@redsat2000 hos bulduk tesekkurler. Bir hafta kalip geri dondum 😆
-
-
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
-
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
-
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
-
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
-
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
-
-
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
-
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
-
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
-
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)Mobile Passport Control (MPC) Mobile Passport Control (MPC)
Securing America's Borders
-
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
-
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
-
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸 -
-
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
-
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
-
-
Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@sonokege bizde jfk dan giriş yaptık. Sadece foto çekildi, parmak izi alınmadı.
-
Merhaba, ilk girişimizi 2 yıl önce yapmıştık, 2 sene sonra Türkiye’ye hem tatil hem de aile ziyareti için 4 haftalığına döndüm.
Tatil yapıp döndükten sonra, Dallas’ta GC ile tekrar giriş yapmak için sıraya girdim. Biraz sıra bekledim, 2 ayrı bankoda memur işlem yapıyordu. Sıra tam bana gelecekti ki önümde 4 çocuğu ile Pakistan’dan gelip evraklar ile giriş yapmaya çalışan aynı uçakta olduğum kadının evraklarında sorun çıktı ve memur söylenmeye başladı, sert bir şekilde kadını uyarıyor, köşede durun, evraklarınız eksik diyordu.
Yaklaşık 24 saattir ayakta olan benim bekleyecek halim kalmamıştı, kara kara düşünürken yan bankoyu açan memur beni çağırdı.
- Elimde pasaport ve green kartim “Merhaba!” dedim.
- “Merhaba, kameraya bak.” dedi ve fotoğrafımı çekerken “Nereye geldin?” diye sordu. Ne pasaport ne de GC istedi.
- “Evime!” dedim.
- “Evine hoş geldin!” diye beni uğurladı.
(*Çıkarken fotoğrafım çekilmişti, memur GC’me de bakmıştı.)
Hem bu kadar kolay oluşu ki 1 dakikadan az sürdü, hem de evine hoş geldin demesi çok hoşuma gitti. Hoş buldum!
İlk giriş anımızı da şuraya bırakıyorum;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/2060?_=1728517574207# -
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
deebee
-
@deebee Merhabalar,
2 sene sonra Türkiye'ye döndüğünüzde ne hissettiniz neler size farklı geldi? Bence gayet uzun bir süre 2 yıl bu bağlamda ülkeler arasında bir karşılaştırma ve Türkiye'de yaşadığınız deneyimlerden bahsedebilir misiniz?
-
@gulnurcb selamlar, bu randevu işlemi uscis hesabında görünuyor mu? Bizim adrese de 3 tane zarf gelmiş, ama açılmadığından henüz ne olduğunu bilemedik.Bugun de green cardlarimizin adrese gönderildiği mesajını aldik. Bu ilk gelen zarflar ne olabilir acaba?
Edit: SSN gelmiş. -
Merhaba, 12.10.24 itibariyle JFK’den ilk girişimi yaptım, pasaport kontrolde 1 saat sıra bekledik, sıra gelince memur dosyamı aldı, GC işlemi yaptığı için bi sıkıldı sanki gibi hissettim, ancak sadece sarı zarfı açtı içindekilere baktı damga bastı, hoşgeldiniz tebrikler dedi, hiçbir soru sormadı :), darısı hepinizin başına
-
@sznpln Darısı başımıza.. Yeni yaşamınızda başarılar..
-
Herkese Merhaba, 3 gün sonra Newark havalanindan ilk girisimi yapacağım. Bu seyehatimde 1 haftalık kalıp dönmek üzerine planladım. Kredi kartı çıkartıp turkiyede kullanmak istiyorum. Çoğu kişi bank of americada SSN ile çikartıldigindan bahsetmiş. Peki bu secured, unsecured kartların özelikleri nedir ? Hangisini çıkarabilirim? Bank of americanin sitesinde baktığımda bana en uygun kartın travel kart olduğunu gördüm. Çünkü hem yıllık ücreti yok hem de kur farkı kesmiyor anladığım kadarıyla. 2. Günde SSN imi öğrenip bu kartı çıkartabilir miyim ? Yada bana önereceğiniz başka bankalar var mıdır?
-
Bahsettiğiniz BofA Travel Rewards kart edinme sürecimizi bu post'da görebilirsiniz, bizim daha öncesinde aktif olan bir savings hesabımız olduğu için kredi kartı talep ederken bize SSN sorulmadı, Nisan 2024'den beri aktif kullanıyoruz. Pasaportunuzdaki göçmen vize ile banka hesap açılışı, hesaba bağlı olarak kredi kartı başvurusu (secured & unsecured) hususunda sizin gibi ilk girişe müteakip hemen yapan diğer kullanıcılar tecrübelerini paylaşacaktır.
Henüz göç etmediğimiz için cash back avantajlarını kullanamadık kartın ancak BofA Travel Rewards kartı hem Türkiye'de ve hem de diğer iş seyahatlerimde başka ülkelerde kullandığımda ilave komisyon almaması ve kuru kabul edilir seviyede işlem yapması benim hoşuma gidiyor...
-
ATS16
-
@Lifepark-0 ssnsiz bank of americadan travel rewards aldım ve afrika dahil çok yerde kullandım sıkıntısız.
ssnsiz açarsanız international contractor oluyorsunuz sistemde, onu söyleyeyim.4 bin dolar limitle açtılar, 15bine çıkardım 1.5 senede.
secured = karta belli bir miktar para yatırırsınız ve limit ona göre belirlenir. Hiç kredi geçmişi olmayan insanlara verilir genelde.
Unsecured = standart kredi kartı. -
Merhabalar
Amerikaya giriş yaptım.Adres güncellemek istiyordum
memur ucsis'ten yapabileceğimi söyledi güncellemedi.Bu durumda nasıl yapılır bilmiyorum daha önce aynı durumla karşılaşan var mı yardım ederseniz çok mutlu olurum -
-
ATS16
-
Teşekkürler...ssn ofice gitmeyi deneyeceğiz
-
Herkese selamlar 15 ekimde JFK’den Ilk girisimi yaptim. 15 ekim 2024 sabah 7.05 direkt uçuşu için gece 12 gibi havaiste bindim. Benim bulunduğum yerden 30-40dk sürdü İstanbul havalimanı. İşin kötüsü check in yapamadım ben kesinlikle (THY). O yüzden iner inmez check inlerimi hallettim. 2 valiz (23x2) bir kabin boy (8kg) bir de kişisel eşya götürdüm. Bu arada trolley otomatları çalışıyorsa kesin alın 1 tl zaten hiç sürüklicem diye uğraşmayın. Arkadaşım bunlara ek eline bi poşet alıp doldurdu hiçbir şey demediler. Dış hatlar 4. Kapıdan girdim. Dış hatlar yazan bi kontuara gidip durumu anlattım ve check in yaptık. Sonra da 4e kadar takıldım oralarda. 4 gibi J kontratına gidip valizlerimi teslim ettim. Önce bi güvenlik karşılıyor sıraya girmeden sonra da valiz verip çıkıyorsunuz. Ordan direkt dış hatlara gittim. E pasaport bomboştu hemen gittim. Oturumum var dedim vizeyi gösterdim tamam dedi memur bey hemen geçtim. Harç pulu ödemedim. Ordan da 5e kadar kapı belli olacak diye bekledim. Yanımda arkadaşlarım da vardı birlikte gideceğim biraz atıştırıp kapıya gittik orda da bi arama oluyor pasaport bakıyorlar bana beni direkt geçirdi gözen sonra boarding başladı yerleştik ettik derken 7.30u buldu. Uçak keyifliydi yemekler yeterliydi zaten doymazsanız istersiniz verirler, içecek zaten sınırsız. Hatta biz arkaya yakın oturuyorduk gittik ekiple muhabbet ettik. 11.00 gibi jfkye indik. Küçük bir havalimanı ama sıra uzundu. Görevliye sorduğumuzda nonvisitors girmemin daha uygun olduğunu söyledi ama üç arkadaştık bizi artırmamak iÇin citizenden aldı hepimizi (onlar greencardlı önceden). Sıra bana geldiğinde merhabalaştık, nasılsın nasıldı uçuş diye konuştuk. Dosyamı aldı ve hiç bakmadı bile. Pasaportu vermiştim ben onu geri verdi 1 dakika bile sürmedi hemen geçtim. Valizi aldık über çağırdık eve geçtik ve 5e kadar dinlendik. 5 gibi çıkıp birkaç eksiğimi aldım dollar tree ve targettan. T mobiledan şimdilik prepaid aldım 60 küsur dolara. Greencard gelince faturalaya geçeceğim.Bugün sabaha da randevu almıştık chaseden. Arkadaşım bana bi fatura ayarlamıştı proof olarak. O kağıtları pasaportumu ve ssn numaramı alıp (daha önce wat yaptığım iÇin mevcuttu) gittim debit ve credi kartı başvurumu yaptım. Şimdi de mahallede gezmeye çıkıyorum
NY ID ve ehliyet başvurularımı bir yandan da online iş başvurularını yapmaya başlayacağım. Herkese kolaylıkla keyifle geçmesini dilerim sürecin. Benimkisi bu şekildeydi 
-
@tubikanasofa onceden SSN almak Herseyi cok kolaylastirmis.
Yeni ssn'e basvurun, eski ssnde uyari oluyor work and traveldan dolayi -
@tubikanasofa Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Greencardlı arkadaşlarınızın olması büyük şans ilk gidişte. Daimi olsun bu şansınız..
-
@Alice-0 kusura bakmayın. Mesajınızı yeri gördüm. Evet Uscis hesabında görünüyor.
-
@charon nasıl bir uyarı
-
@tubikanasofa authorized to work with permission of DHS tarzi birsey.
-
Herkese selam,
12 Ekim tarihinde ailecek ilk girisimizi Miami havalimanından yaptik. Izmir-Ist-Miami ucuslari arasini 2 saat 40 dk aktarma suresi ile sorunsuz tamamladik. Boeing 787-9 ile 12,5 saat ucus sonrasi bacaklarimin fena agrimasi disinda ucus keyifliydi. Minyatürler icin yapilmis ucak resmen ayiptir.
Miami’ya ulastigimizda pasaport kontrolu icin yaklasik 15 dk sonra bekledikten sonra sira bize geldi. Gorevli pasaportlarimizi ve sari zarflarimizi alip arka kisimda, polis memurlarinin bulundugu bir odaya yonlendirdi. Orda da yaklasik 10-15 dk bekledik. Henuz yeni gelmis ve yorgunken, biz burda ne yapiyoruz ya diyerek kisa sureli gerilmedik degil. Sonra bir memur cagirdi, adresin degisip degismedigini sordu. Ayni oldugunu soyledim. Tamam bekleyin diyerek biraz daha beklettikten sonra yanimiza gelip, pasaporttaki vizenin 1 yil gecerli oldugunu, 2 aya kadar greencardlarin gelecegini anlatti. Pasaportlari verdi. Yok mu bir aksiyon bir seyler dercesine bu kadar mi diye sorunca, evet diyerek dondu arkasini gitti
nasil bir on yargi ile geldiysek, biz hala eee cebimizde kac dolar var, valizde neler var vs. sormayacaklar mi, bakmayacaklar mi acaba diyerek bekledik. Valizleri almaya gittik, 8 Buyuk, 4 kabin valizi oldugu icin tanesi 9 dolardan iki tane bagaj tasima arabalarindan aldik. Bagajlarimizi yukleyip biraz yuruyerek metroya binip bir durak sonra kiraladigimiz arabayi almak icin dollar firmasini bulduk. Kalabalikti orda da yaklasik yarim saat bekledikten islemlerimizi tamamlayip alt kata arabamizi almaya indik. Arabamizi aldigimizda, bizi karsilamaya gelen arkadaslarimiz geldi. Arkali onlu iki araba Miamiden Naples’a dogru yola ciktik. Yol uzerinde bir turk urunleri satan bakkal vardi. Bir kac bir seyler aldik. Arkadaslarimiz sayesinde henuz Abd’ye giris yapmadan ev kiralamistik. Bir arkadasımız evi bulmus, bir arkadasimiz da co sign olmayi kabul etmisti. Bu iyiliklerini asla unutmayacagim. Iki cocuk ile gittigim icin en korktugum sey onlarin zorluk cekmesiydi. Onlar sayesinde ev bulma sureci cok kolay oldu. Ayni sekilde evi tuttugumuz icin yatak, baza gibi esyalari da onceden siparis etmistik. Eve gelince valizlerimizi birakip, markete gectik alinacak temel esyalari alip yataklari kurduk. Yine de aksam biz de yatin dediler ilk gece arkadaslarda uyuduk. Miami’ye sabah inmistik. Jetlag olmayalim diye bizi gece 12’ye kadar uyutmadilar. Sabah 7-8 civarlarinda normalde de uyandigimiz saatlerde uyandik. Bir haftadir mahalle kesfi, cocuklarin okul kayitlari gibi islerimiz ile ugrastik. Prepaid bir hat aldik. SSN gelir gelmez, ehliyet basvurusu yapip, banka hesaplarini halledecegiz. Simdilik beklerken etrafi kesfetmeye devam ediyoruz. Herkese sevgiler, -
@Didem-G yeni hayatınızda bol şanslar dilerim. Özellikle arkadaşlarınızıda ayrıca tebrik ederim gelmeden önce herkes yardımcı oluruz tabi derken genelde sonradan ellerini ayaklarını çektiklerini okuyoruz ama dostlarınız size kolaylık olabilecek her şeyi fazlasıyla yapmışlar
Benzer Başlıklar
150
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k