Merhaba. Biz bir kaç gün önce JFK dan giriş yaptık. Türkiye de neredeyse 1 yıl kalmıştık. Görevli bize ne kadardır ülke disindaydiniz diye sordu. Biz 11 ay dedik. Neden bu kadar uzun kaldınız diye sordu. Çocukların devam eden okullari vardı o yüzden dedik. Sonrasinda da temelli geldik dedik ve elimizde olan kira sözleşmesini gösterdik. Tekrar hoşgeldiniz dedi ve sorunsuz bir şekilde girdik. Ama görevli oldukça ilimliydi, sorular sert bir tonda değildi.
gulnurcb tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk girişYolculuk içinde yayımlandı
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
Forumdaki arkadaşlara çok teşekkür ederim
Bugün mulakatimiz vardı. Kolaylıkla geçtik. Dediğiniz gibi evlilik cüzdanının çevirisine gerek kalmadı. Nüfus kayıt örnekleri yeterli oldu. Ben diplomamı kaybetmiştim. E devletten mezuniyet belgemin çıktısını aldım ilk başta sorun ettiler sonra kabul ettiler. Bana yada eşime ne iş yapacagimiz sorulmadı. Nereden mezunsunuz mesleğinizi yapiyormusunuz diye sordular. Nereye gideceğimiz soruldu. Birde çocuklar ingilizce biliyorlarmi diye sordular. Sadece 10 dk sürdü onunda 5 dksi parmak iziyle geçti çünkü benim ellerim çok terledigi için . Bizim için süreç kolay oldu umarım tüm bekleyenler içinde öyle olur . Böyle bir form oluşturduğunuz için çok ama çok teşekkürler 
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@ATS16 çok teşekkürler
kartlar eşimin kuzeninin adresine gitti. Posta konusunu eşimin kuzeniyle görüşeceğiz çünkü dediğiniz gibi iki kişi gidip gelmek çok pahalıya geliyor. 180.günümüz 11 Nisan'da doluyor.Biri bana değil ama bir başkasına 180 günü geçince oturum hakkınız yanıyor diye yazmış. Onu okuyunca acaba bizmi yanlış biliyoruz diye düşünmüştük. Ama siz içimizi rahatlattiniz. Biz ilk geldiğimizde banka hesabı actirmistik birde düşük limitlide olsa kredi kartı çıkartmıştık. Telefon hatlarımizi aldık düzenli olarak faturasını ödüyoruz. Kendimizce küçük küçük adımlar atmaya çalıştık. Verdiğiniz bilgi ve destek tekrardan çok teşekkür ederim.
-
@sonokege merhaba,
Aynı şey bizim başımızı da geldi. Biz de Miami den giriş yaptık. Biz de sizin yaptığınız gibi 11 Ekim'de döneceğiz. Benim ve eşimin greencardlari geldi ama çocuklar için biometric randevu verdiler. Verdikleri tarih 20 ekimdi. Allah'tan biz burdayken geldi ve randevu tarihini 8 ekime çektik Uscis online sayfasından. Tabi biz yaklaşık 45 gün burada kalacak şekilde planlamistik.Biometric randevu uyarısı 37. Günde geldi. Kartlarımız 40. Günde geldi. Online Uscis sayfasından Max ne kadar erteleyebileceginizi bir kontrol edin isterseniz.
-
RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@rezanclz Üniversite diplomamı kaybetmiştim. Lise diplomam yanımda değildi. E devletten üniversite mezuniyet belgemi aldım. Dosyama onu koydum. Kabul ettiler.
-
@Alice-0 kusura bakmayın. Mesajınızı yeri gördüm. Evet Uscis hesabında görünüyor.
-
@jtcarlos önce red basılıp sonra kabul basılmış ama zarf göndermişler. Kafam çok karıştı.
-
RE: DV2024 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Movistar74 merhabalar,
Evet, 15. günde ailecek hepimizin ssn leri (hardcopy) geldi çocuklar dahil. Ama biz öncesinde ssa ofisine gidip numaralarımızı ne olduğunu öğrenebildik banka hesabı açtırabildik için.
-
RE: DV2024 Mülakat DeneyimleriGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Movistar74 Siz de forumda takip etmişsinizdir, herkesin karşılaştığı durumlar farklı olabiliyor. Anladığım kadarı ile standart bir uygulama da yok. Memurdan memura işler farklı yürüyebiliyor. Ds260 da belki çocuklar için ssn istemeyi unutmuş olabilirsiniz bir ihtimal. Mecburen ssa ofisine gitmeniz gerekiyor
.
gulnurcb tarafından gönderilen son iletiler
-
Merhaba. Biz bir kaç gün önce JFK dan giriş yaptık. Türkiye de neredeyse 1 yıl kalmıştık. Görevli bize ne kadardır ülke disindaydiniz diye sordu. Biz 11 ay dedik. Neden bu kadar uzun kaldınız diye sordu. Çocukların devam eden okullari vardı o yüzden dedik. Sonrasinda da temelli geldik dedik ve elimizde olan kira sözleşmesini gösterdik. Tekrar hoşgeldiniz dedi ve sorunsuz bir şekilde girdik. Ama görevli oldukça ilimliydi, sorular sert bir tonda değildi.
-
RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış SüreleriTüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@arnblt yanmadigini biliyorum ama son zamanlarda o kadar saçma yorumlar gördük ister istemez gerildik. Trump geldi artık işiniz çok zor 180 günü geçirmeyin yoksa ülkeye göremezsiniz şeklinde. İnsan inanmıyor ama bir acaba mi diye korkuyoruz. Bilgi için teşekkürler.
-
@ATS16 çok teşekkürler
kartlar eşimin kuzeninin adresine gitti. Posta konusunu eşimin kuzeniyle görüşeceğiz çünkü dediğiniz gibi iki kişi gidip gelmek çok pahalıya geliyor. 180.günümüz 11 Nisan'da doluyor.Biri bana değil ama bir başkasına 180 günü geçince oturum hakkınız yanıyor diye yazmış. Onu okuyunca acaba bizmi yanlış biliyoruz diye düşünmüştük. Ama siz içimizi rahatlattiniz. Biz ilk geldiğimizde banka hesabı actirmistik birde düşük limitlide olsa kredi kartı çıkartmıştık. Telefon hatlarımizi aldık düzenli olarak faturasını ödüyoruz. Kendimizce küçük küçük adımlar atmaya çalıştık. Verdiğiniz bilgi ve destek tekrardan çok teşekkür ederim.
-
@ATS16 biri posta ile gönderdiğiniz de gümrükte kartlar takılı kalır çöpe gider dedi. O yüzden kafamız karıştı. İki üç günlük eşim gidip gelecekti sonra sosyal medyada ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum 180 günün üstünde ülkeden uzak olunca tekrar girmeniz sorun olur diye paylaşımlar gördük. Resmen korku empoze ediyorlar. Ama sizin tavsiyenizi düşünüp istişare yapacağız. Bilgi için teşekkür ederim.
-
@gucarslan cevap için çok teşekkürler
içimize su serptiniz. 
-
Merhaba 2024 talihsiyim. ABD 'ye ilk girişimizi Ağustos ayının son haftasında yapmıştık. Benim ve eşimin greencardlari gelince 11 Ekim'de döndük. Çocukların kartları biz oradayken gelmemişti onlara tekrar biyometrik randevu istemişti biz dönmeden önce çektirdik. Çocukların kartları biz döndükten bir ay sonra geldi. Ben ve eşim çocukların kartlarını almak için Nisan ayında gidip geleceğiz. Haziran ayında çocuklarla temelli tasinacagiz. Haziran ayında çocukların ABD'ye girişinde sorun olurmu? Çünkü 8 ay ülkeden ayrı görünüyorlar. İlk başta bizim girdi çıktı yapmamız yeterlimi ? Yoksa çocuklardami bizimle gelmeli?
-
@Alice-0 kusura bakmayın. Mesajınızı yeri gördüm. Evet Uscis hesabında görünüyor.
-
@Movistar74 Siz de forumda takip etmişsinizdir, herkesin karşılaştığı durumlar farklı olabiliyor. Anladığım kadarı ile standart bir uygulama da yok. Memurdan memura işler farklı yürüyebiliyor. Ds260 da belki çocuklar için ssn istemeyi unutmuş olabilirsiniz bir ihtimal. Mecburen ssa ofisine gitmeniz gerekiyor
. -
@Movistar74 merhabalar,
Evet, 15. günde ailecek hepimizin ssn leri (hardcopy) geldi çocuklar dahil. Ama biz öncesinde ssa ofisine gidip numaralarımızı ne olduğunu öğrenebildik banka hesabı açtırabildik için.
-
@sonokege merhaba,
Aynı şey bizim başımızı da geldi. Biz de Miami den giriş yaptık. Biz de sizin yaptığınız gibi 11 Ekim'de döneceğiz. Benim ve eşimin greencardlari geldi ama çocuklar için biometric randevu verdiler. Verdikleri tarih 20 ekimdi. Allah'tan biz burdayken geldi ve randevu tarihini 8 ekime çektik Uscis online sayfasından. Tabi biz yaklaşık 45 gün burada kalacak şekilde planlamistik.Biometric randevu uyarısı 37. Günde geldi. Kartlarımız 40. Günde geldi. Online Uscis sayfasından Max ne kadar erteleyebileceginizi bir kontrol edin isterseniz.