Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @okokok çoğu memur detaylı bilmiyor zaten, oturumum var deyip vizenizi gösterirseniz sıkıntı olacağını sanmıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

Beklenen tarih ben ve ailem için gelmişti, göçmen vizemiz basıldıktan sonra geçtiğimiz hafta Chicago O’Hare Havalimanından (ORD) ikinci defa, ABD’ye üçüncü defa giriş yaparak taşınma sürecimizi tamamladık.

THY’nin İstanbul - Chicago TK5 seferi ile seyahat ettik, şimdiye kadar ABD’ye yaptığım en kötü seyahatti (uçak havalandırma sistemi boarding’ten 50 dakika sonra çalışmaya başladı ve kış ortasında yolcular havale geçirecekti uçak içinde, uçuş süresince WiFi çalışmıyordu, ekonomi sınıfında 1 tuvalet çalışmadı tüm yolculuk boyunca, yolcu profili ile ilgili yorum yapmak istemiyorum zira her geçen gün daha da kötüye gidiyor THY’nin TR çıkışlı yolcular yerine transit yolculara sağladığı fiyat avantajı nedeniyle, uçuş süresince tuvalet kontrolleri çok yetersizdi). Uçuşun başlangıcında ve sonunda purser’a geri bildirim yaptım ve hem fikir kaldı kendisi de. Durumu bildirim yapacağımı ve kendisinin de raporlamasını rica ettim. Rapor etmiş olacak ki uçuş sonunda bana 1.000 mil, eşime ve oğluma bir sonraki seyahat için %10 indirim tanımladılar ki benim için kıymeti yok açıkçası böyle bir kötü deniz aşırı seyahaten sonra.

Yaklaşık 15-20 dakika bekledik bu sefer pasaport kontrol kuyruğunda, ORD için çok kısa bir süre idi önceki seyahatlerimize göre. CBP memuru en son ABD’ye yaptığımız seyahatin tarihini sordu, 4 ay 15 gün önce buradaydık diye cevap verdim. İlave bir soru sormaksızın hoşgeldiniz cevabından sonra giriş yaptık.

9 büyük + 3 kabin valiz ile geldik, hızlıca valizlerimiz de ulaştı. Bu sefer çekindiğim luggage screening başımıza gelmedi (alkol veya gıda yoktu, çok fazla ilaç vardı ve bundan çekiniyordum). Sky train ile car rental terminalden aracı teslim aldıktan sonra havalimanından ayrıldık.

Şimdilik her şey yolunda, Antalya’dan sonra Chicago’da yaşadığımız hava değişikliği hariç. Şu an sabah 10:35 ve hissedilen -15 ☺

Diğer konu başlıklarında tecrübelerimizi ayrıca yazmaya çalışırım telaşeden müsaitlik buldukça 👋

• ⭐⭐⭐

@ATS16 3. defa hos geldiniz! Katmanli giyinin ve happy holidays!

1. İlk Yerleşim
      Amerika’ya geldiğimizde ilk olarakHouston’da bir aylık geçici bir eve yerleştik. İlk ihtiyacımız olan şey bir araba almak oldu. Araba satın aldıktan sonra, araç satışında kullandığımız adresi bankada hesap açmak için adres doğrulama (proof of address) olarak gösterdik. Banka hesabımızı açtıktan sonra birikimimizi yatırdık ve arabamız için tam kapsamlı bir sigorta yaptırdık. Sigorta aylık 275 dolar tuttu.

2. Resmi İşlemler
      Eşim ehliyet başvurusunda bulundu. Normalde ehliyet almak için Amerika’da bir ay beklemeniz gerektiği söyleniyor, ancak işleri tam bilmeyen bir görevliye denk geldiğimiz için eşim 20. gün ehliyetini aldı. SSN’lerimiz (Sosyal Güvenlik Numaraları) ise 12. gün adresimize ulaştı. Ancak benim Green Card’ım hâlâ gelmedi. Eşimin kartı 28. gün ulaştı, ancak benim kartımla ilgili “adres farklı” diye bir not düşülmüş, bu nedenle hâlâ bu durumla uğraşıyoruz.

3. İş ve Dil Süreci
      Ben bir sağlık çalışanıyım (tıbbi laborant ve biyologum, 16 yıllık hastane tecrübem var). İş başvurularına çok çabuk geri dönüş alıyorum, genelde 1-2 gün içinde dönüş yapılıyor. Ancak İngilizcem yeterli olmadığı için işe başlama konusunda cesaret edemiyorum. Bu nedenle 3 aylık bir dil kursuna yazıldım.

Eşim ise makine mühendisi ve daha önce yabancı firmalarda ve Amerikan şirketlerinde çalışmış olmasına rağmen, iş başvurularında biraz daha yavaş ilerleme yaşandı. İş arayanlara önerim, kendinize en az 3 aylık bir süre tanımanız.

1. Ev Tutma Süreci
    2. günde kalıcı bir ev tuttuk ve yerleştik. 16 aylık bir kontrat yaptık ve bu süreçte çok avantajlı bir kampanyadan yararlandık. İlk ay ve dördüncü ay için hiç ödeme yapmayacağız, ikinci ay ise yarım ödeme yapacağız. 2 oda ve 2 banyolu evimiz için aylık 1560 dolar ödüyoruz.

Türkiye’deyken insalar bizi “Ev bulmak çok zor, 6 aylık depozito isterler, Green Card’lı olduğunuz için kabul etmezler” gibi şeyler söyleyerek bizi korkutmuştu. Ancak bu süreçte bir Türk emlakçıyla çalıştık ve kendisine durumu açıkça anlattık. Sadece bankadaki hesap bilgilerimizi göstererek ev tuttuk. 1500 dolar depozito ödedik ve başka bir sorun yaşamadık.
    Arkadaşlar ilk aylar evet alışma süreci biraz zor oluyor ama korkmayın .(bankalarda herkes oturarak calısıyor bu arada 😊)

• @Seher-Mart 31. Günde tuttuk yazım silinmiş kalıcı evimizi 31.günde tuttuk.

• Biz hesap açma işlemlerimizi Bank of America da yaptık ,öncelikle hesap açtırdık bir kaç gün sonra kredi kartı başvurusunda bulunduk ( kredi skoru oluşması açısından çok önemli) SSN leri kredi kartı başvurusundan sonra eklettik , bankacılarda bu şekilde olması konusunda bizi uyardı yoksa kredi kartı çıkmama durumu olabilir dediler.1000 USD limitli kredi kartlarımız 4-5 gün içinde elimize ulaştı .
    Amerika ‘da işler çok yavaş ilerliyor sadece çünkü insanlar saatlik ücretle çalıştığı için işleri aheste aheste kendilerini yormadan yapıyorlar, her resmi işlem için randevu alıyoruz , İlk bir ayımız koşuşturma içinde geçsede biz çok zevk aldık bu süreçte umarım herkesin kolay ve zahmetsiz olur.

• ⭐⭐⭐⭐

@ATS16 Hayırlı uğurlu olsun tekrardan🙏
    Antalya'dan sonra Chicago gerçekten çok zorlayıcı.
    Şu an New York'tayım Chicago'dan bir tık iyi 🙂 hissedilen -11 dayanılmaz derecede soğuk❄️🥶

• @ATS16 sizin deneyiminizi oldukca merak ediyordum ben de henüz göc etmeye hazir olmadigim icin 2 kere gir cik yapmayi planliyorum ilk girisimi martta yapip 1 hafta kalip dönecegim daha sonrasini hala planlama asamasindayim. Deneyimlerinizi aktardiginiz icin tesekkür ederim benim gibi henüz göc etmeye hazir olmayanlar icin cok faydali oldu yeni hayatinizda basarilar 🙂

• @Serapp New York da hiç kışın bulunmadım,yazın keyifli ama kışın -11 zormuş gerçekten.Gerçi eşim Karslı olduğu için o adapte olabilir sanırım ama bizler için çok zor🤗İyi tatiller dilerim

• @DenizMaths Kışları -11 ama sanırım okyanustan gelen soğuk rüzgarlar kurşun gibi içine işliyor insanın. Erzurum, Kars soğuktur ama sürekli kar olduğu için tatlı soğuktur. İnsanı üşütmez ,NY kesinlikle düşünmüyorum düşünenlere tavsiye uzun kışlara hazır olsunlar.

• @ATS16 seyahatinizin kötü geçmesine çok üzüldüm ama Amerika’ya gelmiş olmanıza çok sevindim ☺
    Yeni hayatınızda size ve ailenize mutluluklar diliyorum 🙏🏼🍀

• Kısa bir sorum var: greencard sonrası her 12 aylık dönemde ABD'de 6 ay kalma zorunluluğu ilk giriş tarihinden itibaren mi yoksa Greencard'ın basım tarihinden itibaren mi başlıyor? Bir sorun nedeniyle greencard'ımızın basılması 4 ay kadar gecikti, biz de bu sürede yurtdışında idik. Muhtemelen 'Resident Since' bölümü de ilk giriş tarihim olarak yazmayacak. Bu konuda bilgisi olanlar var mıdır acaba? Çok teşekkür ederim!

• ⭐⭐⭐⭐

@Yiğit-Konur

ABD’ye ilk giriş yaptığınız tarih = permanent resident card issued date oluyor. 6 aydan fazla ABD dışında kalmama süreci de bu tarih itibariyle başlıyor

• @Yiğit-Konur
    Green cardınız elinize geçtiğinde orda yazacak olan Resident Since tarihini baz almanız lazım.

• @ATS16
    THY maalesef çok bozdu. (Lost çok bozdu 😃) İstanbul varışlı/çıkışlı uçuşlarda fahiş fiyatlar uygulanıyorken, yurtdışı aktarmalı uçuşları yarı fiyatına satıyorlar. Gerçekten inanılır gibi değil. Benim 25 Eylül’de yaptığım Houston > İstanbul uçuşumda da uçak mülteci kampı gibiydi 😂

Chicago’daki hayatınızda başarılar diliyorum, bir ihtimal benim de oraya gelme ihtimalim var, bende kesin göçü kısmetse 29 Ocak tarihinde JFK’dan giriş yaparak gerçekleştireceğim. Olur da Chicago’ya geçersem size ulaşmak tanışmak isterim.

• @ATS16 yolculuğunuzun yeni hayatınızda yaşayacağınız güzelliklere nazar boncuğu olmasını diliyorum 🙏🏻 Biz de kesin girişimizi aynı havaalanindan yapacağımız için deneyiminizi okumak ayrı bir keyifti. Paylaştığınız için teşekkürler.

• @Seher-Mart Ne güzel denk gelmiş evinizi tutmuşsunuz. Her duruma ayak uydurup içinde bulunduğu andan keyif almayı başaran insanların işi rast gider gibi gelir bana hep. Kurstan sonra dil geliştikçe güzel fırsatlar çıkacaktır mesleğiniz gereği önünüze. Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti Chicago tarafına yolunuz düşerse mutlaka iletişime geçmenizi bekliyorum, memnun olurum bende tanışmaktan 🙏🏻🤗

• @zge cok tesekkur ederim hayata herzaman pozitif pencereden bakmak işlerimiz dahada kolaylaştırır ilerde bu günlerimizi tebessümle hatırlıcaz 🙏🏻🙏🏻🌟🌟

• @ATS16 yeni hayatınız şans ve mutluluk getirsin inşallah ✌🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

154

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |