• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Didem G.
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 9
    • Konu 0
    • İleti 166
    • En İyi 77
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Didem G.

@Didem G.

202
    İtibar
    414
    Profil Görüntülemeleri
    166
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Didem G. Takip etme Takip Et

Didem G. tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar herkese,
      14.08.2024 - 08:00’de ki mülakatimiz ile ilgili deneyimimizi paylaşmadan, yesilkartforumun degerli kurucularina, hic bir karsilik beklemeden tum iyi niyeti ile sorulara cevap veren forum kullanicilarina sonsuz teşekkürler.

Bugun evraklarımiz ile ilgili hic bir sorun yasamadan islemlerimizi tamamlarken, konsolosluga giristen, vizemizin onaylanmasina kadar her asamada yesilkartforumun onemini tekrar tekrar hissettik.

08:00’de ki randevumuz icin 7:40 gibi esim ben ve iki cocugumuz ile konsoloslugun onundeki sirada yerimizi aldik. Giriste cantasiyla, elinde telefonuyla gelen 3-4 kisi gorduk, esyalarinizi birakip gelin diyerek geri çevrildiler. Bizim üzerimizde sadece evraklarimiz , nakit para ve kk vardi. Ne olur ne olmaz diyerek kolye , küpe, gunes gozlugu tarzi seyleri de cikarmistik. O kadarina gerek yokmus. 🙂

İçerde ilk bankodaki gorevli vize cesidini sorarak, pasaportumuzun arkasina etiket yapistirip siraya aldi. Odeme icin sira ile cagirdilar. Odeme makbuzunu ve tekrar sira numaramizi verdiler beklemeye basladik. Bekleme kismi bizim icin uzun surdu. Siramiz geldiginde evraklarimizi teslim etmek icin bankoya gectik.
      Gorevli sirayla belgeleri istedi,

• Pasaportlar
      • Iki adet fotoğraf
      • Saglik raporlari
      • Arsiv Adli sicil belgeleri
      • Mali belgeler (banka hesap dokumu, arac ruhsatlari, araclarin kasko degerini gosterir belgeler, bireysel emeklilikler, tapu vs. tum belgeleri almistim, bizden tum belgeleri aldilar. )
      • Nufus kayit ornekleri
      • Evlilik cuzdani asli ve 2 kopya
      • Diploma ve 1 kopya ( asil talihli esim icin )
      • Esim icin askerlik belgesi
      • Ais kaydi ciktisi ( ciktiyi almadi )

Belgeleri aldi. Ds260 formunda anne kizlik soyismimi yanlis yazmistim, soyledim ve onu degistirdi. Adres bilgisini degistirdik. Islemler bitti ve tekrar beklemeye basladik. Burda da bekleme suresi uzundu. Sira bize geldiginde bankoda yerimizi aldik ve guler yuzlu bir gorevli , yaninda turkce tercuman ile ilk once yemin ettirdi ve esimin ve benim parmak izlerimizi aldi. Sirayla asil talihli esime asagidaki sorulari sordu,

1. Amerikada nereye gitmeyi dusunuyorsunuz ? - Florida
      2. Daha once Amerika’da bulundunuz mu ? - Hayir
      3. Amerika’da arkadasiniz/akrabaniz var mi ? - Evet, arkadaslarimiz var.
      4. Hesabinizda ne kadar birikiminiz var ? -40k
      5. Ikinizin de ilk evliligi mi ? - Evet
      6. Turkiye’de ne is yapiyorsunuz ? - Ozel sektorde , sevkiyat muduruyum.
      7. Ne uzerine sektor ? - Catering
      8. Amerika’da ne is yapmayi planliyorsunuz ? Ilk etapta hizmet sektoru, sonrasinda kendi isimi kurmak istiyorum.

Super , tebrikler. Vizenizi onayladim, haftaya PTT..

Oh be diyerek ayrilirken, kendimizi cok garip hissettik. Tum islemler 10.00’da bitti. Acayip bir his, sevinip bagiramiyorsun. Uzulmuyorsun ama icinde gelecegin bilinmezligi ile ilgili kaygi , bir burukluk.
      Simdi pasaportumuzun gelmesini bekleme ve hazirlik zamani.

Cikista forumun vesilesi ile tanistigimiz @tubikanasofa ve esi ile cafede oturup bir durum degerlendirmesi yaptik. Bosuna korkup pimpiriklenmisiz dedik 🙂 Umuyorum herkes icin en hayirlisi, en guzeli olsun.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Herkese selam,
      ABD’ye yerleşeli neredeyse bir ay olacak. Şu an sürekli bir şeylerle uğraştığımız için zaman nasıl geçiyor anlamıyoruz. Genel olarak bir ayımızı toparlamak gerekir ise SSN’leri beklerken ev esyası , mutfak alışverişleri ve cocukların okul kayıt işleri ile uğraştık. Okul kaydı için öncelikle cocukların aşı kartlarını alıp, florida department of health e giderek florida için aşı kartını çıkarttırdık. Ardından bir sağlık birimine gidip Türkiye’de sağlık ocagında yaptırdıgımız gibi genel bir fiziki muayene ile sağlık raporlarını aldık ( kişi başı 20 usd ödedik. Okulların sitelerinde saglık raporu alabilecek adresler ve ücretleri yazıyor. 20-150 usd arasında değişiyordu ) . Sonrasında okul kaydını tamamen online yaptık. Kayıt için sağlık raporu ve aşı kartı haricinde, 2 adres kanıtı ( henuz faturamız oluşmamıştı , okul elektrik hesabını üzerimize aldıgımıza dair bir ekran görüntüsü ve kira sözleşmemiz ile işlemi yaptı) + dogum belgeleri , pasaport , vize görüntüleri istendi. Hepsini sistemden eklendik ve ertesi gün okul kaydının tamamlandığına dair bildirim aldık ve okula gittik. Gittigimizde çok sevimli bir öğretmen cocukların esyalarını hazırlamış bizi bekliyordu. Türkiye’den gelen öğrenciler diyerek güler yüzle karşıladı. Okuldan , sistemden bahsederek cocukları sınıflarına götürdü ve bize de rahat olmamız için okulu detaylıca tanıttı. Bu süreçte benim gibi cocukları düşünüp çekinceleri olan bir çok insan vardır. Tecrübeli arkadaşlar çocukları düşünmeyin onlar çok kolay alışırlar diyorlardı ama yine de korkuyordum gerçekten de söyledikleri gibi oldu çocuklar 1 haftanın sonunda okula keyifle gitmeye başladılar. Biz yetişkinler kendimize yanalım 🙂
      Tüm aile dört kişi SSNlerimiz 10 gün sonra mülakatta verdiğimiz adrese ulaştı. Ardından department of motor vehicles’e ehliyet için gittik. Bulunduğumuz yerde randevusuz direkt işlem yapıyorlar. Ehliyet için SSN kanıtımız, pasaport , 2 adres kanıtı ve TR ehliyetimiz ile önce yazılı teste sonra da direksiyon testine girerek aynı gün öğlene kadar işlemlerimizi tamamladık ve ehliyetlerimizi basıp verdiler. Genel olarak memurlar çok yardımcıydı, ilgiliydi ama bir adama denk geldim aman allahım diyorum her yer de var maalesef o sıkıntılı tiplerden 🙂 neyse tavırlarını sorun etmeden gülümseyerek işimizi hallettik. Banka hesabı açtırma işlemlerimizi SSN gelir gelmez Bank of America’ya giderek hallettik. Ardından discover ve bofadan secured kart oluşturduk. Benim kartlarım onaylandı geldi fakat eşime red verdiler ilginç şekilde. Neye göre kime göre gerçekten değişik bu konu 🙂
      Telefon hattı konusunda her yerde telefon numarası sordukları için SSN beklemeden AT&T’den prepaid telefon hattı almıştım. SSN geldiğinde Verizon’a gidip hem eşime hat aldık. Hem de benim aldığım numarayı AT&T’den verizon’a faturalı hat olarak geçişini yaptırdık. Tüm bu işlemler dışında zamanımız market gezmekle ve cocuklar için halloween partilerine uğramakla geçti. 🙂 Daha çok yeniyiz , en onemli konu olan calısma hayatı için iş başvurularımıza yeni başladık. Şimdilik bu kadar bahsedeceklerim. Umarım hepimizin yolu açık olsun. Sevgiler, 😊

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese selam,
      12 Ekim tarihinde ailecek ilk girisimizi Miami havalimanından yaptik. Izmir-Ist-Miami ucuslari arasini 2 saat 40 dk aktarma suresi ile sorunsuz tamamladik. Boeing 787-9 ile 12,5 saat ucus sonrasi bacaklarimin fena agrimasi disinda ucus keyifliydi. Minyatürler icin yapilmis ucak resmen ayiptir. 🙂 Miami’ya ulastigimizda pasaport kontrolu icin yaklasik 15 dk sonra bekledikten sonra sira bize geldi. Gorevli pasaportlarimizi ve sari zarflarimizi alip arka kisimda, polis memurlarinin bulundugu bir odaya yonlendirdi. Orda da yaklasik 10-15 dk bekledik. Henuz yeni gelmis ve yorgunken, biz burda ne yapiyoruz ya diyerek kisa sureli gerilmedik degil. Sonra bir memur cagirdi, adresin degisip degismedigini sordu. Ayni oldugunu soyledim. Tamam bekleyin diyerek biraz daha beklettikten sonra yanimiza gelip, pasaporttaki vizenin 1 yil gecerli oldugunu, 2 aya kadar greencardlarin gelecegini anlatti. Pasaportlari verdi. Yok mu bir aksiyon bir seyler dercesine bu kadar mi diye sorunca, evet diyerek dondu arkasini gitti 🙂 nasil bir on yargi ile geldiysek, biz hala eee cebimizde kac dolar var, valizde neler var vs. sormayacaklar mi, bakmayacaklar mi acaba diyerek bekledik. Valizleri almaya gittik, 8 Buyuk, 4 kabin valizi oldugu icin tanesi 9 dolardan iki tane bagaj tasima arabalarindan aldik. Bagajlarimizi yukleyip biraz yuruyerek metroya binip bir durak sonra kiraladigimiz arabayi almak icin dollar firmasini bulduk. Kalabalikti orda da yaklasik yarim saat bekledikten islemlerimizi tamamlayip alt kata arabamizi almaya indik. Arabamizi aldigimizda, bizi karsilamaya gelen arkadaslarimiz geldi. Arkali onlu iki araba Miamiden Naples’a dogru yola ciktik. Yol uzerinde bir turk urunleri satan bakkal vardi. Bir kac bir seyler aldik. Arkadaslarimiz sayesinde henuz Abd’ye giris yapmadan ev kiralamistik. Bir arkadasımız evi bulmus, bir arkadasimiz da co sign olmayi kabul etmisti. Bu iyiliklerini asla unutmayacagim. Iki cocuk ile gittigim icin en korktugum sey onlarin zorluk cekmesiydi. Onlar sayesinde ev bulma sureci cok kolay oldu. Ayni sekilde evi tuttugumuz icin yatak, baza gibi esyalari da onceden siparis etmistik. Eve gelince valizlerimizi birakip, markete gectik alinacak temel esyalari alip yataklari kurduk. Yine de aksam biz de yatin dediler ilk gece arkadaslarda uyuduk. Miami’ye sabah inmistik. Jetlag olmayalim diye bizi gece 12’ye kadar uyutmadilar. Sabah 7-8 civarlarinda normalde de uyandigimiz saatlerde uyandik. Bir haftadir mahalle kesfi, cocuklarin okul kayitlari gibi islerimiz ile ugrastik. Prepaid bir hat aldik. SSN gelir gelmez, ehliyet basvurusu yapip, banka hesaplarini halledecegiz. Simdilik beklerken etrafi kesfetmeye devam ediyoruz. Herkese sevgiler,

Yolculuk içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.

Merhaba,
      Unganlar Deneyimimizi paylaşıyorum.

• 4 kisi ( iki yetiskin, iki cocuk ) 9:25 ‘te baslayan randevumuza 09:10 gibi gittik, beklemeye basladik.

• siramiz geldiginde gorevli hanımefendi tum aile bireylerinin asi kartlarini ve pasaportlarini aldi ve girisimizi yapti. Bizden ds260 konfirmasyon sayfasini, davet mektubunu vs. almadi. Webcamden resimlerimizi cekti.

1. Kattaki laboratuvarda kan vermemizi icin yonlendirdiler. Burada iki kisiye 95 usd kan ( 1 tup aldilar, bulasici hastaliga bakiyorlarmis ) ve rontgen icin odeme yaptik. 5 ve 7 yasindaki cocuklar icin laboratuvar testi istenmedi.
        1. Kata yonlendirdiler gogus rontgeni cekildi. 10:00 gibi laboratuvar islemlerimiz bitti. 4. Kata Unganlar’a geri donduk ve bize 11:20 de doktor muayenesi icin gelmemiz soylendi.
      • 11:20 Unganlar’a tekrar geldik. Cok kalabalikti giren cikmiyor, cocuklar mizirdanmaya basladi derken 12:30 gibi sirayla esim, ben , kizim ve oglum muayeneye girdik.

• Ic camasiri ile kalin, onlugu giyin, doktoru bekleyin dediler. Tum aile bireylerini dr. Mehmet Ungan muayene etti. tansiyon olcumu, asi vurulmasi ( esim asilari sormus, cocuklukta vurulan asilarin hatirlarma dozlari demis dr bey, bu arada esim 2 , ben 1 asi vuruldum) , gogus dinlenmesi disinda bir sey yoktu. Hatta cocuklara sadece asi yapildi.

Sordugu sorular;
      1- sigara kullaniyior musun?
      2- uyusturucu kullaniyor musun ?
      3- ameliyat gecirdin mi ?
      4- vucudunda dovme , yara, kesik var mi?

• odeme kismina gelince esim ve ben icin kisi basi 310 usd , cocuklar icin kisi basi 170 usd olmak uzere toplam 960 usd odeme yaptik. ( tlye cevirip kredi karti ile cektiler )

• 4 kisilik bir aile olarak, sabah basladigimiz isi oglen 13:00 gibi bitirdik. Yarin 15:00-17:00 arasi gidip raporlarimizi alacagiz.

Not: Covid asisi tum Turkiye’de bittigi icin asi olamamistik, eski asi kartimizla islem yaptilar.

Didem G.
      Didem G.
    • RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

2024 yılı Aralık ayında Ankara'da yapılan vize görüşmesinde babam red almıştı. Bugün ise İstanbul'da tekrar görüşmeye girdi ve vizesi onaylandı. 🎉

İlk görüşmedeki profili ile bugünkü profili arasında aslında hiçbir değişiklik yoktu. Hâlâ emekli ve aktif olarak çalışıyor, yeşil pasaport sahibi, Türkiye'de yaşayan başka bir çocuğu var ve Avrupa seyahati geçmişi bulunmuyor.

Bence bu kez fark yaratan şey, görüşmeye daha hazırlıklı ve kendinden emin gitmesiydi. İlk görüşmede heyecandan oldukça etkilenmişti. Hatta doğum tarihimi sorduklarında kitlenip dogru cevap verememişti. 🤓

Bu kez sorulan sorular şunlar olmuş:

1-Gidiş amacınız nedir?

Kızımı ve torunlarımı ziyaret edip döneceğim.

2-Kaç tane torununuz var?

Sayılarını ve isimlerini söylemiş. Ayrıca Green Card görsellerimizi uzatmış, memur bakıp geri vermiş.

3-Çalışıyor musunuz?

Evet, aktif olarak çalışıyorum. Aynı zamanda emekliyim.

4-Aylık geliriniz nedir?

Gelirini söylemiş

5-Daha önce yurt dışına cıktınız mı ?

Evet Balkan ülkelerine gittim.

Ve memur "Onaylıyorum" diyerek görüşmeyi bitirmiş.

Biz birçok farklı soru kombinasyonuna çalışmıştık. "Daha önce neden red aldınız?", "Ne zaman gideceksiniz?", "Ne kadar kalacaksınız?", "Kızınız orada ne iş yapıyor?", "Türkiye'de başka çocuğunuz var mı?" gibi soruların geleceğini düşünüyorduk. Ancak bunların hiçbiri sorulmadı. Bu durum bizi oldukça şaşırttı çünkü ilk görüşmede çok daha fazla soru yöneltilmişti ve red sonrası daha da zorlanabileceğini düşünüyorduk.

Bir red sonrası onay almanın verdiği rahatlığı ve mutluluğu yaşıyoruz. Çok şükür. 🌸

Bekleyen tüm arkadaşlara bol şans diliyorum

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

@Erhan-2 Ben sakinim, saldırdığım da yok. Tabi ki zor olacak kıta değiştiriyor insan. Tüm tanıdıklarını , eşini, dostunu, akrabasını , alışkanlıklarını geride bırakıyor. Kolay olacağını kim söyledi. Kolay değil ama imkansız da değil, herkesin yaşadığı tecrube bambaska. Bir şey isteniyorsa bazı fedakarlıklar yapılmalı! Kimisi katlanır kimisi katlanamaz.. Çok da üzmeyin kendinizi, sizin zorluklar da geçer.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.

@ATS16 merhaba , evet cok sukur vizemiz onaylandi. Gun icerisinde mulakat deneyimimizi de yazacagim. 😊 🙏🏻

Didem G.
      Didem G.
    • RE: İlkokul veya ortaokul'a kayıt yaptıracaklara tavsiyeler

@okokok hangi tarihte basvurursanız basvurun, basvurunuza istinaden gerekli belgeleri alıp direkt baslatıyorlar. Dönem bitti, bekleyin vs o tarz seyler yok. Florida için konusuyorum , ben direkt countynin online okul sistemi üzerinden belgeleri yükledim. Bir eksik için (adres kanıtı için ekstra fatura istediler) mesaj ile geri dönüş yaptılar. Tamamladıktan sonra kaydımızın onaylandıgına dair mesaj aldık yine. Ertesi gün okula gittigimizde cocuklar için tüm materyalleri hazırlamışlar, hemen okulu tanıtıp sınıflarına aldılar.

K-12 ve Lise Eğitimi içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Her şey tamam da şu negatif insanlarla nasıl baş ediyorsunuz. Benim başıma ağrılar giriyor. Vizeyi alana kadar süreci sessiz sedasız yürüttük. Lakin gidiyoruz biz diye söyledigimiz 3 kişiden 1i , kolay mı o kadar. Ne işiniz var orada, ya yapamazsınız.. saçmalamayın.. bizim bir tanıdık gitmişti 5 sene sonra döndü. 7 sene sonra şöyle oldu. Ordan ev bile almıştı ama döndü. İşte rezillik cekmeye mi gidiyorsunuz. Vallahi şiştim şiştim..

Didem G.
      Didem G.
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@gucarslan şu forumun değerini anlamamak.. gerçekten yazık yani.. Burası olmasaydı herhalde onu ne yapacağım bunu ne yapacağım diye kendi kendimi yerdim. Şu an her aklıma takılan soru arama butonunda. Harikasınız gerçekten tüm emeği olan arkadaşlara sonsuz saygılar..

Didem G.
      Didem G.

Didem G. tarafından gönderilen son iletiler

2024 yılı Aralık ayında Ankara'da yapılan vize görüşmesinde babam red almıştı. Bugün ise İstanbul'da tekrar görüşmeye girdi ve vizesi onaylandı. 🎉

İlk görüşmedeki profili ile bugünkü profili arasında aslında hiçbir değişiklik yoktu. Hâlâ emekli ve aktif olarak çalışıyor, yeşil pasaport sahibi, Türkiye'de yaşayan başka bir çocuğu var ve Avrupa seyahati geçmişi bulunmuyor.

Bence bu kez fark yaratan şey, görüşmeye daha hazırlıklı ve kendinden emin gitmesiydi. İlk görüşmede heyecandan oldukça etkilenmişti. Hatta doğum tarihimi sorduklarında kitlenip dogru cevap verememişti. 🤓

Bu kez sorulan sorular şunlar olmuş:

1-Gidiş amacınız nedir?

Kızımı ve torunlarımı ziyaret edip döneceğim.

2-Kaç tane torununuz var?

Sayılarını ve isimlerini söylemiş. Ayrıca Green Card görsellerimizi uzatmış, memur bakıp geri vermiş.

3-Çalışıyor musunuz?

Evet, aktif olarak çalışıyorum. Aynı zamanda emekliyim.

4-Aylık geliriniz nedir?

Gelirini söylemiş

5-Daha önce yurt dışına cıktınız mı ?

Evet Balkan ülkelerine gittim.

Ve memur "Onaylıyorum" diyerek görüşmeyi bitirmiş.

Biz birçok farklı soru kombinasyonuna çalışmıştık. "Daha önce neden red aldınız?", "Ne zaman gideceksiniz?", "Ne kadar kalacaksınız?", "Kızınız orada ne iş yapıyor?", "Türkiye'de başka çocuğunuz var mı?" gibi soruların geleceğini düşünüyorduk. Ancak bunların hiçbiri sorulmadı. Bu durum bizi oldukça şaşırttı çünkü ilk görüşmede çok daha fazla soru yöneltilmişti ve red sonrası daha da zorlanabileceğini düşünüyorduk.

Bir red sonrası onay almanın verdiği rahatlığı ve mutluluğu yaşıyoruz. Çok şükür. 🌸

Bekleyen tüm arkadaşlara bol şans diliyorum

Didem G.
      Didem G.
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@hDundar selamlar, Naples-Florida’yi da arastirmanizi tavsiye ederim. Ben de bir Izmir’li olarak ilk basta nemden cok korkmustum ama hic rahatsiz olmadim. Ama is imkanlari tabiki buyuk yerlere gore kisitli, sezonluk bir yer. Ekim-Mayis arasi hareketli diger aylar daha sakin.

Eyaletler içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.
    • RE: Florida

@EasternStar Dogrudur, Naples’da bizim ayni gun oldu hepsi. Hatta esim Turkce istedi yazili sinavi, ceviri cihazi ile girdi o sekilde gecti. Akabinde ikimiz sirayla direksiyon sinavina alindik. Turkce ceviri kullanimi icin ekstra para da odemedik.

Florida içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.
    • RE: Florida

@boredeng hangi eyalette yasayacaksiniz oranin ehliyetini almalisiniz. Florida’da icin gun icinde testi gecerseniz hemen ardindan direksiyon sinavina girip ehliyetinizi aliyorsunuz.

Florida içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Sonuclar, cikan cikmayan herkes icin hayirli olsun. Umarim hersey gonlunuze gore olur.

Didem G.
      Didem G.
    • RE: 2017 icin Turkiye Banka Hesaplarinda $10k Uzeri Hareketlerin Bildirilmesi

Yurtdisi bankalarindaki 10k uzeri paranin FINCEN Form 114 ile bildirilmesine dair kafamda sorular var. Sordugum cogu kisi bunu bildirmiyor ama yuksek cezalara tabi. Bu konuda guncel bilgisi olan var mi? Tesekkurler.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.
    • RE: 20 Ocak 2025'te İmzalanan Donald Trump Başkanlık Kararnameleri

@MySea

Gündem içinde yayımlandı
      Didem G.
      Didem G.

@ozmell Farketmez istedigini konsolosluktan alabilirsiniz. Bu arada Ankara da randevu gorunuyor mu su an ? Gorunuyorsa hangi tarih cikiyor sizde.

Didem G.
      Didem G.
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@kadirkoc hem telefon hem bilgisayar uzerinden denedim ayni. Ankara acilmiyor hic. Istanbul dan aldim simdilik, her gun kontrol ediyorum.

Didem G.
      Didem G.
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Son zamanlarda randevu alabilen var mi Ankara dan , ben ne zaman kontrol etsem yok. :*(

image.png

Didem G.
      Didem G.