• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Seher Mart
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 13
    • Takipçiler 4
    • Konu 0
    • İleti 27
    • En İyi 19
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Seher Mart

@Seher Mart

79
    İtibar
    300
    Profil Görüntülemeleri
    27
    Takipçiler
    13
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Seher Mart Takip etme Takip Et

Seher Mart tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
      1. İlk Yerleşim
        Amerika’ya geldiğimizde ilk olarakHouston’da bir aylık geçici bir eve yerleştik. İlk ihtiyacımız olan şey bir araba almak oldu. Araba satın aldıktan sonra, araç satışında kullandığımız adresi bankada hesap açmak için adres doğrulama (proof of address) olarak gösterdik. Banka hesabımızı açtıktan sonra birikimimizi yatırdık ve arabamız için tam kapsamlı bir sigorta yaptırdık. Sigorta aylık 275 dolar tuttu.

2. Resmi İşlemler
        Eşim ehliyet başvurusunda bulundu. Normalde ehliyet almak için Amerika’da bir ay beklemeniz gerektiği söyleniyor, ancak işleri tam bilmeyen bir görevliye denk geldiğimiz için eşim 20. gün ehliyetini aldı. SSN’lerimiz (Sosyal Güvenlik Numaraları) ise 12. gün adresimize ulaştı. Ancak benim Green Card’ım hâlâ gelmedi. Eşimin kartı 28. gün ulaştı, ancak benim kartımla ilgili “adres farklı” diye bir not düşülmüş, bu nedenle hâlâ bu durumla uğraşıyoruz.

3. İş ve Dil Süreci
        Ben bir sağlık çalışanıyım (tıbbi laborant ve biyologum, 16 yıllık hastane tecrübem var). İş başvurularına çok çabuk geri dönüş alıyorum, genelde 1-2 gün içinde dönüş yapılıyor. Ancak İngilizcem yeterli olmadığı için işe başlama konusunda cesaret edemiyorum. Bu nedenle 3 aylık bir dil kursuna yazıldım.

Eşim ise makine mühendisi ve daha önce yabancı firmalarda ve Amerikan şirketlerinde çalışmış olmasına rağmen, iş başvurularında biraz daha yavaş ilerleme yaşandı. İş arayanlara önerim, kendinize en az 3 aylık bir süre tanımanız.

1. Ev Tutma Süreci
      2. günde kalıcı bir ev tuttuk ve yerleştik. 16 aylık bir kontrat yaptık ve bu süreçte çok avantajlı bir kampanyadan yararlandık. İlk ay ve dördüncü ay için hiç ödeme yapmayacağız, ikinci ay ise yarım ödeme yapacağız. 2 oda ve 2 banyolu evimiz için aylık 1560 dolar ödüyoruz.

Türkiye’deyken insalar bizi “Ev bulmak çok zor, 6 aylık depozito isterler, Green Card’lı olduğunuz için kabul etmezler” gibi şeyler söyleyerek bizi korkutmuştu. Ancak bu süreçte bir Türk emlakçıyla çalıştık ve kendisine durumu açıkça anlattık. Sadece bankadaki hesap bilgilerimizi göstererek ev tuttuk. 1500 dolar depozito ödedik ve başka bir sorun yaşamadık.
      Arkadaşlar ilk aylar evet alışma süreci biraz zor oluyor ama korkmayın .(bankalarda herkes oturarak calısıyor bu arada 😊)

Yolculuk içinde yayımlandı
      Seher Mart
      Seher Mart

Biz hesap açma işlemlerimizi Bank of America da yaptık ,öncelikle hesap açtırdık bir kaç gün sonra kredi kartı başvurusunda bulunduk ( kredi skoru oluşması açısından çok önemli) SSN leri kredi kartı başvurusundan sonra eklettik , bankacılarda bu şekilde olması konusunda bizi uyardı yoksa kredi kartı çıkmama durumu olabilir dediler.1000 USD limitli kredi kartlarımız 4-5 gün içinde elimize ulaştı .
      Amerika ‘da işler çok yavaş ilerliyor sadece çünkü insanlar saatlik ücretle çalıştığı için işleri aheste aheste kendilerini yormadan yapıyorlar, her resmi işlem için randevu alıyoruz , İlk bir ayımız koşuşturma içinde geçsede biz çok zevk aldık bu süreçte umarım herkesin kolay ve zahmetsiz olur.

Seher Mart
      Seher Mart
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@sezen Hepatit B, Hepatit A, Kızamık, Kabakulak, Kızamıkçık ve Suçiçeği gibi hastalıklar için antikor testleri yapılabilir ancak Tüberkülozda antikor testi bulunmuyor tüberkülin deri testi (PPD) yapılıyor.Difteri, Boğmaca ,Polio ve tetenozun da antıkor testı bulunmamaktadır,zaten tetenoz aşısı 10 yılda bır rapel doz yapılması önerilmektedir.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Seher Mart
      Seher Mart
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@fahriakc asıl dert edilmesi gereken şey: dünya üzerinde neredeyse bütün ülkelerin vatandaşları ülkemize vize sorunu yaşamadan elini kolunu sallayarak girebiliyorken neden biz neredeyse bütün medeni ülkelere gitmek için vize almak zorundayız? Pasaportların renginden ziyade buna kafa yormanız lazım .

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Seher Mart
      Seher Mart
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

@yusufalak Karar sizin tabi ki de ama Green Card sürecini tamamlamak için ciddi bir emek, zaman ve maddi kaynak harcadınız ve manevi olarak yıprandınız .Bence bu ciddi kararı vermeden önce biraz zaman verin .Türkiye gündemi sürekli değişiyor ve çok hareketlı zamanla kararınız değişebilir.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      Seher Mart
      Seher Mart

@bahar_aydin ben iki pasaport kullanıyorum yeşil ve bordo olarak .İki pasaport kullanabılırsınız sorun olmaz

Seher Mart
      Seher Mart
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@fahriakc bu pasaportu devletin verip insanların istediği gibi her yere girip çıktığını zannediyorsunuz galiba ,

ülkeler kendi aralarında anlaşma yaparlar sen yeşil, turuncu, siyah ne verirsen ver karşı tarafın istediğine bağlıdır. abdye yeşille giremezsin mesela.
      avrupa demiş ki “ben senin memurlarına güveniyorum burada kalmaz geri döner onlardan vize istemicem” senin kazandığın para, konumun, eğitiminin önemi yok başvuracaksın niye; çünkü karşı taraf öyle istiyor bunu devlet yapmıyor. Yeşil pasaport almak içinde 10-15 yıl çalışmak lazım öyle hemen verilmiyor…
      Devlet karşı tarafa bu kişi benım memurum burda kurulu düzeni var , kanunlara uyan ,hükümet adına çalışan güvenılır birisi diyor yani.

şunu da belirtiyim yeşil pasaportlular gidip gelmemeye başlarlarsa adamlar onu da abd, ingiltere gibi kabul etmez bu kadar basit.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Seher Mart
      Seher Mart

@Ferhatyılmaz biz 4000 lerde olan sıralamamız için riske atmak istemeyip viyana ya taşıdık bu kararımız için de çok memnunuz

Seher Mart
      Seher Mart

@zge cok tesekkur ederim hayata herzaman pozitif pencereden bakmak işlerimiz dahada kolaylaştırır ilerde bu günlerimizi tebessümle hatırlıcaz 🙏🏻🙏🏻🌟🌟

Seher Mart
      Seher Mart
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@ucangeyik bir ara öyle bir söylenti vardı ama size herhangi bir kagıt uzatırlarsa imzalamazsınız

Gündem içinde yayımlandı
      Seher Mart
      Seher Mart

Seher Mart tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@ucangeyik bir ara öyle bir söylenti vardı ama size herhangi bir kagıt uzatırlarsa imzalamazsınız

Gündem içinde yayımlandı
      Seher Mart
      Seher Mart

@sedats16 size tek tavsiyem Ankaraya umut bağlamayın

Seher Mart
      Seher Mart

@zge cok tesekkur ederım bilgilendirmeniz için 🙏🏻🙏🏻

Seher Mart
      Seher Mart

Merhaba doğru başlıkta mı yazıyorum emın degilim eğer yanlıs baslık altına yazıyorsam yöneticiler silebilir🙏🏻
      Biz 18 kasımda Amerıka ya geldık eşimin greenkartı gelmesine rağmen benim greenkartım adres hatalı diye not düşüp geri götürülmüş biz tekrar talep ettik ama benim bu süreçte Türkiye ‘ ye gelmem gerekecek ,Greenkartım olmadan Amerika’ya girişte sorun yaşarmıyım acaba benzer şekilde deneyim yaşayan varsa bilgi alabilirmiyim .

Seher Mart
      Seher Mart

@pukeclub hiç bilmiyorum

Seher Mart
      Seher Mart

@pukeclub kardesınızın üzerinden green kart alma hakkınız var dıye bıliyorum ama süreç asırı uzun 15-20 yıl surüyor en az ,yine de arastırın istersenız, kardeş kategorisi olarak geçiyordu sanırım

Seher Mart
      Seher Mart

@Ferhatyılmaz biz 4000 lerde olan sıralamamız için riske atmak istemeyip viyana ya taşıdık bu kararımız için de çok memnunuz

Seher Mart
      Seher Mart

@arnblt cok tesekkur ederız bu bılgıler cok degerlı bunlarla ılgılı bilgimiz yoktu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Seher Mart
      Seher Mart

@serel umarım cok tesekkur ederım 🙏🏻🙏🏻

Seher Mart
      Seher Mart

@zge cok tesekkur ederim hayata herzaman pozitif pencereden bakmak işlerimiz dahada kolaylaştırır ilerde bu günlerimizi tebessümle hatırlıcaz 🙏🏻🙏🏻🌟🌟

Seher Mart
      Seher Mart