• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. DenizMaths
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 18
    • Takipçiler 16
    • Konu 0
    • İleti 265
    • En İyi 157
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

DenizMaths

@DenizMaths

Matematik Mühendisi bir anne.

370
    İtibar
    871
    Profil Görüntülemeleri
    265
    Takipçiler
    18
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

DenizMaths Takip etme Takip Et

DenizMaths tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

HONG KONG MÜLAKAT DENEYİMİ
      Herkese merhabalar.Zorlu ve sabır gerektiren uzun bir sürecin sonunda 6 Haziran günü vizelerimize kavuştuk.Bu uzun süreçte Yeşilkart Forumu kuranların ve devamlılığını sağlayan herkese ne kadar teşekkür etsek az kalır.
      Biz üç kişilik bir aileyiz ve asıl talihli benim.Geçen haziran ayında bu foruma üye oldum ve hemen her gün en az yarım saatimi burada geçirdim.Çok sayıda deneyim okudum,notlar aldım.Burada iki kilit cümle vardı:
      1)Ankara’ya güvenmeyin
      2)Her yılın dinamikleri farklı
      Bu iki cümleden yola çıkarak dosya taşıma kararı aldık.İki konsolosluğun performansı açık ara öndeydi.Viyana ve Hong Kong.Yeşil pasaportumuz ya da uzun dönem schengenimiz olsaydı hiç düşünmeden Viyana’ya taşırdık.Ancak defalarca schengen almamıza rağmen tekrar schengen almamızın garantisi yoktu.Böyle bir şans yakalamışken hele ki 17 yaşındaki oğlumuzun geleceği için risk alamazdık.Temmuz ayında dosyamızı KCC ile HK’a taşıdık.
      16 Nisan’da mülakat tarihimizin 6 Haziran olduğunu öğrendik.22 Mayıs için Nicolson’dan randevu aldık.20 Mayıs gecesi Demet ve Baki arkadaşlarımızla elimiz boş dönmemesi temennileriyle HK’a ulaştık.
      NICOLSON MUAYENE
      Gitmeden önce antikorlarımıza baktırdık.Eksik aşılarımızı olduk.Tabiki aşılar da cinsiyet ve yaş aralıklarına göre değişiyor.Sadece polio aşılarımızı Nicolson’a bıraktık.Mevcut aşılarımızın kayıtlarını hazırladık.Nicolson’da en dikkat çekici olan doktor dışındaki çalışanların ingilizcelerin yetersizliğiydi bence.İngiliz sömürgesi olmuş bir ülkede üstelik sadece işleri anadili ingilizce olan dört ülkenin göçmen vize muayenelerini yapan bir kurum için şaşırtıcı.Zaten HK genelinde de ingilizce seviyeleri ve telaffuzları çok kötü.Nicolson istediği evrakları zaten size mail yoluyla önceden bildiriyor.Ne istediyle tam onlar yeterli.Önce numara alınıyor,bir bölümde tüm evraklarınızı alıyorlar önce.Pasaportların fotolarını önden istemişlerdi.Onların fotokopilerini hazırlsmışlar zaten.Hemen verdiğiniz evrakları ekleyip herkese ayrı ayrı dosya oluşturuyorlar.Sonra hemşireyi bekliyorsunuz.Tansiyon,boy ve kilo ölçümü yapıyor.Göz muayenesi yapıyor.Göz muayenesinde alt sıra çok küçük,biz üçümüz de okuyamadık😊Umursamıyorlar.Ateş ölçümü yapılıyor.Bu arada boy ölçümünde başınızı dik tutup biraz yukarı kaldırın yoksa 3-4 santim kısa çıkıyorsunuz.Biz bunu 2 kişiden sınra fark ettik ve sadece eşim gerçek boyunda çıktı.Tabi bu önemli değil.Hemşire kan alıyor.Bazı kişilerden ekstra idrar testi de isteniyor.Bizden istenmedi.Sonra size verilen kıyafetleri giyip göğüs filmi çektiriyorsunuz.Doktor steteskop ile göğüs ve sırtı dinliyor.Elbiseyi göğüs altına kadar açıp vücutta herhangi bir bıçak izi ya da iğne izi olup olmadığına bakıyor.Amaç önceden çok büyük bir kavgaya karışmış mı,kendine zarar vermiş mi ya da uyuşturucu kullanmış mı bunu öğrenmekmiş.Biz doktor hanımla 5 dakika sohbet ettik.Direkt bunu sordum ve cevabı bu oldu.Bel fıtığı ameliyatım var,epikrizini sundum.Ameliyat yerine bile bakmadı.Karın bölgesine farklı bölümlerden bastırarak muayene ediyor.Diz refleksine bakıyor.Toplam 2 saat sürüyor.En son eksik aşıları olup ödeme yapıyorsunuz.Hemşire oğluma küçükken olduğu bir aşıyı tekrar olması gerektiği konusunda çok ısrarcı oldu.Eşim kendisinin de doktor olduğunu ve oğluna gereksiz yere aşı yaptırtmayacağını söyledi.Hemşire içeri gitti geldi ve sonuçta tamam gerek yokmuş dedi🤗
      NICOLSON SONRASI
      Eşim aşı konusundaki ısrarını ertesi gün film için tekrar çağırılarak ödemiş oldu😊Bir sorun olabilirmiş ve tekrar çekim lazımmış.Tabi bu durum bizi ister istemez gerdi.Balgam testi karşımıza çıkabilirdi.Eşim yan döndü ve kolunu kaldırdı.Çünkü şüpheli durumda aslında daha ileri gözlem öyle yapılırmış.Oysa hemşire
      bu sefer de sadece sırttan çekti.Önden ve arkadan çekim arasında fazla fark olmazmış.Çok şükür bir daha arayan soran olmadı.Mülakattan bir gün önce Nicolson dosyaları verdi.
      MÜLAKAT
      İstenen Belgeler
      Benden(asıl talihli)
      Formül A
      Formül B
      Vukuatlı nüfus kayıt örneği
      Adli sicil kaydı
      Lise diploması orjinali ve ing çevirisi
      Üniversite diploması orijinali ve çevirisi
      Evlilik cüzdanı ve fotokopisi
      Eşimden

Formül A ve B
      Adli Sicil Kaydı
      Askerlik Belgesi

Oğlumuzdan
      Formül A ve Adli sicil(16 yaş üstü olduğu için)

Resim ve pasaportlar zaten herkesten istenenler.Ayrıca Amerikan vizemiz 10 gün önce bittiği halde o vizelerin basılı olduğu eski pasaportlar istendi.Vizelerin üstü mühürlendi.

SORULAR:
      Karşısında DS260 formları açık ve oradan soruyor.
      Yurtdışında bulundunuz mu?
      Hangi ülkelere gittiniz?
      Peki Suriye,İran,Irak ya da Kürdistan’da bulundunuz mu?
      Amerika’da bulundunuz mu?
      Hangi şehirlerine gittiniz?
      Siz elektrik mühendisi miydiniz?(Hayır,matematik mühendisiyim dedim)
      Oğlumuza Amerika planını sordu.
      O da Amerika’da zaten üniversite okumayı birkaç yıldır planladığını ve bu nedenle uluslararası bir lise eğitim programında okuduğunu söyledi.
      Hangi şehirde yaşamayı düşünüyorsunuz?
      Orada kim var?
      Sonunda da saç ekimi yapan eşime benim saç ekimine ihtiyacım var mı şakası yaptı(Aslında saçları çok iyiydi🧿)
      Sonunda vizelerinizi onaylıyorum dedi.Çok kibar ve güleryüzlüydü.Ben de o samimiyete güvenerek vizelerimizi en kısa sürede almamız gerektiğini aksi taktirde oğlumun sınavlarını kaçıracağını ve sınıfta kalabileceğini söyledim.Mikrofonu kapatıp ayağa kalktı,bir dakika arkadakilerle konuştu.Sonra uçağınız ne zaman dedi.Salı sabahı dedik.Kimseye imtiyaz yapamayacağını ama elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

3 SAAT SONRA MUTLU SON

Aynı gün 3 saat sonra mail geldi.Bayram çocukları gibi bir sevinçle gidip pasaportlarımızı aldık.Akşam arkadaşlarımızla bu güzel gün için kadeh kaldırdık🥂

Çok güzel insanlarla tanıştık,güzel dostlar edindik.Bazıları yaşıtım hatta adaşımken bazıları kardeşim hatta çocuğum olabilecek yaştalar.Hepimiz tek bir paydada kader arkadaşıyız.Bana en ufak bir bilgi veren herkese teşekkürler.Bilgi kıymetlidir.Ben de elimden geldiği kadar benden sonrakilere yardım etmeye çalışıyorum ve çalışacağım🙋‍♀️

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      DenizMaths
      DenizMaths

Hong Kong’dan herkese selamlar ve iyi bayramlar.Dün sabah Baki ve Andaç arkadaşlarımızla girdiğimiz mülakattan aynı gün vizelerimizi alarak çıktık.Bu forumu kuran ve hala devamına katkı sağlayan herkese sonsuz teşekkürler.Bu forumda şu iki cümle çok kilit cümlelerdi.1)Ankara’ya güvenmeyin 2)Her senenin dinamikleri çok farklı.Haziran 2024’de bu siteye katıldım,hemen her gün en az yarım saat mülakatları okudum,kendimce analizler yaptım ve notlar aldım.Burada herşeyin cevabı var

DenizMaths
      DenizMaths

HK da bize sorulan mülakat soruları:
      1)Hangi yabancı ülkelere gittiniz?
      2)Amerika’da hangi şehirlerde bulundunuz?
      3)Suriye,İran,Irak ya da Kürdistan’da bulundunuz mu?
      4)Orada nasıl bir yaşam planlıyorsun?(17 yaşındaki oğluma soruldu)
      5)Hangi şehre yerleşeceksiniz?Orada tanıdık var mı?
      En son olarak da saç ekim doktoru olan eşime “benim saç ekimine ihtiyacım var mı?” diye bir şaka yaptı.Saçları çok iyiydi bu arada.🤣
      Ve mülakat bitti ,vizeniz onaylandı dedi.Bizde ondan aldığımız cesaretle oğlumuzun sınavları olduğunu ve hemen dönme mecburiyetimiz olduğunu söyledik.Mikrofonu kapattı,ayağa kalkarak arkadaki çalışanlarla bir dakika konuştu.Söz veremem ama elimden geleni yapacağım dedi.Yaklaşık 3 saat sonra aynı gün “pasaportlar hazır”mailini aldık.Aynı anda Baki ve Andaç arkadaşlarımıza da aynı mailler gelmişti.Bayram çocukları sevinciyle hemen tekrar koşup pasaportlarımızı aldık.Bizlerle en küçük bir bilgiyi dahi paylaşan herkese sonsuz teşekkürler🙏Elimden geldiği kadar her soruyu cevaplarım.İyi bayramlar herkese

DenizMaths
      DenizMaths
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese merhaba.9 Temmuz akşamı Houston’a giriş yaptık.4 gündür şehri geziyoruz.Özellikle Sugarland ve Woodlands bölgeleri inanılmaz güzel.Her taraf ağaçlık ve göl kenarı evler muazzam.Düşünenlere tavsiye ederim.
      Havaalanı girişimiz çok rahat geçti.Bizi güleryüzle karşıladılar ve işlemler çok kısa sürdü.Üstelik 10 bin dolar üstü getirmiştik.Gelmeden form dokdurduk ve gösterdik,hiç sorun olmadı.Bu bölgeyi düşünenlere tavsiye olması dileğiyle.İnşallah greencardlar ve ssnler de çabuk gelir

Yolculuk içinde yayımlandı
      DenizMaths
      DenizMaths
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Ertan-Turgun KCC ye mail atarak 6 Haziran olduğunu öğrendim az önce hocam.İnşallah devamı da gelir🙏Teşekkür ederim

DenizMaths
      DenizMaths
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Doğan-İnce hayırlı olsun hepimize.Bana da 6 haziran için mülakat geldi çok şükür.Hepimizin işi gücü rast gitsin.Beklemekte olan arkadaşlarımıza da hızlıca sıra gelsin🙏

DenizMaths
      DenizMaths
    • RE: Sayılarla DV2025

Hepimiz birer partiyi hakediyoruz

DenizMaths
      DenizMaths

@MEMET-0 Merhaba.Nicolson’ın olduğu binaya girdiğinizde önce hangi asansörlerin 14.kata çıktığını tayin ediyorsunuz.Asansörlerin yanında kat aralıkları yazılı.Bu arada binanın her iki caddeden de girişi var.(fark etmez).Nicolson’a girdiğinizde karşınızdaki bankoda 4 görevli kız var.Herhangi birine Amerika için göçmen muayene randevunuz olduğunu söylemeniz yeterli.Size bir numara verecek.Bu arada İngilizceleri doktorun dışında iyi sayılmaz.Bankoya direkt mülakat mail çıktısını da gösterebilirsiniz.Elinizdeki numarayla bekliyorsunuz.Önce sizi evrak kabüle çağırıyor.Size mailde ne yazmışsa onları istiyor.Antikor sonuçları,aşı kayıtları,ameliyat geçmişi varsa epikrizler,5 adet resim(1x1,5 inch),Nicolson mail çıktısı,(TR adresi,Amerika adresi,mail adresi,telefon no )gibi bilgileri yazdığınız kağıt.Orada formlar dolduruyorsunuz.Hepsinin türkçe versiyonunu hemen size uzatıyorlar.Alerji var mı,hamilelik var mı,kullandığınız ilaç var mı gibi sorular.Sonra tekrar bekleme.Hemşire gelip göz testi,kilo,boy ölçümü,tansiyon,ateş gibi şeylere bakıyor.Sonra göğüs filmi,doktor genel muayene ve en son varsa eksik aşınız yapılıyor.Ödeme yapıp ayrılıyorsunuz.
      Sizi önce zaten whatsappdan bir “Hello” ve case number numaranız mesaj olarak geliyor.Sonra tekrar çekim gerekliyse bir iki gün sonra whatsappdan tekrar çağırıyor.Yoksa dosya hazır ,gelin alın mesajı geliyor.Bize henüz gelmedi.
      Aklımdakiler bunlar.

DenizMaths
      DenizMaths
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Emeklerimizin karşılığını alacağımız,hayallerimizin gerçekleşeceği bir yıl olması dileğiyle🎉🎉

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      DenizMaths
      DenizMaths

Hong Kong’dan herkese selamlar.Salı akşamı İstanbul’dan Baki ve Demet arkadaşımızla toplam 5 kişi olarak aynı uçakla Hong Kong’a indik.Uzun uçuş olduğu için fena bir uçuş geçirmedik.Perşembe günü Baki arkadaşımız,ben,eşim ve oğlum Nicolson’da sağlık muayenesine girdik.Buraya kadar Hong Kong’un boğucu nemli havası dışında herşey normaldi.Oğluma çocukken olduğu bir aşıyı tekrar olması konusunda direttiler.Eşim doktor olduğu için aşıyı da ekstra kanıtlayacak belgelerle,oğlumun boş yere civa yüklenmesini istemiyorum diyerek reddetti.Bir süre sonra kabul edip,tamam gerek yok dediler.Ailece hepimize polio aşısı vuruldu.Onu bilerek yaptırmamıştık zaten.Kötü olaylar ise aynı günün akşamı başladı.Eşimde yoğun klimaların ve galiba aşının da etkisiyle ateş,vücut ağrıları ve burun akıntısı başladı.Bütün gece hastalıkla uğraşırken cuma günü Nicolson’dan mesaj geldi.Eşimin röntgenini tekrar çekmek istediklerini ilettiler.Burada pek çok arkadaşımızdan okumuştum aynı durumu ama insan yine panikliyor.Cumartesi sabah 10:00 da tekrar çekim yapıldı.Bugün burada şu an saat 18:30 ve Nicolson kapandı.Bize de şükürler olsun şu ana kadar balgam testine kaldınız diye bir mesaj gelmedi.Bunu yaşayıp 2.kere göğüs filmi çektirmiş arkadaşlara bir sorum var.Sizlere ne zaman dönüş olmuştu?Ya da balgam testine kalmayanlara hiç mesaj göndermiyorlar mı?Bunu yaşamışlar lütfen cevaplasın.Teşekkürler şimdiden

DenizMaths
      DenizMaths

DenizMaths tarafından gönderilen son iletiler

• RE: YeşilkartForum kurucumuz Ali Cihan bey, Çocukluk Çağı Kemik Kanserine Karşı Geliştirdiği Tedaviyle “OutSmarting Osteosarcoma 2025 Hero Award” Ödülünü Aldı!

Crazycells adını hep merak etmiştim🤗Bugün bu ismi neden seçtiğinizi net olarak anladım🤗

Gündem içinde yayımlandı
      DenizMaths
      DenizMaths
    • RE: YeşilkartForum kurucumuz Ali Cihan bey, Çocukluk Çağı Kemik Kanserine Karşı Geliştirdiği Tedaviyle “OutSmarting Osteosarcoma 2025 Hero Award” Ödülünü Aldı!

Bizleri gururlandırdınız🙏Başarılarınızın devamını dilerim.Dünyanın sizlere ihtiyacı var🧿🧿

Gündem içinde yayımlandı
      DenizMaths
      DenizMaths
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese merhaba.9 Temmuz akşamı Houston’a giriş yaptık.4 gündür şehri geziyoruz.Özellikle Sugarland ve Woodlands bölgeleri inanılmaz güzel.Her taraf ağaçlık ve göl kenarı evler muazzam.Düşünenlere tavsiye ederim.
      Havaalanı girişimiz çok rahat geçti.Bizi güleryüzle karşıladılar ve işlemler çok kısa sürdü.Üstelik 10 bin dolar üstü getirmiştik.Gelmeden form dokdurduk ve gösterdik,hiç sorun olmadı.Bu bölgeyi düşünenlere tavsiye olması dileğiyle.İnşallah greencardlar ve ssnler de çabuk gelir

Yolculuk içinde yayımlandı
      DenizMaths
      DenizMaths
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@nazlihande üçüncü giriş Trump dönemi olunca iş zorlaşmış🤗Trump nedeniyle hepimizin işi zor

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      DenizMaths
      DenizMaths

@aliaytac41 o zaten iyi geçer merak etme.Senin gibi gençlere ihtiyaç var orada👍

DenizMaths
      DenizMaths

@aliaytac41 hayırlı olsun hemşerim🤩Çok sevindim

DenizMaths
      DenizMaths

@Fer-0 🙏

DenizMaths
      DenizMaths

@mehmetizmirli 🙏

DenizMaths
      DenizMaths

@onuru aleyküm selam.Tekrar tekrar teşekkürler,bizde emeğiniz çok🙏Amerika’da görüşmek dileğiyle

DenizMaths
      DenizMaths

@aliaytac41 bizde seni tanıdığımıza çok mutlu olduk🙏

DenizMaths
      DenizMaths