@crazycells Sizin yukarıdaki açıklamalarınızı takip ederek Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşı eşim FBI dan Adli sicil kaydı aldı. Linkte paylaştığınız parmak izi formunun çıktısını İl Emniyet Müdürlüğünün olay yeri birimine götürüp durumu açıklayarak parmak izini aldırdı. Ayrıca onların kendi formlarına aldıkları dijital parmak izi formunun çıktısını da ekledi. Sanırım pandemiden de kaynaklı gecikme ile zarfın Türkiye'den ABD ye postalanması ve FBI dan Adli sicil kaydının Türkiye'ye ulaşması 6 ay sürdü.
Çok teşekkür ederiyoruz.
-
@DonTurcos Bu mesajinizi yeni gordum:) coook tesekkur ederim gercekten cok yardimci oldunuz...
-
Merhaba, açıkçası bunu hangi başlık altında soracağımı bilemedim ve benzer bir başlıkta göremedim zaten. Eşim ve ben amerika vatandaşıyız. Ve 2 ay önce Türkiye’de evlendik. Haliyle soyadımda değişti. Şimdi Amerikan pasaportundaki soyadımı vs değiştirmem lazım. Ancak başvuru formunu doldurup yollarken marriage certificate in kopyasını vs istiyor. Ve ben Türkiye min verdiği evlilik cüzdanının kopyasını yollasam kabul edilir mi bilemiyorum. Gerçekten çok karışmış durumdayım. Bir bilginiz var mı?
-
@elif_k Merhaba ben de sizin durumunuzdayim. Suan evlilik islemlerini baslatacagiz ama size birsey sormak istiyorum, evlendikten sonra green card bekleme asamasi ve oncesinde gecici calisma izni gelme processinde bir sorunla karsilastiniz mi ?
Evlenip basvurduktan sonra ne kadar zaman aldi ssn in gelip burada resmi olarak turist durumundan cikmaniz. Bu sureci basvurduktan sonra turist vizeniz bitmesine ragmen ulke icinde bekleyebildiniz dimi ? -
Gercek Tercume sirketini ulandim. Websitesi vatisa ile. Fiyatlari uygun, hizmetleri hizli, tavsiye ederim
-
Merhaba, esimin babasi vefat ettigi icin gecen sene kendisine babasinin evi miras kaldi. Miras kalmasi durumunda 3520 formu ile bildirimde bulunmaniz bekleniyor ilk vergi donemi icinde. Bunun size bir zarari yok, eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi degil ise. Eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi ve mulk ya da miras vs ABD sinirlari disinda ise avukata danismanizi oneririm. Esimin babasi ABD vatandasi olmadigi ve mulk ABD sinirlari icinde olmadigi icin 3520 formu ile mulk bilgisini verdik. Buradaki detay, bildirim yaparken guncel satis bedelini internetteki sitelerden bakarak veriyorsunuz, belediyedeki rayic bedeli degil. Yarin obur gun bu mulku satarken bu bildirim sizin sifir noktaniz olacak. Sonucta bu mulku satmaya karar verdiginiz noktada siz GC sahibi olsaniz da ayni zamanda ABD de vergi mukellefisiniz ve ABD disi mulku olan vergi mukellefleri olarak ABD de vergiye tabisiniz.
-
Yurtdışına çıkanların genelde ikametgahı otomatik gittiği ülkeye alınıyor. Konsolosluktan ikinci adres(yazlık adresleri böyle işleniyor) olarak işletilebilir diye düşünüyorum. Ben daha önce öyle yaptım.
-
@YALNIZEFE, içinde söyledi: Düşük gelirlilerin alabileceği yardımlar
@semavi SNAP (eski adıyla gıda kuponları)Ek Beslenme Yardımı Programı (SNAP) ,https://www.mass.gov/snap-benefits-formerly-food-stamps
Kadınlar, Bebekler ve Çocuklar (WIC) Beslenme Programı, hamile ve emziren ve 5 yaş altı çocuklar. https://www.mass.gov/wic-information-for-participants .Evet, daha onceki postlarimda bir kac defa yazdigim gibi cocuklara cikiyor bu yardim. Bizde o donem ihtiyac duymustuk bir sure... Maas durumlari duzelince yenilememistik.
Vatandaslikta bununla alakali bir sorun ile karsilasmadik.
-
@eraybogulur Evet, bu durumda vergiyi sadece kendiniz için yapacaksınız.
-
@crazycells Sizin yukarıdaki açıklamalarınızı takip ederek Türkiye'de yaşayan ABD vatandaşı eşim FBI dan Adli sicil kaydı aldı. Linkte paylaştığınız parmak izi formunun çıktısını İl Emniyet Müdürlüğünün olay yeri birimine götürüp durumu açıklayarak parmak izini aldırdı. Ayrıca onların kendi formlarına aldıkları dijital parmak izi formunun çıktısını da ekledi. Sanırım pandemiden de kaynaklı gecikme ile zarfın Türkiye'den ABD ye postalanması ve FBI dan Adli sicil kaydının Türkiye'ye ulaşması 6 ay sürdü.
Çok teşekkür ederiyoruz. -
Merhaba, çocuğumun adı Angelina. Amerikan pasaportunda ANGELINA yazıyor o yüzden Türk kimliğinde de büyük harflerle yazıldığı için ANGELINA yazdırdım. Ama şimdi Türkiye'deki işlemlerde küçük harfle de olsa 'angelına' oluyor yani 'ı' harfi ile.
Şimdi ben Türkiye'de nüfus müdürlüğüne gidip değiştireceğim ve ANGELİNA yapacağım yani 'i' harfi ile olacak. Ama Amerikan pasaportunda ANGELINA yani 'ı' harfi ile olacak.
İkisi arasında fark olması hem burada hem Amerika'da yaşayacak bir çocuk için bir sorun teşkil ediyor mu? Fikrinizi söyleyebilir misiniz? Teşekkürler... -
-
2020 ABD genel sayim sonucu ve istatistikleri icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4547/2020-abd-genel-nüfus-sayımı-sonuçları
-
@kursat68, içinde söyledi: Usa grant application
Bu baslik icin burasi dogrumu bilmiyorum ama boyle bir yerden aradilar arastirdigim kadariyla hibe ama sartlarini Bilmiyorum bilgisi olan arkadaslar yardim edebilirmi.
scam arama maalesef, inanmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2353/government-grant-konulu-telefon-çağrısı
-
@m-orhan, içinde söyledi: kayip eyalet kimligi
state id 2019 un ocak ayinda kullanma suresi bitmisti. ben id yi kaybedeli 2 ay oluyor. suresi bitmis oldugu icin kullanamiyordum zaten.bankada kullanmak istrmistim bu olmaz demislerdi. bundan dolayida biryere bildirmemistim. ama simdi ga eyaletinde dmv ,suresi bitse bile istiyoruz demisti. buraya konuyu post ederken tekrar e mail gondermistim boyle bir cevap geldi "
Sent By: Contact Us AdministratorDate/Time: 10/29/2020 9:09:58 AM
Comment:Good morning,Since you have relocated to Georgia and your NCID has expired please go to your local DLO in Georgia and get an ID.
Thank you,
DMV
umarim isimi gorur.bunu print out edip goturmeyi dusumuuorum.
state id fiziksel olarak yok yalniz orjinal fotokobi ve foto goruntusu var.dedigim gibi, eyalet tarafindan verilen ehliyet veya non-driver kimlik, sizin ABD'deki kimliginiz oluyor. O nedenle son tarihi yaklasirken bu kimlikleri guncellemeniz gerekir. Eger zamaninda guncelleme yapmazsaniz hizlica ve ekstra evrak gerekmeden hizlica kimligi guncellemek yerine, ekstra evraklar toplayip goturup bir daha yeni kimlik cikartmaniz gerekir.
-
@serap Amerikan Konsolosluğu'nda evlenmek içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar
Bir konu ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Sorum şu; Amerika’da yaşayan biri ile Türkiye’de yaşayan başka biri bir araya gelmeden yani erkek Amerika’da kadın Türkiye’de bu şekilde konsolosluklar aracılığı ile evlilik yapabilirler mi ?Hayir, maalesef TC Konsolosluklarinin aksine Amerikan Konsoloslugu, ABD vatandaslari icin evlilik islemi hizmeti vermiyor.
Amerikan Vatandaşlık Hizmetleri
Ayrica, ayni ortamda bulunmadan da evlenmeniz bence mumkun olmacaktir. Eger mustakbel esiniz Turkiye'de olsaydi, resmi Turk makamlarinda evlenip bu belgeyi ABD Konsoloslugu'nda onaylatmaniz mumkun olurdu (noter onayi).
Forumdaki bu konuyla ilgili basliklar sunlar:
-
@toprock ABD'ye gitmeden önce ingilizce tercüme ettirilmesi gereken evraklar içinde söyledi:
Merhabalar,
Lottery ile Greencard kazanıp ABD'ye yerleşmeden hemen önce, hangi evraklarımızı yanımızda götürmemiz gerekiyor (diploma, transkript v.b.) ve bunları Türkiye'de yeminli tercüman ile çevirtmemiz işe yarıyor mu ? Yoksa bu evrakların mutlaka ABD'de yetkili ofislerde mi tercüme edilmesi gerekiyor ?Siz, kendi hayatiniza gore bu "gereklilik"lere karar verip, hepsi icin ayri ayri ne gerekiyorsa yapmalisiniz. Su konu size yardimci olacaktir:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar
Genelde diploma da, transcript de ogrenci islerinden ingilizce alinabilen belgeler bu arada. Ingilizce alinabilecek ya da belge turkce olsa da ustunde ingilizce aciklama olan belgeler icin cok endiselenmenize gerek yok bence.
-
@murat-yılmaz Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
@knnrn Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
ız varsa ücretsiz noter hizmeti alabilirsiniz. Sadece şubeye gitmeniz yeterli.
Burada çok ilginç yerlerde noter olabiliyor. Örneğin benim iş yerimde (hastane) normal çalışan arkadaşGüzel bilgi.Her şubesinde geçerli mi bu durum?
Şuradan hangi şubelerinde noter olduğuna bakabilirsiniz : https://locators.bankofamerica.com/index.m.html
Çoğu şubede var diye biliyorum. -
@redsat2000 bilgilendirme icin tesekkurler.
Onemli olan nerede dogdugunuz diyebiliriz 🙂 ABD'de mi (50 eyalet + Washington DC), yoksa ABD'ye bagli diger bolgelerde mi?
Ben Porto Riko'lularin da national oldugunu saniyordum ama dediginize gore uzun bir suredir PR'da doganlar vatandas oluyormus. Diger national'ler de ABD'de 5 yil boyunca yasarlarsa (ayni GC sahipleri gibi), ABD vatandasligina basvuru yapabiliyorlar.
-
ABD'de dogum, olum, evlenme ve bosanma islemlerine dair kayitlari yasadiginiz eyaletin "Vital Records Department"indan almaniz gerekiyor.
Federal Hukumet bu tur bilgileri kaydetmez veya saklamaz; bu belgelerin kayitlarina ve orjinallerine dogumun, olumun, evliligin veya bosanmanin gerceklestigi eyaletin "vital statistics" ofisinden veya gerceklestigi sehir, eyalet bolgesi (county) veya yerel devlet ofislerinden ulasabilirsiniz.Hangi eyalette hangi dokuman icin nereye basvurmaniz gerektigine cdc.gov sitesindeki su sayfadan ulasabilirsiniz:
National Center for Health Statistics - Where to Write for Vital RecordsTurklerin en cok yasadigi 5 eyalet icin ilgili bilgiler soyle:
1. New York:
Adres: Certification Unit
Vital Records Section/2nd floor
800 North Pearl Street
Menands, NY 12204
ucreti: Dogum: $30 , Olum: $30 , Evlilik: $30 , Bosanma: $30
Not: NYC icin bu belgelerin istenme adresi daha farkli, ayrintili bilgi icin ilgili sayfayi inceleyebilirsiniz.2. California:
Adres: CA Department of Public Health – Vital Records
MS: 5103
P.O. Box 997410
Sacramento, CA 95899-7410
ucreti: Dogum: $25 , Olum: $21 , Evlilik: $15 , Bosanma: $143. New Jersey
Adres: Office of Vital Statistics & Registry
NJ Department of Health
P.O. Box 370
Trenton, NJ 08625-0370
not: bosanma belgesinin adresi icin asagidaki resmi sayfayi incelemelisiniz.
ucreti: Dogum: $25 , Olum: $25 , Evlilik: $25 , Bosanma: $104. Florida
Adres: Department of Health
Bureau of Vital Statistics
P.O. Box 210
1217 Pearl Street
Jacksonville, FL 32231-0042
ucreti: Dogum: $9 , Olum: $5 , Evlilik: $5 , Bosanma: $55. Texas
Adres: Texas Vital Records
Department of State Health Services
P.O. Box 12040
Austin, TX 78711-2040
not: evlenme ve bosanma ile ilgili bilgileri asagidaki resmi sayfadan alabilirsiniz.
ucreti: Dogum: $22 , Olum: $20 , Evlilik: $20 , Bosanma: $20Bu belgeleri isterken, su yonergeleri takip etmelisiniz:
National Center for Health Statistics - Application Guidelines

ABD disi miras kalmasi durumunda
-
Merhaba, esimin babasi vefat ettigi icin gecen sene kendisine babasinin evi miras kaldi. Miras kalmasi durumunda 3520 formu ile bildirimde bulunmaniz bekleniyor ilk vergi donemi icinde. Bunun size bir zarari yok, eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi degil ise. Eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi ve mulk ya da miras vs ABD sinirlari disinda ise avukata danismanizi oneririm. Esimin babasi ABD vatandasi olmadigi ve mulk ABD sinirlari icinde olmadigi icin 3520 formu ile mulk bilgisini verdik. Buradaki detay, bildirim yaparken guncel satis bedelini internetteki sitelerden bakarak veriyorsunuz, belediyedeki rayic bedeli degil. Yarin obur gun bu mulku satarken bu bildirim sizin sifir noktaniz olacak. Sonucta bu mulku satmaya karar verdiginiz noktada siz GC sahibi olsaniz da ayni zamanda ABD de vergi mukellefisiniz ve ABD disi mulku olan vergi mukellefleri olarak ABD de vergiye tabisiniz.
Benzer Başlıklar
35
34.8k
Users
5.3k
Topics
387.5k