@bjkamil3365 Evlilikte Yeni Soyadi Islemi içinde söyledi:
Merhabalar, hayirli olsun
Ben de Amerikan vatandasi turk esimle 2 hafta once evlendik. Kendisi bugun soyadini degistirmek icin mektup gonderdi. Biz de green card basvurumuzu bu hafta icinde yapicaz insallah. Kendisi doldurdugu formlarda benim soyadimi mi kullanmali yoksa eski soyadini mi? Ayrica eski soyadini middle name yapti.
@ozge Evlilikte Yeni Soyadi Islemi içinde söyledi:
Benim de sorum @bjkamil3365 ile ayni, bazi belgelerde eski soyadim olacak, bazilarinda yeni, bu basvurularda ve belgelerde bir sorun yaratir mi?
Mart'ta evlenince gerekli belgeleri Turk Konsolosluguna gonderip evliligimizi tescil ettirecegiz, tescil suresince sanirim yeni soyadimla yeni bir pasaport da alacagim, ayni zamanda yeni bir TC kimligi de alacagim. Ama o zamana kadar burada esimle banka hesaplari acmis olacagiz ve orada eski soyadim olacak. Bu bir problem yaratir mi?
En dogru olani, evlilikten sonra guncel isim ve soyisminizi kullanip butun resmi evraklarinizi (pasaport, ehliyet, SSN vs.) degistirmek ve ondan sonra resmi sureclere basvurmak olur. Guncellenen pasaportunuzda yazan isminizi kullanarak basvurunuzu yapabilirsiniz.
Bu surecte evlilik belgesinde de guncel isminiz yazacagi icin, o belgeyi kullanarak yapacaginiz islemleri yeni isim-soyisminizle yapabilirsiniz (banka hesabi acmak vs.).
Isim degisikligi konusunda su iletideki bilgilere de bakmanizi tavsiye ederim, faydali yonlendirmeler bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/211/abd-de-yasal-isim-degisikligi-yapmak