• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Barış
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 3
    • Takipçiler 1
    • Konu 17
    • İleti 276
    • En İyi 175
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Barış

@Barış

395
    İtibar
    1488
    Profil Görüntülemeleri
    276
    Takipçiler
    3
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Barış Takip etme Takip Et

Barış tarafından gönderilen en iyi iletiler

• Amerika'ya ilk defa gidecek olanların mutlaka bilmesi gerekenler

kaynaklar: 1 2

New York, Los Angeles, Las Vegas, Miami... Amerika, 50 eyaletten oluşan bir ülke ve neredeyse her eyaletin ‘burası başka bir ülke gibi’ dedirtecek özellikleri var. Çok büyük bir yüz ölçümüne sahip olan ülkeyi hem gezmek hem de yaşamak bir çok insanın rüyasını süslüyor. Oraya gittiğinizde ise "Nasıl yani?!" dememek için seyahat öncesi bu küçük tüyoları bilmek şart...

1- PRİZ GİRİŞLERİNİN FARKLI OLMASI

Yanınızda ufak tefek elektronik aletlerinizi götürmek istiyorsanız mutlaka Türkiye'den priz dönüştürücü alıp gitmelisiniz. Aksi takdirde, eşyalarınız bavulunuzda fazladan ağırlık olmaktan öteye gidemeyecektir.
      alt metni

2- BAHŞİŞ VERMENİN NEREDEYSE ZORUNLU OLMASI

Amerika'da bahşiş vermemeniz yalnızca maddi açıdan yetersizlik olarak algılanmayıp, aynı zamanda servis aldığınız kişiye karşı saygısızlık olarak değerlendirilecektir. Restoranlarda, taksilerde, otellerde mutlaka bahşiş vermeye çalışın.
      alt metni

3- BİLDİĞİMİZ ÇOĞU ÜRÜNÜN TADININ FARKLI OLMASI

Amerika'da uzun süre kalacaksanız, yemek ve tütün alışkanlıklarınızda farklılık yaşamaya hazırlıklı olmalısınız. Markaları aynı olsa dahi, içeceğiniz koladan yiyeceğiniz gofrete hemen hemen her şeyin tadı farklı olacak.
      alt metni

4- KAPILARIN TERSTEN AÇILIYOR OLUŞU

Evet, kapılar tersten açılacak ve siz birkaç kere önünüzdeki cama çarpacaksınız.
      alt metni

5- KAHVE MEKANLARININ ÇOĞUNLUKLA TO-GO SERVİS VERMELERİ

Kahvemi alayım da şöyle ferah ferah oturup dostlarla sohbet edeyim gibi bir durumsa gerçekleştirmek istediğiniz, biraz zorlanacağınızı söylemeden geçmek olmaz. Amerika'da bu tarz mekanlar al-git şeklinde çalıştığı için, zaten 2 - 3 sandalyelik olan kafede oturulacak yerler size yar olur mu bilinmez.

alt metni

6- ÜRÜN ETİKETLERİNDE YAZAN FİYATA VERGİLERİN DAHİL OLMAMASI
      Bir ürün beğendiniz. Evirip çevirip etiketine baktınız. Kasada daha fazla ödeyeceksiniz.
      alt metni

7- "SU, BENZİNDEN PAHALIYMIŞ" EFSANESİNE ARTIK İNANMAYACAK OLUŞUNUZ
      Tamam, benzin Türkiye'ye kıyasla çok ucuz ama o kadar da değil! Alın suyunuzu, doya doya için; lıkır lıkır için. Hatta aromalı sular keşfedeceksiniz, onlardan için.

alt metni

8- İNSANLARIN AŞIRI SPOR TUTKUSU

Spor salonuna gitmenize gerek yok. Dışarı çıkın, sağa sola bakın. Mutlaka koşuya çıkmış insanlar göreceksiniz. En işlek caddelerde bile koşan insanların yadırganmadığını fark edeceksiniz.

alt metni

9- YAZ KIŞ PARMAK ARASI TERLİK GİYİLİYOR OLUŞU

Bu insanların parmak arası terlikle aralarında öyle bir bağ var ki, ne kar kış ne de havalı mekanlar onları giymelerine engel olabiliyor. İşe giderken giymediğiniz sürece hemen hemen her yerde tuhaf bakışlara maruz kalmadan bu rahat terlikleri kullanabilirsiniz.

alt metni

10- HAYATIN EPEY ERKEN BİR SAATTE BİTMESİ

Bilinenin veya tahmin edilenin aksine hayat, Amerika'nın çoğu yerinde epey erken bitiyor. Bırakın ücra şehir ve kasabaları, Times Meydanı'nı bile az önce bahsedilen saatte bomboş ve ürkütücü bulacak olmanız ihtimaller dahilinde olacaktır.

11- ÖZELLİKLE KADIN KUAFÖRLERİNİN AŞIRI PAHALI OLUŞU

Şöyle güzel bir fön çektireyim, saçımı kestireyim, boyatayım durumları için tahmin ettiğinizden daha fazla ücret ödeyeceğinizi söylemeden geçmeyelim.

alt metni

12- AMERİKAN BANKA KARTLARININ HEPSİYLE İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ YAPABİLİYOR OLUŞUNUZ

Amerika'dayken yeni bir banka hesabı açtırmayı planlıyorsanız, internet alışverişleriniz için kendinize iyilik yapmış sayılabilirsiniz. Atm'lerden kartınızın içine ekleyin nakit paranızı, sonra koşup laptop'ınızı mutlulukla açabilirsiniz.

alt metni

13- HEMEN HEMEN TÜM TATLILARININ İÇİNDE BULUNAN YOĞUN TARÇIN VE İNSÜLİN DENGENİZİ ALTÜST EDECEK FAZLALIKTAKİ ŞEKER

Tarçınla aranız iyiyse ve tatlınızı aşırı şekerli seviyorsanız, afiyet bal şeker olsun. Ama bunlar size göre değilse, güzel bir espresso alıp yudumlayabilirsiniz.

alt metni

14- GİYSİ BEDENLERİNİN OLDUKÇA FARKLI OLMASI

Amerika'dan alacağınız giysiler genellikle bir beden küçük alınırsa, üzerinize tam oturacaktır. Vereceği sahte mutluluk ise gerçekten paha biçilemez.

alt metni

15- HAYATIN KLİMAYLA BÜTÜNLEŞMİŞ OLMASI

Evlerden odalara, ofislerden mağazalara kadar her yerde yaz olsun kış olsun buz gibi klima soğuğunu hissedecek olmanız biraz kaçınılmaz. Siz iyisi mi yanınıza kalın kapüşonlularınızdan bir iki tane alın.

alt metni

16- "SU İSTERKEN WATER DERSEN SODA GETİRİRLER" EFSANESİNE ARTIK İNANMAYACAK OLUŞUNUZ

"Water" derseniz bildiğimiz su sipariş etmiş olacaksınız. Garsonunuz emin olamazsa size "still water" mı demek istiyorsunuz diye zaten soracaktır.

alt metni

17- TÜRKLERİN HER YERDE OLUŞU

O kadar fazla Türk ile karşılaşacaksınız ki, bağıra çağıra kimse sizi anlamıyormuş gibi konuşursanız, bu sizin açınızdan pek de tercih edilebilir olmayabilir. (Kaynak: Amerikaliturk.com)

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • RE: ⚡ Kültür Şoku ⚡

@kturkay ⚡ Kultur Soku ⚡ içinde söyledi:

bence forumumuzdaki en önemli mesele ve keşke daha önce ele alınsaydı.
      ben bu aşamaların 3. süne girer gibi oldum sonra tr ye geri döndüm.
      nedenleri
      1-safeway restroomda yere yığılmış adamı ölü sandım. çinli görevliye bildirince "5 dakikaya kalkıp gider" dedi ve ne var şaşırıyon der gibi yüzüme baktı. ölü değil uyuşturucu zerk etmiş yığılmış dallama. ve gayet normalmiş gibi kimse aldırış etmiyor. bu beni dumura uğrattı.
      2- kaldığım ev. akşam olunca her odadan eroin/marihuana kokuları yüzünden tüm yaz camım açıktı. ve iki oğlumun böyle olma ihtimali beni çok korkuttu. özellikle hindu bir dallama koridorda avucuna birşey döküp içine çekip gerildi. ve evden çıktı. ben şoke oldum.
      3- ailemde eşim dahil herkes engel koydu maddi manevi destek olan çıkmadı.
      4- insan sosyal bir varlık. 3-4 amerikalıyla geyik muhabbeti kurmak samimi olmak istediğimde kaçtılar ben de konuşcak insan arıyorum desem de samimiyet sohbet ihtiyacına yine birkaç türk arkadaş yetişti.
      5- olayın bence en önemli kısmı psikolojik evli çocuklular için. bu aşamada boşananlar, eşine şiddet gösterip hapse girenler, ve hatta yakın zamanda intihar edenler...
      anne-baba aile bağını hiç koparamamışlar bu şoku kat be kat yaşayacak.

özetle duygusalsanız kültür şoku evrelerinde büyük hatalar yapmamanız içten değil. akıl ve duygu dengedeyse sorun yok. evli ve eşiniz destek ise sırtınız yere gelmez. değilse büyük tehlikeli sulara girmek üzeresiniz. ben uyarımı yapayım.

@kturkay Güzel bir yazı olmuş birçok yerde size katılıyorum ve aynı endişeleri taşıyorum. Okuduğum yazıların bir çoğunda bu ve buna benzer yaşanan kaygılar hep var aslında aile desteği özellikle çok önemli bir konu. Yalnızlık duygusu, karşılaşılan terslikler, Türkiye de bize yanlış gelen ama yurt dışında toplumun umursamadığı davranış biçimleri vb acaba yanlış mı yapıyorum durumu insanı gerçekten esir ediyor.

@caglaror Arkadaşımızın dediği ( Çözüm "dünya insanı" olmaya çalışmak ) bunu başaramıyorsak olduğumuz alandan dışarı çıkmamak lazım. Bu çok önemli bir tespit..

1- Yere yığılmış yatan adama artık bizde de dönüp bakmıyorlar. Bizde de bu umursamaz durum son hızda artıp gidiyor. Artık o kadar çok ötekileştirilen bir toplum olduk ki herkes artık sadece kendinden gördüğü insana el uzatıyor toplum son hızda ve kötü yönde bozuluyor korkarım ki bunlar daha iyi zamanlarımız..

2- Güvenlik güçlerimiz sürekli engellemeye çalışılsa da maalesef okullarımız etrafında hap ve uyuşturucu tacirleri artık ring atıyor. Çocuklarımızı kendimiz korumalıyız nerede olursanız olun yanlış ve doğru kavramı oluşturamadıysak dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar yaşanacak manzara çokta iyi değil..

3- Bu konuda çok haklısınız aile desteği çok önemli...

4- Sosyal bir insansanız doğru söylüyorsunuz yalnızlık zor ama bir kaç Türk'te olsa bir şekilde çevre oluşturulabiliyor olması bile bence artı görülmeli sonuçta yabancı bir ortam ve kimsenin bizi bağrına basmayacağını iyi bilmek ve başarmak için bunları göze almak gerektiğini düşünüyorum.. Aynı zamanda asosyal insanların bu konuda zorlanacağını düşünmüyorum..

5- Bakıldığı zaman oran daha yüksek olabilir haklısınız ama bunların Türkiye de yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Anne ve baba durumları hariç

Kültür şoku %100 haklısınız zorluklar illaki olacak hiç bir şey hayatta kolay değil nerede olursanız olun bence asıl önemli olan kazanımları..

Ben birileri ülkenin başına geldiğinden beri kendimi ülkemde zaten yalnız hissediyorum.

1- Eğitim kızım okula başladığında el yazı ile ilk okulu bitirip. Sonra düz yazı ile eğitime devam etmesi istendi ne oldu bakıyorum yazıları bizim gibi yazamıyor çünkü eğitimi verilmedi kendi gördüğünü kopyalayarak yazdı bu en basiti Türkiye'mde üniversite mezunlarına sorun bazıları ben bölümümü isteyerek yazamadım der puan neye yetiyorsa. Lise mezunlarının büyük bölümü aradaki sınavı veremediği için hayatlarını geçim sıkıntısıyla boğuşarak yaşıyor üniversite şansları komple ellerinden alınıyor 2 saatlik bir sınavla 😞

2- Sağlık paran varsa alırsın kanser hastasıysanız dahada beter durum ilaç bile bulamazsın yurt dışından getirmek için ne yapacağını şaşırırsın. Tamam yurt dışında da durum aynıdır ama burada da pek farkı kalmadı . 😞

3- Kadına şiddet çocuklara sapılık son hızda artıyor. Bazı mahkemelerimiz rızası vardı deyip sapıkları maalesef serbest bırakır. Hırsızlar, katiller 1 hafta geçmeden serbest bırakılır. Başına bir şey gelmeden yaşayabilirsen ülkede çok güzel ama gelirse vay haline 😞

4- Emeklilik deseniz sisteme girersiniz size denir ki 20 yıl para öde emeklisin yolun ortasında sistem değişir yok vaz geçtim 40 yıl öde denir. Bunu da artık garanti emeklilik nasıl sayıyorsanız o kadar var. Yaşın çok arttıysa size sorulmadan sen ölmüş sündür diye maaşın kesilir. Maalesef buda yaşandı ülkemde 😞

5- Dayın varsa yattığın yerden para kazanırsın yanındakiler eşek gibi çalışır senin umurun da olmaz kimse sana bir şey diyemez.

bu liste daha çok uzarrr çokta yeri değill 😞

Güzelim Türkiye'mde maalesef birçok şok üstüne şok yaşıyoruz bunun adına ne derseniz deyin artık her gün bir şeyler değişiyor. Biz bile artık takip etmekten yorulduk bakmıyoruz.
      Arkadaşlarımla dolaşırdım bitti
      Sinemaya giderdik bitti
      Tiyatroya giderdik bitti
      Düşler kurardık bitti
      Tatile giderdik bitti
      Aşık olurduk bitti
      Çocuklar güvenle sokakta oynardı bitti
      Kadınlar sokakta güvenle dolaşırdı bitti
      İnsanların birbirine saygısı sevgisi bitti

Özetleyecek olursam yukarıda yazdığım şeylerden sonra bayağı bir asosyal oldum birilerinin sayesinde tek düşündüğüm şey kızıma düzgün bir eğitim vermek yapabilirdim ama korkumdan yapamadım dememek için çalışıp çabalayıp deneyeceğim..

(Sürçü Lisan Ettiysem Affola) Naçizane fikirlerimdir..

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • RE: Amerika'da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

CAESARS HEAD STATE PARK
      alt metni

Amerika'nın Kuzey Karolina eyaleti sınırları içerisinde olan bu parka bir kaya yolunu geçerek ulaşabiliyorsunuz. Deniz seviyesinden yaklaşık bin metre yükseklikte olan bu parkın adı bir dağcı köpeğinin adından geliyor.

CHARLESTON HISTORIC DISTRICT
      alt metni

Tek tek evlerin birleşimiyle oluşan bu bölge, Kuzey Karolina'nın kalbi konumundadır. 18. ve 19. yüzyıldan kalma bu evlerin oluşturduğu muazzam görüntü mutlaka görülmeye değerdir. Unutulmaz bir yurtdışı tatili yapacağınız bu yerde çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

CONGAREE NATIONAL PARK
      alt metni
      Amerika'nın en büyük ormanlarından biri olan Congaree Ulusal Parkı, dünyadaki en yüksek ılıman iklimi ağaçlarına ev sahipliği yapan bu orman 1969 yılından bugüne her geçen gün daha da zenginleşen bitki örtüsüyle misafirlerine yeşillikler içinde bir ziyafet sunuyor. Parkın içerisinde bir de nehir bulunuyor ki, görülmeye değer. Parkın bir kısmı ise vahşi ve doğal yaşam alanı olarak ilan edilmiş.

HILTON HEAD ISLAND
      alt metni
      Amerika'nın tatil yerleri arasında olan bu ada, Atlantik Okyanusu üzerinde yer alıyor ve 19 kilometrelik bir sahil alanı bulunuyor. Her yıl milyonlarca tatilcinin akın ettiği bu ada, ülkenin en önemli turizm gelirlerinden de birini oluşturuyor.

HISTORIC DOWNTOWN BEAUFORT
      alt metni
      Amerika'daki tarihi yerlerden biri olan bu bölge, 1969 yılından beri koruma altında. Edirne'nin köprülerine benzeyen bir mimari stiline sahip, evleri, bahçeleri, binaları ve mimari eserleriyle ünlü olan Historic Downtown, son dönemlerde Amerika'da huzur, sessizlik ve sakin bir hayat arayanların da gözdesi oluyor.

HUNTING ISLAND STATE PARK
      alt metni
      Avcılık Adası olarak çevirebileceğimiz Hunting Adası Milli Parkı 1935 yılından beri devlet parkı olarak kullanılmaktadır. Doğal güzellikleriyle ünlü olan bu yer, 19. yüzyıldan kalma bir fenere sahiptir. Parkın eşsiz güzellikteki plajları dünyadaki en güzel yerler listesi arasında da yer almıştır.

MYRTLE BEACH
      alt metni
      Amerika'nın doğu kıyısında bir sahil şehri olan Myrtle Beach, eğlenceleri, otelleri ve kafeleriyle harika bir Amerika tatili yapmak isteyenlerin buluştuğu bir yer oluyor. Yıl boyunca 10 milyondan fazla ziyaretçi alan bu tatil yeri, geniş kumsalları ve ılıman iklimi nedeniyle önemli turizm yerlerindendir.

OLD SHELDON CHURCH RUINS
      alt metni
      Eski Sheldon Kilise Kalıntısı olarak görebileceğiniz bu bölgedeki kilise, önceden Prens William Parish Kilisesi olarak adlandırılıyordu. 1745 yılında inşa edilen Sheldon, Yunan tarzı mimarisiyle bugün bile güzelliğini korumaya devam ediyor.

SWAN LAKE IRIS GARDENS
      alt metni
      Iris Bahçeleri'nde bulunan Kuğu Gölü, sadece gölüyle değil Japonya'nın İris çiçekleriyle de ünlü bir bölgedir. Parkta birçok bitki ve kuğu bulunuyor. Harika fotoğraflar çekmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir.
      WILDLIFE MANAGEMENT AREA
      alt metni
      Yaban hayatın ve yemyeşil bir yerin ortasında kendinizi kaybedeceğiniz bir bölgedir burası. Yaban Hayatı Koruma Bölgesi olarak adlandırılan bu yer, geleneksel toprak sahiplerinin oluşturduğu bir komite tarafından yönetiliyor.

FORT SUMTER NATIONAL MONUMENT
      alt metni
      Sadece tekne yardımıyla gidebileceğiniz bu ada, bir eğitim merkezi olarak da kullanılmakta. Sullivan Adası'nda bulunan bu yerdeki savaş dönemlerinden kalma sergiyi gezebilir ya da kale içerisinde düzenlenen etkinliklere denk gelirseniz, katılabilirsiniz.

Kaynak :Kaynak

Yolculuk içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • İngilizce Öğrenmenize Yardımcı Olacak 10 Youtube Kanalı

1. Etkili ve Pratik İngilizce
      Günlük hayatta kullanacağımız işe yarar bilgileri bulacağınız bir kanal. Ayrıca, ücretli eğitim serileri de bulunmaktadır.

Etkili Pratik İngilizce

Etkili Pratik İngilizce

İngilizce hikayeler, İngilizce kelimeler, İngilizce telaffuz ve pratik İngilizce olarak her şeyin anlatıldığı kanal!

2. Speak English With Misterduncan
      Eğlenceli bir ders anlatımı olan Duncan hocamız heyecanla yeni öğrencilerini beklemektedir.

English Addict with Mr Duncan

English Addict with Mr Duncan

LEARN ENGLISH with Mr Duncan in 2026 (19 years teaching English on YouTube) Are you an English addict? Join the LIVE English stream every Sunday at 2pm UK time for English Addict - Live from England. Hi everybody... My name is Duncan and I live in England. I have been teaching English right here...

3. Ferhat Yıldız Master Languages
      Ferhat Yıldız hoca kendi kanalında İngilizcenin yanı sıra, birden fazla yabancı dilde eğitim vermektedir. Başlangıç seviyesinden itibaren dersler vermekte ve önemli kelimelere değinmektedir.

Master Of Language Hacking | Türkçe

Master Of Language Hacking | Türkçe

Merhaba! Ben Ferhat Yıldız. Kısaca ne iş yapıyorum dersen… Ben, insanların “Ben bu dili asla öğrenemem!” dediği yerde ortaya çıkıp, o dili çerez gibi öğreten adamım. 2002’de “dil öğrenmenin şifresini” çözdüm ve öğrendiğim dil sayısını 8’e çıkardım. Hani bazı insanlar sudoku çözer ya, ben dilleri...

4. JamesESL English Lessons (engVid)
      James, eğitici İngilizce videoları dışında ”Youtube’da nasıl İngilizce öğrenilir?” dersi de veriyor.

ENGLISH with James · engVid

ENGLISH with James · engVid

If you TRY, you can do anything! It's always been my belief that you cannot put information in other people's heads. If you find a way to show them something, they can use their own intelligence to learn. This is my approach to teaching, trying to be both informative while allowing the students to...

5. JenniferESL
      Jennifer hocamız ise basit ve kafa karıştırmayan anlatımlarıyla sizlere yardımcı olacaktır.

English with Jennifer

English with Jennifer

Hello! I'm Jennifer. My goal is to make your English language studies enjoyable and productive. I'm a former classroom teacher. I'm also a published author and conference presenter. I've been online since 2007, posting videos for students, blogging for teachers, and providing different forms of...

6. Learn English with Steve Ford
      Steve ise işini yaparken aynı zamanda işe eğlence katan bir eğitmen olarak ön plana çıkmaktadır.

Learn English with Steve Ford

Learn English with Steve Ford

High quality English lessons from basic to fluency levels taught by Steve Ford 17b7822c-5cb9-4a28-ad41-99bf6fba9593

7. TeacherPhilEnglish
      Öğretim metaryali olarak kara tahta ve A4 kullanan Phil ise gayet düzgün ve anlaşılır bir dil kullanmaktadır.

TeacherPhilEnglish

TeacherPhilEnglish

This channel is the best channel

8. İngilizce Konu Anlatımı
      Özer Kiraz hoca kanalında, sanal sınıf ortamında hazırladığı İngilizce konu anlatımı videoları sunmaktadır. Kısa süreli bu videolarda konuları olabildiğince sade aktarmaktadır.

İngilizce Konu Anlatımı - Özer Kiraz

İngilizce Konu Anlatımı - Özer Kiraz

Yarım yamalak veya ücretli değil, A'dan Z'ye ve ücretsiz, sıfırdan İngilizce eğitimi burada.

9. CCProse
      Bu kanalımızda ise ekrandaki hikayeyi arka planda seslendiren birisi bulunmaktadır. Bu sayede hem dinleyerek hem de okuyarak kulak aşinalığı kazanıp İngilizce seviyenizi çok ilerilere taşıyabilirsiniz.

CCProse

CCProse

Thank you for visiting our library of over 100 audio books. CC Prose is dedicated to making classic literature accessible to people around the world. We make more than just audiobooks. By combining high quality audio, large print text, and closed captions; we provide something for everyone. Learn...

10. Learn English in Hamza's Classroom
      Animasyon ve çeşitli görsellerle İngilizce dersleri vermektedir. Kanalındaki videolarda günlük hayatta sıkça kullanılan kelime ve cümle kalıplarını yoğunlukla işler.

Learn English Hamza Classroom

Learn English Hamza Classroom

Welcome to 'Learn English in Hamza's Classroom,' your one-stop destination for mastering the English language. 📚 From grammar lessons to conversational practices, vocabulary tips to sentence structures, our channel boasts over 1,000 videos aimed to take your English to the next level. Each video...

kaynak: İngilizce Öğrenme

İngilizce içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • RE: ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç

İlk önce bu gibi paylaşımların herkes için değerli olduğunu düşünüyorum. Lütfen bu gibi paylaşımları fazlalaştıralım..

Bazen anlatımlar o kadar toz pembe oluyor ki sanki ABD gidince bizi bir uçan halı alıp uçuracak sarıp sarmalayacak. Yapılması gereken olumlu olumsuz ne varsa paylaşmak insanların karar verme aşamasında çok etkili olacaktır.. Bütün arkadaşlara anlatımlarından dolayı çok teşekkür ederim...

Barış
      Barış
    • RE: ABD'de Silah Sahibi Olmak ve Atesli Silahlar Hobiciligi

8 grafikte ABD'de bireysel silahlanma

alt metni

ABD'nin California eyaletindeki Thousand Oaks kasabasında bir barda, silahlı bir kişinin etrafa ateş açması sonucu 1'i polis en az 12 kişi hayatını kaybetti.
      Son saldırı, ABD'nin bireysel silahlanma kültürünü bir kez daha gündeme getirmiş durumda.

2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Amerikalıların yüzde 40'ı ya silahlarının olduğunu ya da silah olan bir evde yaşadıklarını söylüyorlar ve ülkede cinayet ya da kasıtsız adam öldürme oranları gelişmiş ülkeler arasında en yükseği.

ABD ve diğer ülkelerin karşılaştırması
      2016'da 11.000'den fazla kişi silahlı saldırılarda öldürüldü. Bu, ülkede işlenen kasıtlı ya da kasıtsız adam öldürme suçlarının 3'te 1'ini oluşturuyor.

alt metni

Dünyadaki silahlar kimin elinde?
      Dünya çapında sivillerin tam olarak ne kadar silaha sahip olduğunu bilmek güç olsa da, bütün tahminlerde ABD 270 milyonla önde gidiyor. İsviçre ve Finlandiya, kişi başına en fazla silahın düştüğü Avrupa ülkeleri.

alt metni

ABD'de silah kaynaklı ölümler nasıl dağılıyor?
      ABD'de 1982'den beri en az dört kurbanın olduğu 90 kitlesel silahlı saldırı meydana geldi.
      Ancak kitlesel saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı toplam sayının ufak bir kısmını oluşturuyor.

alt metni

2015'te ateşli silahlarla meydana gelen intiharlar neredeyse silahla düzenlenen cinayetlerin iki katıydı ve oranlar son yıllarda arttı.
      ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri ile Ulusal İntihar Önleme Derneği'ne göre, aslında ateşli silahlarla meydana gelen intiharlar, ABD'deki tüm intiharların neredeyse yarısını oluşturuyor.

Amerikan Kamu Sağlığı Derneği tarafından 2016 yılında yayımlanan bir araştırma, kadınlar ve erkekler için, silah sahibi olmakla silahla gerçekleştirilen intiharlar arasında güçlü bir bağ olduğunu ortaya koydu.
      2017'de Las Vegas'da 59 kişinin ölümüne yol açan silahlı katliam, yakın ABD tarihinin en kötüsüydü ve en çok can kaybına yol açan en büyük üç saldırı da son 10 yılda gerçekleşti.

Amerikalıları ne tür silahlar öldürüyor?
      Askeri tarzda saldırı silahları, en büyük kitlesel silahlı saldırıların bazılarında kullanıldı. Orlando gece kulübü ya da Connecticut eyaletindeki Sandy Hook Okulu saldırıları gibi.

alt metni

Polis, Stephen Paddock adlı saldırganın düzenlediği Las Vegas saldırısında onlarca tüfek kullanıldığını açıklamıştı.
      ABD'deki birkaç eyalet askeri nitelikteki otomatik silahların sivillere satışını yasaklamış durumda. Bunlar 2004'e kadar 10 yıl süresince tamamen kısıtlanmıştı. FBI'ın verilerine göre, silahla işlenen çoğu cinayette tabanca kullandı.

Silah satın almak ne kadara mâl oluyor?
      Silah edinmenin yaygın olmadığı ülkelerde yaşayanlar için, ABD'de silahların ne kadar ucuz olduğunu görmek şaşırtıcı olabilir.

alt metni

Paddock'un cephaneliği arasında yer aldığı söylenen tabancalar, 200 dolara satın alınabiliyor. Fiyatı bir Chromebook dizüstü bilgisayar fiyatına denk ve silah dükkanlarından satın alınabilir.

Paddock'un odasında bulunduğu belirtilen tüfekler ise 1500 dolar civarında tutuyor.
      Otel odasında 23, evinde ise 19 silah bulunduğu göze alınırsa, Paddock'un silahlara ve tripod, dürbün ve mermi gibi ek malzemelerine 70 bin dolardan fazla para harcadığı düşünülebilir.

Silah kontrolünü kim destekliyor?
      ABD'de tabancaların yasaklanmasına ilişkin kamuoyunun görüşü son 60 yılda çarpıcı bir şekilde değişti.
      Veriler henüz tamamlanmış değil, ancak desteğin zaman içinde değişimini ve çoğunluğun tabancaların yasaklanmasına karşı olduğunu gösteriyor. Anket, Amerikan araştırma şirketi Gallup tarafından gerçekleştirildi.

alt metni

Yine de farklı siyasi görüşlerden insanlar bazı silah kontrolü mekanizmalarını destekliyor, örneğin akli dengesi yerinde olmayan ya da izlenme listesinde olan kişilere silah satılmasının kısıtlanması gibi.

ABD Başkanı Donald Trump, Las Vegas saldırısıyla ilgili yaptığı son açıklamada, "zaman geçtikçe silah yasalarını gündeme getireceğini" söyledi.
      Beyaz Saray şu an silah kontrolünü tartışmanın zamanı olmadığını söyledi.
      Selefi Barack Obama, Cumhuriyetçilerin karşı çıkması nedeniyle, silah kontrolü yasalarını geçirmekte zorlandı.

1

Silah kontrolüne kim karşı çıkıyor?
      Ulusal Tüfek Derneği (NRA), ABD'de her türlü silah kontrolüne karşı çıkıyor ve silahların ülkeyi daha güvenli yaptığını savunuyor.
      ABD'de, Kongre üyelerini etkileyebilecek bütçeye sahip olması nedeniyle, özel bir amaca yönelik çalışan en güçlü lobi gruplarından biri.

alt metni

ABD'li araştırma şirketi Pew'a göre, ülkede silah sahibi olduğunu söyleyen 5 kişiden 1 'i Ulusal Tüfek Derneği'ne üye ve özellikle Cumhuriyetçilerin tabanından destek görüyor.
      Dernek, silah politikalarını desteklemek için yılda ortalama 3 milyon dolar harcıyor.
      Grafik, sadece milletvekillerine yönelik lobi faaliyetlerinin maliyetini gösteriyor.
      Dernek bunlar dışında silah kontrolüne karşı olan siyasetçilerin seçim kampanyalarına destek vermek gibi başka yerlere de milyonlarca dolar harcıyor.

KAYNAK:8 grafikte ABD'de bireysel silahlanma

Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • RE: ABD'de Yaşadığımız Talihsizlikler ve Zorlu Bir Başlangıç

@freeworld Bugüne kadar okumuş olduğum deneyimlerden ilk defa birisinde ırkçılık hakkında bir yazı okudum. Benimde en çok rahatsız olacağım konuların başında geliyor. Çabalamak ve koyduğunuz hedeflerde hareket etmekten başka çare kalmıyor hayatta, katılıyorum size. İş hayatınızda başarılar diliyorum. Paylaşımınız içinde teşekkür ediyorum.

Barış
      Barış
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

@the-black-eagle Yesilkartforum bulana kadar kendimi çıplak ve çaresiz hissediyordum çok fazla korkularım vardı endişelerim vardı başvurdum ama çıkarsa ne yapacağım diye ama forumda o kadar güzel insanlar var ki ne zaman uyuduklarını bile anlamıyorum gece gündüz herkese yardımcı olmaya çalışıyorlar. Herkes uzmanlık alanında elinden gelen her şeyin en iyisini yapıyor hepsine teşekkürlerimi sunarım. Size de @semavi bey araba konusunda yanınızda olacağını düşünüyorum :)))) Tabi zamanı doğrultusunda.. 🙂

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • RE: Medicaid Vs. Medicare

Bir arkadaş güzel bir anlatım yapmış sağlık sistemiyle alakalı birkaç parça şeklinde sizlerle de paylaşmak isterim, eksisozluk'ten alintiliyorum:

" ABD'de Sağlık Sistemi "
      Kimi durumlarda halinize şükredeceğiniz, kimi durumlarda keşke diyeceğiniz ilginç detayları olan Amerikan sağlık sistemini ABD'de yaşayan Sözlük yazarı "diesel1907" anlatıyor.

Amerika'daki her şey olduğu gibi sağlık sigortası da eyaletten eyalete değişen bir şeydir. zamanında obamacare getirildiğinde en büyük amaç eyaletler arasındaki farkı mümkün olduğunca azaltıp ülke boyunca benzer, standart ve ortak bir sağlık sistemine ulaşmaktı ama bunun ne kadar başarılı olduğu tartışılır.

Öncelikle şunu söyleyeyim amerika'ya green card yoluyla veya başka bir şekilde geldiyseniz ülkeye adımınızı atar atmaz ilk yapacağınız şey sağlık sigortası almak olmalıdır

bunun kesinlikle şakası yok. sağlık sigortanız yoksa bir ambulansın sizi alıp bir sokak ötedeki hastaneye götürmesi 2 bin dolar, acil serviste size basit bir pansuman yapılması 800 dolar, basit bir doktor ziyareti 400 dolar gibi fiyatlar çekebilirler. bu rakamların ayrıntısına girmeyeceğim ama bu rakamlar abartma değil. biz türklerde genelde "bana bir şey olmaz" zihniyeti olur ama bu konuda risk almaya değmez. şahsen 15 senedir hiç doktora gitmeme rağmen sigortam var çünkü yarın ne olacağı belli olmaz. sırf hava değişiminden dolayı uçaktan iner inmez hasta olan ve doktora gitmek zorunda kalan ve ayağının tozuyla binlerce dolar zarara giren insanlar var.

yine de çok karamsar olmamak lazım. son istatistiklere göre amerikalıların %92'sinin sağlık sigortası mevcut. obamacare öncesi bu rakam %84'tu ve obamacare sayesinde sigortasızların oranı %16'dan %8'e düştü. bu oran almanya ve ingiltere'deki sigortalı oranının biraz daha altında ama obamacare sonrası arada çok fazla fark kalmadı.

Yukarıda bahsettiğim gibi amerika'daki sağlık sistemi eyaletten eyalete değişiyor
      sağlık sistemi olarak iskandinav modelini birebir uygulayan oregon, washington, minnesota, california gibi eyaletler olduğu gibi, tam tersi model uygulayan alabama, teksas gibi eyaletler de mevcut. mesela her zamanki gibi oregon'u örnek vereyim. geçen sene geçen bir kanunla "oregon health plan" adında bir sağlık sigorta sistemine geçildi. buna göre aylık 1400 doların altında geliri olan tekil kişiler, 1600 doların altında geliri olan çiftler veya 2800 doların altında geliri olan çocuklu aileler tamamen ücretsiz bir sağlık sigortasına sahip olabiliyor. bu iskandinav modelinin birebir uygulamasıdır. bu sistemdeki sağlık sigortası hemen hemen akla gelecek tüm tıbbi durumları karşılamaktadır (doğum yapmak, uyuşturucu tedavisi, psikolojik tedavi, dış sağlığı dahil oldukça kapsamlı bir sigorta).

bu konuda her eyalet oregon kadar cömert değil ama california'da da aşağı yukarı benzer bir sistem var. hatta california'daki birazcık daha cömert çünkü oregon'daki sigortadan faydalanabilmek için en az green card veya vatandaş olmanız gerekirken california'da kaçak göçmen olup sağlık sigortasından faydalanan insanlar var.

yine de eyaletlerin kendi sağlık sigortası çok az kişiyi kapsıyor. amerika'daki sigortalıların büyük çoğunluğu (yaklaşık %60) çalıştıkları şirket tarafından sigortalanmaktadır. her şirketin sigorta politikası ve ücretleri farklı olduğu için burada tam bir birlik sağlanabilmiş değil. mesela nike'ın çalışanlarına sağladığı sigorta ile intel'in çalışanlarına sağladığı sigorta arasında farklar mevcut. genelde büyük ve kurumsal firmaların sigortaları daha kapsamlı ve daha ucuz oluyor. şirketlerin sağladığı sigorta çalışanın ailesi ve çocuklarını da kapsarken ücret bedava ile ayda 500-600 dolar arasında değişiyor. kişisel bir örnek olması açısından: şu anda çalıştığım şirkette kendim ve eşimi kapsayan sağlık sigortası için hiç para ödemiyorum ama önceki şirkette sırf kendi sigortam için ayda 200 dolar ödüyordum.

bunun dışında 65 yaşının üzerindeki tüm vatandaşlar, engelliler, federal devlet için çalışan memurlar ve askerler federal devlet tarafından sigortalanmaktadır ve bu kişilerin sigorta masraflarını sosyal sigortalar kurumu ödemektedir. 65 yaşının üzerindeki tüm vatandaşlar ssk'dan emekli olduğu için sağlık masraflarını da ssk öderken kalıcı olarak engelli olan vatandaşlar da aynı kapsama giriyor. bu kişiler aynı zamanda bazı eyaletlerde de ek sigortalardan faydalanabiliyorlar.

Peki obamacare nerede devreye giriyor?

Diyelim ki 65 yaşının altındasınız, bilinen bir engeliniz yok, çalıştığınız şirket size sigorta sağlamıyor, geliriniz sigorta satın almaya yetmiyor ve oregon gibi iskandinav sistemini benimsemiş bir eyalette yaşamıyorsunuz. bu durumda obamacare'in sisteminden indirimli olarak kendi özel sigortanızı satın alabiliyorsunuz. obamacare öncesi bu durumdakiler için sigorta poliçesi almak çok pahalıydı ama obamacare ile bu ücret biraz daha indi ama obamacare'in asıl faydası bu olmadı. obamacare öncesi sigorta şirketleri kanser, şeker, kalp hastalığı gibi masraflı bir hastalığınız varsa sizi sisteme kabul etmemezlik yapabiliyordu ama artık bu yasaklandı. sigorta şirketleri artık hangi hastalığınız olursa olsun sizi kabul etmek zorundalar (trump bunu değiştirmek istemişti ama kendi partisi bile karşı çıktı).

her şeye rağmen sigortası olmayan %8'lik kesim büyük bir risk alıyor.

Sigortanız yokken doktora gittiğinizde en basit bir işlem bile yüzlerce, hatta binlerce dolar tutabiliyor. bunun da birkaç sebebi var

1. bir hastanenin acil servisine gittiğinizde ne olursa olsun sizi kabul etmek ve size ilk müdaheleyi yapmak zorundalar. yanınızda bir kimlik olmasa ve paranız olmasa bile bu hastanelerin kanuni zorunluluğu. bu yüzden evsizler ve kaçak göçmenler genelde acil bir durum olduğunda doktora gidip acil serviste takılıyorlar. bunlar ücret ödemediği için kabak ödeyenlerin başına patlıyor çünkü hastane herkesin masrafını ödeyenlerden çıkartmaya çalışıyor.

2. acil servisler sadece acil durumlar için olduğundan hastaneler acil servis kullanımını azaltmak istiyorlar ve bunu ücretleri yüksek tutarak yapıyorlar. kanunen gelen kimseyi geri çeviremedikleri için her başı ağrıyan veya burnu akanın acil serviste olmasını istemiyorlar ve fiyatları caydırıcı bir güç olarak kullanıyorlar.

3. abd'de tıp okumak aşırı derecede pahalı olduğu için doktorlar 200-300 bin gibi borçlarla mezun oluyor ve ayda birkaç bin dolar öğrenci kredisi ödedikleri için bu rakamı müşteriye yansıtıyorlar.

4. doktorlar yanlış tedavi uygulayıp hastaya bir zarar verirlerse hastanın mahkemeye gitme ve çok ciddi oranda tazminat isteme hakkı oluyor (malpractice). doktorlar bu ihtimale karşı özel bir sigorta satın alıyorlar ve bu da her ay binlerce dolar tutuyor. sonunda doktor mahkemeye verilirse tazminatı sigorta şirketi ödüyor. bunun parası da müşteriye yansıtılıyor.

5. hemşireden hasta bakıcıya kadar sağlık personelinin maaşları oldukça yüksek ve dünya standartlarının üzerinde olduğu için bu da fiyatlara yansıyor. abd'de bir hemşirenin yıllık 100 bin dolar ve üzerinde kazanması hiç de nadir değil.

6. ilaç firmaları genelde paralarını batı ülkelerinden çıkartırlar. mesela abd ve avrupa'da 5-10 bin dolar tutan bir ilaç aynı marka ve aynı şirket tarafından satılmasına rağmen çin veya hindistan'da 50-60 dolara kadar düşebiliyor. mesela abd'de 85 bin dolar tutan bir ilaç hindistan'da 500 dolara sattığı için birçok amerikalı hindistan'a gidip ilacı oradan alıyor Hindistan alıcılar kulübü: Amerikalıların ucuz ilaçlar satın almasının yeni yolu. genelde ilaç firmaları ar-ge masrafların batı ülkelerindeki ilaç satışlarından çıkartırken diğer ülkelere maliyetin çok az üzerine ilaç satarlar. özellikle bu konu çok ilginç ve bu konuda yazılan bir sürü makale ve kitap var. ilaç firmaları abd'de ve avrupa'da satış yaparken en büyük masraf kalemleri olan ar-ge'yi fiyata ekliyor ama asya ülkelerinde sadece ilacın fabrika üretim masrafları sayılıyor.

7. tüm batı ülkelerinde olduğu gibi abd'de de nüfus gittikçe yaşlanıyor ve sağlık hizmetlerine olan talep artıyor. amerikalıların ekseriyeti sağlığına dikkat etmediği, fazla egzersiz yapmadığı ve sağlıksız beslendiği gerçekleriyle de yüzleşince ülkede yeterince sağlık personeli yok. talep arza göre kat kat fazla olunca da sağlık hizmetleri daha pahalı oluyor (serbest piyasa ekonomisi).

8. hastanelerin, medikal ofislerin ve kullanılan yüksek teknolojili makinelerin kirası inanılmaz derecede yüksek ve bu da müşteriye yansıtılıyor.

bazı durumlarda sağlık masraflarınızı sağlık sigortanız dışındaki kaynaklar da ödeyebiliyor. örneğin trafik kazası geçirdiğinizde hastane masraflarınızı araba sigortanız karşılar. işyerinde kaza geçirip sakatlandığınızda masraflarınızı şirketiniz çeker. eve hırsız gelip sizi yaralasa hastane masraflarını ev sigortanız çeker. yine de sağlık sigortası çok önemlidir ve buradaki hayatın olmazsa olmazlarındandır. sakın ihmal etmeyin.

Kaynak: ABD'de-saglik-sistemi

Sağlık içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • Amerika'daki Türk Konsoloslukları

Amerika'da bulunan Türk konsoloslukları

alt metni
      Washington Büyükelçiliği

Sorumlu Olduğu Eyaletler: Washington, DC, Virginia, West Virginia, Maryland

Kişisel Başvuru Saatleri: 09:30-13:00
      Günlük Çalışma Saatleri: 09:00 - 18:00 Pazartesi - Cuma

Adres: 2525 Massachusetts Avenue, N.W. Washington, D.C. 20008
      Telefon: +1 202 612 67 00 +1 202 612 67 01
      Faks: +1 202 612 67 44
      Konsolosluk E-maili: [email protected]
      Web Sitesi: http://washington.emb.mfa.gov.tr/Mission

New York Başkonsolosluğu

alt metni

Sorumlu Olduğu Eyaletler: New York, New Jersey, Pennsylvania, Delaware

Kişisel Başvuru Saatleri: 9:00-12:00
      Günlük Çalışma Saatleri: 09:00 - 12:30 / 14:00 - 16:00 Pazartesi - Cuma

Adres: 825 Third Avenue, 28th Floor, New York, NY 10022
      Telefon: +1 (646) 430-6560 / +1 (646) 430-6590 (Konsolosluk Çağrı Merkezine 1-888-566-76-56 numaralı telefondan 7 gün 24 saat
      Faks: +1 (212) 983-1293
      E-mail: [email protected]
      Web Sayfası: http://newyork.bk.mfa.gov.tr/Mission

Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği
      alt metni

Görev Bölgesi : General Assembly, Security Council, ECOSOC, Trusteeship Council, UNDP, UNICEF, United Nations Secretariat and Secretary-General and International Court of Justice are the main task areas of Permanent Mission of Turkey. According to Article 102 of UN Charter, Permanent Mission of Turkey executes both registration procedures of international agreements to the United Nations and any contacts with the UN members having no diplomatic relations with Turkey.

Kişisel Başvuru Saatleri: .....
      Günlük Çalışma Saatleri: 09:00 - 18:00 Pazartesi - Cuma

Adres: 885 Second Avenue, 45th Floor New York, NY 10017
      Telefon: 00 1-212 949 01 50
      Fax: 00 1-212 949 00 86
      Web Sitesi: http://turkuno.dt.mfa.gov.tr/Mission

Chicago Konsolosluğu
      alt metni

Sorumlu Olduğu Eyaletler: Illinois, Indiana, Iowa, Kansas,Kentucky, Michigan, Minnesota, Missouri, Nebraska,North Dakota,Ohio, South Dakota, Wisconsin eyaletleri.

Günlük Çalışma Saatleri: 09:00 - 12:30 / 13:30 - 15:30 Pazartesi - Cuma

Adres: 455 N. Cityfront Plaza Dr.,(NBC Tower), Suite:2900,Chicago, IL 60611 - USA
      Telefon: +1 312 263 0644
      Fax: +1 312 263 14 49
      E-mail: '; [email protected]
      Web Sayfası: http://sikago.bk.mfa.gov.tr/Mission

Los Angeles Konsolosluğu
      alt metni

Sorumlu Olduğu Eyaletler: Alaska, Arizona, Colorado, Idaho, California, Montana, Nevada, Oregon, Utah, Washington, Wyoming, Hawaii

Kişisel Başvuru Saatleri: 9:30-12:00
      Günlük Çalışma Saatleri: 08:30 - 12:30 / 13:30 - 16:00 Pazartesi - Cuma

Adres: 6300 Wilshire Blvd.,Suite 2010, Los Angeles, CA 90048
      Telefon: +1 (323) 591 6480 +1 (323) 591 6481+1 (323) 591 6482+1 (323) 655 8832
      Fax: +1 (323) 655-8681
      Web Sitesi: http://losangeles.bk.mfa.gov.tr/

Houston Konsolosluğu
      alt metni

Sorumlu Olduğu Eyaletler: Arkansas, Alabama, Louisiana, Mississippi, New Mexico, Oklahoma, Tennessee ve Teksas

Günlük Çalışma Saatleri: 09:00 - 16:00 Pazartesi - Cuma

Adres: 1990 Post Oak Boulevard Suite 1300, Houston, Texas 77056-3813 U.S.A
      Telefon: +1 713-622-5849, +1 713-622-03224, +1 713-622-3205, +1 713-622-3276
      Fax: +713-623-6639
      Web Sitesi: http://houston.bk.mfa.gov.tr/Mission

Boston Başkonsolosluğu
      alt metni

Sorumlu Olduğu Eyaletler: Massachusetts, Maine, New Hampshıre, Rhode Island, Vermont, Connectıcut

Kişisel Başvuru Saatleri: 9:00-13:00
      Günlük Çalışma Saatleri: 09:00 - 13:00 / 14:30 - 16:00 Pazartesi - Cuma

Adres: 31 Saint James Avenue,Suite #840, Boston, MA 02116
      Telefon: +1 857 250 47 00
      Fax: +1 857 250 4748
      Web Sitesi: http://boston.bk.mfa.gov.tr/Mission

Miami Başkonsolosluğu
      alt metni

Sorumlu Olduğu Eyaletler: Florida, Georgia, Kuzey Carolina, Güney Carolina ve Porto Riko

Kişisel Başvuru Saatleri: 09.00-12:30
      Günlük Çalışma Saatleri: 09:00 - 12:30 / 13:30 - 15:30 Pazartesi - Cuma

Adres: 80 SW 8th St. Suite 2700 Miami FL,33130
      Telefon: +1 (786) 655-0315
      Fax: +1 (786) 310-7584
      Web Sitesi: http://miami.bk.mfa.gov.tr/Mission

Eyaletler içinde yayımlandı
      Barış
      Barış

Barış tarafından gönderilen son iletiler

• RE: 🤔 Baska sitelerden YesilkartForum'a icerik kopyalama...

Kimseye kırılmadığımı bilmenizi isterim sizleri bir dost olarak gördüm. Kendim için yaptığım araştırmaları değerli gördüklerimi buraya aktardım ama aktarma şekli yanlış olmuş lütfen kusura bakmayın. Sanırım bir forum kirliği oluşturdum. Sayın @admin, @crazycells Kaynak göstererek yapmış olduğum paylaşımlarımı siliyorum sizden ricam paylaşımların geri getirilmemesidir.... Konu başlıkları olduğu için sizlere de sıkıntı yaratmamak adına sadece linkler kalacak şekilde temizliyorum. Kalan göremediğim bilgi kiliği yarattığım konularım varsa bilgi verirseniz silebilirim. Arkadaşlar Amerika konusunda sizlerden çok şey öğrendim hepinize ayrıca çok teşekkür ederim. Sayın @crazycells başta olmak üzere Sayın @Sharm Sayın @sadriabi Sayın @saulgoodman ve daha saya madiğim çok değerli Forum üyelerine Teşekkür eder Sevgilerimi sunarım...
      Herkese güzel günler diliyorum müsaadenizi istiyorum

Sayın @admin, @crazycells son bir yardımınızı istiyorum üyeliğimin komple silinmesini talep ediyorum lütfen beni kırmayın yada bilen arkadaşlar varsa yardımcı olursa çok sevinirim..

Yeşilkart Forum'a Özel içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • RE: Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE)

@yapay-zeka Evet ABD eğitim için neden tercih edilen yerlerden olduğunu açıklıyor gibi

Eğitim içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • RE: ABD'deki Turk Youtuber tavsiyeleri

@caglaror ABD'deki Turk Youtuber tavsiyeleri içinde söyledi:

@murat-taskin Kızılderililere mal edilen bir durum ifadesi var lisede öğrenmiştim sanırım. Çok doğru izah etmiş anlatmaya çalıştığı kavramı. Kabaca şöyledi sanırım: "Birisi hakkında karar vermeden, gök yüzünde bir ay eskiyinceye kadar, onun makosenleriyle dolaş."
      Ben çok fazla şey öğrendim Can'dan. Karşılaşınca samimi bir teşekkür edeceğim kendisine (bir büyüğe danışırken 🙂 )

Size katılıyorum çok güzel özetlemişsiniz durumu can bey siteyi takip ediyorsa teşekkürler..

Sosyal Medya Hesapları içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • RE: Amerika'daki Türk Konsoloslukları

@redsat2000 Amerika'daki Türk Konsoloslukları içinde söyledi:

@heavenblue Amerika'daki Türk Konsoloslukları içinde söyledi:

@barış

Paylasim icin tesekkurler 🙂 ama Houston Turk konsoloslugunda Telex numarasi olmasi dikkatimi cekti. Telex mi kaldi yahu ! 🙂

@heavenblue selam hala telex kullanılıyor. Gemiler uydu ve askeri kripto sistemleri onu kullanmaya devam ediyor. Spam tehlikesi nedeniyle izin verilen accountlar kullanabiliyor.

Bilgilendirme için teşekkürler ilginç bende kullanılmıyor diye biliyordum..

Eyaletler içinde yayımlandı
      Barış
      Barış

Bir açıklama yapmak istiyorum. Amerika Birleşik Devletleri yazısının koyu olması sebebi. Amerika'ya yerleşecek insanlara aradıkları üniversiteyi daha kolay bulabilmeleri için. Lütfen milliyetçi bir yaklaşım içine girmeyiniz yanlış anlamayınız..

Eğitim içinde yayımlandı
      Barış
      Barış

@senay-sirin Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE) içinde söyledi:

(53) Brown university 'yi Kahverengi Universite diye tercume etmisler madem, (86) Rice'i niye pilav universitesi diye cevirmemisler? 🤣

Dikkatiniz için çok teşekkürler komik olmuş :))))) Üniversite isimlerinin çevirisini tekrar düzelttim İngilizce olarak bende baya güldüm fark etmemişim :)))))

Eğitim içinde yayımlandı
      Barış
      Barış

@volkanu Dünyanın en iyi 200 üniversitesi 2019 (THE) içinde söyledi:

@Barış ben mezunlar mail list'ine de dahilim, bangır bangır heryerden reklamını yaptılar bu konunun.
      Kendi üniversitem diye söylemiyorum ve bence çok önemli de değil.
      Times Higher Education adını da vererek, 182nci sıradayız dedikleri için yalan haber olduğunu düşünmüyorum.
      Ki bu tarz kurumların da bir zahmet asparagas haberlerle işi olmasın..

Şaka bir yana gerçekten farklı bir değerlendirme sonucunda ulaşılmış bir sıralama olabilir. Araştırmaya pek vaktim olmadı, en kısa zamanda bu mesajı editlerim.

@VolkanU Bilgilendirme açısından aktarıyorum haklısınız böyle bir başarı sıralaması olmuş ama Dünya Üniversite Sıralaması 2014-15 sıralamasında sonrada böyle bir sıralamaya hiçbir zaman girememişler gönül ister ki ülkemin okulları ilk 10 da olsun :((

Kaynak :https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2015/world-ranking#!/page/0/length/25/locations/TR/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/undefined

Rank Name Overall Teaching Research Citations Industry Income International Outlook
      182 Sabancı UniversityTurkey 46.9 26.0 27.1 88.5 42.9 44.6
      Eğitim içinde yayımlandı
      Barış
      Barış

alt metni
      Dünya Üniversite Sıralamasında "TÜRKİYE ÜNİVERSİTE " Sıralaması 2019

rütbe isim tüm öğretim Araştırma Atıflar Endüstriyel kazanç Uluslararası Görünüm
      351-400 Sabancı ÜniversitesiTürkiye 41,7-43,9 27.3 35,6 56.3 95.5 48.4
      401-500 Koç ÜniversitesiTürkiyekeşfetmek 37,1-41,6 25,6 32.8 55.1 79.4 53.8
      501-600 Bilkent ÜniversitesiTürkiyekeşfetmek 33,5-37,0 22.2 21.7 59.4 39.5 61.0
      501-600 Boğaziçi ÜniversitesiTürkiye 33,5-37,0 21.8 22.5 56.1 60.3 46.0
      501-600 Hacettepe ÜniversitesiTürkiye 33,5-37,0 32,6 11.4 58,8 35.8 24.4
      601-800 İstanbul Teknik ÜniversitesiTürkiye 26,0-33,4 23.6 27.1 32.9 100.0 26.1
      601-800 orta Doğu Teknik ÜniversitesiTürkiye 26,0-33,4 26.4 21,0 28.3 66,4 29.9
      801-1000 Anadolu ÜniversitesiTürkiye 19,0-25,9 11.6 23,9 17.5 100.0 16.4
      801-1000 Atılım ÜniversitesiTürkiyekeşfetmek 19,0-25,9 14.3 9.3 38.7 35,6 33,0
      801-1000 Erciyes ÜniversitesiTürkiye 19,0-25,9 16.4 14.7 22.1 85.8 21.7
      801-1000 Gebze Teknik ÜniversitesiTürkiye 19,0-25,9 24.1 11.9 26.8 35.8 28.1
      801-1000 İstanbul ÜniversitesiTürkiye 19,0-25,9 22.1 16.6 19.1 51.3 27.3
      1001+ Akdeniz ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 13.6 14.3 16.5 96.5 19.6
      1001+ Ankara ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 18.1 9.6 11.6 34,6 21.7
      1001+ Bahçeşehir ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 15.3 12.3 18.5 41,1 40.6
      1001+ Çukurova ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 14.4 12.4 11.2 87.6 19.1
      1001+ Dokuz Eylül ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 14.7 8.9 16.4 40,3 17.6
      1001+ Gazi ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 19.1 10.7 12.9 38.4 16.2
      1001+ İzmir Yüksek Teknoloji EnstitüsüTürkiye 9,8-18,9 15.8 10.3 25.3 41.9 30.2
      1001+ Marmara ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 13.5 7.3 18.4 34.0 22.2
      1001+ Ondokuz Mayıs ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 14.1 8.3 4.9 37.5 20.3
      1001+ TOBB Ekonomi ve Teknoloji ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 15.2 10.9 27.1 34,7 25.4
      1001+ Yeditepe ÜniversitesiTürkiye 9,8-18,9 14.6 9.8 10.1 49.7 22.1
      Eğitim içinde yayımlandı
      Barış
      Barış

@volkanu Gönül isterdi ki öyle olsun ama sonuç ortada bizim ülkemizde haber kaynaklarına güvenmeyi bırakalı çok oldu kendi adıma listeyi tek tek üzülerek hazırladım ama durum bu

2018 Sabancı Üniversitesi 351–400 th Dünya Üniversite Sıralaması
      sizin dediğiniz gibi bir durum 2018 de bile gözükmemektedir..

World University Rankings 2018 | Times Higher Education (THE)
      Eğitim içinde yayımlandı
      Barış
      Barış
    • ABD'deki en büyük 10 üniversite

Açıklamalar için Translate.Google kullanılarak Türkçe' ye çeviri yapılmıştır..

ABD'deki en büyük 10 üniversite

Güzelliğin, izleyicinin gözünde olduğunu söylüyorlar, ancak bu 10 ABD üniversitesindeki güzelliği göremeyen birini bulmak için zorlanıyorsunuz.

alt metni

ABD, dünyanın en saygın üniversitelerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor ve her yıl binlerce uluslararası ve yerli öğrenci çekiyor. Ancak, yüksek kaliteli öğretim ve son teknoloji araştırmaları bir kenara koyduğumuzda, ABD üniversiteleri de en güzelleri arasındadır. Times Higher Education öğrenci takımı tarafından seçilen bu listede yer alan üniversitelerin her biri, yeşil alanlar, akan su özellikleri ve öğrencileri ve turistleri birbirine çeken etkileyici doğal ortamlar gibi göz alıcı mimari örnekleri sergiliyor.

1. Berry College ,Georgia
      = 390 inci ABD Sıralaması 2019

Berry College, Georgia'daki özel bir liberal sanat kolejidir ve ABD'deki en fotojenik kurumlardan biridir. Gotik tarzdaki binaların ve etkileyici 27.000 dönümlük alanların, ormanların, berrak göllerin ve fıskiyelerin bir araya gelmesi, burayı en cazip ABD üniversiteleri listesinde görmesini sağlar. Her yıl birçok yürüyüşçiyi ve bisikletçiyi çekiyor ve hatta Titans'ı ve Sweet Home Alabama'yı hatırlamak gibi filmlerin çekim yeri olarak kullanılıyor.

alt metni

2. University of Colorado Boulder, Colorado
      = 114 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
      = 228 inci ABD Sıralaması 2019

Rocky Dağları'nın eteklerinde yer alan Colorado Üniversitesi'nin güzelliği insan yapımı değil, doğaldır. Mil ve kilometrelik bisiklet sürmek, milli parklar ve ormanlarla birleştirilen inanılmaz manzaralar, doğada vakit geçirmek isteyen birçok ziyaretçiyi cezbediyor. Bu, mimar Charles Klauder'in öncülük ettiği bir tasarım olan kırmızı kiremitli çatılar ve kumtaşı duvarlarıyla, dağlık zemine karşı binaların kendilerine ait olmadığını söylemiyor.

alt metni

3. Bryn Mawr College, Pennsylvania
      = 50 inci ABD Sıralaması 2019

ABD'deki en doğal kampüslerden biri olarak kabul edilen Bryn Mawr, özel bir liberal sanat kolejidir ve tarihsel olarak kadınlara yönelik bir kolejdir. Bryn Mawr Koleji, Princeton gibi ülke çapındaki birçok üniversitede çoğaltılan Gotik mimari tarzını kullanan ilk üniversitelerden biriydi. Oluklu 135 dönümlük kampüs, aynı zamanda ilkbaharda çiçeklerle süslenmiş bir ördek göletine ve ağaç sıralarına da ev sahipliği yapmaktadır.

alt metni

4. Stanford University, California
      = 3 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
      = 6 inci ABD Sıralaması 2019

Stanford Üniversitesi düzenli olarak dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olarak gösteriliyor, ancak çarpıcı kampüsüyle de tanınıyor. Üniversitenin “mimari taç mücevher”, Stanford Memorial Kilisesi, Amerikan Rönesansı sırasında inşa edilmiş ve renkli mozaiklerle dekore edilmiştir. Renklerin ve vitrayların kullanımı Venedik kiliseleri, özellikle de San Marco Bazilikası'ndan esinlenmiştir. Binaların çevresi dönüm ve dönüm bahçeler, çekici çiçek tarhları ve ağaçlıklı caddelerdir.

alt metni

5. University of Hawai’i at Mānoa, Hawai'i
      = 201-250 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
      = 380 inci ABD Sıralaması 2019

Mānoa'da bulunan Hawai'i University of amiral gemisi kampüsü, bölgenin yoğun yağışları nedeniyle genellikle bir gökkuşağı yükü ile bulunur. Yere daha yakın olan üniversite, manzaranın yanı sıra, yemyeşil bir palmiye ağaçları ve çiçek vadisi ile çevrilidir ve plaja ve üniversitenin deniz araştırmaları için kullanılan mercan resifine yakındır.

alt metni

6. Cornell University, New York
      = 19 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
      = 11 inci ABD Sıralaması 2019

En güzel üniversite şapellerinin yepyeni bir listesi oluşturulabilir ve Cornell Üniversitesi'nin Sage Şapeli (aşağıda resmedilmiştir), süslü bir şekilde dekore edilmiş tavanı, zarif avizeleri ve vitray pencereleriyle ön plana çıkacaktır. Bununla birlikte, bu Ivy League kurumunun güzelliği, AD Beyaz Okuma Odası ve ikonik McGraw Kulesi gibi tasarım mücevherlerinde kampüste bulunur.

alt metni

7. University of Notre Dame, Indiana

Ana yönetim binasının tepesinde bulunan Altın Kubbe (aşağıda resmedilmiştir), Notre Dame Üniversitesi'nin en tanınmış sembollerinden biri olmuştur. Bir yangından sonra yeniden inşa edilen kubbe, üniversitenin Katolik kimliğini yansıtacak şekilde, Meryem Ana'nın 19 ayaklı yaldızlı heykeli ile dolduruldu. Diğer mimari yapılar arasında dünyanın en geniş 19. yüzyıl Fransız vitray koleksiyonuna sahip olan Kutsal Kalp B asilica yer alır

alt metni

8. Princeton University, New Jersey
      = 7 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
      = 9 inci ABD Sıralaması 2019

Princeton Üniversitesi'nde mimarlık, bir kurumun ticari markası olan bir kolej Gotik tarzında inşa edilmiş en eski binalarla stillerin bir birleşimi. Daha yakın zamanda, Frank Gehry ve Rafael Viñoly gibi 20. yüzyıl mimarları daha modernist tarzda inşa edilen daha yeni üniversite binalarına damga koymuşlardır. 20. yüzyıl sanat eserleri tüm araziye yayılmıştır.

alt metni

9. Furman University, South Carolina
      = 151 inci ABD Sıralaması 2019

Çan Kulesinin gölün yanındaki ikonik görüntüsü, kampüste bir kartpostalda görünecek olan sadece bir enstantane. Gürcü tarzı binalar, bir Japon bahçesi ve yeşilliklerle dolu olan Furman Üniversitesi, her fırsatta çeşitli fotoğraf fırsatları sunmaktadır.

alt metni

10. University of Virginia, Virginia
      = 107 inci Dünya Üniversite Sıralaması 2019
      = 51 inci ABD Sıralaması 2019

Virginia Üniversitesi, Amerikan Mimarlar Enstitüsü tarafından “son 200 yılda Amerikan mimarisinin en büyük başarısı” olarak kabul edildi ve iyi bir sebeple. Binalar kurucu babası Thomas Jefferson tarafından kavramsallaştırıldı. Jeffersoncu mimarlık tarzı sekizgen şekiller, kırmızı tuğla yapı ve beyaz sütunların kullanımı ile karakterizedir. Bu tarzın en güzel örneklerinden biri Virginia Üniversitesi'ndeki Rotunda'dır.

alt metni

KAYNAK :https://www.timeshighereducation.com/student/best-universities/10-most-beautiful-universities-us

Önlisans ve Lisans Eğitimi içinde yayımlandı
      Barış
      Barış