@orhanvegs sizden istenen belgeler zaten genelde federal hukumetle ilgili olacaktir, o nedenle onlari ABD'nin her tarafindan alabilirsiniz.
Burokrasisi omur torpusu ve verimsiz 🙂 Turkiye gibi diyebiliriz 🙂
@aze, içinde söyledi: Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri)
herkese merhabalar,2022 de green card kazanarak ABD ye yerleştim ve bu sene (1,5 ay önce) Amerikada bir T.C. vatandaşı ile evlendim.Durum şöyle ki evlendiğimizde eşim amerikada turist vizesi ile bulunuyordu .Evliliğimiz biraz hızlı geliştiği için ,ev kiralama ,taşınma v.s derken eşimin Amerikada çalışma izni ve green card süreci ile ilgili çok fazla araştırma yapamadık.Eşimin çalışma izni ve green card sürecinin başlatılabilmesi için bizim neler yapmamız gerekiyor,eşimin turist vizesi statüsü devam ediyor,pensilvaniada yaşıyoruz ,bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim,teşekkür ederim.
bilgisi olan yok mu 😞
………… ……….. ……. ….. … …. …. ….
Tercüme gereken bir işim vardı 1 günde sorunumu çözdüler
Tercüme = Protranslate | Online Profesyonel Çeviri Tercüme = Protranslate | Online Profesyonel ÇeviriTercüme ve Lokalizasyon Hizmetleri Platformu Protranslate ile İster Bilgisayarınızdan İster Mobil Cihazınızdan Kolayca Profesyonel Çeviri Yaptırın!
Herkese merhaba,
Green kart öncesi bekardım, lottery den green kart kazandım,süreç içerisinden evlendik. Birlikte ABD'ye girdik ve ikimizin de şimdi green kartı var.Ancak boşanacağız. Şuan Türkiye'deyiz ve burda boşanacağız.ABD ye girerken yanımda boşanma evraklarını götüreceğim , boşanma evraklarının çevirisini yaptırmam gerekiyor mu ? Aynı zamanda ileride vatandaşlık başvurusu için bir sıkıntı olur mu ? (Ben asıl talihliydim zaten.) Aynı zamanda da ABD'ye girdikten sonra forum doldurup isim değişikliği için yeni kart isteyeceğim, başka yapabileceğim birşey var mı ? Aynı zamanda güvenlik sebebiyle eski eşimin ABD deki yerimi bilmesini istemiyorum, bunu bir şekilde öğrenebilme şansı var mı ? USCIS'e boşandığımı bildirecek miyim ? Yoksa o dolduracağım formda zaten belirtecek miyim?Aynı zamanda eğer yeni green kart elime geçerse eskisi de yine de bende olacak değil mi ? Amerikan hükümetinin bu konuyla alakalı bir açıklaması var mı acaba herhangi bir sitede.
Bu konularda bilginiz var mı bilmiyorum ancak yine de sormak istedim size
Herkese merhaba, kucuk bir sorum vardi. Ben Amerika'da evlenip esimin soyadını aldım. Iki soyadı kullanıyorum ama pasaport, kimlik falan hiçbir seyde degisiklik yapmadım. Evliligimizi Turkiye'ye de bildirmedik. Simdi Advance Parole kullanarak TR gideceğim, bu belgede 2 soyadı yazıyor ama pasaportta sadece eski soyadım var. Bir sorun olur mu? Evlilik sertifikası bu durumda yeterli midir?
Posta Adresi
En yakindaki USPS subesine gidip "change of address card" doldurmak veya online olarak USPS sitesinde degisikligi yapmak:
Official USPS® Change-of-Address Form
Bu değişikliği yapmadığımız için kredi kartı adrese gelmedi. BofA müşteri hizmetlerini aradık, üretilen kartı iptal edip yeni bir kart basarak 1 günde Fedex ile gönderdiler.
Bundan sonra gelecek postalar için hemen adres bildirimi yaptık.
Sayın @crazycells Foruma ve size bir kez daha sonsuz teşekkürler🙏
Merhabalar. New Jersey' de 4 kardeşin ortak olduğu bir taşınmazda (biri babamdır.) miras hakkımız var. Babam vatandaş değil GC sahibi olarak orada vefat etti. Bununla alakalı bir kaç sorum var.
Hukuksal bir yol izlersek bu ne kadar sürer? 18 yaşıma kadar vatandaş olma hakkım vardı fakat olmadım. Miras davası açılırsa ve ya ben dava açmak istersem bu sebepten turist vizesi alabilir miyim?@samuraisamet merhabalar, ben de Denver’da yaşıyorum 2 hafta önce geldim şu an çalışmıyorum. İşe girmeden önce yardımlara başvurmak istiyorum. Snap dahil aldığınız ya da daha önce başvurduğunuz veya bilgi sahibi olduğunuz yardımlar varsa anlatabilir misiniz?
Merhaba, esimin babasi vefat ettigi icin gecen sene kendisine babasinin evi miras kaldi. Miras kalmasi durumunda 3520 formu ile bildirimde bulunmaniz bekleniyor ilk vergi donemi icinde. Bunun size bir zarari yok, eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi degil ise. Eger ki vefat eden kisi ABD vatandasi ve mulk ya da miras vs ABD sinirlari disinda ise avukata danismanizi oneririm. Esimin babasi ABD vatandasi olmadigi ve mulk ABD sinirlari icinde olmadigi icin 3520 formu ile mulk bilgisini verdik. Buradaki detay, bildirim yaparken guncel satis bedelini internetteki sitelerden bakarak veriyorsunuz, belediyedeki rayic bedeli degil. Yarin obur gun bu mulku satarken bu bildirim sizin sifir noktaniz olacak. Sonucta bu mulku satmaya karar verdiginiz noktada siz GC sahibi olsaniz da ayni zamanda ABD de vergi mukellefisiniz ve ABD disi mulku olan vergi mukellefleri olarak ABD de vergiye tabisiniz.
Yurtdışına çıkanların genelde ikametgahı otomatik gittiği ülkeye alınıyor. Konsolosluktan ikinci adres(yazlık adresleri böyle işleniyor) olarak işletilebilir diye düşünüyorum. Ben daha önce öyle yaptım.
Merhaba, çocuğumun adı Angelina. Amerikan pasaportunda ANGELINA yazıyor o yüzden Türk kimliğinde de büyük harflerle yazıldığı için ANGELINA yazdırdım. Ama şimdi Türkiye'deki işlemlerde küçük harfle de olsa 'angelına' oluyor yani 'ı' harfi ile.
Şimdi ben Türkiye'de nüfus müdürlüğüne gidip değiştireceğim ve ANGELİNA yapacağım yani 'i' harfi ile olacak. Ama Amerikan pasaportunda ANGELINA yani 'ı' harfi ile olacak.
İkisi arasında fark olması hem burada hem Amerika'da yaşayacak bir çocuk için bir sorun teşkil ediyor mu? Fikrinizi söyleyebilir misiniz? Teşekkürler...
2020 ABD genel sayim sonucu ve istatistikleri icin su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4547/2020-abd-genel-nüfus-sayımı-sonuçları
@kursat68, içinde söyledi: Usa grant application
Bu baslik icin burasi dogrumu bilmiyorum ama boyle bir yerden aradilar arastirdigim kadariyla hibe ama sartlarini Bilmiyorum bilgisi olan arkadaslar yardim edebilirmi.
scam arama maalesef, inanmayin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2353/government-grant-konulu-telefon-çağrısı
@m-orhan, içinde söyledi: kayip eyalet kimligi
state id 2019 un ocak ayinda kullanma suresi bitmisti. ben id yi kaybedeli 2 ay oluyor. suresi bitmis oldugu icin kullanamiyordum zaten.bankada kullanmak istrmistim bu olmaz demislerdi. bundan dolayida biryere bildirmemistim. ama simdi ga eyaletinde dmv ,suresi bitse bile istiyoruz demisti. buraya konuyu post ederken tekrar e mail gondermistim boyle bir cevap geldi "
Sent By: Contact Us AdministratorDate/Time: 10/29/2020 9:09:58 AM
Comment:Good morning,Since you have relocated to Georgia and your NCID has expired please go to your local DLO in Georgia and get an ID.
Thank you,
DMV
umarim isimi gorur.bunu print out edip goturmeyi dusumuuorum.
state id fiziksel olarak yok yalniz orjinal fotokobi ve foto goruntusu var.
dedigim gibi, eyalet tarafindan verilen ehliyet veya non-driver kimlik, sizin ABD'deki kimliginiz oluyor. O nedenle son tarihi yaklasirken bu kimlikleri guncellemeniz gerekir. Eger zamaninda guncelleme yapmazsaniz hizlica ve ekstra evrak gerekmeden hizlica kimligi guncellemek yerine, ekstra evraklar toplayip goturup bir daha yeni kimlik cikartmaniz gerekir.
@serap Amerikan Konsolosluğu'nda evlenmek içinde söyledi:
Merhaba arkadaşlar
Bir konu ile ilgili bilgilerinize ihtiyacım var. Sorum şu; Amerika’da yaşayan biri ile Türkiye’de yaşayan başka biri bir araya gelmeden yani erkek Amerika’da kadın Türkiye’de bu şekilde konsolosluklar aracılığı ile evlilik yapabilirler mi ?
Hayir, maalesef TC Konsolosluklarinin aksine Amerikan Konsoloslugu, ABD vatandaslari icin evlilik islemi hizmeti vermiyor.
https://tr.usembassy.gov/tr/u-s-citizen-services-tr/
Ayrica, ayni ortamda bulunmadan da evlenmeniz bence mumkun olmacaktir. Eger mustakbel esiniz Turkiye'de olsaydi, resmi Turk makamlarinda evlenip bu belgeyi ABD Konsoloslugu'nda onaylatmaniz mumkun olurdu (noter onayi).
Forumdaki bu konuyla ilgili basliklar sunlar:
@toprock ABD'ye gitmeden önce ingilizce tercüme ettirilmesi gereken evraklar içinde söyledi:
Merhabalar,
Lottery ile Greencard kazanıp ABD'ye yerleşmeden hemen önce, hangi evraklarımızı yanımızda götürmemiz gerekiyor (diploma, transkript v.b.) ve bunları Türkiye'de yeminli tercüman ile çevirtmemiz işe yarıyor mu ? Yoksa bu evrakların mutlaka ABD'de yetkili ofislerde mi tercüme edilmesi gerekiyor ?
Siz, kendi hayatiniza gore bu "gereklilik"lere karar verip, hepsi icin ayri ayri ne gerekiyorsa yapmalisiniz. Su konu size yardimci olacaktir:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar
Genelde diploma da, transcript de ogrenci islerinden ingilizce alinabilen belgeler bu arada. Ingilizce alinabilecek ya da belge turkce olsa da ustunde ingilizce aciklama olan belgeler icin cok endiselenmenize gerek yok bence.
@murat-yılmaz Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
@knnrn Noter onaylı çeviri işlemi nasıl yapılır? içinde söyledi:
ız varsa ücretsiz noter hizmeti alabilirsiniz. Sadece şubeye gitmeniz yeterli.
Burada çok ilginç yerlerde noter olabiliyor. Örneğin benim iş yerimde (hastane) normal çalışan arkadaşGüzel bilgi.Her şubesinde geçerli mi bu durum?
Şuradan hangi şubelerinde noter olduğuna bakabilirsiniz : https://locators.bankofamerica.com/index.m.html
Çoğu şubede var diye biliyorum.
@redsat2000 bilgilendirme icin tesekkurler.
Onemli olan nerede dogdugunuz diyebiliriz 🙂 ABD'de mi (50 eyalet + Washington DC), yoksa ABD'ye bagli diger bolgelerde mi?
Ben Porto Riko'lularin da national oldugunu saniyordum ama dediginize gore uzun bir suredir PR'da doganlar vatandas oluyormus. Diger national'ler de ABD'de 5 yil boyunca yasarlarsa (ayni GC sahipleri gibi), ABD vatandasligina basvuru yapabiliyorlar.
ABD'de dogum, olum, evlenme ve bosanma islemlerine dair kayitlari yasadiginiz eyaletin "Vital Records Department"indan almaniz gerekiyor.
Federal Hukumet bu tur bilgileri kaydetmez veya saklamaz; bu belgelerin kayitlarina ve orjinallerine dogumun, olumun, evliligin veya bosanmanin gerceklestigi eyaletin "vital statistics" ofisinden veya gerceklestigi sehir, eyalet bolgesi (county) veya yerel devlet ofislerinden ulasabilirsiniz.
Hangi eyalette hangi dokuman icin nereye basvurmaniz gerektigine cdc.gov sitesindeki su sayfadan ulasabilirsiniz:
National Center for Health Statistics - Where to Write for Vital Records
Turklerin en cok yasadigi 5 eyalet icin ilgili bilgiler soyle:
1. New York:
Adres: Certification Unit
Vital Records Section/2nd floor
800 North Pearl Street
Menands, NY 12204
ucreti: Dogum: $30 , Olum: $30 , Evlilik: $30 , Bosanma: $30
Not: NYC icin bu belgelerin istenme adresi daha farkli, ayrintili bilgi icin ilgili sayfayi inceleyebilirsiniz.
2. California:
Adres: CA Department of Public Health – Vital Records
MS: 5103
P.O. Box 997410
Sacramento, CA 95899-7410
ucreti: Dogum: $25 , Olum: $21 , Evlilik: $15 , Bosanma: $14
3. New Jersey
Adres: Office of Vital Statistics & Registry
NJ Department of Health
P.O. Box 370
Trenton, NJ 08625-0370
not: bosanma belgesinin adresi icin asagidaki resmi sayfayi incelemelisiniz.
ucreti: Dogum: $25 , Olum: $25 , Evlilik: $25 , Bosanma: $10
4. Florida
Adres: Department of Health
Bureau of Vital Statistics
P.O. Box 210
1217 Pearl Street
Jacksonville, FL 32231-0042
ucreti: Dogum: $9 , Olum: $5 , Evlilik: $5 , Bosanma: $5
5. Texas
Adres: Texas Vital Records
Department of State Health Services
P.O. Box 12040
Austin, TX 78711-2040
not: evlenme ve bosanma ile ilgili bilgileri asagidaki resmi sayfadan alabilirsiniz.
ucreti: Dogum: $22 , Olum: $20 , Evlilik: $20 , Bosanma: $20
Bu belgeleri isterken, su yonergeleri takip etmelisiniz:
National Center for Health Statistics - Application Guidelines
Arkadaslar Merhaba,
Konu basliginda da belirttigim gibi Amerika'da evlenmek konusunda bilgi verecegim.
Her eyaletin kendine gore kurallari ve talepleri oldugunu belirterek konuya baslamak istiyorum.
Bunu icin giderken getirmemizi istedikleri belgeler sunlardi: (onceden de bahsettigim gibi her eyaletin belgeleri farkli olabiliyor)
Sisteme bilgilerinizi girdikten sonra, bize evlilik lisansini verdiler. Evlilik lisansini alip county court a goturmemizi istediler.
Bundan sonra Probate Court bize evlilik islemini yapabilecegimiz mahkemelerin listesini verdi. Eger burada dugun yapilacaksa, rahipte evlendirebilir (hristiyan ise ciftler)
Ikinci asama da ise "County Court" tan randevu aliyorsunuz. Bu islem resmi olarak evlenmek icindi. Randevu tarihini aldiktan sonra Probate Court' un size verdigi belgeleri getiriyorsunuz ve islemlerinizi yapiyorlar. Bilgilerinizi sisteme giriyorlar. $25 gibi bir ucret odedik.
Siramiz geldiginde, mahkeme salonuna cagrildikve Hakim Bey yeminleri ettirdikten sonra sizi kari koca ilan ediyorum deyip, "you may kiss the bride diyerek kapatiyor" Evet hakim tarafindan evlendiriliyorsunuz. (Hristiyanlar icin Rahip olabilir, ) Biz burada dugun yapmadigimiz icin hakim evlendirdi.
Cok ilginc olan kisim, Burada sahit olmadan evlenebiliyorsunuz.
2 hafta sonra resmi olan "Marriage Certificate" yani "Evlilik Sertifikasini" adresinize gonderiyorlar. Marriage certificate Turkiye deki evlilik cuzdani yani. Amerikada ki resmi evlilik belgesi.
Aklima gelenler bu kadar Soru oldukca cevaplarim ama Umarim bilgiler ise yarar!
@irem Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri) içinde söyledi:
Arkadaslar Merhaba,
Konu basliginda da belirttigim gibi Amerika'da evlenmek konusunda bilgi verecegim.
Her eyaletin kendine gore kurallari ve talepleri oldugunu belirterek konuya baslamak istiyorum.
- Amerika da Turk veya Turk olmayan birisiyle evlenmek icin oncelikle bulundugunuz Eyalet ve County de bulunan mahkemenin sitesinden gerekli belgeleri kontrol etmelisiniz.
- Eger ciftlerin ikisi Turk ise, Turkiye CumhuriyetiKonsoloslugunda da evlendirme islemi yapilabilir. Konsoloslukla iletisime girip bilgi aliyorsunuz.
- Ben Ohio'da yasiyorum ve bulundugum County de Probate Court (genelde evlilik mahkemede oluyor) tan randevu aldim. Bu islem Marriage license ( evlilik Lisansi) belgesini almak icin yapilmasi gereken adimdi. Resmi olarak evlenmis olmuyorsunuz ama lisansinizi veriyorlar.
Bunu icin giderken getirmemizi istedikleri belgeler sunlardi: (onceden de bahsettigim gibi her eyaletin belgeleri farkli olabiliyor)
- $45 ucret
- ID (ya surucu belgesi yada kimlik)
- Social Security Card
- Adresinizi gosteren resmi bir belge
- Ve 16 yasindan buyuk olmak gerekiyor
Sisteme bilgilerinizi girdikten sonra, bize evlilik lisansini verdiler. Evlilik lisansini alip county court a goturmemizi istediler.
Bundan sonra Probate Court bize evlilik islemini yapabilecegimiz mahkemelerin listesini verdi. Eger burada dugun yapilacaksa, rahipte evlendirebilir (hristiyan ise ciftler)
Ikinci asama da ise "County Court" tan randevu aliyorsunuz. Bu islem resmi olarak evlenmek icindi. Randevu tarihini aldiktan sonra Probate Court' un size verdigi belgeleri getiriyorsunuz ve islemlerinizi yapiyorlar. Bilgilerinizi sisteme giriyorlar. $25 gibi bir ucret odedik.
Siramiz geldiginde, mahkeme salonuna cagrildikve Hakim Bey yeminleri ettirdikten sonra sizi kari koca ilan ediyorum deyip, "you may kiss the bride diyerek kapatiyor" Evet hakim tarafindan evlendiriliyorsunuz. (Hristiyanlar icin Rahip olabilir, ) Biz burada dugun yapmadigimiz icin hakim evlendirdi.
Cok ilginc olan kisim, Burada sahit olmadan evlenebiliyorsunuz.
2 hafta sonra resmi olan "Marriage Certificate" yani "Evlilik Sertifikasini" adresinize gonderiyorlar. Marriage certificate Turkiye deki evlilik cuzdani yani. Amerikada ki resmi evlilik belgesi.
Aklima gelenler bu kadar Soru oldukca cevaplarim ama Umarim bilgiler ise yarar!
Elinize saglik, hemen belirteyim eger ABD'de iki Turk evleniyorsa ve bu Turklerin birinin ya da ikisinin ABD'de gocmen olma gibi bir istekleri varsa, TC konsolosluklari'nda evlenmemelerini tavsiye ederim. Evliligi ABD'de buluduklari bolgedeki yerel mahkemeler ya da belediyelerde yapip daha sonra bu evliligi TC konsolosluklarinda tescil ettirebilirler.
Eger ilk evliligi TC konsoloslugunda yapip evlilikten sonra gocmenlik basvurusu yaparsaniz, USCIS'e belgeleri gonderdikten sonra USCIS dosyayi red edebiliyor. Zaten konsolosluk da bu sekilde oneriyor, daha onceki konularda da belirtmistim ama burasi en uygun yer NY Baskonsoloslugundaki Konsoloslarimizdan biri bu konuda uyari yapmami istemisti, bu sekilde ilerleyip gocmenlik surecinde sorun yasayan dosyalar mevcutmus. Yani ABD'deki evliliklerinizi ABD'deki resmi kurumlarda yapin.
Merhaba arkadaşlar ben de Alabama Eyaletin de Amerikan vatandaşı ile evlilik konusun da tecrübelerimi belirteyim.
Alabama Eyaleti Evlilik İşlemleri İçin Gerekli Evraklar ve Ücret :
1-Sizin pasaportunuz.
2-Nişanlınızın geçerli bir kimliği.
3-$85 ödeme.
Öncelikle randevu almanız gerekmiyor, biz sabah 9 da courthouse'a gittik ve görevli hanım orada bulunan bir bilgisayarda bilgilerimizi girip daha sonra yanına gelmemizi rica etti biz de bilgisayarda bilgilerimizi girdik bunlar ad soyad ,anne baba adı, uyruk, adres vb. Bİlgileri girmemiz 10 dakikadan kısa sürdü. Bilgileri girdikten sonra görevli hanımın yanına tekrar gittik ve kendisi bilgilerimizi çıktı olarak alıp teker teker bize sorarak teyit etti ve akabinde gösterdiği alanları imzalamamızı rica etti bizde imzaladık ardından tebrikler sadece bu belgeyi sizi tanıyan bir arkadaşınıza imzalatmanız gerek bende ardından orjinal evlilik sertifikanızı size postayalacağım dedi. Biz de peki deyip courthouse 'un tam karşısında bu belgeyi imzalamaya yetkili olan kişilerin ofisleri vardı birini seçip içeri girip imzalattık. Bunun için de $60 dolar ödedik tabi bu belgeyi normal bir arkadaşınız da imzalayabiliyor para ödemeniz şart değil biz yalnız gittiğimiz için bu yola başvurduk gerçi ben courthouse dan çıkarken aşağı da görevli olan şerife sordum kolluk kuvveti olarak bu belgeyi imzalar mısınız diye nişanlım baya kahkaha attı bu girişimimden dolayı şerifde kıl çıktı yukarıya sormam gerek kanunen imzalamam da bi sorun yoksa imzalarım dedi ne soruyorsun at işte imzanı di mi neyse hayın şerif taytıs yukarıya sordu ve onlar da imzalayamacağını belirtmişler o da haliyle imzalamadı Biz de belirtmiş olduğum o ofislerden birine gittik imzalar atıldı küçük de bi seronomi yapıp evlilik yemini ettirdiler ve tebrik ettiler o zaman tam anlamıyla farkına vardım diyebilirim evlendiğimin Ofiste ki hanımefendi geri kalan işlemleri kendisinin halledeceğini belirtti ve 2 hafta sonra da orjinal evlilik sertifikamız bize ulaştı.
Netice itibari ile evlilik işlemleri Alabama eyaleti için en fazla 1 saatinizi alıyor tabi bu yerine yoğunluğa göre değişebilir bazı eyaletler de randevu almanız da gerekebilir bunu eyaletinize göre araştırın lütfen .
@rookie vay be. helal olsun valla ne diyelim.
@rasul1995 Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri) içinde söyledi:
@rookie vay be. helal olsun valla ne diyelim.
Merakımı mazur görün..
Hocam imzanıza bakınca 20 yıldır Green card başvurusu yapıyormuşsunuz gibi gözüküyor. Böyle bir durum varmı gerçekten
Merhaba, size çok kısa bir sorum olacak. Turist vizesi ile geldim ve Amerikalı biri ile evlendim. Greencard sürecini başlatmak için evrakları doldurdum ama aklıma takılan bir şey var. Bütün evraklarda (pasaport, nüfus kayıt örneği vs) soyadım ailemin soyadı, Greencard formlarında hangi soyadını kullanmam gerekiyor? Eşimin soyadını mı yazacağım? Eğer ailemin soyadını kullanırsam gelecek olan evraklar o soyadına mı gelecek? Ne yapmak daha doğru olur?
Herkes evlilik için randevu tarihi vs bahsediyor ama bu tarihi almak için önce evrakları yollamak gerekiyor ama hangi evrakları ilk olarak yollamalıyım? Neredeyse 10 farklı form var, formlar arasında kayboldum desem yeridir:(
Bazı evrakları sağlık raporu vs vs sonradan gönderiyormuşuz ama hangileri ilk gönderiliyor, tam bilgiye ulaşamadım.
İlk olarak x formları yollayıp beklemelisiniz gibi bir cevap harika olur.
Bir de form I-485'i nasıl dolduracağım ile ilgili bilgileri bulamadım:(
Şimdiden teşekkürler
@aslimh Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri) içinde söyledi:
Merhaba, size çok kısa bir sorum olacak. Turist vizesi ile geldim ve Amerikalı biri ile evlendim. Greencard sürecini başlatmak için evrakları doldurdum ama aklıma takılan bir şey var. Bütün evraklarda (pasaport, nüfus kayıt örneği vs) soyadım ailemin soyadı, Greencard formlarında hangi soyadını kullanmam gerekiyor? Eşimin soyadını mı yazacağım? Eğer ailemin soyadını kullanırsam gelecek olan evraklar o soyadına mı gelecek? Ne yapmak daha doğru olur?
Herkes evlilik için randevu tarihi vs bahsediyor ama bu tarihi almak için önce evrakları yollamak gerekiyor ama hangi evrakları ilk olarak yollamalıyım? Neredeyse 10 farklı form var, formlar arasında kayboldum desem yeridir:(
Bazı evrakları sağlık raporu vs vs sonradan gönderiyormuşuz ama hangileri ilk gönderiliyor, tam bilgiye ulaşamadım.
İlk olarak x formları yollayıp beklemelisiniz gibi bir cevap harika olur.
Bir de form I-485'i nasıl dolduracağım ile ilgili bilgileri bulamadım:(Şimdiden teşekkürler
Dogru konu surada sayin @aslimh :
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandasi-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak/137
ben o konudaki sorularin bir kismina cevap verdim. Soyisim sorunuza da cevabim su, TC konsolosluguna gidip evliliginizi tescil ettirirseniz butun belgelerinizde ayni isim-soyismine sahip olmus olursunuz.
Sağolun teşekkür ederim @rasul1995 .
@rüzgar
Aslında yalnızca geçen sene yaptım. 2016'da yapmaya çalışmıştım becerememiştim şimdi ise geriye dönük baktığımda başvurmadığım seneler için çok pişmanım. Gelecek senelerde çıkmayacağını da göz önünde alırsak o yüzden öyle yazayım dedim. Sanki hiç çıkmayacakmış gibi geliyor bana. Ben de başvurmuşum da çıkmamış diye kendimi avutuyorum
@rasul1995 Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri) içinde söyledi:
@rüzgar
Aslında yalnızca geçen sene yaptım. 2016'da yapmaya çalışmıştım becerememiştim şimdi ise geriye dönük baktığımda başvurmadığım seneler için çok pişmanım. Gelecek senelerde çıkmayacağını da göz önünde alırsak o yüzden öyle yazayım dedim. Sanki hiç çıkmayacakmış gibi geliyor bana. Ben de başvurmuşum da çıkmamış diye kendimi avutuyorum
@rasul1995 oda güzelmiş bir nevi totem gibi olmuş aslında :))))
Merhaba, Amerika’da bir çift icin resmî olarak evli olmak ile olmamak arasında ne gibi avantajlar ve dezavantajlar var ?
@rasul1995 merakdan soruyorum 2000 yılından beri kesintisiz mi başvurdunuz imzanızda
gördüm ondan sordum 20 sene dile kolay
@yapay-zeka 3 mesaj yukarıda bu soruya cevap vermiş kendisi..
Mesajını okumadan imzasını mı okudunuz ne yaptınız
@volkanu dikkat etmemişim uyarın için saol
@sorroo Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri) içinde söyledi:
Merhaba, Amerika’da bir çift icin resmî olarak evli olmak ile olmamak arasında ne gibi avantajlar ve dezavantajlar var ?
Finansal olarak getirileri ve goturuleri var, vergileri indirimli odeyebilirsiniz, saglik sigortasi odemesinde harcamalarinizi azaltabiliyorsunuz, ayrica ev sahibi esi evden atamiyor (bazen buyuk sehirlerdeki evlerde kiraci disinda birinin uzun sureli kalmasi yasaklanabiliyor), hastanede acil durumlarda da esi oldugunuz icin ziyaret vs. talepleriniz reddedilmiyor...
O kadar genis bir konu ki, ben hepsini sayamadim, surada sayilmisini buldum
Evli olmanin getirdigi avantajlar:
@crazycells linki inceledim, cok kapsamlı bilgiler verilmiş. Tesekkur ederim
Selam Dostlar,
Ben 2 yildir abd de Greencardliyim calisiyorum, nisanlim da suan ABD de J1 vizesi(2 yil kuralina tabii degil) ile aupair olarak calismakta .
Abd de iken evlilik sertifikasi alsak ve Tr ye ziyarete gitsek(dugun amacli) Esim J1 ile Abd ye giriste problem yasar mi ?
@gman Amerika'da Evlilik Yapmak (Evlilik islemleri) içinde söyledi:
Selam Dostlar,
Ben 2 yildir abd de Greencardliyim calisiyorum, nisanlim da suan ABD de J1 vizesi(2 yil kuralina tabii degil) ile aupair olarak calismakta .
Abd de iken evlilik sertifikasi alsak ve Tr ye ziyarete gitsek(dugun amacli) Esim J1 ile Abd ye giriste problem yasar mi ?
Resmi olarak gocmenlik basvurusu yaparsaniz dediginiz gibi bir ihtimal var.
Merhaba..
Selamlar ben ve sevgilim turist vizesi ile Miami ye gelip Türk konsolosluğu dışında belediye de ( Miami ) evlenmemizin bize herhangi bir avantajı olurmu ? Amacımız evlenip oturum ve çalışma iznine Başvurmak.Eb1 benim başvurum olucak.
Bu başvurumuzun evlilik oncesi veya sonrası şartları ne olur..Ayrıca Miami belediyesinde evlendiğimiz takdirde Bu evliliği Türk konsolosluğuna tescil ettirmemiz gerekirmi veya zorunlumu?.Biz bu Evliliğin Amerikada gecerli olmasını istiyoruz..
Bu Evliliği Green kart Basvurusunda ve oturma izinleri için Kullanmak istiyoruz.