• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Murat Yılmaz
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 19
    • Konu 2
    • İleti 127
    • En İyi 85
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Murat Yılmaz

@Murat Yılmaz

227
    İtibar
    687
    Profil Görüntülemeleri
    127
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Plano, Tx

Murat Yılmaz Takip etme Takip Et

Murat Yılmaz tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Texas, Austin

Öncelikle ben de bir güncelleme geçeyim. 22 ocakta houstona indik eşim ve 1.5 yaşındaki oğlumla, orada bir gece airbnbde kalıp 23te austine geldik. Houstonda 1 haftalık araç kiralamıştık. Austinde 23-26 arası airbnb kiralamıştık.
      Şu ana kadar 8 gün geçirmişiz ama o kadar yoğun günlerdi ki bana 1 yıl gibi geldi 🙂
      Uçaktan iner inmez oğlum hastalandı, ateşi çıktı, austine geldiğimizin 4.günü hastaneye götürmek zorunda kaldık, orada sigortamızın olmadığını newcomer oldugumuzu felan izah ettik , bakalım şimdi gelecek faturayı bekliyoruz:) (gerçi hastanede sadece bir fitil yaptılar ve ateşi düştü oğlumun)
      Onun haricinde austinde ilk işimiz banka hesabı açmak oldu. Yanımızda nakit para getirmiştik . Bunun hepsini bank of americaya yatırdık ve bize geçici bir debit kart verdiler.
      İkinci iş olarak eşimle kendime At&t den prepaid telefon hatları aldık.(aylık 75 dolar)
      Austine geldiğimizin 3.gününde kiralık apartman daireleri baktık. 1450 dolara 2 bath+2 bedroom bir apartman dairesi kiraladık. Security deposit olarak da 700 dolar aldılar.
      Bu arada ikeaya gittik, tüm furnitureları oradan aldık, kiraladığımız araç truck olduğu için çok faydasını gördük.
      Eşyalar eve geldi ancak yorgunluktan ve oğlanın durumundan dolayı kurulumlarını yapamadım. Bunun için de taskrabbit adlı bir uygulamadan evimize yakın birini kiraladık , 200 dolara 5 saatte hepsini kurdu.

TV+internet bağlattık yine AT&T den bu da aylık 100 dolar.
      Bu arada kiraladığımız aracın günü 29unda bitiyordu, dün de kendimize 2016 ford escape suv aldık. 17000 dolar araç fiyatı+1250 dolar çeşitli vergileri+500 dolarda 6 aylık insurance'ı var. Aracı houstonda daha önce tanışık olduğumuz BMW bayisinde çalışan bir türk arkadaşımız vesilesiyle aldık, kendisi houston bmwde sales manager olarak çalışıyor, herkese tavsiye ederim. Araç fiyatlarını kelly brook sitesinden araştırmıştım, f/p olarak çok iyi bir alışveriş oldu. Houston-Austin arası ortalama 3 saat sürüyor. Aldığımız araçla Austine geldik.

Araç işini de halletmiş olduk. Bunun haricinde mutfak alışverişlerimizi ve ufak tefek ev eşyalarını Walmarttan+whole foodslardan yapıyoruz. Bunlara da şu ana kadar 500 dolar gitmiştir.

Ben de bir aksilik çıkmazsa inşallah 4 şubatta işe başlıyorum, oryantasyon için Richardson diye bir yere çağırdılar orası da araçla 210 mil, kendi aracımla gidip-gelmeyi düşünüyorum. Oryantasyon sonrasında Austinde başlayacağım.

İlk etapla çok yorulduk, burada 1.5 yaşındaki oğlumun da etkisi büyük 🙂 ( Ne yaparsak yapalım her şeyi 3 kişi yapmak zorundayız, bu da bazen bizi ve oğlumu yıprattı)
      Ayrıca taşınma sürecinde ve araba almayı düşünüyorsanız ciddi bir nakit ihtiyacı oluyor, bunu da gelecek arkadaşlara hatırlatmak istiyorum.

Şimdilik bu kadar 🙂 Have a great day 🙂

Texas içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Ben de bugün Austin, TX ta ehliyet driver teste girdim. Çok şükür ki geçtim , 60 günlük geçici bir kart verdiler, esas ehliyet evinize 10 günde postalanır dedi.
      15 yıldır aktif araç kullanmama TRde ehliyetim olmasına rağmen baya heyecan yaptım. Geriye doğru sürüş, paralel park, stop sign, merge left, right turn vb...
      Sonucunda baya konuştu, dedim herhalde kaldık, işte paralel parkta kaldırıma çok yanaştın, çıkarken sola signal vermedin, hız limitinin çok altında kullandın dedi. Anyway you did it well dedi de baya rahatladım. Üzerimizden bir stres daha kalktı çok şükür. Tüm göçeden arkadaşlara da şans diliyorum, dilerim herkes sorunsuz ehliyetine kavuşur.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Texas, Austin

Merhaba,

Eşim ve oğlum(1.5 yaşında) nasipse 21-25 ocak gibi austin'e taşınacağız. Eşimle tatil amaçlı daha önce Los Angeles, San Diego , Houston, Austin şehirlerini gezmiştik 2 farklı seyahatte. Austin'i çok sevmiştik. GC çıktıktan sonra da düşüncemiz Austin'di.
      Ben 33 yaşındayım bilgisayar mühendisiyim, 11 yıllık java developer olarak çalışmaktaydım . İş ilanlarına 1.5-2 aydır başvuruyordum. Infosys firmasıyla anlaştım. Amerikaya gelmeden iş bulabildim.
      Googledan araştırma yaparken şans eseri bu konuyu buldum. Üye oldum.

Texas içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar

Merhaba , kendi uzmanlik alanim(Java Backend developer) ben de ekleme yapayim biraz. Oncelikle Amerikadaki mulakat surecleri TRdeki gibi kolay degil, burada cidden cok buyuk rekabet var, dunyanin her yerinden yetenekli yazilimcilar bu ulkeye geliyor. Mulakatlar genelde bircok asamadan olusuyor, klasik telefon gorusmesi, sonrasinda code session seklinde, skype, webexe vb... programlar uzerinden size veri yapilari veya algoritma temelli sorular soruluyor ve ekran paylasimli oluyor bu surec, ciddi anlamda veri yapilari ve algoritmalara hakim olmak lazim,

Eger Trde yazilim temeliniz yoksa, amerikada bu isi yapmak isteyen arkadaslara frontend web developer, mobil developer,qa test otomasyon, veri analistligini onerebilirim. Zira bu alanlarda temel yazilim muhendisligi onemli olsa da, ciddi bir calismayla ogrenebilecek seyler.
      Is hayatinda backendde Phyton, NOdeJS, Java, Spring bir hayli populer. Frontendde ise herkes Angular ve React diyor baska birsey demiyor 🙂 Test ve kalitede ise Selenium oldukca populer.
      Ayrica bazi bootcampler test - kalite, web developer uzmanlari yetistiriyor, kurs bitiminda ise is garantisi sunuyorlar, bunlara da goz atmakta fayda var.

Yazilimcilar olarak rekabet ettigimiz kisilerin bircogu native seviyede ingilizce bildigi icin, bu da bizi dezavantajli konuma getirebiliyor, cok iyi bildigim bir konuyu dil nedeniyle bir hintli arkadasin anlattigi gibi anlatamiyorum 🙂

Ben yaklasik 4 aydir Austindeyim, su anda contractor olarak bir projede calisiyorum. Bu alanda calisan, calismak isteyen arkadaslara da buyuk sans diliyorum, umarim herkes gonlundeki ise sahip olur, bu konu altindan da paylasimlarimiz olursa cok iyi olur.

Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Texas,Dallas

biz plano bolgesinde yasiyoruz, Dallas cok genis bir metropol forth worth ile birlikte. O yuzden fazla genelleme yapmamak gerekir. Nispeten plano, frisco gibi bolgeleri biliyorum ve bu bolgelerde kesinlikle guvenlik sorunu yok.
      finans , yazilim, havacilik ve lojistik sektorleri baya buyuk sektorler.

Texas içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@hockeyumpire2 ben yazayım 🙂

Amerikaya geleli 40 gün oldu. Eşim ve 1.5 yaşındaki oğlumla geldik.

Kira 1450(2+1 güzel bir apartmen kompleksi)+ 700 deposit(çıkarken geri veriyorlarmış)
      ev eşyaları tek seferlik 1300
      araba sigortası 80
      araç 17000 (2017 ford escape suv)
      internet+tv 80
      cep 2 kişi 80
      elektrik+su 200
      benzin 100
      laundry+kurutma makinası kiraladık aylık 40
      çocuğun parttime daycare'i 450
      market masrafı 600-800
      dışarda yeme içme 300-400

Yaklaşık olarak böyle, ailenin durumuna göre daha ekonomik/görece daha pahalı bir yaşam olabilir pekala.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Houston'a taşınma süreci

@caglaror Hocam ben de yazilimciyim ve 6 aydir Austinde yasiyorum. Esim de sizin esiniz gibi Akademisyen, ancak su anda doktora tezini sunmak icin turkiyede. Hakkinizda hayirlisi neyse o olsun. Ben houstonda 5 yil once 2-3 gun gecirmistim, sonrasinda da gunu birlik olarak 1-2 kere daha ziyaret etmistim. Bana houston cok kalabalik ve kaotik gelmisti. Austinde hayat daha aktif, ozellikle bir cok gol ve rekreasyon alani var, universite sehri olmasindan dolayi genc nufusu daha fazla ve insanlari cok kibar, demokrat insanlar. Ancak keyfini cikarabilmek icin guzel bir is bulmak gerekiyor. Issizlik evet yuzde 2 boyutlarinda ama gercekten kalifiye bir iste calismak icin cok ciddi rekabet var. Yazilimci olarak is bulmak da kolay degil bu rekabetten dolayi. Ozellikle cocuklu aileler icin Turkiyedeki confort zonedan cikip goc etmek hic de kolay degil. Insallah en mutlu oldugunuz yeri secersiniz, kolayliklar diliyorum.

Texas içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi

Maalesef ulkemizin yasadigi en buyuk felaketlerden biri yasandi. Ben de Antakyaliyim ve ve bircok arkadasim/akrabam/anne-babam-kardeslerim orada yasiyor ve deprem sonrasinda alel acele oraya uctum ailemi kontrol ettim. Cok sukur ailem saglikli ama antakya ozelinde konusmam gerekirse sehre sanki atom bombasi atilmis ve herseyi yok etmis. Durum internette,tvden gorundugunden cok daha kotu durumdaydi. Hepimize buyuk gecmis olsun, allah bir daha boyle bir felaket yasatmasin insallah.

Gündem içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Texas,Dallas

Merhaba evet dallas plano bolgesine tasinali 2 ay oldu oncesinde de 9 aylik austin maceramiz vardi.
      Oncelikle Austindeki en buyuk sikintilarimdan biri trafikti, her gun ise gidis gelisimde ozellikle mopacte surekli trafige takiliyordum, gunumun 1.5-2 saati trafikte geciyordu, burada trafik austin kadar kotu degil, ayrica is yerim yuruyerek sadece 10 dakika, o yuzden oldukca rahatim. Arabayi sadece hsonu kullaniyorum.

Dallas, austine nazaran cok daha buyuk bir sehir ve cocuklu aileler icin cok fazla yapilacak sey var, ayrica burada gocmen nufus ve turk nufusu austinden cok daha fazla, su anda calistigim isyerinde bile turk bir arkadas var ve is yerinin alt katinda da turk lokantasi var 🙂
      Ev kiralari ve yasam giderleri austine cok benzemekle beraber dallasin bir tik daha ucuz oldugunu soyleyebilirim.
      Simdilik dallastaki izlenimlerim oldukca olumlu . Esasinda amerikaya ilk yerlesen kisiler icin sehrin cokta onemli oldugunu dusunmuyorum, nerede iyi bir is bulursaniz o sehir guzeldir 🙂

Texas içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: ABD Borsasi (hisse senedi alim satimlari)

Usde yasayan kisiler icin tax hatirlatmasi yapayim bende. 1 yildan kisa sureli tuttugunuz hisse veya kriptolarda capital gains orani cok yuksek(short term tax) Bu kar yillik gelirinize gore oranlar degisiyor(%12 - %15, %22, %25, %30 , %37 ) diye de gidiyor. Ancak hisseyi veya kripto parayi 1 yildan uzun sure tutarsaniz daha az capital gain tax oduyorsunuz. Gelirinize gore 10,12,15,20 gibi...

Ayrica islem yaptiginiz broker kurumlar gelirinizi IRSe bildiriyor, tax sezonu acilirken hatirlatmak istedim.

Emeklilik ve Yatırım içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz

Murat Yılmaz tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Zora Motors Yeni Yerinde!

Hayirli ugurlu olsun. Bol kazanclar dilerim. Ben de tabela dizaynini cok begendim.

İlan ve Duyuru içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@knnrn cevaplamis . Tum istenen belgeler edevletten cok dilli olarak alinabiliyor. Cocuk icin istenen dogum belgesi nufus kayit ornegi, evlilik cuzdani da yine edevletten cok dilli olarak alinabiliyor. Konsolosluga hic bir isimiz ve herhangi bir tercume islemi yapmadan biz belgeleri boyle temin etmistik ve ailecek pasaportlarimizi aldik.

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Amerikan Pasaportu Basvurusu

@mutlu cocuklar icin e devletten alinan nufus kayit ornegi ve ebeveyn evlilik belgesi yeterli oluyor. Bu 2 belgeyi de ingilizce olarak alabiliyorsunuz edevletten. Bu iki belge ve cocugun green kartiyla biz cocuga us pasaport aldik n-600 submit etmeden.

M
      Murat Yılmaz

Ben de Dallas/tx icin bir guncelleme geceyim. 7 temmuzda basvurumuzu yapmistik 6 kasimda oath ceremonyle beraber sureci tamamlamis olduk. Interview yemin toreninden 1 ay onceydi. Pasaport basvurusunu da seromoniden hemen sonra yaptik, onu bekleyecegiz artik.

M
      Murat Yılmaz
    • RE: Kredi Skoru / Credit History

@eire corporate cardin kisisel kredinize bir etkisi olmaz. Creditkarma vb… sitelerden de kontrol edebilirsiniz sizin uzerinize kayitli degildir.

Bankacılık içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

@Darko biz 300k ya almistik evi 270k yi mortgage olarak almistik. Aylik olarak su anda 2580$ oduyoruz bankaya. Mortgage vadesi 15 yil. Kira degeri de tahmini olarak 2100-2200 flndir tam emin olmamakla beraber.

Emlak içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz
    • RE: ABD'de Canlı Spor Yayını izlemek için TV Kanalı Abonelikleri

Hangi iptv saglayicisini onerirsiniz? Bir de roku tvde kullanabilir miyim? Simdiden tesekkurler.

Fubotv aylik $74 bircok spor kanali var superig dahil.

İletişim ve Teknoloji içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz

@Ryback @knnrn cok tesekkurler arkadaslar. Sanirim dogum belgesi ve evlilik belgesi cok dilli olarak edevletten alinabiliyor. Knnrn in ifade ettigi gibi cocuk icin formul a olarak e devlette bu bilgi var. evlilik icin de formul b var cok dilli olarak e-devlleten alinabiliyor.

M
      Murat Yılmaz

N 400 formunda Evlilik cuzdani(marriage certificate) ve cocugun dogum belgesi(birth certificate) soruluyor. Bu belgeleri nereden/nasil alabilirim?
      Bu baslik altinda aramaya calistim ancak bulamadim. Simdiden cok tesekkurler...

M
      Murat Yılmaz
    • RE: Dolar Çıldırdı

Insanimizin maalesef tek ekonomik indikatoru dolar. Hergun sosyal medyada vs ilgili yerlerde dolar kuru paylasiliyor, herkes obsesif.
      Dolar kuru bir neticedir, son bir yilda enflasyon 2-3 katina cikti, sirketlerin hisse degeri 3-4 kat degerlendi, ama dolar kuru baskilandi. Cunku insanlarin tek indikatoru bu. Secimi kazanmak icin guzel bir yontem icad ettiler ve gorunen o ki ise de yaradi.

Su anda turkiyede en ucuz sey dolar. Asgari ucret 450 dolar, sifir basit bir sedan araba 60-70k dolar , ortalama bir apartman dairesi 200k dolar. Bu rakamlar kesinlikle surdurulebilir degil.
      Turkiye kesinlikle bu kurla ihracat yapamaz, hicbir ureticiyle rekabet edemez.
      Insallah insanimiz artik bir nebze de olsa bilinclenir ve ekonomi yonetiminde de artik rasyonel ve ortodox adimlar atilir.

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      M
      Murat Yılmaz