@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
@milyardertaksici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
Değerli forum üyeleri yukarıda bu yasaklı ülkeler konusu açılmışken bende şunu sormak istiyorum. Biliyorsunuz ki İran'da bu yasaklı ülkelerin içerisinde, ülkemiz avrupa yani eu kotasında değerlendiriliyor İran'ın yasaklanmasının kota olarak bize bir faydası yok bunu biliyorum lakin ben şunu merak ettim; İran'da ABD büyükelçiliği olmadığından iranlılar Ankarayı kullanıyordu ve bu Ankara büyükelçiliğinde bir yoğunluk oluşturuyordu. Mülakat deneyimlerini okurken çok sık denk gelmiştim. Sizce bu durumdan dolayı bu sene zaten hızlanan mülakatlar önümüzdeki dönem çok daha fazla hızlanır mı? Teşekkür ederim.
Çok mantıklı bir soru ve güzel yaklaşım, bu konu hakkında fikri olan varsa dinlemek isterim
@milyardertaksici Ankara'nın performans yükselişinin nedeni bu olabilir mantıklı bir bakış açısı
@milyardertaksici bu soruyu mülakat deneyimleri kısmına yazmak gerkiyor. Çünkü hem ungan hem de konsolosluk çıkan kişiler sıcağı sıcağına yazmalarını rica ederiz. Geçmişte dediğin gibi sürekli bu tip kişilerin çok olduğunu yazıyorlardı ayrıca dosya taşıma ortadan kalkınca hızlanmaya da etki etmiş olabilir. Sonuçta ankara çok yavaş gitse başka ülkeye de gidemiyorsun ozaman patlardı ondan dolayı hem iran olayı hem de dosya taşımama da etkili olmuş olabilir.
@milyardertaksici daha demin travel state te denk geldim iranlılar artık immigrant viseleri için sadece ankarayı değil yerevan abu dabiyi de kullanabilecekler bknz https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-iv-applicants-in-their-country-of-residence.html 
@Onur-Kürekçi, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@milyardertaksici daha demin travel state te denk geldim iranlılar artık immigrant viseleri için sadece ankarayı değil yerevan abu dabiyi de kullanabilecekler bknz https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-iv-applicants-in-their-country-of-residence.html
Bu kural değişikliği yapılmadan önce de İran vatandaşları ülkelerinde ABD misyonu olmadığı için Ankara’ya ilave olarak Abu Dhabi ve Yerevan‘da zaten mülakat süreçlerini devam ettirebiliyordu, referans olarak ilettiğiniz link’teki düzenleme İran vatandaşlarının etkilendiği bir durum değil. DV2022’ye ait iletiyi aşağıda görebilirsiniz.
nisanda başlasa keşke başvurular 
@ATS16 DV2022 de başladığından haberim yoktu travel statete böyle bir news görünce yeni zanedip konunun üstüne paylaşmak istedim bilgilendirme için teşekkürler
@arizmend isterlerse açıklamadan 1 gün önce açsınlar başvuruları ama yeterki belirli bir tarihte olsun da fazla gerilmeyelim ve kendimizi ona göre ayarlayalım 
@ATS16 Iran, travel ban uygulanan 19 ulke arasinda gorunuyor.
@MySea evet biliyorum, 19 ülke vatandaşları şu an mülakata katılsalar bile talepleri red ediliyor. Ne yazık ki forumda bir kullanıcı DV vizesi kapsamında Türkmenistan vatandaşı eşinin vize talebi red edildi bu iletideki deneyimde paylaştığı üzere.
Bir önceki iletide kullanıcı 11/1/25 tarihli kural değişikliğine atıfta bulunarak “iranlılar artık immigrant vize için sadece ankarayı değil yerevan ve abu dhabi’yi kullanacaklar” bilgisini düzeltmek için, daha önce de bu şehirlerde (Yerevan, Abu Dhabi) mülakata katılabildikleri bilgisini düzeltmek için iletiyi paylaştım.
@milyardertaksici yanlış değilsem bu sene ankara cutoff içindeki herkese mülakat verdi diye bir ileti okumuştum geçen ay dağıtılan mülakatlarda. Eğer bu doğruysa daha fazla hızlanamaz zaten doğru değilse bile bu hızında kalsın ona şükredelim bence
@Emre-Kurtulmuş doğru ve evet daha fazla hızlanamaz zaten (nazar değmesin)
Olmasını istediğimiz ve beklememiz gereken şey, bültenle uyumlu mülakat dağıtımına aynen devam etmeleri, önemli olan bu..
Not : Son bülten 8500. 84xx e kadar mülakatları dağıttı Ankara.
@Onur-Kürekçi, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@arizmend isterlerse açıklamadan 1 gün önce açsınlar başvuruları ama yeterki belirli bir tarihte olsun da fazla gerilmeyelim ve kendimizi ona göre ayarlayalım
başvuru tarihini 1 haftaya düşürseler güzel olurdu. Birde açıklanma süresine yakın başvurular açılsa oh mis :)=)
Değerli yeşilkartforum kullanıcıları, cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.
Türkiye'de iken Amerika Numarası satın abileceğim bir yer var mı? Fiziksel SIM Kartı istiyorum. İngiltere numaram var. Amerika lazım.
Amerika'da herhangi biri alsa ve bana gönderse bura da aktifleştirebilir miyim bilen var mıdır?
@mertq Visible Veya U.S. Mobile alabilirsin Amerikada birine kargo yaptır ordan tr ye göndertebilirsin önden ödeme yapıyorsun hattında numaranda hazır oluyor şahsen bizde öyle yapıcaz Visible'ın yıllık paketleri var Yıllık önden ödeyeceğiz gidiceğimiz zaman hatlar eşimin teyzesine gönderticeğiz orada direkt alıcağız en azından 1 sene boyunca konuşma internet derdimiz vs olmaz.
İlk yıl için finansal yük istemiyorum o yüzden kontratlı hat yerine MNVO'lar yani dijital operatörleri tercih ediceğim maddi olarak toparlanma sürecinde operatörlere zincirlenmek her ay onlara para çıkartasım hiç yok o yüzden senelik verip yolumuza bakmak en makulu olucak konudan bağımsız U.S. Mobile,Mint mobile,Visible etc alabilirsiniz...
Bu arada Mint ve U.S. Mobile Genel olarak Visible'dan ucuz ben Verizon altyapısını istediğim için biraz onu düşünüyorum siz sadece numaram olsun mantığıyla alıyorsanız bunlara bile gerek yok Numero gibi servisler ile U.S. numarası kiralayabiliyorsunuz ille fiziksel sim diyorsanız da U.S Mobile ve mint'i öneririm
@Ekto-Oktan Hocam ben sadece e-ticaret yaptığımız için istiyorum. Amerikan Numarası ile Banka hesabı, şirket vb. açılacak.
Ve bu numara ile sosyal medya hesabı falan açacağız. konuşma vb. internet yüklememe gerek yok. sadece numaranın kalıcı olmasını istiyorum.
@mertq, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası
@Ekto-Oktan Hocam ben sadece e-ticaret yaptığımız için istiyorum. Amerikan Numarası ile Banka hesabı, şirket vb. açılacak.
Ve bu numara ile sosyal medya hesabı falan açacağız. konuşma vb. internet yüklememe gerek yok. sadece numaranın kalıcı olmasını istiyorum.
Mint üzerinden e-sim olarak alabilirsin. Ön ödemeli olsa bile belirli aralıklarla yükleme yapma zorunluluğu var yoksa hat iptal oluyor.
Herkese merhaba çekiliş bu yıl olacak mı ümidim yok gibi çok uzadı süreç
@Zeq yeni şartlar ve çekilişe alınacak yada alınmayacak ülkelerin belirlenmesi yılbaşı tatili geliyor ayrıca 1990 yılından beri mektup işlemleri için verilen sürenin artık sonlandırılması için yapılan bir hareket de olabilir. Asıl sen 1 ekim 2026 - 30 eylül 2027 tarihini etkilenmeyecektir beyanlarını silmesinler ozaman işte tırsmaya başlarsın