• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. T.C. Kubilay Dikici
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 8
    • Takipçiler 13
    • Konu 0
    • İleti 1420
    • En İyi 741
    • Tartışmalı 14
    • Gruplar 1

T.C. Kubilay Dikici

@T.C. Kubilay Dikici

⭐⭐

1363
    İtibar
    2398
    Profil Görüntülemeleri
    1420
    Takipçiler
    8
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

T.C. Kubilay Dikici Takip etme Takip Et
    ⭐⭐

T.C. Kubilay Dikici tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

Bu yazıma kimseyi etiketlemek istemiyorum her sabah işe gelince kahvemi alıyorum finans haberleri okuyorum bugün açıklanacak verileri analizleri yaptıktan sonra işim yoksa foruma giriyorum yeni gelen arkadaşlarımızın soruları var mı varsa bildiğim kadarıyla cevaplıyorum bilmiyorsam ilgili konu başlığını bulup yönlendiriyorum bunu yapmamın en büyük sebebi 2022 bu foruma geldiğimde süreçle hiçbir bilgim yokken sorduğum her soruya saçma olsa da cevap almamdı kimse beni terslemedi kimse sorumun saçma olmasını yüzüme vurmadı yada düşüncemi yazdığımda kimse alaycı bir üslupla cevaplamadı dün bu konu altında tartışma olmuş okurken kimseye cevap dahi vermedim sadece güldüm geçtim sabah kalktığımda admin forumdan uzaklaştırmış dv24 dv25 dv26 sohbet gruplarında bu seneki kadar tartışma olmadı yada insanlar bir birini kırmadı illaki çıkıyor.

Bilgi paylaştıkça güzel süreci vakıf arkadaşlar yeni gelen arkadaşlara örnek olursa belki çok saçma sorular soruyorlar ama verilen cevaplara güzel nazik cevap verirlerse o arkadaşlarda ilerleyen yıllarda öğrendiği bilgileri nazikçe başkalarına aktarırlar

Tecrübeli arkadaşlar sizden ricam arkadaşlarımıza güzel örnek olalım

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

Başvurular için tüm hazırlıklar tamam.

1. Fotoğraf ✅
      2. Pasaport ✅
      3. Yurt dışına açık sanal kredi kartı ✅
      4. Zemzem ✅
      5. Acve hurması (medine'den geldi) ✅
      6. Anne ve Baba duası ✅
      T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Bu forumu 2022 den beri takip ediyorum istinasız hergün girip birşey okuyorum özellikle bu konu başlığını okuyorum türkiyedeki düzenimi bozup buraya gelmek istediğim için gerçekten videolarda izlediğimiz kadar güzel mi? para kazanmak kolay mu bunları birinci ağızdan duymak için bu konu başlığındaki her deneyimi okuyorum herkes büyük hayaller ile gelmeyin diyor burada ki deneyimler kişiden kişiye değişeceğini düşünüyorum sebebine gelince bundan bir kaç sayfa önce bir arkadaşımızın bir yazsında miamiden bahsederken miami kendi bakış açısıyla anlattı o yazıya göre özetle miami kötü bir yerdi haziranda miami tatile gttiğimde söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunu gördüm özetle buradaki yazılar böyük bir kararda size yön vermemeli bende size şöyle bir arkadaşımın deneyimini anlatayım kendisi orlando da yaşıyor 15 yıldır amerikada biraz hayat hikayesinden bahsetti üniversiteye new york geliyor burada kaçak çalışıyor bulaşıcılıktan tut oda temizliğine kadar mastafalarını çıkarmak için daha sonra amerikan vatandaşı biriyle evleniyor ( ticari mi bilmiyorum ayıp olur diye sormadım ) vatandaşlık alıyor daha sonra tır şoförü oluyor burada birikim yapıyor kendi tırını alıyor kredi çekiyor bir tır bir tır diye toplamda 8 tır alıp şoförle kiraya veriyor söylediğine göre haftalık 2k usd bırakıyor bir tır diyor 6 tır daha spariş verdiğini sadece uzaktan tırlarını yönettiğini söylüyor. 15 yılda bu seviyeye geldiğini hiç kolay olmadığını çok zorlandığını anlattı

emek vermeden hiç birşey olmak eğer kendinizde bu emeği verecek cesaretiniz yok ise hiç kalkışmayın bu amerika için değil türkiye içinde geçerli okuduğum lise de 50 kişiydik meslek lisesinde okudum iyi bir lisede değil 50 kişilik sınıfta şuan iyi bir işi olan 2 kişiyiz geri kalan türkiye standartlarında sadece hayatını devam ettirecek kadar kazanıyor bu kolay olmadı onlar baba parası yerken ben yaz tatillerinde çalışıyordum ailemin durumu yok mecburum hedeflerim var mücadele etmem gerekiyordu onların babaları ceplerina para koymazsa okul gezilerine gidemezken ben ilk okul 5 sınıfta çalışıp para biriktirerek motorumu aldım 18 yaşıma gelince tüm türkiyeyi gezdim 1 ay gezdim 1yıl o borcu ödemek için okuldan çıktım işe gittim

Amerika benim gitmek isteme sebebim artık verdiğim emeğin karşılığını alamamak yada benim çocuğum en azından karamsar olmasın emek verince birşey başarabileceğine inansın yedi darbelerden daha güçlü kalkar nasıl olsa olmaz diyerek emek vermezse o zaman en ufak darbede ne yapacağını bilemezler

Bence yeni gidecek yada gitmek isteyen arkadaşlar önce siz kendinizde mücadele verecek gücünüz var mı ona bakın var ise moralinizi bozmayın güçlü olduğumuz sürece herşeyi başarırız

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Merhaba 05.12.2024 itibari ile vizemizi aldık 🙂

Detaylı bir deniyim yazısı olacak sizinle paylaşmak istiyorum.
      Biyografim
      Kendim hakkın da bilgilendirme ila başlayım çalışma hayatım 2010 yılında başladı son 10 yıldır bir şirkette finans müdür pozisyonunda çalışıyorum eşim faizsiz finansman kurulu olun ........... evimde 3.5 yıldır şube müdür sektörde 6 yıldır çalışıyor hane gelirimiz 100 ile 150k arasında 2024 yılında mart ayında evimizi aldık 2024 yılı temmuz ayında italya fransa ispanya gemi turu satın alıp gezme fırsatımız oldu bundan önce yurt dışı deneyimimiz hiç olmadı
      RANDEVU SÜRECİ
      Vize başvuru sürecinde ds160 formunu doldururken destek aldım hata yapmamak adına daha sonra tüm süreci kendim yönettim ağustosun sonunda başvurumuzu yaptık ilk randevumu alırken ocak2026 vermişleri sık sık kontrol ederek her boş vaktimde randevumu 1ay gibi kısa sürecek 5 aralık 2024 çekmiştim bundan sonra forumda deneyimleri okuyarak kendime profil oluşturmaya başladım evrak hazırlıklarına başladım

Yapılan masraflar:
      Başvuru ücreti ve ds160 için alınan destek bedeli için ödediğim rakam : 670USD
      Ulaşım: KONYA - ANKARA VE ANKARA KONYA YHT tren bileti 1000TL
      Otel: Konsolosluğa 10dk yürüyüş mesafesinde bulunan GRAND MERCURE otel iki kişi sadece oda: 3.919TL
      Ankara içi ulaşım: metro ile 100tl
      Yeme içme 1000TL
      Emanetci çanta 200tl
      Sbah yağmurlu olduğu için ankara otelden konsolosluğa taksi çağırdım yazan 70tl taksi indi bindi 100tl verdim
      Pasaport kargo ücreti adresime istedim 650tl
      toplam masraflar:670usd ve 6969TL

Vize için oluşturduğum profil:
      10 temmuz ile 20 temmuz arası miami gideceğim 4 gün orada alış veriş yapıp ikonik Art Deco sokaklarında eşimle gezeceğiz daha sonra florida'dan gemi turu satın alıp bahamaları gezeceğim tropikal bir tatil yapacağım şeklinde bir profil oluşturdum ve eşimde bende resmi giyindik

Vize görüşme önce konsolosluk bilgilendirmesi
      Vize randevum saat 08:45 idi planım 08:00 gibi orada olmak dı aksilik olacak vize için istenen tek şey olan fotoğrafımı unutmuşuz ve bunu fark ettiğimizde saat akşam 11 di o saatte açık fotoğrafçı bulmadım sabah 06:30 uyandım başladım fotoğrafçı aramaya konsolosluğun yanında bulunan ementçinin fotoğraf çektiğini öğrendim ve saat 7 gibi açılıyordu sabah 7 de orada olacak şekilde yağmurlu bir ankara sabahında taksiyle direk geçtik 500tl gibi bir ücret ödeyerek fotoğrafımızı çektirdik.daha sonra konsolosluk bahçesine geçtik 08:00 ve 08:15 randevuları sıradaydı yağmurlu ve soğuk olduğu için çocuklu ailelere öncelik veriliyordu biz üstü kapalı banklarda randevu saatimizin yaklaşmasını bekliyorduk daha sonra 08:30 ve 08:45 sıraya geçsin denildi sıraya geçtik sıra bize gelince büyük bir nizamiye önce pasaportları teslim ettik orada kontrol tamamlandı daha sonra başka bir sıraya geçtik xray cihazlarına yönlendirdiler pasaport kontrol bitenlerin isimleri seslendi nizamiye içine alınarak oradan üsrt araması yaptılar ve içeri aldılar

Konsolosluk içinde yapılanlar
      Nizamiye kontrolleri bittikten sonra uzuk bir yoldan yürüyerek bir binaya girdik kapıdaki görevi vize türüne göre hazırlamamızı istediği evrakları bildirdi trusit vizesi dedik sadece ds160 onay formu 1 adet fotoğrafı pasport içinne koyun ve sıraya geçmemizi söyledi 5 dk gibi bir sürede pasaportların arkasına barkot yapıştırıp mülkatların yapıldıı bankoları önünden önce pasaport kayıta daha sona parmak izlerimizin aldığı yere geçtik burada çok kısa sürdü akabinde mülakat sırasına geçtik 6 banko vardı orada sıradayız kim boşaldıysa sıradaki direk oraya geçiliyordu beklerken gördüğüm kadarıyla 6 kişinin vize sürecini takip ettim 2 kişi onaylanmadı onaylamayan birinin profilini çok net duydum içimden dedim ki o sıra inşallah gelmezdi onay veren bankoları takip ettim ret yiyin profil daha önce hiç yurt dışına çıkmamış 4 yıldır çalışıyor kardeşi 2 yıldır amerikadaymış ekrana birşey yazdı ve vizeniz onaylanmadı dedi sıradan çıktı görevli bizi direk o bankoya aldı uzak doğulu memura doğru eşimle ben geçtim

Mülakat soruları
      M: memur B: ben E: eşim
      M: Merhaba ( ingilizce )
      B: Merhaba günaydın ( ingilizce)
      B: Türkçe çevirmen istiyorum ( İngilizce)
      M: Tamam (ingilizce)
      Burada arkasına döndü ve bir çevirmen istedi
      M: Ziyaret amacınız nedir
      B: Trustik
      M: Nereyi düşünüyorsunuz
      B: 4 gün miami daha sonra gemi turu ile bahamarları tropikal adalara gideceğiz
      M: Güzel
      M: Daha önce yurt dışına çıktınız mı
      B: Evet, Temmuz ayında italya fransa ispanya ile gemi turu yaptık
      Burada ekrana birşeyler yazdı
      M: Ne iş yapıyorsunuz
      B: 10 Yıldır çalıştığım firmada finans müdürüyüm eşimde finans kuruşunda şube mdürü
      M: (Eşime dönerek) Siz ne iş yapıyorsunuz dedi
      E: Faizsiz finansal kuruşunda 6 yıldır çalışıyorum 3,5 yıldır şube müdürüyüm
      M: bana dönerek çalıştığım firmanın ismini sordu
      B: ............... firmasında çalışıyorum
      Ekrana birşeyler giriyordu
      B: martta ev aldım kutlama yapmak içi miami gitmek istiyoruz dedim
      M: Çok güzel tebrik ediyorum sizi

1 dk bir sessizlik oldu bana bir kağıt uzattı camın altındaki bölmeden bir önceki kişiyede kağıdı vererek vizenizi onaylamıyoruz demişti o sırada tam ne olduğu anlamadım vizeniz onayladı dedi kağıtta pasaportun daha sonra geleceğinin bilgileri yazıyordu göreseli atarım

B: teşekkürler iyi günler ( ingilizce)

Eşimle oradan yüzümüz gülerek uzaklaştık 🙂

Evraklar konusunda bilgi vereyim : hiç bir evrak sormadı ben baya bir evrak hazırladım yan bankodaki kişi vize başvurusu neydi bilmiyorum ama o memur bir kaç evrak istedi adli sicil kaydı gibi evrakları yanımdaki bankodaki kişide sanırım fuar vb organizasyona gideceğini söylemişti ondanda evraklar istedi

Bundan sonra mayıs green card sonucuna göre ya aos yapacağım gc çıkmaz ise temmuz ağustos gibi tatile gideceğim 🙂

95675ba2-2de9-4143-b24c-6c4c73d4e1ca-image.png

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

Nasıl bir sene oldu hiç bir şeye sevinemez olduk yada sevincimiz kursağımızda kaldı

1- Dosya taşıma artık kcc mail atarak kolaycana yapılırken bir açıklama geliyor dosya taşıma için vatandaşlık veya oturum şartı istediler ( Dosya taşıma olayı kursağımızda kaldı)

2- Ankara bu sene hızlı gidiyor güzel vize bastı ve çok güzel randevu verdi derken açıklanan son bilgilere göre vize basımları yapılmayacak denildi (Ankara'nın hızı kursağımızda kaldı)

3- Bu sene 1 dolar ücret gelecek denildi üstüne de resmi bir açıklama olmasa da pasaport zorunluluğu da olacak diye bir bilgi dolaştı oh bu sene en azından sahte başvurular tamamen bitmese de ciddi oranda azalacağını düşünürken üstüne de programdan çıkarılan ülkelerin olduğunu gördük ufak bir şans olsa da kazanmak bu şansın artacağına inanmak bile mutlu ederken 2027 başvuruları geçici süreliğine (inşallah geçicidir) kapandı diye bir güne başladık (şansımızın artacağına mutluluğumuz kursağımızda kaldı )

Daha nasıl haberler alacağız bilmiyorum ama en azından bu sürecin geçeceğine inanıyorum yada inanmak istiyorum bilmiyorum umarım en hızlı sürede geçer

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

1 Aydır beklediğim schengen vizem bugun geldi sağolsunlar 24 gün vermişler bir önceki başvurumda 23 gündü hızla yükseliyorum seneye başvurursam 25 gün garanti gibi 🙂

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

Bugun konyadan ankaraya gittim 8 kontrol noktasında detaylı bir arama yapıldı 🙂 gitmişken armada plaza orada yemek yiyecektim her yer polis doluydu trump sanırım elçiliğin karşısındaki otelde kalacakmış geçişi sırasında dvlottery sloganları atmak lazım 🙂

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Herkese günaydın bugun çok sevdiğim bir abim amerikan vatandaşı bundan 4 sene önce tr gelmişti burada düzen kurmak istediğini iletmişti bugün sabah konuştuk amerikaya tekrar döneceğini bana Allahaısmarladık demek için aradığını iletti onun adına çok mutlu oldum gc sonuçların açıklanırsa haber ver başka ülkeye göç etmek çok zor dur alışmak çok zordur ben orada yardımcı olacağım dedi o kadar çok mutlu oldum ki inşallah bu sene rabbim oraları görmeyi nasip eder.

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

@LSkae Hayat bazen en karanlık yüzünü gösterir, ama asıl yenilgi o karanlıkta yolumuzu değil, umudumuzu kaybettiğimizde başlar; çünkü biz umudumuzu kaybettiğimizde kaybederiz. Umut ışığı sadece karanlığı aydınlatır; yeter ki biz o ışığın varlığına inanmayı bırakmayalım

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

Herkesin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum..

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

T.C. Kubilay Dikici tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Dolar Çıldırdı

06.07.2026

image.png

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

Bugun konyadan ankaraya gittim 8 kontrol noktasında detaylı bir arama yapıldı 🙂 gitmişken armada plaza orada yemek yiyecektim her yer polis doluydu trump sanırım elçiliğin karşısındaki otelde kalacakmış geçişi sırasında dvlottery sloganları atmak lazım 🙂

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

@yasvedev 27 sene vay be ben 34 yaşındayım ilk okula giderken siz ilk başvurunuzu yapmıştınız çok farklı bir hayatınız olacağından eminim şuan benim 3 olmuştu bu 3 yılda bile hayatım inanılmaz değişti birilerine anlattığımda yok artık diyor ben bile şaşırıyorum 🙂

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

30.06.2026

image.png

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@bilings Merhaba bence kalacak yer olarak orayı göstermeyin ve davet mektubu almayın bende zamanında başvuracağımda orada yaşayan amerikan vatandaşı tanıdığım vardı onu kullanacaktım ama sonra biraz araştırdığımda bu konsolosun yanlış anlamaya yol açabileceğini düşündüm ve bana tanıdık varmı dediğinde hayır dedim eğer birinci derece (anne baba kardeş vb) değilse tanıdıktan bahsetmek bence olumsuz durum oluşturur bu tabikide benim fikirim kalacak yer gösterme konusuna gelince avrupa gibi rezervasyon istemiyor bu yüzden kalacak yeri otel demeniz yeterli olur

Dikkat etmeniz gereken en önemlisi sizin döneceğinize ikna edece herşeyi sormasada orada konsolosa söylemeniz olacak ben görüşmemde bana sormadı ekrana birşey girerken yeni ev aldım onu eşimle kutlamak istiyorum dedim türkiyede yaptığım yatırımı bahsettim ayrıca uzun yıllardır çalıştığım için ve çalışıtğım şirkette pozisyonumu eşimin çalıştığı şirketteki pozisyonunu özellikle söyledim bu konu üstünde çok durdu işimizin çalıştığımız şirketin ne iş yaptığını sordu diğer bir konuda ds160 yazdığım tatil planımı yazarken daha önce benzer bir tatili başka ülkede yapıp yapmadığıma dikkat ederek yazdım benim tatil planımda şu yazıyordu ''miamide 4 gün kalacağım daha sonra gemi turu satın alıp tropikal adaları gezeceğim'' yazdım daha önce gemi turu yaptığım için konsolos özellikle bunu da sordu daha önce yaptınız mı hangi ülkelere gittiğimi sordu

Her soruya kısa veya çok uzun cevap vermemeye özen gösterin sizin türkiye ya bağlayan herşeyi net söyleyin kararını etkileyeceğini düşündüğünüz birşey varsa size soru sormadığı sırada ekrana birşeyler girerken söyleyin orada sizi dinliyor. evi dediğimde eviniz için sizi tebrik ederim dedi .

DS160 tatil planınız sakın ''çocukluk hayalim yada Filimlerde gördüm'' gibi yazmak yerine güzel net bir plan çizin tekrar söyleyim planınızı yazarken daha önce benzer birşey yaptıysanız onu yazın geçen bir deneyim okumuştum doktorun biri ....... seminere katılacağım demiştir daha önce katıldınız mı sorusuna hayır dedi sonra red yemiş benim görüşmemde bir iş adamı vardı onun konuşmasına şahit oldum fuar katılacağım demişti ve konsolos ona daha önce katıldınız mı başka ülkelerde dediğin adam evet dedi ve evrakları görmek istedi adam hepsini bir dosya halinde sundu

sizi destekleyecek evrakları istemiyor diye yalan beyan vermeyin orada isteye bilir ve yanınızda hazırlıklı gidin

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

@ayvalik10 bende bu haberi arıyordum arkadaşa yazmak için ama dönemini hatırlamıyordum bu haberi duymuşum o yüzden bir çok kişi hala ilk gün başvuru yapıyor demişlerdi 🙂

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

@mesut1905 Maalesef 7400 aldığım bir miktar altınım var 🙂 sepet yaptığım içinoradaki zarrımı çıkarttım başka kalemlerim oldu ama 7400 den 6040 düşmesi kötü oldu şuan 6040dan altın satıyorlar fiziken 🙂

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

25.06.2026

image.png

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici

24.06.2026

image.png

T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici
    • RE: ABD Borsasi (hisse senedi alim satimlari)

@MySea aynı düşüncedeyim 2029 kadar btc bir artış olacağını düşünenlerdenim geçen spacex almıştım 200usd çıkış yaptım o sıradaki karı en azından buraada değerlendire bilirim diye düşünüyorum gitsede üzülmeyecem 🙂 iyi bir artış olursa bakarsın güzel bir tatilde yerim 🙂

2028 borç ödemesi yıl sonunda 1B 2029 İse Aralıkta 1,5B yani borç ödenen kaadaar hissede bekleme sürem en kötü 3,5 yıl beklene bilecek bir süre

Emeklilik ve Yatırım içinde yayımlandı
      T.C. Kubilay Dikici
      T.C. Kubilay Dikici