaport polisinin iki dudağı arasında.
-
Kura programınin amacı ve CBP memurunun aradığı kriter sizin mümkün olan en kısa ABD’ye yerleşmeniz, yaşam sürecine dahil olmanız, ülkedeki çeşitliliğe katkı sağlamanız ve yeni bir vergi mükellefi olmanız 😉🙏🏻
-
@serel umarım cok tesekkur ederım 🙏🏻🙏🏻
-
@DenizMaths Newyork, New Jersey ve ozellikle Nothern Virginia bence Amerikanin en guzel yerleri. Daha dogrusu size ABD de oldugunuzu hissettiren yerler. Soguna o kadar takilmayin. Sicak yerlerin de hortum sel firtina dertleri var. NY de Antalyali olarak ben bir sorun yasamiyorum :)
-
@Seher-Mart hayirli olsun. Yeni hayatinizda basarilar dilerim. Ileride sorun yasamamak icin isi baştan sıkı tutun. Adres değişiklik bilgilerinizi güncelleyin, uçak biletlerinizi atmayın. Ev kira kontratlarını yedekleyin. İleride vatandaşlık zamanı geldiğinde kanıt gerekirse kullanabilirsiniz.
-
@arnblt cok tesekkur ederız bu bılgıler cok degerlı bunlarla ılgılı bilgimiz yoktu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
38
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum