• Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
      • Popular Topics
      • Best Posts
    • Popular Topics
    • Best Posts
    • Feed
    • Watched Topics
    • Bookmarks
      • Users
      • Groups
    • Users
    • Groups
    • Map
    • Calendar
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Search
    1. Home
    2. ahmetty
    Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz forum@yesilkartforum.com adresine email gönderebilirler!
    6 Şubat 2023 Depremzedelerine yardımda bulunmak isteyenler AHBAP Derneği'ne bağış yapabilirler.
    A
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 7
    • Posts 138
    • Best 74
    • Controversial 0
    • Groups 0

    ahmetty

    @ahmetty

    18

    152
    Reputation
    164
    Profile views
    138
    Posts
    0
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online
    Location Toronto

    ahmetty Unfollow Follow

    Best posts made by ahmetty

    • Amerikan Futbolu

      Amerikan Futbolu, İlk olarak 19.Yüzyılda kolejler arasında oynanmaya başlanan, Amerika'nın en çok izlenen ve taraftarı olan spordur. NFL'in (National Football League) final karşılaşması SuperBowl, dünyanın en çok izlenen spor etkinliğidir. Amerikan futbolu, İngiltere'de ortaya çıkmış olan Rugby ve Futbol'dan (Soccer) esinlenerek oynanmıştır. Bir diğer futbol kuruluşu ise Amerikan üniversiteleri, Askeri okullar ve kolej takımlarının boy gösterdiği NCAA'dır.

      Amerika kıtasında, avrupa'dan bağımsız olarak bizlerin yabancı olduğu sporlar daha çok rağbet görmektedir. Buz hokeyi (Kanada) , Amerikan Futbolu, Beyzbol, Basketbol gibi sporlar Amerika'da en çok oynanan ve takipçisi olan sporlardır. Örneğin Futbol (Soccer) Avrupa'da genellikle erkekler tarafından oynanırken, Amerika'da futbolu genelde kadınlar oynamaktadır. En iyi kadın futbol takımının da Amerika olduğunu anekdot düşmek gerek.

      National Football League

      cd57c07b-16ff-43e2-8250-e78011f8e025-image.png

      Ulusal futbol ligi, Amerika'nın en önemli ve büyük profesyonel ligidir. Ligde toplamda 32 takım bulunmaktadır.

      Lig, biri American Football Conference (AFC), biri ise National Football Conference (NFC) olarak ikiye ayrılmıştır. Her konferans ise Doğu, Batı, Kuzey ve Güney olmak üzere 4 gruba ayrılır ve her grupta 4 takım bulunur. Eylül-Aralık ayları arasında her takım 16 maç yapar ve normal sezonun bitiminden itibaren 6 takım NFL-Playoff maçları yapmaya hak kazanır. 12 takımın tek maç usulü ile karşılaşması sonucu kalan son 2 takım arasında SuperBowl karşılaşması oynanır. Bu karşılaşmadan sonra AFC VE NFC'den seçilen "ALL-Star" oyuncular Hawaii'de gösteri maçına çıkar.

      3b99a43d-5778-4ec2-b023-1659f52b6f49-image.png

      Amerikan Futbolu Hakkında Genel Bilgiler

      Her takım 11 oyuncuyla sahaya çıkar. Takımlar genelde; Hücum takımı, defans (savunma takımı ve özel takım olarak 3'e ayrılır.

      Hücum takımının en önemli görevi Touchdown yani skor yapmaktır. Hücum takımı "Snap (santraya benzetebiliriz) yapmadan önce Line of scrimmage (Hücum ve defans arasında kalan oyun başlamadan geçmenin yasak olduğu bölge) düzgün bir formasyonda dizilmelidir. Snap yapılmadan, hiçbir oyuncu snap bölgesine giremez ve hücum oyuncular snap yapılmadığı sürece hareket edemez. Bu arada hücum ile savunma takımının forma renkleri farklıdır.

      d4f72a33-bf48-48dd-969b-162771158073-image.png

      Savunma takımının ana görevi düşürmelerle ve top çevirmelerle (top çalma ve top düşürme) hücum takımının ilerlemesine engel olmaktır.

      Savunma çizgisinde (DL) bulunan mevkiler ise, defanslar (DE) ve savunma forvetleridir (DT). Defans oyuncuları oyun çizgisinin sonlarında dururlar, ancak savunma forvetleri defansların arasında bulunurlar.

      Özel takımlar, oyun içinde tüm vuruşlardan sorumlu olan takımlardır. Özel takımlar, o anki oyunda topun kontrolüne sahip olan takımdır ve karşı takım oyuncuları blok yapmaya ve topu geri çevirmeye çalışırken, Field Goal ( Skor) denemelerini ve kickoff (Oyunu başlatan vuruş) yaparlar.

      Amerikan Futbolunun kuralları

      Amerikan futbolunda bir Touchdown (Skor) 6 puandır. Kafası karışanlar için field goal 3 puan iken, touchdown 6 puandır. Touchdown'un skor getirebilmesi için topun, saha sonuna pas veya koşu ile ulaştırılması ya da rakip sahada topun kazanılmış olması gerekmektedir.

      1f0e54e3-fc4f-4182-9a8f-5a0cc8ab5415-image.png

      Field Goal (FG) ise 3 puan değerindedir ve vuruşla, topun sayı direklerinin arasından geçirilmesiyle olur. Field Goal'den sonra skoru yapan takım kick-off (başlatma vuruşunu) yapmak zorundadır.

      Amerikan futbolunda vuruşların 2 ana kategorisi bulunur. Bunlardan birisi oyun anı vuruşlarıdır ve hücum takımı tarafından oyun çizgisinin arkasından olmak üzere herhangi bir oyun sırasında yapılabilir, diğer vuruş çeşidi ise serbest vuruşlardır. Serbest vuruşlar ise; yarıların başlarında, uzatma devresinin başında, başarılı bir Field Goaldan sonra vurulan Kickoff ve Safetyden sonra vurulan Safety Kick olmak üzere 2 çeşittir. (Safety ,topu taşıyan kişi kendi saha sonunda düşürüldüğünde elde edilir. Safetynin değeri 2 puandır ve savunma takımına verilir.)

      Amerikan futbolu maçları hem profesyonel hem kolej düzeyinde 15 dakikalık 4 çeyrek, 30 dakikalık 2 yarı olmak üzere toplamda 60 dakikadır. Lise düzeyinde ise çeyrekler 12 dakika, yarılar ise 24 dakika olmak üzere maç toplamda 48 dakika sürmektedir.

      Oyunun başlangıcında, iki takımın oyuncuları ve hakemler saha ortasında para atışını yapmak için buluşurlar. Para atışı sırasında konuk ekibin kaptanı, paranın yüzlerinden olan "Heads"'i ya da "Tails"'i seçer. Para atışını kazanan tarafın kaptanı ise 1.-2. yarı için Kickoff'u yapmayı, 1.-2. yarı için alıcı olmayı ya da savunulacak saha sonunu seçer. Para atışını kaybeden tarafın kaptanı ise, kazanan tarafın seçim yapmadığı tarafta seçim yapar. Örneğin eğer kazanan takım herhangi bir yarıda kickoff yapmayı tercih etmişse, kaybeden taraf herhangi bir yarı için savunacağı saha sonunu seçebilir. Çoğu takım para atışını kazanınca kickoff alıcısı olmayı tercih eder çünkü bu ilk drive için topun kontrolünü almak demektir

      e4fc73ea-323f-4703-beb6-e4a3126e839f-image.png

      SuperBowl

      İşte geldik işin en can alıcı kısmına. SuperBowl günü Amerika'da hayat durma noktasına gelir. Neredeyse 100-150 milyon kişinin ekran başında takip ettiği bu karşılaşma adeta bir şenlik havasında gerçekleşir. En ünlü şarkıcılar, sanatçılar konserlerini SuperBowl'un genel olarak yapıldığı Rose Bowl stadyumunda verirler. Bu konserler öyle azımsanacak konserlerden değildir. Amerikan Futboluna yabancı olan birinin bile ağzını açık bırakacak derecede yapılan bu konserler, çoğu kişiyi büyülemeye devam ediyor. En son Jennifer Lopez ile Shakira'nın boy gösterdiği konser şahane idi.

      SuperBowl günü 100 milyondan fazla kişiyi ekran başında olduğu için şirketler yeni reklamlarını televizyona o gün verirler. Yaklaşık 30 saniyelik bir reklam için 5 milyon dolar üzerinde parayı gözden çıkarmaktadırlar.

      46cad143-4090-4862-914d-d38bb6ce58ce-image.png

      Amerikalıların Thanksgiving (Şükran günü) den sonra en çok yiyecek tükettiği gün SuperBowl günüdür. ulusal tavuk konseyi verilerine göre sadece SuperBowl pazarında ABD’de tüketilen Tavuk Kanadı (buffalo wings)’ sayısı 1,35 milyar. Nielsen analiz firmasının 2017 rakamlarına dayanarak yaptığı 2018 tahminlerine göre amerikalılar pazar günü biraya 1,2 milyar dolar, patates cipsine 277 milyon dolar, çereze 99 milyon dolar haracayacak. pizza huts, dominos, papa john’s ve diğer zincirler, ülkede yaklaşık 50 milyon super bowl partisinin sofrasında yer almak için büyük mücadele veriyorlar.

      689bb2a2-8436-4acb-8404-856a35608f62-image.png

      SuperBowl'dan sonraki gün olan pazartesi ise çoğu çalışanın "Bugün hastayım" Mazereti ile işe gitmediği SuperBowl pazarından sonraki güne ise "Super Sick Monday adı veriliyor.

      646dd902-0c7f-49dd-b070-e9142adeef33-image.png

      Umarım yararlı bir başlık olmuştur. Unuttuklarım olabilir. Okuduysanız teşekkür ederim. Aşağıya da en son Shakira ve J.Lo'un konseri ve SF49ers - Kansas Chiefs arasında oynanan SuperBowl maçının linkini bırakıyorum.

      posted in Kültür ve Hobi
      A
      ahmetty
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

      ace67445-9be1-4e28-bf93-3884148cf4b0-image.png

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      A
      ahmetty
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

      Kaldı 18... Dile kolay 6 ay göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Ekimde başvuruyu yaptığımda bu zaman nasıl geçecek diye düşünüyordum ki geçiyormuş 😃

      Bu bir piyango sonuçta kimisi üzülecek kimisi sevinçten çığlıklarla yeri göğü inletecek. Hani çıkmayacak olsa bile insan ümit ediyor. İnsanı yaşatan da bu işte.

      Herkes için en hayırlısı olsun.

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      A
      ahmetty
    • Amerika'ya gittiğiniz zaman vs. 2021

      Forumda gördüğüm kadarıyla Obama dönemini hatta Bush'lar dönemini görmüş olanlar bile var. Bu yaşadığınız süreçte Amerika değişti mi? Gittiğiniz günden bu yana gözlemlediğiniz büyük değişiklikler oldu mu? İnsanların hayat tarzlarında, eğlence şekillerinde, politik, sportif, teknolojik açılardan değişen şeyler neler oldu?

      Eski toprak Amerikalılar toplansın 😆

      posted in Göçmenlik Sohbetleri
      A
      ahmetty
    • RE: Dolar Çıldırdı

      @muhalif Trump gelirse artmayacak diye bir kaide yok. Doların artması daha doğru söylemek gerekirse TL'nin değer kaybetmesi hükümetin politikaları yüzünden. Asıl mesele Trump gelirse dolar yine artacak fakat Biden'ın seçilmesi durumunda olduğu kadar artmayacak. Biden'ın Türkiye üzerinde kuracağı baskı veya muhtemelen uygulayacağı ambargolar yüzünden dolar bir anda fırlayacak. O yüzden temennimiz Trump'un seçilmesi yönünde

      posted in Gündem ve Sohbet
      A
      ahmetty
    • RE: DV2021 Rosales v. Biden Davası (Ocak 2021)

      Davanın sonucunu kestirebilen var mı? Trump tarafı umarım kaybeder . DV2021 talihlierine şimdiden hayırlı olsun diyelim.

      posted in Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
      A
      ahmetty
    • RE: DV2022 Bekleme Odası

      Bu arada foruma katılalı tam 1 yıl olmuş 😃 . Katıldığımdan beri tüm üyelerden birçok şey öğrendim. Tüm forum ahalisine teşekkür ederim. Son 20 gün 🎊

      posted in Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
      A
      ahmetty
    • Yaptığınız Koleksiyonlar

      Koleksiyonculuk kimine göre saçma gelse de bana göre en güzel zaman geçirme aktivitelerinden biri. Ben halihazırda model araç koleksiyonu yapıyorum. Genelde 1/64 ve 1/38'lik modellere sahibim. Her ne kadar Playstation ve Atariye çıkan oyunların koleksiyonlarını yapmak istesem de Türkiye'de bunu gerçekleştirmek biraz zor.

      Sizin yaptığınız koleksiyonlar nelerdir?

      posted in Hobi
      A
      ahmetty
    • RE: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

      Selamlar, Kanada'da neredeyse 4 ay olacak. Goz acip kapayincaya kadar onca zaman gecmis gercekten. 4 aydir soyle boyle gozlemlerimi aktarmak isterim.

      • Kanada'ya dunyanin hangi ulkesinden gelirseniz gelin yabancilik cekmek imkansiz. Ben ilk geldigimde Turkiye'nin daha yesillik ve daha ucuz bir bolumune geldigimi dusunmustum. Tabi geze geze Kanada'ya geldiginizi anliyorsunuz.

      • Turk komunitesi dusundugunuzden de buyuk. Her yerde karsilasmak mumkun, ozellikle sinirdan gelenler cok fazla,

      • Toronto'nun havasi Ankara'ya benziyor diyenler varsa sonbahar icin bu belki gecerli olabilir ama bence alakasi yok. Veya benim soguk direncim dusuk cunku bazen donuyorum adeta. Gelirken mont, kabandan ziyade icliklerinizi kesinlikle getirin.

      • Kanada pahali. Geldikten sonra biraz hayal kirikligina ugradim desem yalan olmaz. Su siralar fiyatlarin dususte oldugunu soyluyorlar ama henuz bir dusus gozlemlemis degilim. Belki de enflasyonun biraz daha dizginlenmesini bekliyorlar.

      • Ne yaparsaniz yapin cinlilerden ev kiralamayin.

      • Toplu tasima gayet iyi, cekinceniz olmasin. Metroda plansiz bir sekilde aninda calismalar olabiliyor onun disinda herhangi bir problem yasamadim Toronto icin.

      • Ehliyet almak iskence. Burada G1-G2 ve G ehliyetleri var. Bildigim kadariyla Turk ehliyetini 3 ay boyunca kullanabiliyorsunuz ve G1'e girmeden G2 testi ile G2 sahibi olabiliyorsunuz. Ama benim gibi ehliyetiniz yoksa oncelikle G1 testine girip (yazili kolay bir test) 1 YIL SONRA G2'ye girebiliyorsunuz. G1 ehliyetiyle de ne otobana cikabiliyor ne de tek basiniza araba surebiliyorsunuz. Stajyer ehliyet gibi dusunebilirsiniz. G1 testinin de 160$ gibi bir fiyati var.

      • Universiteleri cok guzel. Kanada'nin Dunya ilk 500'unde 17 tane universitesi var ve hepsi birbirinden guzel.

      Aklima geldikce daha da ekleme yapacagim

      posted in Kanada
      A
      ahmetty
    • RE: Amerika'da Günlük Yaşamdaki Farklılıklar

      Anladığım kadarıyla gençler orada daha çok sorumluluk sahibi. Türkiye'de üniversite sınavına hazırlanmaktan, aşırı ağır dersler ve ödevlerden başını kaldıramayan gençler liseden mezun olduktan sonra sudan çıkmış balığa dönüyor. ABD'de en azından gidecekleri kolej veya üniversite için para kazanmayı, ailelerinden destek almadan kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyorlar.

      Reddit'e gezinirken 18 yaşındaki bir gencin kolej okumak için biriktirdiği parayla araba alıp delivery yaptığını okumuştum. TR'de bunu yapabilmek hayal gibi bir şey.

      posted in Kültür ve Hobi
      A
      ahmetty

    Latest posts made by ahmetty

    • Kanada Kötü mü?

      Eksi sozlukte az once su entry ile karsilastim.

      IMG_1359.JPG

      Bu entry'in ilk paragrafina katilmakla beraber sonraki cumlelere pek katilmamaktayim. Evet burasi cidden 3.dunya ulkelerinden gelen insanlarla dolu. Bazi asagilik kompleksi olan arkadaslar "Yauw turkiyede 3.dunya ulkesi zaten ehe" dese de degil. Gercekten hem fiziksel hem de davranis itibariyle tanidigim tum Turkler (Istisnalar harici) burada cogunlugu olusturan milletlerden biraz daha iyi bir konumda.

      Gerek gocmenlik yasalarinin esnek; Gerekse de dunyadaki tum ulkeler arasindan en gocmen bazli ulke olmasi nedeniyle 3.dunya ulkeleri vatandaslarinin da ilk tercihi oluyor. Sokakta goreceginiz 100 insanin 50si hintli, 25i cinli, 15i koreli 10u da iranli falan.

      Kanada'ya gelen her gocmenden sunlari duymaniz cok muhtemeldir:

      • Imkanim olsa ABD'ye giderdim.
      • ABD olmadi buraya geldik.

      Tabi bu Kanada'nin cok mu kotu cok mu sıkıcı oldugu anlamina geliyor? Birazdan deginecegiz.

      Kanada'ya gelenlerin buyuk bir kisminin ingilizcesi ya cok kotu ya da yok. Bu durumda sosyal yasanti denen sey yine ingilizcesi kotu olan turklerle kurulan sohbetlerden oteye gitmiyor. Tabi ona da sosyal yasanti denirse. Kanada'da 4 ayim gecti ve az biraz sosyal hayati olan bir insan bile burada dibine kadar eglenebilir. Arkadas edinmek, tanimadiginiz bir insanla bile oturup 2 icmek asiri kolay. Olay sizde bitiyor. Insanlarla tanismayip, minimum wage'in altindaki islerde omur tuketip sonra da kanada kotulemeyi kendine hak goren insanlara da sasmamak elde degil.

      Kanada'ya son yillarda gelen turklerin cogunlugu meksika sinirindan kacak gelenlerden olusuyor. Bu ayni 70-80lerde bir sekilde Almanya'ya gitmis turkler gibi. Nasil onlar 2-3 yilda bir turkiyeye gelip Almanya'yi bize kotuledilerse, kendileri de yasadigi kotu kosullardan dolayi Kanada'yi kotuluyor. Onlara da bir sey diyemiyorum acikcasi. Hayatin ne getirecegi inanin hic belli olmuyor.

      Kanada'ya geldiginiz yas da onemli acikcasi. 40-45ten sonra buyuk umutlarla gelmek mental olarak sizi yoracaktir. Yasi gectim, hangi ulkeye gidiyorsaniz gidin; Cok buyuk umutlarla gelmeyin. Hayatin b*ktan taraflariyla da karsilasacaksiniz. Tek basinizasiniz. Ben cok mu hayati gormus bir insanim? Tabi ki degilim. Ama mental olarak kendimi buna hazirladigim icin bazi insanlarin burayi kotuleyip durmasina sasiriyorum. En azindan duze cikmasi daha kolay

      Manitoba, Nova Scotia, Winnipeg gibi sehirlere gidip Kanada kotuleyenler var bir de. Dostum turkiyede kastamonuda yasamak neyse kanada'da da nova scotiada yasamak ayni sey.

      Basta dedigim gibi, olay sizde bitiyor. Kanada'da gunde 10-12 saat calisip turklerle oturup turklerle kalkmak da sizin elinizde; Onca insanla tanisip sosyal hayatin dibine vurmak da sizin elinizde. Kanada'nin neresi sıkıcı gercekten merak ediyorum bu entryi yazan arkadas gelmis mi acaba hic.

      Anti-tez olarak ise Kanada'yi ovenleri de bir garip buluyorum. Kanada'nin abartilacak bir yani yok. Saglik bedava diye ovenler var eger bu forumda da varsa yazsinlar asagi ben blocklayim ya da siz blocklayin zahmet olmazsa.

      Kanada bana gore guzel, kimine gore cok kotu. ABD'ye gidip de donenlere sorsan ABD' onlara gore kotu, ABD'de basarip duzenini kuran insanlara sorsan ABD dunyanin en guzel ulkesi. Her sey sizin elinizde.

      posted in Kanada
      A
      ahmetty
    • RE: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

      @MySea 2011’de olmasi lazim MBA yapmisti sanirim ama yuksek lisans mezunu kendisi.

      posted in İş Alanları ve Meslekler
      A
      ahmetty
    • RE: 50 yaşından sonra ABD'de iş bulmak

      Selamlar, Babam 50 yasina merdiven dayadi, Allah uzun omurler versin basimizdan eksik etmesin. Kendisi uzun sureler (10-12 yili askin) bir devlet kurumunda mali konularda uzmanlik, mudurluk yapmis biri. Ingilizcesi orta seviyelerde. ABD'de is bulmasi mumkun mudur? Bu surecte almasi gereken ders veya sinavlar var mi?

      posted in İş Alanları ve Meslekler
      A
      ahmetty
    • RE: Kanada'ya öğrenci vizesi ile giderek göçmen olmak

      Selamlar, Kanada'da neredeyse 4 ay olacak. Goz acip kapayincaya kadar onca zaman gecmis gercekten. 4 aydir soyle boyle gozlemlerimi aktarmak isterim.

      • Kanada'ya dunyanin hangi ulkesinden gelirseniz gelin yabancilik cekmek imkansiz. Ben ilk geldigimde Turkiye'nin daha yesillik ve daha ucuz bir bolumune geldigimi dusunmustum. Tabi geze geze Kanada'ya geldiginizi anliyorsunuz.

      • Turk komunitesi dusundugunuzden de buyuk. Her yerde karsilasmak mumkun, ozellikle sinirdan gelenler cok fazla,

      • Toronto'nun havasi Ankara'ya benziyor diyenler varsa sonbahar icin bu belki gecerli olabilir ama bence alakasi yok. Veya benim soguk direncim dusuk cunku bazen donuyorum adeta. Gelirken mont, kabandan ziyade icliklerinizi kesinlikle getirin.

      • Kanada pahali. Geldikten sonra biraz hayal kirikligina ugradim desem yalan olmaz. Su siralar fiyatlarin dususte oldugunu soyluyorlar ama henuz bir dusus gozlemlemis degilim. Belki de enflasyonun biraz daha dizginlenmesini bekliyorlar.

      • Ne yaparsaniz yapin cinlilerden ev kiralamayin.

      • Toplu tasima gayet iyi, cekinceniz olmasin. Metroda plansiz bir sekilde aninda calismalar olabiliyor onun disinda herhangi bir problem yasamadim Toronto icin.

      • Ehliyet almak iskence. Burada G1-G2 ve G ehliyetleri var. Bildigim kadariyla Turk ehliyetini 3 ay boyunca kullanabiliyorsunuz ve G1'e girmeden G2 testi ile G2 sahibi olabiliyorsunuz. Ama benim gibi ehliyetiniz yoksa oncelikle G1 testine girip (yazili kolay bir test) 1 YIL SONRA G2'ye girebiliyorsunuz. G1 ehliyetiyle de ne otobana cikabiliyor ne de tek basiniza araba surebiliyorsunuz. Stajyer ehliyet gibi dusunebilirsiniz. G1 testinin de 160$ gibi bir fiyati var.

      • Universiteleri cok guzel. Kanada'nin Dunya ilk 500'unde 17 tane universitesi var ve hepsi birbirinden guzel.

      Aklima geldikce daha da ekleme yapacagim

      posted in Kanada
      A
      ahmetty
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

      @Ryback @sir-altan teşekkürler.

      posted in Yolculuk
      A
      ahmetty
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

      Yolculukta içecek ve yiyecek taşıma kuralları nedir? Valizimde herhangi bir içecek veya yiyecek taşımayacağım. Sırt çantamdaki su şişeleri, 2-3 yiyecek sıkıntı yaratır mı? Pasaport kontrolünden önce atmam mi gerekiyor?

      posted in Yolculuk
      A
      ahmetty
    • RE: Kanada-Ukrayna CUET Programı ile Kanada'ya Gitmek

      Vizeniz onaylanmış. Pasaportunuzu kargoya verip gönderdiyseniz gelmesi 1.5-2.5 hafta sürüyor. Hayırlı olsun.

      posted in Kanada
      A
      ahmetty
    • RE: 2022 Hedefleri

      Foruma katılmamın üzerinden 2 yıldan fazla bir süre geçmiş. Vakit geçmiyor zannediyoruz ama yıllar, her şey çok çabuk geçiyor gerçekten. Daha lise 1'in başında körpe bir veletken kurduğum yurtdışı hayallerimi, -Her ne kadar kendimi halen tam olarak "Olgun" bir birey olarak tanımlayamasamda- 18 yaşımda gerçekleştirmiş bulunuyorum. Vizem onaylandı. Yakın zamanda Kanada'da olacağım.

      Her şey gönlünüzce olsun.

      posted in Gündem ve Sohbet
      A
      ahmetty
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

      Kanada'da aşılanmış yolcular için PCR testi şartını kaldırmış

      posted in Yolculuk
      A
      ahmetty
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

      Dün 21 bin liraya Istanbul aktarmalı Toronto biletimi aldım. Bugün 29-30 bin lira olmuş, fiyatlar günlüğü bırakın saatlik bile değişiyor nasıl bir döneme denk geldiysek artık 😃

      posted in Yolculuk
      A
      ahmetty