• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Mehhr bod Khoshvaght
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 32
    • En İyi 23
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Mehhr bod Khoshvaght

@Mehhr bod Khoshvaght

https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/377

40
    İtibar
    88
    Profil Görüntülemeleri
    32
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Alpharetta Yaş: 35

Mehhr bod Khoshvaght Takip etme Takip Et

Mehhr bod Khoshvaght tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@morpenguen, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@crazycells hocam merhaba,

Biz tam 1 ay önce New York'a giriş yaptık fakat hala ne green card ne de SSN elimize ulaştı. Hadi card neyse de SSN olmadığı için hiçbir şey yapamıyoruz. Websitesi üzerinden kontrol edebileceğimiz bir yer de yok sanırım. Ofisler zaten kapalı. Telefonla arıyoruz 1 saat 45 dk bekleme süresi veriyor konuşabilmek için bir yetkili ile. Ödememizi girişimizden yaklaşık 2 ay önce yapmıştık. Green Card ödeme sayfasında da hala ücretinizi aldık bilgisi gözüküyor.

Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Kardesim bende de ayni sorun olmustu. Basvuru sirasinda doldurgunuz formlardan birinde green card ve ssn adresinize gonderilsinmi seceneklerini isaretlediyseniz green card er gec geliyor ama ve lakin ssn gelmeyebilir. Genelde havalimaninda bu islemi hatirlatmak gerekiyor ve yuzde 90 havalimanindaki arkadaslar bu islemi social security administration a gondermiyorlar. bende baya beklemistim green cardim 3 hafada gelmesine ragmen ssn gelmemisti. Ofise gittim konunun 1,sayfasindaki formun aynisi hala gecerli (OCAK 2020).Doldurdum ve gorevli ayni seyi soyledi havalimanidaki arkadaslar unutuyor dedi. Cok sancili bir donem. SSN olmadan hicbirsey yapamamistim. Tarifeli hat bile alamamistim. Bank Of America ssn olmadan hesap aciyor bilginiz olsun. SSN gelince gidip guncellersiniz. New york New Jersey bolgelerinde durum vahim oldugu icin aksamalar olabilir. SSN i teyit etme gibi bir sansiniz yok hicbiryerden cunku bu cok onemli ve kisisel bir bilgi. Sadece ilgili ofise basvuru yaparsaniz cevap bulabilirsiniz.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: Resmi işlemler için kullandığınız çeviri (translation) hizmetleri

Merhaba arkadaslar,
      transaption.com Sitesinden 4-5 defa almanca- farsca-turkce ceviriler yaptirdim Certified islemi de yapiyorlar ve internet ortaminda direk mailinize gonderim yapip isterseniz islak baskili halini de posta ile daha sonra adresinize gonderiyorlar.
      [email protected] adresine sadece ceviri yapmak istediginiz yazin gonderin size yardimci olmak icin ya hemen ariyorlar yada akabinde cevap yaziyorlar. Cok yogun olduklarindan bazen spam kutusuna dusebiliyorlar dikkat edin. Odemeyi de tercume edilecek belgeyi sizden aldiktan sonra miktarini belirten bir invoice fatura seklinde iletiyorlar. ben bank of america hesabimdan Zelle uygulamasi uzerinden gonderim yapmistim. tavsite ederim. Bu belgeler ilerde de isinize yarayacaktir. ilerki donemlerde sigortaniz icin vs evlilik cuzdani felan gerekecektir, o yuzden hem elektronik hemde islak imzali adresinize teslim olmasi onemli.

Devlet İşleri ve Bürokrasi içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: IT (Information Technology) alanina en uygun eyalet

@Dscrt
      Kesinlikle Dev-ops a yonelmeni tavsiye ederim. Eger bunun karsiligi turkce de yok ise bulut teknolojileri veya java oracle yazilimlarina yonelmelisin. Donanimda artik pek is kalmadi denilebilir. Benim gibi eski kafa donanimcilar (old school) bugunlerde en fazla network engineering yapabiliyor galiba.

Bilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

@crazycells cok bilgi kirliligi var internette artik neye inanacagimi bilemiyorum. Suanda yil sonuna kadar uzatilan kararname de F2A kategorisi yasaga dahil mi ?

COVID-19 Restrictions on U.S. Visas and Entry

NAFSA: Association of International Educators is the world's largest nonprofit association dedicated to international education and exchange.

• The proclamations do not apply to U.S. citizens, or to any alien who is:

a lawful permanent resident of the United States
        a spouse of a U.S. citizen or lawful permanent resident
        a parent or legal guardian of a U.S. citizen or lawful permanent resident, provided that the U.S. citizen or lawful permanent resident is unmarried and under the age of 21;
        a sibling of a U.S. citizen or lawful permanent resident, provided that both are unmarried and under the age of 21;
        a child, foster child, or ward of a U.S. citizen or lawful permanent resident, or who is a prospective adoptee seeking to enter the United States pursuant to the IR-4 or IH-4 visa classifications;
        an alien traveling at the invitation of the United States Government for a purpose related to containment or mitigation of the virus;
        C (transit) or D (air or sea crewmember) nonimmigrants
        seeking entry into or transiting the United States pursuant to an A-1, A-2, C-2, C-3 (as a foreign government official or immediate family member of an official), G-1, G-2, G-3, G-4, NATO-1 through NATO-4, or NATO-6 visa;
        an alien whose entry would not pose a significant risk of introducing, transmitting, or spreading the virus, as determined by the CDC Director, or his designee;
        an alien whose entry would further important United States law enforcement objectives, as determined by the Secretary of State, the Secretary of Homeland Security, or their respective designees based on a recommendation of the Attorney General or his designee; or
        an alien whose entry would be in the national interest, as determined by the Secretary of State, the Secretary of Homeland Security, or their designees.*
        a member of the U.S. Armed Forces and spouses and children of members of the U.S. Armed Forces.

i-130 icin Receipt Notice geldi. En alt kisminda California Service Center yaziyor. California facility office de mi islem baslayacak acaba? Eger ordaysa asagi yukari yil sonundan sonra sira gelecek ve ben etkilenmeyecegim.

Gündem içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght

@arkben, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

@Mehhr-bod-Khoshvaght "...gorevli ayni seyi soyledi havalimanindaki arkadaslar unutuyor dedi..." ah bu bilgi çok önemli ... kişiye bağlı olabileceğini hiç düşünmemiştim...

Malesef oyle. Ilk giriste Green card icin girislerinizi yapiyorlar ya hani, kapali zarfi teslim ediyorsunuz gorevli de aciyor. O anda sadece green card icin kaydiniz yapiliyor ve pasaportunuza bastiklari kase icerisinde sizin green card alien numaraniz yaziliyor. SSN icin kesinlikle gorevliye konusmalisiniz. En azindan green card im ve ssn adresime gelecek degilmi derseniz o hatirlatma olur en azindan.

Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: I-130 formu ile ilgili sorular

Esimle mart ayi icerisinde evlilik yaptik. Kendisinin pasaportunu evlenmeden once almistik. suanda soyadi degistigi icin pasaportu yenileyip oyle mi i-130 formunu doldurmaliyiz ne onerirsiniz?

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Arkadaslar merhaba diger hesabim ile giremedim.
      Turkiyeye 25 subatta gittim. Green card ile cikiyor olmama mi yoksa coronavirus korkusunu mu anlatiyim bilemiyorum. Bindik bi alamete gidiyoruz kiyamete dedik gittik.
      Herhangi bir probleme rast gelmedim giderken. 25 mart tarihinde turkiyeden cikis yaparken malesef 1 saat boyunca pasaportuma bastiklari giris tarihini bilgisayarda bulamadiklari icin beklettiler. O ona o ona derken oyle gezdik durduk. Neyse bindik atlanta ya indik virus bulasmadan etmeden. ucakta yaklasik 50 kisi felandik heryer bos cok guzel bi ucus oldu. Artik green card oldugu icin bu sefer citizen or permanent residents sirasina girdik . Pasaportuma bakti green cardima bakti ilk giristeki islemlerin aynisini yapti. fotograf aldi parmak izi aldi. ne kadar sure boyunca kaldigimi sordu 1 ay diye cevap verdim. Neden gittigimi sordu. Banka hesaplarimi kapattigimi ve parmagimdaki yuzugu gosterdim evlendim dedim evlilik cuzdaninin fotokopisi var dedim gerek yok dedi ve tebrik ederim dedi gulumsedi. pasaportu yanindaki arkadasa verdi ve beni baska bir odaya aldilar, Ben dedim kesin sikinti cikti giriste. Megerse kayseriden aldigimiz sucuklar yuzunden sorguya almislar. Et mi getirdiniz dedi evet dedim sucuk. sucuk yasak dedi hemen atalim dedim hepsini valimizi alip baska bi siraya soktular orda bavulu acip icini aradilar sucuklari atinca pasaportumu aldim ve ciktim. Yaptigim arastirmalarima gore : green card alindigi tarihten ilk 6 ay icinde cikis girisler cok fazla irdelenmiyor. Tabi bunda belirttiginiz sebep kaldiginiz sure cok onemli.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: Georgia

Alpharetta dayim. Kar gorduklerinde inanamiyorlar hayat duruyor 🙂 genelde cikan firtinalar seller vs olaylardan daha az etkileniyor burasi. Sehri sanki ormana kurmuslar her yer agac yesillik oldugu icin asiri ruzgarli firtinali havalarda buraya sadece yagmuru geliyor yada cok normal bir ruzgar. Daha yaz goremedim nasil bir yaz var merak ediyorum.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght

@Orco34
      Sahsin kendisi olmadan hic bir sekilde islem yapmiyor. SSN gelmediyse ssn icin istek formu doldurman gerekiyor ve orada senden green card ve adresini dogrulayan bir belge isteyecektir ve pasaportun gerekli olacak (adresini dogrulamak icin green card zarfi ve adresin yazili oldugu mektup yeterli). ve evraklarin hepsinin orjinali olacak.

Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght

@crazycells
      Bos biraktim en son bolumde Additional Information de boyle yaptim.111.png
      Evet I-130 u online dolduruyorsun ama spouse secince I-130A formunu veriyor pdf olarak dolduruyorsun. Son adimda da evraklar ile beraber upload ediyorsun.
      Simdi de evlenmeden onceki isim soyisim olayina takildim daha onceden kullandigi isim kismina benim soyadimi almadan onceki halini yazmalimiyim sence ?

Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght

Mehhr bod Khoshvaght tarafından gönderilen son iletiler

• RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Herkese Merhaba,

Mayis 1de online i-130 doldurdum ve ayni tarihte NOA1 aldim. Gerisi hala bir muamma. NOA1 in altinda da california service center yaziyor. Umarim generic bir yazidir ve NOA2 den sonra farkli bir service center a yonlendirilir. Georgia eyaletinde yasiyorum umarim Texas service center a verilir dosyamiz. Islem hizi olarak arada neredeyse 1 yil fark var.

Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Merhaba,
      Texas ile California arasinda cok fark var. Birisi 1 hafta ile 7 ay arasi surerken, California da 14 ile 19 ay surebiliyor i130 degerendirilmesi. Ben online doldurmustum ve bana gelen ilk receipt'in alt kisminda California Service Center yaziyor. Tabi birde USCIS den takip ederken boyle bir bilgi var "It is being processed at our E-Filed Case Processing Section location.".

Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

@crazycells cok bilgi kirliligi var internette artik neye inanacagimi bilemiyorum. Suanda yil sonuna kadar uzatilan kararname de F2A kategorisi yasaga dahil mi ?

NAFSA: Association of International Educators is the world's largest nonprofit association dedicated to international education and exchange.

• The proclamations do not apply to U.S. citizens, or to any alien who is:

a lawful permanent resident of the United States
        a spouse of a U.S. citizen or lawful permanent resident
        a parent or legal guardian of a U.S. citizen or lawful permanent resident, provided that the U.S. citizen or lawful permanent resident is unmarried and under the age of 21;
        a sibling of a U.S. citizen or lawful permanent resident, provided that both are unmarried and under the age of 21;
        a child, foster child, or ward of a U.S. citizen or lawful permanent resident, or who is a prospective adoptee seeking to enter the United States pursuant to the IR-4 or IH-4 visa classifications;
        an alien traveling at the invitation of the United States Government for a purpose related to containment or mitigation of the virus;
        C (transit) or D (air or sea crewmember) nonimmigrants
        seeking entry into or transiting the United States pursuant to an A-1, A-2, C-2, C-3 (as a foreign government official or immediate family member of an official), G-1, G-2, G-3, G-4, NATO-1 through NATO-4, or NATO-6 visa;
        an alien whose entry would not pose a significant risk of introducing, transmitting, or spreading the virus, as determined by the CDC Director, or his designee;
        an alien whose entry would further important United States law enforcement objectives, as determined by the Secretary of State, the Secretary of Homeland Security, or their respective designees based on a recommendation of the Attorney General or his designee; or
        an alien whose entry would be in the national interest, as determined by the Secretary of State, the Secretary of Homeland Security, or their designees.*
        a member of the U.S. Armed Forces and spouses and children of members of the U.S. Armed Forces.

i-130 icin Receipt Notice geldi. En alt kisminda California Service Center yaziyor. California facility office de mi islem baslayacak acaba? Eger ordaysa asagi yukari yil sonundan sonra sira gelecek ve ben etkilenmeyecegim.

Gündem içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Bugun uzatildigi yazisi cikti yil sonuna kadar. Kararnameyi daha bulamadim . Is vizeleri ve green card cekilisleri kesin iptal oldu . Aile kategorisi hakkinda net bir bilgi bulamadim.

Gündem içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght

@crazycells
      hic diger isimler muhabetine girmesek mi acaba bilemedim. evli olanlar bunu nasil asti acaba sonucta sadece benim soyadim ekleniyor. gerisi sabit.

Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: Trump’ın Göçmenliği Durdurma Kararı (Nisan 2020)

Acaba f2a icin i-130u gondermeyip beklesemmi durumlar karisik ne yapsam bilemedim. yoksa zaman kazanmak icin simdiden gondersem mi

Gündem içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght

@Orco34
      Sahsin kendisi olmadan hic bir sekilde islem yapmiyor. SSN gelmediyse ssn icin istek formu doldurman gerekiyor ve orada senden green card ve adresini dogrulayan bir belge isteyecektir ve pasaportun gerekli olacak (adresini dogrulamak icin green card zarfi ve adresin yazili oldugu mektup yeterli). ve evraklarin hepsinin orjinali olacak.

Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

@Adama-Coulibaly, içinde söyledi: FY2020 Administrative Process (AP durumu) (İdari İşlem)

Sn. @crazycells Merhaba,
      Umarım iyisinizdir ve kendinizi iyi koruyorsunuzdur orada. Bidiğiniz gibi biz 2 Mart'tan beri AP'deyiz. AP'de kaldığımız gün ABDdeki sponsoruma tuhat gelmişti hemen konsolosluğa mail atalım mı mi konuştuk neden oldu diye. Bugün bir facetime yaptık, konsolosluğa mail atma konusu yeniden açıldı ve size şunu sormak istiyorum, sizce mail atma konsu mantıklı bir yaklaşım mıdır? Bu arada sponsorum Kendisi Native American ve Babam gibi derin bir aile dostuğumuz vardır. Lütfen firkrlerinize ihtiyacım var, yada tecrübesi olanlarda varsa paylaşabilir.

Merhaba, ne olursa olsun insanın hayatında öyle bir belirsizlik yaratıyor ki bu durum anlatamam. F2b kategorisindeydim.Turist vizeleri için bile AP durumu oluyor ama süreçler farklı. Trump yönetiminin 5 ülkeye vize yasağı getirdiği gün randevum vardı. o yüzden çok uzun sürdü süreç.

Mail atmak en azından ne ile karşı karşıya olduğunuzu anlamınızı sağlar. Bu uzun süreç boyunca 2-3 defa mail atmam gerekti ister istemez. cep numaram ve adresim degistikce bunu yerel konsolosluk (ankara konsolosluğu)ile paylasıyordum. Size bununla ilgili yani bizimle irtibat kurun gibi , size bir belge verildimi ? Cunku waiver programına alıp almadığını o an sizinle görüşme yapan görevli belirleyebiliyor. bana verdiği belgede bir eposta adresi vardı. devamında bir kaç ekstra form için bana yazmışlardı bende durumu o adresten sormaya devam ediyordum.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght
    • RE: Resmi işlemler için kullandığınız çeviri (translation) hizmetleri

Merhaba arkadaslar,
      transaption.com Sitesinden 4-5 defa almanca- farsca-turkce ceviriler yaptirdim Certified islemi de yapiyorlar ve internet ortaminda direk mailinize gonderim yapip isterseniz islak baskili halini de posta ile daha sonra adresinize gonderiyorlar.
      [email protected] adresine sadece ceviri yapmak istediginiz yazin gonderin size yardimci olmak icin ya hemen ariyorlar yada akabinde cevap yaziyorlar. Cok yogun olduklarindan bazen spam kutusuna dusebiliyorlar dikkat edin. Odemeyi de tercume edilecek belgeyi sizden aldiktan sonra miktarini belirten bir invoice fatura seklinde iletiyorlar. ben bank of america hesabimdan Zelle uygulamasi uzerinden gonderim yapmistim. tavsite ederim. Bu belgeler ilerde de isinize yarayacaktir. ilerki donemlerde sigortaniz icin vs evlilik cuzdani felan gerekecektir, o yuzden hem elektronik hemde islak imzali adresinize teslim olmasi onemli.

Devlet İşleri ve Bürokrasi içinde yayımlandı
      Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght

E devletten nufus kayit ornegini vukuatli sekilde alinca eski ve yeni kayit yaziyor. bunu tercume ettirip eklerim. muhtemelen isimizi gorecektir.

Transaption- Transcription, Translation & Interpretation Services
      sitesi internet uzerinden bu islemleri yapiyor lazim olan arkadas olursa burdan alabilir.

Mehhr bod Khoshvaght
      Mehhr bod Khoshvaght