@nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler
Merhaba saydı değer forum üyeleri.
Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim
Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli.
Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
Tolga Savacı - Vikipedi
magazin on Instagram

ancak NASA’da çalışmak da fazla yüksekten uçmak gibi geliyor bana
Forum’daki excel dosyasini dolduran toplam 693 kisi var, dosya numarasi 5000'den kucuk olan 97 kisi var. 693 kisinin doldurdugu exceldeki bilgiler Turkiye’den toplam 2800 kisinin kazandigi GC olasilik hesaplari icin iyi bir orneklem bence (ufak bir "selection bias" var ama problem degil)
. Bu hesaba gore siz ilk %14 dilim icindesiniz, bence sansiniz neredeyse %100. Unutmayin, birseyi cok isterseniz ve emek verirseniz, hedefinize mutlaka ulasirsiniz! Gecen sene GC yasanan problemlere ragmen dosya numarasi 36binlerde olan forumdan bir arkadas GC’i aldi ve gecenlerde burada tecrubelerini paylasti. GC’a bu kadar yakinken, ve ustelik calistiginiz alanda (uzay ve havacilik), ABD gidilebilecek en iyi ulkeyken, Avrupa ile kafanizi hic karistirmayin. Doktora bitince ETH Zurich’de hoca olursunuz eger Avrupa’yi cok istiyorsaniz