Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba,

    Mart 2020 itibariyle ABD'de nüfus sayımı süreci başladı. US Census Bureau tarafından yürütülen bu sürede ABD'de posta sistemine kayıtlı ikamet adreslerine (house, apartment vs.) bir zarf postalanıyor. Posta herhangi bir isme değil, adresteki current resident adına gönderiliyor. Bu postayı aldıysanız, belirlenen tarih aralığında yönergeleri izleyerek sayıma katılmak yasal zorunluluğunuz oluyor. Lütfen cevaplamayı ihmal etmeyin.

    Nüfus sayımı işleminde, hanede yaşayan kişi sayısı ve bu kişilere ait bilgiler soruluyor genel olarak. Posta ile gönderilen formu doldurup, bu postanın içinden çıkan gönderi pulu kendi üzerinde olan zarfa koyup gönderebilir ya da formu online olarak doldurabilirsiniz. Formu online doldurmak için posta ile gelen zarfın içerisinde adresinize atanmış Census ID numarasını girerek işleme başlamanız gerekecek. Formu online doldurmak için https://2020census.gov/ adresini ziyaret etmek gerekiyor. Formu doldurmak çok uzun sürecek bir işlem değil.

    Ayrıca bu sitede formun nasıl doldurulacağına dair yönergeler mevcut. Form doldurma işlemi İngilizce dışında 12 farklı dilde gerçekleştirilebiliyor ancak Türkçe bu diller arasında değil. Kamu hizmetlerinde / bürokratik işlerde bir çok İngilizce hukuksal terimlere, kavramlara hakim olamayabiliriz. Bunun için farklı dillerde kılavuzlar da hazırlanmış. Güzel haber şu ki Türkçe bir kılavuz ve detaylı bir video anlatımı da hazırlamış Census. Aşağıda verdiğim linkten erişebilirsiniz.

    Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamış ve duymamıştım, gelen postayı kaldırıp atmak yerine biraz araştırınca edindiğim bilgileri sizinle paylaşmak istedim.

    Türkçe açıklama ve video'nun bulunduğu ana sayfa: https://2020census.gov/tr.html
    Türkçe Kılavuz: https://2020census.gov/content/dam/2020census/materials/languages/guides/Turkish-Guide.pdf

  • ⭐⭐⭐

    Sn @coder, bilgiyi paylaştığınız için cok teşekkürler, elinize saglik.

    İtiraf edeyim; gelen postayı hatırlıyorum ve direk çöpe gitti.
    Neyseki, bildirimi postadan gelen ilgili kod olmadan da yapabiliyorsunuz. Asagidaki secenekten ilerlemeniz gerekiyor. Az önce tamamladım.

    D41B504D-AA91-4919-A003-E5FE1D99FEC1.jpeg


  • @FreeWoRLD rica ederim. evet o kısmı atlamışım sanırım. eklediğiniz iyi olmuş. elinize sağlık

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ABD Anayasasina gore (Article 1, Section 2) her 10 yilda bir ABD'nin nufusu sayilmalidir. 2020 Nufus Sayimi 1790 yilindan beri yapilacak 24. nufus sayimi olacak.

    ABD'de yasayan herkesin nufus sayimina katilmasi yasal bir zorunluluktur.

    Onemli tarihler ve bilgiler

    Mart ortasindan itibaren ABD'deki butun haneler 2020 Nufus Sayimina katilim icin bir davet mektubu almaya basladi. Bu mektup size ulastiginda ustundeki kodu kullanarak nufus sayimina katilabilirsiniz. Nufus sayimina katilmanin 3 yolu mevcut;

    • internet (https://my2020census.gov/ adresinden)
    • telefon (844-330-2020 numarasini arayarak)
    • posta (size gelen postadaki formu doldurup geri gondererek)

    Resmi site: https://2020census.gov/

    2020 Nufus Sayimi, ABD'de yasayan herkesi (50 eyalet, baskent Washington DC ve ABD'ye ait 5 bolge - Porto Rico, American Samoa, Northern Mariana Islands, Guam ve US Virgin Islands) saymayi amaclamaktadir.

    Nufus sayimina katilirken bilgilerinizi 1 Nisan 2020 tarihine gore vermelisiniz.

    Onemli tarihler (COVID-19 pandemigi yuzunden tarihlerde kaymalar olabilir);

    • 21 Ocak - ABD Nufus idaresi (U.S. Census Bureau) Alaska'nin uzak bolgelerini sayarak sayima basladi.
    • 12 - 20 Mart - ABD'deki haneler ilgili postalari almaya basladilar.
    • 30 Mart - 1 Nisan - Nufus idaresi bu 3 gunde, ABD'deki evsizleri sayacak (Barinak, karavan, cadir , sokak ve diger yerlerde yasayan evsizler sayilacak).
    • 1 Nisan - Sayim gunu gerceklesecek. Sayim formunu doldururken bilgilerinizi 1 Nisan gunune gore vermelisiniz.
    • Nisan - Ayin geri kalaninda gorevli memurlar huzurevlerini, ogrenci yurtlarini veya insanlarin grup halinde yasadigi diger yerleri ziyaret edip herkesin sayildigina emin olacak.
    • Mayis - Temmuz - Gorevli memurlar nufus sayimina katilmayan evleri ziyaret edip bu evdeki kisileri sayacak.
    • Aralik - Nufus idaresi ABD Baskanina ve Kongre'ye sayim sonuclarini bildirecek.

    Diger bilgiler;

    • Evinize bir Census ID gelmediyse dahi, sayima internet uzerinden katilabilirsiniz. Census-ID adresinizi otomatik olarak cevabinizla iliskilendirecek, ama Census-ID olmadan da adresinizi acik bir sekilde yazarak sayima katilabilirsiniz.

    • Nufus sayimina katilirken adres bilgilerinizi ve evde yasayan kisi bilgileri 1 Nisan 2020 tarihine gore vermelisiniz.

    • Irk sorusuna, WHITE kutucugunu isaretleyerek ve hemen altindaki kutuya Turkish yazarak cevap verebilirsiniz.


  • Herkese Merhaba,
    Bilgiler için teşekkür ederiz.2020 Nisan ayında Türkiye'de ikamet ediyorduk,2020 Eylül itibari ile tamamen yerleştik ancak green card ımızın gelmesi için adresimizi 2019 yılında vermiştik,yani sistemde farklı bir adreste kayıtlıydı.Nisan ayında fiilen burda olmamamıza rağmen çok önceden green card ulaşsın diye verdiğimiz adrese dayanarak biz de census için kayıt oluşturmalı mıyız?Şimdiden teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evsna, içinde söyledi: Census 2020 - ABD Nüfus Sayımı

    Herkese Merhaba,
    Bilgiler için teşekkür ederiz.2020 Nisan ayında Türkiye'de ikamet ediyorduk,2020 Eylül itibari ile tamamen yerleştik ancak green card ımızın gelmesi için adresimizi 2019 yılında vermiştik,yani sistemde farklı bir adreste kayıtlıydı.Nisan ayında fiilen burda olmamamıza rağmen çok önceden green card ulaşsın diye verdiğimiz adrese dayanarak biz de census için kayıt oluşturmalı mıyız?Şimdiden teşekkür ederim.

    Eger 1 Nisan 2020'de ABD'de degilseniz form doldurmaniza gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    2020 ABD genel sayim sonucu ve istatistikleri icin su basligi inceleyebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4547/2020-abd-genel-nüfus-sayımı-sonuçları


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum