• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. okokok
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    O
    • Takip Edilenler 4
    • Takipçiler 13
    • Konu 0
    • İleti 214
    • En İyi 105
    • Tartışmalı 4
    • Gruplar 0

okokok

@okokok

235
    İtibar
    741
    Profil Görüntülemeleri
    214
    Takipçiler
    4
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Tampa

okokok Takip etme Takip Et

okokok tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Bugün sabah saat 8:00’de konsoloslukta mülakatımız vardı. Biz saat 07:00 gibi konsolosluğun önünde hazır bulunduk, 07:30’da içeri alındık.

İlk olarak pasaportlar teslim ediliyor, ardından güvenlik kontrolünden geçiliyor. Sonrasında pasaport geri teslim ediliyor ve ana binaya girip işlemlerin yapılacağı alana geçiyorsunuz. Sol tarafta pasaportlara birer etiket yapıştırılıyor ve iki adet aynı numara yazan kağıt veriliyor. Bu numaranın ekranlarda yanmasını bekliyorsunuz.

İstenen evraklar:

Ana Başvurucu (Eşimden):
      • Pasaport (aslı)
      • Evlilik cüzdanı (aslı + fotokopi)
      • Adli sicil kaydı
      • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      • CV

Benden:
      • Pasaport (aslı)
      • Adli sicil kaydı
      • Evlilik cüzdanı fotokopisi

6 ve 10 yaşındaki çocuklarımızdan:
      • Pasaport (aslı)

Verdikleri iki numaradan biri evrak tesliminde alındı. Görüşme dili olarak “İngilizce mi Türkçe mi?” diye sorulmadı, “İngilizce görüşeceksiniz değil mi?” diye teyit edildi. Biz de zaten avukatımızın da yönlendirmesiyle İngilizce yapacaktık, İngilizce görüşme yapacağımızı söyledik ve 18-21 numaralı bankoların bulunduğu alana geçtik.

Sıra beklerken, ne yazık ki önümüzde yapılan bir mülakata şahit olduk. 4 kişilik bir aileydi. Vize türünü tam anlayamadım ama iş teklifi aldıkları anlaşılıyordu. Kadın İngilizce bilmediği için çok sıkıştırıldı. Sürekli “anlıyorum ama konuşamıyorum” dedi, ancak konsolos görevlisi ısrarla bastırdı. En sonunda çevirmen eşliğinde başka bir görevli geldi ve vizeyi reddettiler. Yan bankoda da ağlayan bir kadın vardı. Bu sahneler biraz strese soktu açıkçası.

20 numaralı bankodaki görevli oldukça güler yüzlü, tatlı dilli biriydi. En net duyulan, tok sesli bir abimizdi.

Önce yemin ettirdi.
      Sonrasında parmak izlerimizi aldı.
      Çocuklar için sadece eşimin sol el 4 parmağını, 2 kez aldı.

Bize sorulan sorular:(sadece 4 soru soruldu)
      X şirketinde çalışıyormuşsunuz, neler yapıyorsunuz?
      Aynı şirkette mi devam edeceksiniz?
      (Bana dönüp) Siz de mi aynı şirkette çalışıyorsunuz?
      Çocuklar kaçıncı sınıfa gidiyor?

Sonra gülümsedi ve dedi ki:
      “Her şey çok iyi görünüyor. Çocuklar için de güzel bir başlangıç olacak. Vizenizi onaylıyorum. Pasaportlarınız 5 gün içinde ulaşır ama genelde daha kısa sürüyor.”

Böylece büyük bir mutluluk ve rahatlamayla oradan ayrıldık. 🎉

Son birkaç gün gerçekten oldukça stresliydi. Avukatımızın tavsiyesiyle, I-140 başvurusunda sunduğumuz 360 sayfalık dosyayı bile yanımızda götürmüştük. Ancak listedeki belgelerden örneğin PTT kaydını bile almadılar. Özellikle sordum, “Gerek yok” dediler.

Bu süreçte başta @finalhope hocam olmak üzere forumda destek veren herkese teşekkür ederim.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      O
      okokok
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Merhaba,

IST–Frankfurt–Tampa hattı üzerinden ABD’ye giriş yaptık. Tampa hakkında çok fazla bilgi göremeyince kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

İstanbul çıkışında Gözen Security beni kenara çekti. 1-2 soru sordular ama ben de biraz sinirlendim açıkçası, "Neden soruyorsunuz ki?" gibi bir çıkış yaptım. Görevli, İstanbul’da çalıştığıma dair belge istedi. Ben de "Ne alaka, belgeyi ne yapacaksınız?" dedim. Ardından EB1-A sürecine eşim üzerinden giriş yaptığımızı söyleyince, “Tamam, şimdi anlaşıldı” dedi ve geçişe izin verdi.

Almanya aktarmasında ise "random selected" diyerek biletime SSSS kodu bastılar. İlk olarak sorgu odasına alındım; birkaç soru sordular, üst araması yapıldı ve sanırım doku veya madde var mı gibi birkaç örnek aldılar. Tam rahatladım derken adım tekrar anons edildi. Bu sefer biletimi değiştirip yine SSSS yazılı bir bilet verdiler ve tekrar güvenlik kontrolüne alındım. Ailemin yanımda olması ve tekerlekli sandalyemiz olduğu için böyle bir şey beklemiyordum açıkçası. Gerçekten sistem rastgele seçiyor olabilir.

Sorular genelde klasik: "Nereye gidiyorsun?", "Kiminle gidiyorsun?" gibi. Yine kısa sürede çıkmama izin verdiler.

Tampa'ya girişte ise açıkçası bir kez daha kenara çekilirim diye bekliyordum ama hiç öyle olmadı. Girişte belgeleri verdim, "İlk girişimiz" deyince kısa bir işlem yapıp bizi odaya yönlendirdiler. Odada sadece "et getirip getirmediğimiz" soruldu, başka hiçbir şey yapılmadı.

Üzerimde 11.000 dolar vardı, biraz heyecandan beyan etmeyi unuttum. Onlar da sormayınca öylece geçtik.

Daha önce kiraladığım minivan’a 8 büyük, 3 küçük bavulu bir şekilde sığdırdım ve Airbnb’den tuttuğumuz eve geçtik.

Son olarak, maalesef çocuklardan biri rahatsızlandı. Bu yüzden eşim ertesi gün (yani bugün) Türkiye’ye geri dönecek. 15–20 gün sonra tekrar gelmeyi planlıyor.

Yolculuk içinde yayımlandı
      O
      okokok
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Motivasyon kırıcı yorumlar devam ediyor ve bu ısrarı anlamakta zorlanıyorum. Forumdaki birçok kişi en belirsiz durumlarda bile çözüm yolları arıyor. 20 binli numaralara sahip olup dosya taşıma yoluna gidenler, lise diplomasını henüz almamış olanlar veya İngilizce bilmeyenler bile burada birbirine destek olarak yeni bir hayat kurmaya çalışıyor. Amerika’da ağaçlardan dolar toplanmadığını biliyoruz, zorlanacağız ancak burada önemli olan insanlara cesaret verip doğru yönlendirme yapmak. Sürekli olumsuzluk aşılamak yerine, tecrübelerinizle nasıl yardımcı olabileceğinizi düşünmek daha yapıcı olur. Kaç sayfadır ingilizce konusu devam ediyor, bu ısrarı anlamıyorum.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      O
      okokok
    • RE: Georgia

Bu başlık neden bu kadar sessiz 🙂 O kadar türk olmasına ve sürekli birilerinin yerleşmesine rağmen bu başlığa kimse yazı yazmamış. Sanırım başlık Atlanta olsa daha dikkat çekerdi.

Geçen hafta sonu Türk festivali vardı. Ekmek arası et/tavuk döner, tantuni, 15$, Ayran 3$

1. ayın içerisindeyim.

Dün az daha kaza yapıyordum. Kendi şeridimde gidiyordum, yandaki adam bir anda önüme kırdı. Burada yaşayanların büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymuyor gibi. Küçük İstanbul diyebiliriz, 35 mil olan yerlerde 50 mil ile giden çok fazla insan var. Artık açıkçası ben de sınırı 5-10 mil geçecek şekilde kullanıyorum. Birçok kez polisin beklediği yerde hatta yanından geçtim. Bir yerde patlarız ama bakalım 🙂

Siyahi nufusu inanılmaz fazla, ilk başta çok fazla ön yargılıydım ama şu an ön yargım geçti. Bu yoğunluk şu an o kadar dikkatimi çekmiyor.

3 aydır Suwanee bölgesindeyiz. İstanbul aklıma bile gelmiyor. Bu kadar kolay değişim yaşayacağımızı düşünmüyordum, hızlı adapte olduk. Bunun yaşadığımız bölge ile alakalı olduğunu da düşünüyorum.

Direkt merkezden bahsetmiyorum ama diğer bölgeler orman içerisine kurulduğu için şehrin genelinde geyikler, sincaplar görmeniz mümkün. Her yerde ufak ufak ormancıklar var 🙂 Tabii kötü yanı böcekler... Evler de eski olunca birçok evde böcek şikayeti oluyor.

İş imkanı için özellikle depo, lojistik vb sektörler çok fazla. Her yerde depo bulunuyor.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      O
      okokok

@Henry-bloor bence siz bu forumda en negatif düşünen kişilerdensiniz. Her konuda negatif bir gönderiniz var. O yüzden size karşı bir şey savunmayacağım.

@charon savunmam aslında ingilizce için değildi. İngilizceyi elbet öğrenmeliyiz ‘o ülkenin dilini ôgrenene kadar hiçsiniz’ yazdığınız için belirttim. İngilizce ile gayet dünyanın her yerinde yaşarsınız.

O
      okokok

Bugün EB1-A başvurumun onaylandığını öğrendim ve sürecimi paylaşmak istedim. 🎉

Çoğunlukla akademik başvuruların yapıldığı bu başlıkta, özel sektörde çalışarak başvuru yapmış biri olarak yazmak istedim.

Başvurumda kriterleri her birinden yalnızca birer örneklerle karşıladım. Mevcut iş yerindeki pozisyonum ve sorumluluklarım, üst düzey görev kriterini fazlasıyla karşılıyordu, bunun ciddi etkisi olduğunu düşünüyorum. Tabii bunun yanında 15+ tecrübe, aynı sektörde yükselen kariyer, üni konuşmaları gibi dosyayı güçlendiren birçok doküman vardı.

Süreç çok stresliydi, geceleri artık olacak mı olmayacak mı diye çok strese girdim ama sonunda mutlu sona ulaştık.

O
      okokok
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Eşim ülkeye girdikten sadece 1 gün sonra Türkiye’ye dönmüştü. Yaklaşık 1.5 ay sonra dün geri geldi. Ülkeye girişte neden gittiğine dair hiç soru sorulmadı. Yanında 40 binden fazla para vardı, formu Türkiye’de doldurup getirmişti ama bununla ilgili de hiç soru sormadılar, formu verdi ve sorunsuz girdi.

Bir de yanında 5 kutu antibiyotik ve bayağı ilaç vardı, ona da hiç takılmadılar.

Yolculuk içinde yayımlandı
      O
      okokok

@T-C-Kubilay-Dikici ben de benzer duyguları yaşıyorum; üstelik 42 yaşındayım 🙂

Sizin sorduğunuz o soruyu eşimle biz de sık sık birbirimize sorarız: “Çocuklarımız bizim kadar şanslı olacak mı?”

Belki de motivasyonumuzun %80’i çocuklarımız.

O
      okokok
    • RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

Bugün mülakatımız vardı ve sorunsuz bir şekilde onay aldık. Herkesin biran önce onay alması dileğiyle. Detaylı anlatımı aşağıdaki başlıkta yaptım.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4702/abd-de-bir-i̇ş-teklifi-gerektirmeyen-green-card-başvurusu-eb-2-veya-niw/3347

O
      okokok
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Henüz iyi veya kötü marka algım olmadığı için "Yuka" uygulamasını indirdim. Barkodu okutunca bad, poor, good, excellent gibi durumunu, içeriğini ve alabileceğiniz sağlıklı alternatifini öneriyor. Bilmeyen varsa bence bu uygulama kullanılabilir.

alt metni

O
      okokok

okokok tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@Göktuğ-Yılbaşı avukat yazdığı için yazmıştım ancak dediğiniz gibi net bilgi kimsede yok sanki.

Gündem içinde yayımlandı
      O
      okokok
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Instagram

Instagram

İkinci görselde dv1 girişlerinin de askıya alındığı yazılıyor. Kazananlar için imkanları varsa ilk ucaga atlayıp gelin

Gündem içinde yayımlandı
      O
      okokok
    • RE: Georgia

Bu başlık neden bu kadar sessiz 🙂 O kadar türk olmasına ve sürekli birilerinin yerleşmesine rağmen bu başlığa kimse yazı yazmamış. Sanırım başlık Atlanta olsa daha dikkat çekerdi.

Geçen hafta sonu Türk festivali vardı. Ekmek arası et/tavuk döner, tantuni, 15$, Ayran 3$

1. ayın içerisindeyim.

Dün az daha kaza yapıyordum. Kendi şeridimde gidiyordum, yandaki adam bir anda önüme kırdı. Burada yaşayanların büyük çoğunluğu trafik kurallarına uymuyor gibi. Küçük İstanbul diyebiliriz, 35 mil olan yerlerde 50 mil ile giden çok fazla insan var. Artık açıkçası ben de sınırı 5-10 mil geçecek şekilde kullanıyorum. Birçok kez polisin beklediği yerde hatta yanından geçtim. Bir yerde patlarız ama bakalım 🙂

Siyahi nufusu inanılmaz fazla, ilk başta çok fazla ön yargılıydım ama şu an ön yargım geçti. Bu yoğunluk şu an o kadar dikkatimi çekmiyor.

3 aydır Suwanee bölgesindeyiz. İstanbul aklıma bile gelmiyor. Bu kadar kolay değişim yaşayacağımızı düşünmüyordum, hızlı adapte olduk. Bunun yaşadığımız bölge ile alakalı olduğunu da düşünüyorum.

Direkt merkezden bahsetmiyorum ama diğer bölgeler orman içerisine kurulduğu için şehrin genelinde geyikler, sincaplar görmeniz mümkün. Her yerde ufak ufak ormancıklar var 🙂 Tabii kötü yanı böcekler... Evler de eski olunca birçok evde böcek şikayeti oluyor.

İş imkanı için özellikle depo, lojistik vb sektörler çok fazla. Her yerde depo bulunuyor.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      O
      okokok

@chemistontheroad, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Welcome letter sonrası evrakları toplamaya çalışıyorum. Burada bir iki konuda sorum olacak daha önce doküman gönderen arkadaşlara.

Askerlik belgesi ve nüfus kayıt örnekleri için yeminli tercümandan çeviri aldım. Bunlara noter onayı yaptırmadım.

-Pasaport için biyometrik sayfanın fotokopisi yeterli mi? Vize sayfalarının fotoğrafı gerekli mi? Bu daha önce talep edilen oldu mu?
      -Evlilik cüzdanı içinde ingilizce kısımlar mevcut yinede kapaktan itibaren çeviri yaptıranlar var bu gerekli mi?

Biyometrik sayfası yeterli.

Çeviri yaptırmanıze gerek yok. Biz yaptırmadık.

O
      okokok
    • RE: Gelir vergisi / beyani

Vergi konusunda sıfır bilgiye sahibim. Bu konuda bilgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

25 Haziran'da ülkeye giriş yaptım. Türkiye'ye uzaktan çalışıyorum. Sene sonunda kadar 18.000$ gelirim olacak. Bir önemi yok sanırım ama bu parayı Amerika'ya hiç sokmadım.

Temmuz ayında ev satışı oldu ve 40k nakit ile ülkeye eşim giriş yaptı. Girerken birikim paramız olarak belirttik. Satıştan kalan miktar ise Türkiye'deki hesabımda.

2 çocuklu bir aile olarak vergi bildirimi yapmak zorunda mıyım? Online olarak aracı firmalar var sanırım, bu firmaların en çok kullanılan ve en basit olanı hangisi?

Teşekkürler.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      O
      okokok

@sbsb2025 Sürecimi Ankara'dan ilerlettim.

Eski tarihlerde yaşanan durumlarla kendi sürecinizi birebir kıyaslamanız maalesef yanıltıcı oluyor; daha önce de buna benzer bir duruma değinmiştim. Şu an EB-1A’dan daha öncelikli tarih verilen evlilik yoluyla göçmenlik statüsünde bile bekleyen birçok kişi var. Bu nedenle yapılabilecek en mantıklı şey; sizden en fazla 1 ay önce DQ olmuş bir EB-1A adayını ya da evlilik yoluyla başvuran ve sizden önce DQ olup mülakat maili alan kişilerin tecrübelerini takip ederek kendi tarihinizi tahmin etmektir.

Çünkü bu tarihler aylık değil haftalık bile değişebiliyor. Kendi sürecimden örnek vereyim: 2024 son çeyreğinde DQ olanlardan bazıları 2 hafta içinde mülakat maili aldı. Bu süre 2025 Şubat ayına gelene kadar 6-7 haftalara çıktı. Ben de forumda benden yaklaşık 1 ay önde giden bir kişinin deneyimlerini takip ederek kendi tarihimle ilgili öngörüde bulundum. Ancak aramızda yalnızca 1 ay olmasına rağmen, mülakat tarihi birkaç hafta daha gecikti. Kısaca size çok yakın tarihlerde birisi ile karşılaştırmadığınız sürece, tarih tahminleri tutmayabiliyor.

Sonrasında bu süreler giderek daha da uzadı. Benim öngörüm, yeni mali yılla birlikte(tabii hükümette anlaşmazlık, kriz vb ekstra durumlar olmadığı sürece) Ekim sonu - Kasım ortası itibarıyla mülakatların verilmeye başlanacağı yönünde. Ancak şu an ciddi bir yığılma olduğu için sürelerin bir anda kısalmasını beklememek gerekir.

O
      okokok

@pelinoaydin nerede isteniyor?

Interview letter'dan bahsediyorsak assets kısmı sponsor başlığının bir alt başlığı. Ayrı bir üst başlık değil, farklı bir şeyden bahsediyorsanız paylaşabilirseniz yorum yapabilirim.

O
      okokok

@merve-cengiz ds260 formu ile alakalı bir şey yok.

O
      okokok

@mrkc estağfurullah elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

@merve-cengiz bu şekilde hareket eden kimseyi duymadım açıkçası. Eğer dokümanları Türkiye'den yollayacaksanız ve kargo gidene kadar ben ds260'ı doldururum derseniz olabilir. Onun dışında kazanacağız birkaç gün farklı sorunlara yol açarsa aylarca uğraşayabilirsiniz.

O
      okokok

@pelinoaydin EB-1A ve EB-2 NIW için herhangi bir mali doküman istenmiyor. Mülakat dokümanında yazan

"Your sponsors (petitioner, household members and joint sponsors), may be required to provide updated or additional information for you to present at your interview, such as:"

başlığın alt başlıklarından bahsediyorsak; bizim sponsora ihtiyacımız olmadığı için alt başlıkları da geçersiz. Bugüne kadar kimse de sunmadı.

O
      okokok