Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Bazı arkadaşlar bu konudan bahsetti ama detaylı tartışmak için tek konuda olması hepimiz için daha yararlı olacaktır.

    1-Hangi yardımlardan faydalanabiliriz?
    2-Vatandaşlık süreci nasıl etkilenir?


  • ek soru gittikten sonra ne kadar süre içinde yararlanılabilinir. tabi ki amacımız orada devlet yardımıyla yaşamak değil ama geçiş sürecinde belkide yardımı olabilir. şimdi buraya bunun için mi geliyorsunuz diyebilecek akıllı arkadaşlarımız çıkabilir de not olarak yazayım.


  • Her yere yazdim buraya da yazayim...

    Yili askin yardim alip vatandaslik alan bir cok kisiyi taniyorum...

    Vatandaslik alma surecinde yardim aldigi icin problem yasayan hic kimseyi tanimiyorum!

    Varsa oyle birisi, lutfen bizde ulasip ogrenelim neymis sorun!

    Bu konuda bazilari cok iddiali cunku!

    Elin hispanicleri sonuna kadar kullanir, her turlu yasarlar, vatandaslik alirlar, bizim Turkler'de ise bir kuralcilik, gizleme, saklama durumlari!


  • @semavi diversity visa ile green card alanlarin yardim kullanmasinda bir sakinca yok, ama mesela siz vatandas olunca aile sponsorluguyla kardesinizi getirecek olsaniz, kardesinizin yardima basvurmamasi gerekiyor diye duymustum. Cunku siz ona maddi olarak da sponsor oluyorsunuz. Yani cekilisle kazanip gelenler gonul rahatligiyla yardimlara basvurabilirler.


  • Ben ABD'li bir immigration avukatindan randevi alip ucreti mukabilinde bu konudaki sorularimi yonelttim. Immigrantlarin vatandasligi ile saglik sigortasinda subvansyon alma arasında hicbir baglanti olmadigi soyledi.

    Yakinimizdaki buyuk hastenin saglik sigorta islemleri icin tahsis ettigi certified assister'a sordum hic duymadim dedi. Daha once sizin gibi destek alan pek cok immigrant tanidim dedi. Yine bu görevlinin önerisiyle iyice emin olmak için MA eyaletinde Health Care for All adlı yardım amaçlı avukatlar grubunu telefonla aradım. Onlar da teyit ettiler. Yeni ABD baskanının healthcare konusundaki tavırları sebebiyle böyle dedikodular çıktığını söylediler.

    Nisan ayında oğlum okula başladığında (2. Sınıf) ücretsiz yemek için başvuru yapabilirsiniz dediler. Yeni geldik şimdi anlamadan etmeden başvurmayalım dedik tamam dediler.
    Bu sene agustosta okullar acılmadan eve mektup geldi diğer hükümet kaynaklarından bize aktarılan bilgiye göre çocuğunuzun ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği hakkı vardır. Yaralanmak istemiyorsanız bildirin dediler. Biz de yararlanmaya karar verdik.

    Senay hanımın yukarıdaki mesajına katılıyorum, sponsorla gelen birinin sağlık yardımı alması kurallara aykırı olur.


  • Ben Seattle da yaşayan bir tanıdığımdan duyduğuma göre aylık belli bir meblağ karşılığında market kuponu ve akşam eğitimi olmak kaydıyla ücretsiz ingilizce ders alabileceğimizi söylemişlerdi. Böyle söylediklerine göre vardır aslı ama tam emin olmadan da soru işaretleri oluyor illa ki. Eğer varsa daha önce deneyimlenmiş bu tarz yardımlar neler olduklarını paylaşırsanız sevinirim.


  • Bence obamacare degil de, snap kart gibi, yakit yardimi gibi direkt para seklinde yardimlar, sponsorlukla gelenlerin almamasi gereken birsey.
    @hakanda, seattle'in neresindesiniz bilmiyorum ama community collegelarda cok cok uygun fiyata hem ingilizce hem meslek edindirme kurslari oluyor. Bir pizza parasina esl ve meslek kursunu birlestirip veren yerler vardi. Yakininizdaki bir kac community college'a ugrayin bence.


  • @Senay-Sirin teşekkür ederim, henüz değilim orada ama gitme ihtimalimin yüzdesi oldukça fazla Seattle için ve C.C'de dediğiniz gibi meslek kursuna gidip sertifika almak en azından orta vadede iyi bir yatırım ve getiri kaynağı olabilir.


  • Sponsor ile birini getirmeyi dusunmuyorum...

    Bu nedenle bu tip yardimlarla alakali basvurularda bir sorun olacagini sanmiyorum... Sorun yasayan tanidigim REEL KANLI CANLI biri ile de tanismadim 🙂


  • Kimse bu aylık yardımın adını ve nasıl başvurulacağını yazmamış 😊


  • Texasa geldiginizde anlatirim... Diger eyaletleri bilmiyorum....


  • Medicaid var, ucretsiz saglik sigortasi dusuk gelirliler icin. Snap denilen gida aliminda kullanabileceginiz para yuklu kartlar var ama cok fakir olmaniz gerekiyor bunun icin. Hamile ya da kucuk cocuk olursa ailede onlar icin de bir gida yardimi vardi kolay alinan, ismini hatirlamiyorum. Food stamp olabilir. cocuklar okulda ucretsiz yemek alabiliyor. Elektrik isinma faturasini state oduyor dusuk gelirliyseniz. Benim bildiklerim bu kadar.


  • Elektrik faturasi olayini bilmiyorum...

    Snap yani food yardimi 3bin dolar altinda ise kazanciniz (gross-brutt) Cocuk basina 180 civari alirsiniz... 3binden fazla ise 50-70 dolar seviyelerine dusurebiliyor ya da iptal edebiliyorlar...


  • snap için 2,800 $ aylık kazanç ile basvuru yapabiliyor muyuz? bekar biri için


  • Bir de bazi durumlarda kres ve afterschool parasini da karsiliyorlar. Genelde single mom olanlar ya da hem anne hem babanin parttime de olsa calisip dusuk gelirli oldugu, ya da ogrenci oldugu durumlarda galiba. Ismi biraz farkli olsa da, her eyalette olan department of health and human services ofislerinde bilgi vardir.
    Bir de yine her eyalette bizdeki iskur turunde olup daha aktif olarak is bulmaya yardim eden, state'e bagli yerler var. genelde "one stop career center" ya da benzeri bir ismi oluyor. Bunlar da community college sertifika parasini oduyorlar ve baska hizmetleri de var.


  • @semavi tamamdır abi


  • @orhanvegs Düşük gelirlilerin alabileceği yardımlar içinde söyledi:

    snap için 2,800 $ aylık kazanç ile basvuru yapabiliyor muyuz? bekar biri için

    Cocuklara cikiyor snap... Maalesef basvursanizda bu tip seyler red olur... Bekarlara olum 🙂 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Simdilik ilgili resmi siteyi paylasayim:

    Ilk firsatta daha ayrintili bilgi yazacagim bu konuya...


  • üniversite burslu kazanmak lazım o zaman 😃 yıllık 20-40 bin civarı.


  • Arkadaslar merhaba, eyalet yardimlari ile ilgili Indiana ozelinde yasadiklarimizi yazmak istiyorum. Indiana Family and Social Service Administration ofisine gidip Saglik sigortasi ve Food Snap (Gida yardimi) icin basvuru yaptik. Basvuruyu ofisdeki bilgisayarlardan online olarak yapiyorsunuz. Daha sonra sizi bir kac gun sonra mulakata cagiriyorlar. Aslinda mulakatta basvuru esnasinda belirttiginiz durumlarin evraklarini sunuyorsunuz. Kira gideriniz, banka hesabiniz, statunuz gibi. Biz henuz isimiz olmadigi icin gelirimiiz 0 olarak girmistik. 2 cocugumuz var. Bu kosullar altinda bize aylik 352 dolar Food Snap denilen gida yardimi verdiler. Bunun icin bize kredi karti gibi bir kart gonderdiler. Bu kart ile marketlerde gida alisverisi yapabliecegiz. Saglik ile ilgili olarak da sadece acil durum icin gecerli bir saglik sigortasi verdiler. Bunun icinde her aile uyesi icin bir kart gonderdiler. Bu yardimlar bir yillik. 1 yil sonunda tekrar mulakata girip durumunuz gozden geciriliyor ve ona gore karar veriliyor.Yada is bulup para kazanmaya baslayinca siz durumunuzun degistigini bildiriyorsunuz ve yardim bitiyor. Eminim her eyaletin benzer kurumlari vardir. Ilk gidiste degerlendirebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum