• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Claudia J. Muslu
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 93
    • Konu 1
    • İleti 458
    • En İyi 381
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 2

Claudia J. Muslu

@Claudia J. Muslu

Muslu Law Firm ⭐

Muslu Hukuk Bürosu

673
    İtibar
    2829
    Profil Görüntülemeleri
    458
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    İnternet Sitesi amerikavatandas.com Konum Amerika Birlesik Devletleri

Claudia J. Muslu Takip etme Takip Et
    ⭐ Muslu Law Firm

Claudia J. Muslu tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Sorularınızı sormadan önce okumalısınız!

Muslu Hukuk Burosu (Muslu Law Firm)

[email protected]  /  Oca 27

Ana sayfa

Ana sayfa

ABD’de yeni bir hayat sahibi mi olmak istiyorsunuz? ABD’de süresiz oturma ve çalışma iznine sahip olmak mı istiyorunuz? Aile ve yakın akrabalarınızı ABD’ye getirmeyi mi hayal ediyorsunuz? ABD’de yatırım yapmak veya işinizin bir kısmını ABD’ye

Claudia Jocelyne Kokaz Muslu

alt text

ABD’de yaşamak ve çalışmak isteyen yabancılar kendi durumlarını anlayacak bir avukat isterler.

Mersin doğumluyum. Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdim. Daha sonra New York’taki Cornell Üniversitesi’nde hukuk masterı yaptım. Sonra Boston’da Simmons College’da burslu işletme masterımı (MBA) tamamladım. Evli ve iki çocuk annesiyim. Türkçe, Fransızca ve İngilizce biliyorum. İspanyolca, Yunanca, ve İtalyanca anlıyorum.

Hukuk mesleğime İstanbul’da White & Case’de şirketler ve ticaret hukuku alanında İstanbul barosuna kayıtlı ruhsatlı bir avukat olarak başladım. Amerikalı ve Avrupalı çokuluslu şirketlerin Türkiye içinde ve dışındaki yatırımlarını dört yıl boyunca yönettim. Boston’da teknoloji start-upında ve Morgan Stanley yatırım bankasında çalıştım.

1999 yılında Boston’a taşındığımda ABD göçmenlik ve vatandaşlık sistemini tanımaya başladım. ABD vatandaşı olana kadar,14 yıl boyunca bir çok vize değiştirdim. Öncelikle, F1 öğrenci vizesinde iken eşim de iki yıl kendi ülkesine dönüş mecburiyeti olan J1 vizesinde idi. DV vize lotaryasını kazandığımız halde hukuki kurallardan dolayı alamadık. Sonra, Virginia’da bir hukuk fakültesi’nde H1B vizesi ile hukuk profesörü olarak çalıştım. Eşim AC21 kuralı aracılığı ile işyerini değiştirdi. En nihayet 2013 yılında kendi başvurumla ABD vatandaşı oldum. Bu uzun ve zorlu yol, beni Amerikan göçmenlik ve vatandaşlık sistemini detayı ile öğrenmeye teşvik etti. ABD göçmenlik bürosu ile irtibatta iken bir çok kez yanlış bilgilendirildim. Bu nedenle ABD göçmenlik ve vatandaşlık hukuku ile ilgili her konuyu ve her soruyu kendim araştırıp öğrendim ve bu konuda daha iyi hizmet vermenin mümkün olduğuna inandım.

Öncelikle ABD göçmenlik ve vatandaşlık hukukunun teorisini calıştım ve bunu Virginia’da hukuk fakültesinde öğrettim. Ohio’ya taşınınca bir Ohio avukatlık firmasında göçmenlik hukuku hizmetlerini başlattım. İş vizeleri ve uluslararası iş hukuku konularında çalıştım. Atlanta’da yaşamaya başlayınca, Catholic Charities’ de göçmenlik ve vatandaşlık avukatlığı yaptım. Atlanta’da ABD vatandaşlık hukuku, göçmenlik aile hukuku, konsolosluk hukuku, ücretsiz başvuru yöntemleri konusunda ihtisaslaştım. Aynı zamanda değişik kurumlarda da gönüllü avukat olarak çalıştım. Jewish Family Service, Springfield, MA’de gönüllü ABD vatandaşlık avukatlığı yaptım. En son Connecticut Institute for Refugees and Immigrants’da gönüllü avukatlık yaptım.

Meslek hayatım boyunca Avrupa, Ortadoğu, Asya, Afrika, ve Güney Amerika’dan sayısız müvekkilim oldu. Her yıl olduğu gibi 2016 yazında da Türkiye’yi ve ailemi ziyarete geldiğimde birçok kişiden ABD’de çalışmak ve yaşamak ile ilgili sorularla karşılaştım. Ben de Türkiye’de karşılaştığım bu talepi karşılamak ve önceki bilgi ve tecrübelerimi özellikle Türk müvekkillerimin hizmetine sunmak için hem Türkçe hem de İngilizce hizmet verecek olan kendi ofisimi açmaya karar verdim.

Kazanılması çok zor olan ve temyiz mercii ile inceleme mercii aynı yer olan bir göçmenlik davası kazandım. Bunun sayesinde F-1 öğrenci vizesinde olan bir Türk öğrenci ve ailesini Türkiye’ye zorunlu gönderilmekten ve büyük bir mali külfetten kurtardım. Bütün aile burada kalıp okumaya ve çalışmaya devam edebildiler. Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku kuralları yüzünden ayrı düşmüş birçok aile üyesini birleştirmeyi başardım, insani yardım nedenleri ile göçmenlere yardım ettim. Yatırımcılara ve öğrencilere iş ve çalışma vizeleri aldım. ABD ve Avrupa’da göçmenlik hukuku alanında sunumlarda bulundum ve makaleler yayınladım. Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Avukatları Birliği üyesiyim ve ABD’nin Ohio eyaletinde ruhsatlı avukatım. ABD vatandaşlık ve göçmenlik hukuku federal hukuk olduğundan ABD’nin her yerinde, Türkiye’de ve her konsoloslukta vatandaşlık ve göçmenlik hizmetleri verebilmekteyim.

Yusuf Bilal Saraçoğlu

alt text

Erzurum doğumluyum. Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi’ni bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tam burslu kazandım. Cambridge IGCSE sertifikasına ve International Baccalaureate (Uluslararası Bakalorya) diplomasına sahibim. Hali hazırda Ankara Barosu nezdinde avukatlık yapmaktayım. İleri seviyede İngilizce biliyorum. Birçok avukatlık ofisinde, Merkez Bankası gibi kamu kuruluşlarında farklı alanlarda staj yaptım. Göçmenlik Hukuku’na ilgim neticesinde sayın Claudia Jocelyne Kokaz Muslu ile tanıştım ve kendisine özellikle sosyal medya alanında ve hukuki dosya hazırlanmasında asistanlık yapıyorum.
      Detaylı özgeçmişime https://www.linkedin.com/in/yusufbilalsaracoglu/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! içinde yayımlandı
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Sorularınızı sormadan önce okumalısınız!

Muslu Hukuk Bürosu tarafından YEŞİLKARTFORUM (bundan sonra "bu web sitesi" olarak anılacaktır)'da verilen bilgiler genel bilgi olarak verilmiş olup sizin özel durumunuz veya işlem veya davanız için kullanılamaz. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca genel bilgilendirme amaçlı olup, reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez. Ne bu web sitesinden bilgi almanız ne de bu web sitesini Muslu Hukuk Bürosu veya avukatlarından biriyle temasa geçmek için kullanmanız, siz ve Muslu Hukuk Bürosu arasında bir avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmaz. Bu web sitesinde yayınlanan bilgiler her bir özel durumun detayları araştırılmadan genel okuyucu kitlesi için hazırlandığı için, yasal bir tavsiye değildir: Muslu Hukuk Bürosu’nun bu sayfadaki cevaplarını kullanmak bir avukat-müvekkil ilişkisi oluşturmaz. Eğer sitedeki bu bilgilere ulaşıyorsanız sizin özel durumunuzun detaylarını bir avukata danışmadan işlem yapmamalısınız. Muslu Hukuk Bürosu federal hukuk olan ABD vatandaşlık ve göçmenlik hukuku hizmetleri vermektedir. Ruhsatlı olduğumuz eyalet Ohio’dur.

Sitenin bu bölümünü ziyaret etmekle, bu bölümde soru sormakla, sorulan sorular neticesinde alınan bilgiyi okumakla, paylaşmakla veya kullanmakla, yukarıdaki şartları kabul etmiş sayılırsınız.

Önemli Uyarı!
      Lütfen kişisel verilerinizi herhangi bir sebeple dijital ortamlarda paylaşmayın!

The information given by Muslu Law Firm on YEŞİLKARTFORUM (hereinafter referred to as "this website") is provided for general information purposes only and should not be relied upon for your case or specific situation. Information shared on this site is for general informational purposes only and does not constitute advertising, offers, legal advice or consultation. Neither your receipt of information from this website, nor your use of this website to contact Muslu Law Firm or one of its attorneys’ creates an attorney-client relationship between you and Muslu Law Firm. Because the information posted on this website is prepared for a general audience, without investigation into the facts of each particular case, it should not be used as legal advice: neither Muslu Law Firm nor any of its attorneys has an attorney-client relationship with you. Use of Muslu Law Firm’s replies on this website does not create an attorney-client relationship. If you have access to this information from the website you should not take action without consulting a lawyer and explaining the particular details about your situation. Muslu Law Firm provides US citizenship and immigration law services under federal law. The state where we are licensed is Ohio.

By visiting this section of the site, asking questions in this section, reading, sharing or using the information received as a result of the questions, you agree to the above terms.

Important warning!
      Please do not share your personal data in any digital environment for any reason!

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

@goodluck, içinde söyledi: Vatandaslik basvurusu ve vergi borcu

Merhaba Claudia Hanim,

Ben ve esim gecen hafta vatandaslik mulakatina girdik. Vergi beyanlarimizi joint yapiyoruz. 2018 yilindan kalma healthcare tax credit den kaynakli $10000 uzeri vergi borcumuz var. Muhasebecimizin hatalarindan kaynakli 2018 yilinda bazi cezalar oldu ve bunlari Irs ile gorusup sildirdik. Sonrasinda odeme icin installment agreement plan yaptik ve subat ayindan beri 6 aydir otomatik IRS’e odeme yapiliyor. Anlasma yaptigim ve halizarida oduyor oldugum icin sorun olabilecegini dusunmemistim. Bu yuzden odemeleri yaptigima dair ekran goruntusunu dosyaya ekleyip gittim. Civic test ve diger asamalari gectikten sonra odemeleri yaptigima dair ek belge istediler. Uscis account uma belge yuklemem icin bolme acildi. Belge yuklemek icin tek bir sansim oldugu yaziyordu. Ayni gun IRS hesabimdan instalment agreement ve 6 aydir kesintisiz odeme yaptigimi gosteren belgeyi online indirip uscis hesabima ekledim.

Installment plan yapmis olmak vatandasligi almak icin yeterli olur mu? Beyan ettigimiz belgeler yeterli gelmez ve red alirsak tekrar vatandasliga ne zaman basvurabiliriz?

Sayın @goodluck,
      IRS ile installment plan yapıp düzenli ödemelerde bulunmak vatandaşlığa alınmak için bazen yeterli olur; bazen ise yeterli görülmez. Burada vergi borcunun miktarı ve vergi ödemesinin neden yapılmamış olduğu da önemlidir. Genelde USCIS vergi borcu olan bir kişiyi good moral characteri (iyi ahlaklı bir vatandaş olmadığı) gerekçesi ile vatandaş yapmayabilir. Ancak eğer siz bunun muhasebeci hatasından kaynaklandığını (muhasebecinin hatasını kabul ettiği bir yeminli beyan isteyerek bu borcu ödememezlik yapmadığınızı gösterir, borcun miktarının az olduğunu genelde bir kaç bin dolar kadar, kanıtlar, ve 6 aydır ödemeleriniz düzenli yaptığınızı belgelerseniz, USCIS bu savunmalarınızı kabul edebilir ve sizi vatandaş yapma ihtimalleri de olabilir. Eğer bütün vergi borcunuzu öder ve bunun belgesini temin ederseniz, yine sizi vatandaş yaparlar. Reddin durumuna göre ne zaman vatandaşlığa tekrar başvurabileceğiniz değişecektir.
      Teşekkürler

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: AOS vs Consular Processing

@freeworld AOS vs Consular Processing içinde söyledi:

Merhaba Sn Muslu Hukuk Bürosu Yetkilileri;

Halihazırda ABD’de çalışan biri için EB3 durumunda “Adjustment of status” veya “Consular Processing” arasında hangi yöntemi önerirsiniz? Dileğim süreci kısaltmak fakat bunu en güvenli yöntem ile nasıl sağlarımı araştırıyorum.

Tekrar forumumuza sağladığınız katkı için çok teşekkür ederim.

Sayın @FreeWoRLD;
      North Carolina Raleigh’den iş nedeni ile adjustment of status (I-485) statü değiştirme başvurularının sonuçlanması 11 Haziran 2019 tarihi itibari ile 10.5-25 ay arası sürmektedir. Sizin 25 ay gibi bir sureyi göz önünde bulundurmanız yararlı olacaktır. Göçmen vizesi başvuruları ABD Ankara büyükelçiliğinde genelde 6 ay içinde sonuçlandırılabilmektedir. Ancak adjustment of status (ABD’de) statü değiştirme ve consular processing (konsolosluk yolu ile green cardi almak) arasında tercih yaparken tek düşünülmesi gereken konu sure değildir. ABD’den yapılan başvurularda temyiz hakki bulunur, konsolosluklarda temyiz mümkün değildir. (Temyiz; bir kanun yoludur. Kararın hukuka aykırı olarak verildiğini daha açık anlatımla kararın yanlış olduğunu düşünen kişilerin daha üst makama başvurarak hukuka uygun karar verilmesinin talep edilmesidir. Sözlük anlamı için bkz. http://www.sozluk.adalet.gov.tr/temyiz ) Bunun dışında değerlendirilmesi gereken bir takım başka konular vardır. Örneğin ABD’de hukuka aykırı surede kalmış kişi genelde statü değiştiremez. Avukatınız adjustment of status görüşmesinde sizinle bulunabilir, konsolosluk görüşmesinde bu mümkün değildir. Sizin durumunuzun detaylarına baktıktan sonra en doğru karar verilebilir. Ancak tek konu sure ise göçmen vizesi almak için 11 Haziran 2019 itibari ile konsolosluk işlemleri su an itibari ile daha hızlı gitmektedir. Lütfen dikkat, bu sureler her gün değişebilir. Örneğin TC ile ABD arasında gecen yıl sürtüşmeler olduğunda konsolosluktaki bütün vize işlemleri bir sure durdurulmuştu ve ne zaman açılacağı da belirsizdi.
      Teşekkürler.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

@comanchero, içinde söyledi: Sponsorlukta ABD vatandasi geliri yerine tum evin gelirini gosterebilir miyim?

Merhaba, sorum ABD vatandasi ile evlilik ile ilgili olacak. Adjustment of Status yapmaya hazirlaniyorum, esim ABD vatandasi ama calismiyor, benim gelirim ise yoksulluk sinirinin ustunde. 1 yildan uzun suredir ayni evde benim gelirimle yasiyoruz. Esim I-864 dolduracak ama geliri yok, benim kazancimi household income olarak gosterip basvuru yapabilir miyiz? Yoksa baska bir sponsor mu bulmamiz gerekiyor? Tesekkurler.

Sayin @comanchero,
      Affidavit of support (I-864) formunu hazırlarken ilk tercih edilen yöntem sponsorun yani sizin adınıza başvuruyu yapan kişinin (sizin durumunuzda esinizin) geliri olmasıdır. İkinci yöntem olarak sponsorun geliri yoksa sponsorun malvarlığı, sponsor edilen kişinin malvarlığı veya diğer evde yasayan kişilerin geliri bunun için kullanılabilir. Yani sizin geliriniz de kullanılabilir. Eğer sponsorun yeterli malvarlığı veya geliri yok ise üçüncü yol joint sponsor yani başka bir sponsor daha bulmaktır.
      Teşekkürler.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Boşanma kararı

@elf, içinde söyledi: Boşanma kararı

Merhabalar Sorumun hangi başlık altında olacağını bilemedim
      Ben 3,5 ay oldu Amerika ya geleli, Amerikan vatandaşı ile Türkiye de evlenip gelmiştim.
      Green card ım daha gelmemişti sanırım
      Eşim benden boşanmak istedi ve beni mağdur etti evden çıkardı , dil bilmiyorum , zor durumda bıraktı beni. Green card ıma el koydu , vermeyeceğini söyledi benden Türkiye ye gitmemi istiyor, daha 4 ay önce dügünüm olmuştu , tekrar Türkiye ye gitmek bana zor olacak
      Benim haklarım varmı bilmiyorum , burada çaresiz kaldım, ne Green card ım elimde , ne param var. Takılarımı herşeyimi aldı , eşyaları satışa çıkarmış Ne yapabilirim @Claudia-J-Muslu

Sayın @Elf,
      Evet haklarınız vardır. VAWA yasasından yararlanma hakkınız olabilir. İlgili linke bakiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-vawa-self-petitioner. Bu başvuruyu esiniz bilmeden yapabilirsiniz. Ancak İngilizceniz yok ise size bir tercüman arkadaşınızla bu hizmeti veren bir yere başvurabilirsiniz. ABD’nin her yerinden 1-800-799-7233 telefonu arayıp fiziksel şiddet veya psikolojik şiddet görüyorsanız yârdım alabilirsiniz. https://www.thehotline.org/resources/vawa/
      Teşekkürler.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

@Haliax, içinde söyledi: İnanç Sebebiyle İltica Başvurusu

Son çare olarak diyelim bir kişi ABD topraklarına geldi, inanç sebebiyle iltica başvurusunda bulundu. Reddedildi, temyize götürdü, yine reddedildi. Bu durum, statü değişikliği yapması ya da daha sonra ABD'ye tekrar geri gelmesi veyahut Türkiye'ye ileride gitmesi konusunda problem yaratır mı?

Bir diğer sorum ise şu, iltica eden ve ilticası kabul olup belli bir zaman sonra ABD vatandaşı olan kişinin daha sonra, TR'ye turistik (ya da ailevi -ölüm kalım, evlilik vs.-) amaçlarla kısa süreli ziyaretlerde bulunması mümkün mü? Yani kişi iltica ederek ABD'de Green Card alırsa ya da vatandaş olursa, TR'ye bir daha hiçbir şekilde, hiç ziyarette bulunamıyor mu? Bunun bir süresi, kuralı vs. var mıdır?

Son sorum ise, iltica ile alınan Green Card ile normal yollarla alınan Green Card arasında tam anlamıyla bir fark var mı? Bildiğim kadarıyla tek bir Green Card var, sadece bunu edinmenin farklı yolları var. Asıl merak ettiğim, iltica ile Green Card alındığında, şirketler/toplum/devlet kurumları vs. bu durumu öğrenip, önyargılı ya da ayrımcılık sergileyen bir tutum takınabilir mi? Teşekkürler şimdiden.

Sayın @Haliax
      Eğer iltica başvurunuz tamamen asilsiz veya hileli bulunursa ABD’ye bir daha hiç bir vize veya göçmenlik durumu için başvuramazsınız. Yani asilsiz iltica başvuruları hem olası bir statu değişikliğini, hem ileride ABD’ye geri gelmeyi etkiler.
      İltica başvurusu olan kişinin genelde yeşil kartı olduğu sure içinde ülkesine dönmesini hiç bir şekilde tavsiye etmeyiz. Çünkü zaten başvuruda ülkenize dönemeyeceğinizi iddia ediyorsunuz. Vatandaşlığa başvurduğunuzda bütün seyahatlerinize bakmak söz konusu olur ve bu durumu açıklamanız çok zor olur. Pratikte annesinin cenazesine 2 gün için giden ilticası kabul edilen ve vatandaşlığa başvuran müvekkilim oldu ve durumu açıklayabildik. Ancak yine de bu durum hayli risklidir. Vatandaş olduktan sonra durum daha iyidir. Ancak bazı durumlarda vatandaşlığın elden alınması söz konusu olabilir. Ülkede şartlar değişti ise gidişinizi açıklayabilirseniz mümkün olabilir. Örneğin siyasi görüşünüzden dolayı iltica istediniz, ve artık farklı bir siyasi görüş ulkede egemen ise gibi.
      Yeşil kart arasında bir fark yoktur. Ancak bazı yeşil kartlar evlilik yolu ile alınan gibi 2 yıllık geçici surelidir. Önyargılı olmaya karşı ABD’de bir takım kurallar ve kanunlar vardır. O yüzden yeşil kartı alma nedeniniz ayrımcılığa genelde neden olmaz. Ancak insanlar in önyargıları her zaman bu tur problemlere neden olabilir. Yeşil kartın alınma nedeni ile ilgili değildir.
      Teşekkürler.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Green card talihlisinin ilk altı ay içinde ABD'ye giriş yapamaması durumu hk.

@mbk, içinde söyledi: Green card talihlisinin ilk altı ay içinde ABD'ye giriş yapamaması durumu hk.

Merhaba Claudia Hanım,

Ben ve eşim Ağustos ayında vize mülakatına girdik ve vizemiz onaylandı. Eşimin gebeliği başlarda riskli olduğu için ilk aylarda giriş yapamadık. Planımız Aralık sonuna doğru ilk girişi yapıp doğumu orada yapmaktı. Yeni ortaya çıkan varyant nedeniyle veya doktorun seyahati riskli görmesi durumunda ABD'ye giremeyecek olursak hakkımızı tamamen kaybeder miyiz? Ya da en azından asıl talihli olarak ben giriş-çıkış yapsam ve sonrasında Büyükelçiliğe eşim için doktor raporu gibi belgeler sunsam onun için tekrar green card başvurusu yapabilir miyim?

Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Sayın @mbk,
      Bu gibi durumlarda elçilik kolaylık gösterebiliyor ve uzatma imkânı sağlıyor. Bunun icin şartların sizin kontrolünüz dışında olduğunu ve sizin bu konudan sorumlu olmadığınızı göstermeniz gerekecektir, doktor raporu gibi. Elçilik ile yazışmanız gerekecektir. Tekrar vize ücreti ödemeniz gerekebilir. İlgili kanun maddesi 9 FAM 504.10-5(A) dir ve yazışmalarda buna değinmenin yararı olacaktır. Sizin adınıza bu işlemi bir avukat da takip edebilir. Eğer siz giris-cikis yaparsanız esiniz daha sonra size bağlı yine yeşil kartı alabilir.
      Teşekkürler.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: I-485 sonrasi yasal statumuz

@goodluck I-485 sonrasi yasal statumuz içinde söyledi:

Merhaba Yusuf Bey ve Claudia Hanim tekrardan hosgeldiniz forumumuza benim de bir sorum var.

Benim baldizim bir ABD vatandasiyla Florida’da evlendi ve I-485 formunu gecen hafta gonderdik. Burada 1,5 yildir F1 statusunde dil okulundaydi ve statusu nisan ayinin sonunda bitti, sanirim 60 gunluk grace period var.

Biz I-485'i gonderdikten ve receipt formunu aldiktan sonra baldizimin ABD'deki statusu yasal olmus olacak mi?

Dil okulu, israrla bizi, I-20'yi guncellemelisiniz ve yeniden kayit olmalisiniz yoksa statunuz kaybolur turunden uyariyor. Dedikleri gibi tekrar kayit olmali miyiz?

Merhaba sayın @goodluck,
      Genelde evlenince bütün formlar bir arada gönderilir. I-130, çalışma izni, seyahat izni ve I-485 formu olan adjustment of status formu da bunlardan biridir. Yine genelde F-1 tamamlanıp mezun olduktan sonra 60 günlük bir grace period (ekstra kalma izni vardır). Her öğrenci bu sureye tabii değildir. Örneğin eğer eğitimi yarım bırakmış iseniz vs. bu sureye tabii olmayabilirsiniz. Genelde statü olmadan statü değişimi yapılamaz. Ancak statü var ise statü değişimi yapılabilir. Statü var iken yapılmaya başlanan statü değişikliği statü sona erdikten sonra sonuçlansa da bu bir problem yaratmaz. Hukuka aykırı bir durum oluşturmaz. Size özel soruları cevaplayamıyorum.
      Teşekkürler.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: EB-1A vs. EB-2 vizeleri

@comanchero EB-1A vs. EB-2 vizeleri içinde söyledi:

Merhabalar, benim Employment Based Green Cardlar hakkinda sorum vardi. EB1A(EA) ve EB2(NIW) vizelerine basvuru yaparken hangisini sececegime nasil karar vermeliyim?

Kendimden bahsetmek gerekirse H1B'yle Amerika'ya 4 ay once geldim, doktorum (MD) ama diplomami Turkiye'den aldim, burada bir hastanede arastirmaci olarak calisiyorum, doktorluk yapmiyorum. Calistigim enstitu bana sponsor olamayacagini soyledi ve bir avukata yonlendirdi, isleri boyle yapiyorlarmis kendileri; ama ben nedense yabanci avukata cok isinamadim, o nedenle surecleri kendim arastirmak istedim. Su an benim icin erken sanirim, H1B vizem 3 yillik ve su an CV'mi guclendirmeye calisiyorum, ama sitenizden EB'ler konusunda bilginiz oldugunu gordum Claudia Hanim, o nedenle sizin fikirlerinizi merak ettim bu iki vize hakkinda. Simdiden cok tesekkurler.

Merhaba Sayın @comanchero,
      EB-1 ve EB-2 göçmen vizesi, yeşil kart başvurularıdır. Bazen nitelikleriniz birden fazla kategoriden başvuru yapmanıza imkân tanır. Sizin durumunuz böyle görünmektedir. Bu durumda bakmanız gereken konulardan biri bekleme sureleridir. Bunlar her ay değişmekte olup bunları vize bülteninden takip edebilirsiniz.
      Vize bültenine bu linkten ulaşabilirsiniz: https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
      Bekleme suresi olmayan veya en az olanı tercih etmeniz yeşil kartınızı daha çabuk almanıza yardım edecektir. Bunun dışında avukatınızın alması gereken bir takım önemli stratejik kararlar olacaktır. EB1 başvuruları kendi içinde alt kategorilere ayrılır. EB1 olağanüstü yetenek (extraordinary ability) kategorisinden başvuruyor iseniz her ne kadar ABD’de çalışmaya devam etme niyetiniz olması gerekse de, bir is teklifiniz veya işvereniniz olmasına gerek yoktur. Ancak EB1in seçkin profesor veya araştırmacı (outstanding professor or researcher) kategorisinden başvuru yapacaksanız is teklifi mecburidir. EB2 kategorisinde genelde bir is teklifi ve Is Bakanlığından (Department of Labor) alınması gereken bir is onayı (labor certification) gerekmektedir. Is onayını bertaraf etmek için NIW (national interest waiver) diye adlandırılan bir is onayı feragat prosedürü yapmanız gerekecektir. Sizin detaylı durumunuza, bekleme surelerine, is teklifiniz olup olmadığına baktıktan sonra sizin için en çabuk ve olumlu kararı verecek kategoriden başvuruyu yapmak gerekir.
      Teşekkürler.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu

Claudia J. Muslu tarafından gönderilen son iletiler

• RE: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

@vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

@Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Domestic violence

@mümine, içinde söyledi: Domestic violence

Merhabalar,
      Sizden bir konu hakkında bilgi rica edeceğim ama vaktiniz ne zaman müsait olursa cevap verirseniz çok sevinirim.
      Konu şu: Benim oğlum Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green karta sahip ve vatandaşlığa başvuracakken talihsiz bir olay başina geldi.
      Kız arkadaşı ile inişli çıkışlı bir ilişkileri vardı ve ayrılmışlardi.Olayin olduğu gün yolda rastlaşmışlar ikisi de kendi araçlarında birbirlerine laf sataşmaları yapmışlar ve oğlum yolunda giderken 5 dakika sonra polis çevirmiş yolunu ve tutuklayıp nezarete götürmüş kız şikayet etmiş oğlumu. 3-4 saat sonra salıvermiş polis ve 4 gün sonra mahkemeye çıktı.5-6 aydır halen sürüyor mahkeme. Oğlumun 9 haftalık bir terapiye gitmesine karar vermişler. Acaba bu terapi sonrasında ceza almazsa vatandaşlık işleminde dezavantajı olur mu
      İnanın o kadar canım sıkkın ki kız bir sürü iftiralar attı
      Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Sayin@mumine, mahkeme karari bu konuda onemli olacaktir. Karar cikmadan bu konuda gorus bildirmek uygun olmaz. Bu konu her nekadar dezavantaj olsa da, vatandasliga basvurmadan son 5 yil icinde olmadi ise (yani vatandasliga basvurmasi icin daha uzun sure beklemesi gerekebilir) veya bazi istisnalara giriyorsa ( bir kisi suc isleyip ceza gordu ise veya sucu affedildi ise bir takim kanuni istisnalara tabi olup vatandasliga basvurmasi sozkonusu olabilir) bu konu vatandas olmasina engel olmayabilir. Vatandaslik icin oglunuzun bir gocmenlik avukati ile calismasini tavsiye ederim. Bu savunmalar gerekiyorsa basvuru ile beraber yapilmasi uygun olur. Ayrica basvurunun good moral character(iyi vatandas oldugunu gostermek) acisindan daha guclu delillerle kuvvetlendirilmesi gerekecektir.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

@Can-Sansar, içinde söyledi: CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

Öncelikle merhabalar, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

I-130 başvuru süreciyle ilgili bir konuda görüşünüze başvurmak istiyoruz.

Ben ve ABD vatandaşı olan eşim bir ay önce Türkiye’de evlendik. Evlilik sonrasında eşimin soyadı değişmiştir; ancak güncel ABD pasaportunda hala evlilik öncesi soyadı (kızlık soyadı) yer almaktadır.

I-130 başvurusunu yapmadan önce, eşimin pasaportunu yeni soyadıyla yenilemesi zorunlu mudur? Yoksa Türkiye’den aldığımız resmi evlilik cüzdanı, isim değişikliğini belgelemek adına başvuru aşamasında yeterli kabul edilir mi?

Değerli bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.

Sayin@Can-Sansar, oncelikle tebrikler ve omur boyu mutluluklar dilerim. Basvuru asamasinda esinizin mevcut pasaportu, dogum veya vatandaslik belgesi, ve evlilik cuzdani ve evliligin gerck olduguna dair diger gerekli dokumanlar, ornegin beraber yasadiginiza dair deliller (kira anlasmadi veya ortak ev tapusu gibi), finansal birlesmeyi gosteren deliller ( ortak hesaplar, ortak kredi kartlari), ortak araba ve saglik sigortalari gibi yeterli olacaktir. Esinizin butun dokumanlarinda soyadini ayni sekilde kullanmasi daha sonraki problemlerin olusmasini engelleyecektir. Sosyal guvenlik karti, ehliyet, vs. devlet ve eyalet yetkilileri tarafindan verilen butun dokumanlarin yeni isim degisikligi ile yenilenmesi gerekecektir.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı

@Mehmet-Emin-Baris, içinde söyledi: Türkiye'de çalışan green card sahipleri için vergi beyanı

Merhaba,
      Geçen yıl eşim, ben ve 2 çocuğumuzla birlikte green card aldık. Ben Türkiye'de çalışıyorum, eşimin Türkiye'den emekli maaş geliri var çocuklarımızın eğitimi Türkiye'de devam ediyor. Toplamda 1-2 aylık süreyle yılda 2 kez ABD'ye giriş yapıyoruz. Bu yıl için 1040, 1040s1, 1040se, f2555 ve NFBAR formlarını doldurduk. Adres olarak eşimin kardeşinin adresini kullanıyoruz. Bu durumda eyalet vergi formlarını da doldurmamız gerekiyor mu, eğer gerekiyorsa hangi formları doldurmalıyız. İlgi ve yardımınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Sayin @Mehmet-Emin Baris, yesil kartli olarak Turkiyede calismiyor olmaniz gerekir. Eger Turkiyede hala isiniz olup hemen ABDye tasinamayacak durumdu iseniz reentry permit almanizi tavsiye ederim. Bu durumda ABDye iki yil sure ile giris yapmaniza gerek olmaz. Bunu uzatabilirsinizde. Ileride bu konu hem size ABDde giriste ve hemde vatandaslik surecinda problem yaratabilecektir. Eger reentry permit alirsaniz vergilerinizi de ona gore doldurma durumunuz olur ve henuz TCde yasadiginizi iletebilirsiniz. Vergi konusunda biz hukuki gorus bildirmiyoruz. Eyalet vergisi ve federal vergi sorumlulugu farklidir. Gocmenlik durumlari icin esas olan federal verginin verilmesidir. Hem ABD hem de TC vergi konularina hakim ve ABD ve TC arasinda cifte vergilendirmeyi onleme anlasmasi konusunda bilgili bir vergi uzmanina danismaniz uygun olacaktir.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu

@neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu

@Claudia-J-Muslu Bu ilticam kabul olmuyor anlamına mı geliyor? Deport sürem bittikten sonra tekrar sınırdan girip iltica etsem süreç nasıl işliyor?

Sayin @neoapolitik, ilticaniz ilk talepte kabul edilmemis. Genelde, ilticaniza hangi mahkemenin baktigi basari oranini cok artirip azaltabiliyor. 2024 yili istatiskleri icin buraya bakabilirsiniz. https://www.docketwise.com/blog/asylum-statistics/ 2024te en cok iltica kabulu New Yorkta olmustur.

Iltica nedeniniz ayni ise birinci kere red aldiginiz icin ikincide de red alma sansiniz cok yuksektir. Durumunuzda ciddi bir degisiklik olmadi ise (dondugunuzde sizi hapse atmislar, tutuklamislar, caniniza kastetmisler gibi ) yeni bir talep sonucu degistirmez. Yasak surelerine uydugunuz surece tekrar deneme durumunuz olabilir. Mutlaka FOIA( Freedom of Information Act Request) yapip gocmenlik kayitlarinizi almaniz durumunuzun detayini bilmek acisindan onemlidir. Surecte hatalar yapildi ise yeni bir basvuru yapilmadan gecmis surecte yapilan hatalari ve sonucu duzeltmek uzere gerekli basvurularda ve islemlerde bulunabilirsiniz. FOIA ile alacaginiz gocmenlik kayitlariniz bundan sonraki butun ABD gocmenlik basvurularinizda gerekecektir.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu

@neoapolitik, içinde söyledi: Deport Süreci veya Sonrasında İltica Başvurusu

Merhaba,

Ben geçen yıl meksika sınırından geçiş yapıp iltica başvurusunda bulundum. Interview mülakatına girdim fakat negatif aldım ve mahkemeye çıkmadan hızlı sınır dışı prosedürüyle deport oldum. Merak ettiğim şu, deport süresi içinde veya deport süresi bittikten sonra tekrar sınırdan giriş yapıp iltica başvurusu yapsam herhangi bir sorun yaşar mıyım? Bu süreci yaşayan ya da tanıdığı olan biri varsa beni bilgilendirirse çok sevinirim. Araştırmalarıma göre tekrar hapise girersin diyorlar ama konuştuğum birçok kişi sorun olmaz diyor.

Sayin@noapolitik, deport olduktan sonra tekrar sinirdan giris yaparsaniz ve gerekli sinirdisi kalma surelerine uymaz iseniz hayat boyu ABD giris yasaklisi olabilirsiniz. Giris yasagi surenize uymaniz veya bunu kaldirmak icin gerekli izinleri aldiktan sonra ABDye giris yapmaniz gerekir.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu

@Ekto-Oktan, içinde söyledi: GC Sonrası Türkiye Adli Sicil Durumu

Öncelikle Merhabalar fakat bunu özellikle bir avukatada sormak istedim görüş almak için şimdi benim devam eden bir yargılmam var TCK 245/1 Başkasının Kredi Kartının Kötüye Kullanılması Suretiyle Yarar Sağlama ABD Hukukunda Bildiğim Kadarıyla Moral Turpide Bir Suç Fraud zaten çok açık bir şekilde Şimdi buradaki durumum şöyle suçum kesinleşmedi fakat mahkeme 2 senedir sürüyor ve durmadan bir sonraki mahkeme diyerek erteliyorlar çok yüksek bir ihtimal ben Göçmen Vizemi aldıktan sonra yani adli sicilim temizken görüşmeye gidiceğim Ondan sonra bu mahkeme sonuçlanıcak gibi duruyor yani büyük bir ihtimal böyle olucak adli sicilime giricekse bile Vize elime geçtikten sonra giricek.

Burada merak ettiğim şey şu diyelim Yargılama devam ediyor adli sicilim temiz bende bunu haliyle beyan etmedim temiz olduğum için göçmen vizesini aldım Amerikaya gittim Green Card'ımı aldım ondan sonraki 3-4 aylık süreçte atıyorum ben GC aldıktan sonra bu suç açıklandı ve benim adli sicilime girdi Green Card'ım iptal olurmu veya bu ilerleyen dönemde ABD Vatandaşı olmamı veya GC'mi yenilememi engellermi kısacası bu suçun Türkiye'deki adli sicilime ben GC'yi aldıktan sonra girmesinin bana olumlu olumsuz etkileri nelerdir ve siz bu konuda bana ne önerirsiniz hocam tekrardan vaktiniz için teşekkür ederim...

Bu arada suçlu bulunmadım yani duruşma devam ediyor sadece kötü ihtimali düşünerek olursa başıma ne gelir diye merak ettiğim için ufak bir sormak istedim.

Sayin @Ekto-Oktan, daha sonraki surecte vatandaslik sureci, bu durumu bildirmeniz gerekecektir. Sizin bu hukumden dolayi deport olabilmeniz icin oncelikle suclu bulunmaniz, bunun moral turpitude sucu olmasi ( sizin konu buna uygun gorunmekte) ve yesil karti aldiktan sonra 5 yil icinde bu sucu islemis olmaniz gerekir. Mumkun ise Petty offense exception ( Bunun sartlari, sadece bir moral turpitude hukmunuz olmasi, sucun 1 yil veya daha az hukmu bulunmasi ve aldiginiz cezanin 6 ay veya daha az olmasi gerekecektir) veya bu sucu 18den once isledi iseniz youthful offender exceptionlardan yararlanabilirsiniz. Yani hukum giyseniz bile yesil karti kaybetmeme ve istisnalara tabi olup vatandasligi alma ihtimaliniz vardir. Ama bu konuyu cok dikkatli inceleyip gerekli savunmalari yapmak gerekecektir. Ceza mahkemesi kararinizi gormek gerekecektir.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Re-Entry Permit bekleme süresi

@Meliha-Yalın, içinde söyledi: Re-Entry Permit bekleme süresi

@nevin-teague hangi belgeleri ve neler ekleyip gönderdiniz

Sayin@busradincer, sayin@nevin-teague, ve sayin @melihayalin, hepinizin reentry sureci ile ilgili farkli durumlari ve sorulari vardir. Burada ben genel surec ve bilgiler vermekteyim. Expedite(hizlandirma) talebi icin su anda en hizli cevap ve inceleme online USCIS account uzeriden ve basvurunuz isleme girdikten sonra olmaktadir. Online hesabinizda, USCIS ile temasa gecebileceginiz bir kisim vardir. Avukat hesaplari ile sahis hesaplari ayri oldugu icin size expedite icin tam ne yapmaniz gerektigini iletemiyorum. Ancak inboxinizdan new messagei secip expedite talebinde bulunabilmeniz mumkundur. Talepte delillerinizi eklemeniz gerekecektir. Hizlandirma icin spesifik nedenler gerekmektedir. Size link gonderiyorum. Bir cok neden kabul edilmemektedir. Kabul edilmesi gereken nedenlerde bile zorluk cikarilmaktadir. https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/expedite-requests. Bu forumda mumkun oldugunca butun sorulara cevap vermeye calismaktayim. Eger daha detayli ve kendi durumunuza ozel sorulariniz var ise danismanlik gorusmesi alabilirsiniz. Kisa sorulariniza kendi ozel durumunuzla ilgili olsa bile yine danismanlik gorusmesi almadan yanit vermeye calismaktayim. Dun Nevin Hanimla konusma firsatimiz oldu. Durumunuzu bizimle ilerletmek isterseniz veya detayli danismanlik almak isterseniz bize [email protected] emailinden ulsabilirsiniz.

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: J-1 vizesi bana uygun mu?

@addictive, içinde söyledi: J-1 vizesi bana uygun mu?

Merhaba,

Aranızda yeniyim. Bu hafta aldığım bir iş teklifiyle ABDye göç sürecini değerlendirmeye başladım. Fazlaca araştırma yaptım ancak sürece niyet etmeden ve profesyonel destek almaya başlamadan önce temel noktaları değerlendirmek için siz değerli avukatların benim durumum için görüşlerinize başvurmak istedim.

Finans alanında 13 yıllık tecrübem var ve mevcutta finans alanında bir şirkette çalışıyorum. Bu hafta gıda alanında faaliyet gösteren çok uluslu bir şirketten Florida şubelerinde istihdam edilmek üzere management trainee için sözlü teklif aldım. Bu teklifi kabul edersem;

• Hızlı olması için J-1 vizesi mi almalıyım? Farklı bir türe mi başvurmalıyım?
      • J-1 vizesi alırsam bu alan için maksimum süre ne olur (18 aya kadar olduğunu okudum ancak sanırım her alanda farklı uygulanıyormuş)
      • J-1 vizesi alarak gidersem, sürem dolmadan E-2 vizesine başvurarak geçiş yapabilir miyim?
      • E-2 vizeye başvurabilmek için gerekli yatırım tutarı olan 100.000 USD öz sermaye mi olmalı yoksa banka kredisi dahil minimum 100.000 USD mi olmalı?
      • E-2ye başvuramaz isem, J-1 süre bitimi sonrasında geri dönüş yapmadan J-1 waiver ile aynı şirkette çalışmak üzere L vizeye başvurabilir miyim?

Sayin@addictive, J-1 vizesinin de farkli turleri bulunmaktadir. J-1 vizesi alacaksaniz not subject to 2 year home residency olduguna dikkat ediniz, aksi halde ABDde kalma durumunuz olursa isleriniz cok zorlasir. Genelde ABD icinde vizeden vizeye gecis yapabilirsiniz. Ama her vize arasi gecis yapmak mumkun degildir. Gecis yapacaginiz vize turlerine gore durumu degerlendirmek gerekecektir. ABD icinde 100,000 USDden daha az bir sermaye ile E2 almaniz zmumkun olabilir. E2 icin tek kullanilabilecek sermaye oz sermaye degildir, nakit, kredi, miras hediyesi, vs. gibi kaynaklar kullanilabilir. Yatirimi kaybetme riskiniz olmasi ve sermayenin kaynagini net olarak belirleyebilmeniz gerekecektir. L vizesi sirketler arasi transfer vizesidir. Yurtdisindan ABD icine transfer olmayi kapsar. Ornegin Turkiyede Coca Cola'da calisan bir kisi L transfer vizesi ile ABD Coca Cola'da calisabilir. Linke bakiniz https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-workers/l-1a-intracompany-transferee-executive-or-manager

Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu
    • RE: Re-Entry Permit bekleme süresi

@busradincer, içinde söyledi: Re-Entry Permit bekleme süresi

Sayın @Claudia-J-Muslu,

Paylaştığınız açıklama ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

Süremiz az kaldığı işin ve riske atmak istemediğimiz için expedite talebinde de bulunduk. Süreç sonucunda benim başvurum onaylandı re-entry permit aldım; ancak eşim ve oğlum için henüz onay gelmedi. Eşimin dosyasıyla ilgili olarak sistemde “ek belge talebi (RFE)” oluşturulduğunu görüyoruz. Ancak bu talep fiziksel posta yoluyla gönderildiği için şu an itibarıyla hangi ek belgelerin istendiğini bilmiyoruz ve henüz elimize ulaşmadı.

Bu noktada tereddüdümüz şudur:

Expedite talebinde sunduğumuz deliller eşimin işi üzerinden oluşturulmuş ve aile bütünlüğü esas alınarak hazırlanmıştı.

Buna rağmen yalnızca benim başvurumun onaylanması, diğer başvuruların beklemede kalması normal bir süreç midir?

RFE gelmiş olması, başvurunun reddedilme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına mı gelir, yoksa dosyanın aktif olarak incelendiğini mi gösterir?

Ayrıca, fiziksel RFE mektubu elimize ulaşmadan önce bizim yapabileceğimiz ek bir başvuru, açıklama ya da proaktif bir adım olup olmadığını da sormak isterim. Amacımız süreci doğru ve zamanında yönetmek, herhangi bir hak kaybı veya risk oluşmasını önlemektir.

Görüş ve yönlendirmenizi rica eder, desteğiniz için teşekkür ederim.

Sayin@busradincer, eger ana basvuru esinizin uzerinden yapildi ise size onay gelip ona onay gelmemesi sasirticidir. Eger expedite basvurusu icin neden ayni ise ve ayni belgelerle basvuru yapildi ise hepsine ayni cevabin gelmesi beklenir. Online hesabiniz var ise RFEyi gorebilme ihtimaliniz olur. Veya online bir hesabiniz yok ise bile online hesap acip RFEye postadan once ulasma sansiniz olabilir. Sorularinizin tam olarak cevaplari asagidadir:

1. Buna rağmen yalnızca benim başvurumun onaylanması, diğer başvuruların beklemede kalması normal bir süreç midir? Normal bir surec degildir. Genelde hepsine ayni sonucun gelmesi gerekir. Ana basvuru sahibinin sonucu ana basvuru sahibine bagimli basvurularla ayni olur. Oncelikle ana basvurunun sonuclanmasi gerekir.

2.RFE gelmiş olması, başvurunun reddedilme ihtimalinin yüksek olduğu anlamına mı gelir, yoksa dosyanın aktif olarak incelendiğini mi gösterir? RFE gelmis olmasi, hem red edilme ihtimalini yukseltir hem de dosyanin aktif incelemede oldugunu gosterir. RFE sureci iyi yonetilmezse veya RFEye vakitli cevap verilmezse dosyaniz eldeki bilgilerle degerlendirilir ve ek bilgi sunulmadigi icin dosya red alir.

1. Ayrıca, fiziksel RFE mektubu elimize ulaşmadan önce bizim yapabileceğimiz ek bir başvuru, açıklama ya da proaktif bir adım olup olmadığını da sormak isterim. Amacımız süreci doğru ve zamanında yönetmek, herhangi bir hak kaybı veya risk oluşmasını önlemektir. Online hesap acip oradan bakmayi deneyebilirsiniz. Online e-request yapip RFE noticei almadiginizi iletebilirsiniz. Linke bakiniz https://egov.uscis.gov/e-request secmeniz gereken did not receive notice by mail secenegidir. Guvenilir bir ABD adresi vermeniz isinizi kolaylastiracaktir. Kolay gelsin.
      Claudia J. Muslu
      Claudia J. Muslu