Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

Merhabalar Sn. @Claudia-J-Muslu,

2007 yılında F1 vizesi ile öğrenci olarak Amerika’ya gittim. 2011 yılına kadar okula devam ettim fakat sonrasında statümü kaybettim ve 2015 yılına kadar “out of status” olarak yaşamaya devam ettim. 2015 yılı ortası kendi isteğimle Türkiye’ye dönüş yaptım. 2021 Şubat ayında Amerikan vatandaşı olan eşim ile evlendik ve Mayıs başlangıcında I-130 formumuzu doldurarak online olarak göçmenlik başvurumuzu başlattık. Önceki out of status durumum sebebi ile benim 10 sene giriş yasağım olabileceğini söyledi bir arkadaşım. Araştırmalarım sonucu, böyle bir yasak söz konusu ise I-601 waiver oluşturmamız gerekecekmiş.

İlk sorum; Önceki F1 out of status süresi benim orada illegal kaldığım anlamına mı geliyor?

İkincisi; I-601 gerekli olursa sizden profesyonel yardım alabilir miyiz?

Teşekkür ederim.

• @money-money-money , içinde söyledi: F1 Overstay

Merhabalar Sn. @Claudia-J-Muslu,

2007 yılında F1 vizesi ile öğrenci olarak Amerika’ya gittim. 2011 yılına kadar okula devam ettim fakat sonrasında statümü kaybettim ve 2015 yılına kadar “out of status” olarak yaşamaya devam ettim. 2015 yılı ortası kendi isteğimle Türkiye’ye dönüş yaptım. 2021 Şubat ayında Amerikan vatandaşı olan eşim ile evlendik ve Mayıs başlangıcında I-130 formumuzu doldurarak online olarak göçmenlik başvurumuzu başlattık. Önceki out of status durumum sebebi ile benim 10 sene giriş yasağım olabileceğini söyledi bir arkadaşım. Araştırmalarım sonucu, böyle bir yasak söz konusu ise I-601 waiver oluşturmamız gerekecekmiş.

İlk sorum; Önceki F1 out of status süresi benim orada illegal kaldığım anlamına mı geliyor?

İkincisi; I-601 gerekli olursa sizden profesyonel yardım alabilir miyiz?

Teşekkür ederim.

Sayın @money-money-money ,
    F1 out of status durumu hemen direkt olarak ABD’de hukuka aykırı kaldığınız anlamına gelmez. Genelde hukuka aykırı kalınma durumu tespit edildi ise veya ortaya cifti ise (örneğin izinsiz çalıştığınız gibi) o zaman hukuka aykırı sure birikmeye baslar. ABD’de geçirdiğiniz hukuka aykırı sure ne kadar ise ABD’ye giris yasaklarınız sure acısından farklılık gösterir. ABD’de öğrenciliğiniz sona erdikten sonra 4 yıl kadar statü dışında kaldığınız için ve ABD dışına cikciğiniz için ABD’ye giriş yasaklarına tabii olmanız çok yüksek ihtimaldir. Bu nedenle I-601 waiver gerekliliği de çok yüksek ihtimaldir. Bizden I-601 waiver icin profesyonel hukuki yârdim alabilirsiniz. Genelde biz sizin durumunuza başvuru yapılmadan bakıp I-601 waiver gerekip gerekmeyeceğini tespit edebiliyoruz. Eğer gerekiyorsa başvuruyu ona göre yapıyoruz. Bizden danışmanlık alabilirsiniz.
    Teşekkürler.

• Yasaklı

@Claudia-J-Muslu Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İletişime geçeceğim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    13 İleti
    845 Bakış
    crazycellsC
    @Mesut-Tonuc, içinde söyledi: F-1 statü değişikliği başvurusundan red aldıktan sonra yapılabilecekler Merhaba. Benzer bir durumdayım. Turist vizesi ile buradaydım ama vizemin tahiri geçmeden F-1 vizesine başvuru yaptım statü değişikliği için. Şu an sürecim devam ediyor. Hala Amerika'dayım. Olası red almam durumunda ne kadar sürede çıkış yapmam lazım Amerika'dan? Teşekkürler Eger I-539 basvurunuz reddedilirse, ilk firsatta -mumkunse haberi aldiktan sonra birkac gun icinde- ABD'den cikmalisiniz.
  • F-1 öğrenci vizesi süreci DS-160 formu soruları

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) f1 vizesi
    9
    3
    1 Oy
    9 İleti
    1k Bakış
    ekuler cuhaE
    Merhabalar, 21 martta dubaide vize görüşmem var ama randevu alırken yazmış olduğum ds160 formuna muhtemelen yanlış girdiğim bir bilgiden dolayı ulaşamıyorum yani formumu tamamlamamıştım. Randevuyu iptal etme şansım maalesef bulunmuyor yeni bir ds160 doldurmam işimi çözecek midir? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
  • F1 den J1 vizesine gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    275 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @coolmystics, içinde söyledi: F1 den J1 vizesine gecis Merhaba, Benim esim su an Amerika'da F1 vizesiyle doktora ogrencisi ve ben de F2 vizesiyle onunla birlikte yasiyorum. F2 vizesiyle benim calisma imkanim olmadigi icin esim vizesini F1 den J1 e degistirmeyi dusunuyor. Eger J1 vizeyi alirsa ve mezun olurken "2 yil Amerika disinda yasama sartini" waive etmek isterse, basvuruda bir sikinti cikar mi? Mezun olduktan sonra Amerikada calismayi dusundugu icin bu soru bizim icin kritik. Sayın @coolmystics, Bu konu o kadar basit bir konu değildir. Bir çözüm size başka problemler yaratabilir. İki vizenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. 2 yıl yasama şartı ile J1 vizesi almak tercih edilen bir opsiyon değildir. Onun yerine alabileceğiniz başka vizeler olup olmadığını değerlendirmeniz sizin için daha avantajlı olabilir. Esinizin J1 ve 2 yıl Amerika dışında yasama şartı olması mezuniyetten sonra alacağı is tekliflerini de olumsuz şekilde etkileyecektir. Teşekkürler.
  • B1/B2 den F1 vize turune gecis

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    6
    1 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @kirik sayin kirik, sordugunuz soru cok kisisel oldugundan, sizi once ilgili konuya yonlendirmek istiyorum: https://yesilkartforum.com/forum/topic/247/change-of-status-i-539-gocmen-olmayan-vizeyi-uzatma-ya-da-degistirme Bu konuyu gozden gecirin, sonrasinda islemleri ilgilendiren genel bir sorunuz varsa bu bolumde yeni bir baslik acarak sorabilirsiniz. Cok kisisel sorularinizin kisitli bilgiyle bu bolumde sorulmasi uygun degil maalesef, boyle sorular yanlis anlasilmalara ve yanlis yonlendirmelere acik olabilir; cok detayli sorulariniz icin ya forumun diger bolumlerini kullanin, ya da Muslu Hukuk Burosu'na direkt ulasin. Sizin durumunuzda da en dogru yolu bulabilmek veya onerebilmek icin -tahmin edebileceginiz uzere- esinizin vize/statu durumunu bilmek oldukca onemli olacak. F1'den F1'e fark var :slight_smile:
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k