• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Onur Kürekçi
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 13
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 123
    • En İyi 39
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

Onur Kürekçi

@Onur Kürekçi

Bir zamanlar Amerika da yaşamak için yanıp tutuşan genç şimdilerde hayallerindeki ülkeden uzakta çok farklı bir yerde farklı bir hayat yaşamakta

72
    İtibar
    345
    Profil Görüntülemeleri
    123
    Takipçiler
    13
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Düsseldorf, DE Yaş: 24

Onur Kürekçi Takip etme Takip Et

Onur Kürekçi tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2027 Sohbet Odası

bu videodaki avukatin dedigine gore DV programinin gecikmesi iptal ettirilmeye calisilmasi degil de yapilan degisikliklerin sisteme entegre edilmeye calisilmasindan oturuymus. Bu yapildiktan sonra temmuz ya da agustos ayinda DV basvurulari acilsa bile (gecikmeden oturu) 1 ekim yani mulakatlara yetisebiliyormus. Gocmenlik avukatlari da durumu yakindan takip ediyorlarmis zaten. Kisacasi biraz daha sabretmemiz lazim.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@sahin16 ABD nin maalesef her dönemi kaotikti. O zamanlarda da 9/11, terör saldırıları ve Körfez Savaşları vardı. Sadece bugün olduğu gibi sosyal medya yaygın olmadığı için bunlar bu kadar görünür değildi. Ayrıca emin olun şu an ABD’ye göç ederseniz 2000’lerde göç etmenize kıyasla daha rahat tutunursunuz teknoloji, uygulamalar ve sosyal medya bunun açısından büyük avantaj sağlıyor. Ek olarak benim tavsiyem şu olur Ben bunu hem gözlemlediğim hem de zamanında içinde bulunduğum için söylüyorum her ülkenin siyaseti yerel halkı da negatif etkiliyor. Almanya, İngiltere veya ABD gelişmiş ülkeler diye oralarda hiç sorun yok sanmak yanlış olur. Bu yüzden siyasete ve politikalara fazla takılmadan, hayattaki kendi hedeflerimize ve önümüze odaklanırsak çok daha mutlu olabileceğimiz kanısındayım.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Hala ilk basvurdugum gibi heyecanlıyım içimden bir ses o sene bu sene diyor bakalim😁

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@sahin16 ABD hala dünyadaki en fazla fırsat bulabileceğin ülke. Fırsat yakalayabilmek de biraz kişiye bağlı.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@mlsscu Bunu şuna göre diyorum eğer ABD de çalışırsanız emeğinizin karşılığını alırsınız ve eğerki önünüzde belli bir hedef varsa o hedefe ABD de erişmek daha kolay. Örnek vermek gerekirse şuan CDL sahibi olmak büyük bir avantaj özellikle Trump ın bu hakkı sadece GC ve vatandaşlara vermesinden sonra büyük bir talep arttı ve şuan CDL sahibiyseniz ayda min 10k civarı bir para yapabilirsiniz. 1 sene tır şöförülüğü yaptıktan sonra elinize 120k para geçiyor bunun 20k sını harcasanız bile 100k yapar. Bu parayla da ister üniversite veya meslek eğitimi yapar ister yazılım Bootcamp ine girer yazılımcı olursunuz ister CPL alıp pilot olursunuz ister bu parayla small business açarsınız vs. Bu sebeplerden dolayı ben fırsat yakalamak ve bunları değerlendirmek biraz da kişiye bağlı demiştim. ABD ye gittiyseniz ordaki hustle culture a alışmanız lazım.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

@optimistic benim bir arkadaşımın abisine 10. Senede çıkmıştı. Bence pes etmemek lazım.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@Witch-Lilith Bence de pasaportlu olacak gelmesi yüksek ihtimal demiştim. Hatta böyle söylediğim için onlarca kişi entry mi beğenmedi 😃 sanırım gelmemesi için totem yapanlar onlar

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@milyardertaksici daha demin travel state te denk geldim iranlılar artık immigrant viseleri için sadece ankarayı değil yerevan abu dabiyi de kullanabilecekler bknz https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-iv-applicants-in-their-country-of-residence.html 1++.PNG

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@barisakkaya Hocam şunları da ben ekliyim Epstein vakası bile ABD kurumlarının çözülmeye başladığı ve bazı insanların dokunulmaz olduğu kanısına halkı sürüklüyor. Adalet, demokrasi ve özgürlükleriyle anılan bir ülke için bu tablo gerçekten çok kötü. İkinci olarak, ekonominin hala kötüye gitmesi ve belirsizliğin devam etmesi söz konusu. Örneğin ABD ekonomisi kağıt üzerinde büyüyor, ancak bu bana göre boş bir büyüme. Bununla ilgili bir makale okumuştum; büyük teknoloji devlerinin yapay zeka yatırımları ekonomiyi büyüyormuş gibi gösteriyor fakat reel hayatta bu büyüme hissedilmiyor. Bence en önemlisi ise ABD’nin şu anda Çin’le mücadele etmesi gerekirken, içerdeki Yahudi lobilerinin etkisi nedeniyle Orta Doğu’dan bir türlü çıkamaması. Bu durum ABD’yi her geçen dakika geriye atıyor ve eminim ki ABD’nin bu denli oyalanması Çin’in oldukça hoşuna gidiyordur.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi
    • RE: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

arkadaşlar merhabalar ben bu vize türünü yeni keşvediyorum ve kafam çok karıştı açıkçası😅bu vize türüne nasıl başvururuz tam olarak bir şirketle çalışmak gerekiyor mu? self başvuru var mı bilgilendireblir misiniz teşekkürler

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

Onur Kürekçi tarafından gönderilen son iletiler

@mlsscu sondakine katılıyorum iyi bir beyaz yakalı sektöründen geliyorsanız, tr de ortalma üstü bir maaş, iyi yaşantı, arkadaşlar, aile ortamı, saygın bir meslekten başka bir ülkede 30 lu yaşlarda 0 dan başlamak ve kötü işlerde çalışmak gerçekten zorlar insanı ama şu noktada birleşemiyoruz sanırım evet şuan çalıştığınız işler kötü olabilir kötü maaş verebilir ama bunlar başlangıç işler ve zor işler bunlara katlanmak gerek belli bir noktaya kadar. O noktadan sonra işte artık sizin bir şeyler yapmanız lazım hep unskilled işlerde çalışamazsınız sonuçta, ya mesleğinizi yapar ya da kariyer değiştirirsiniz. Bu durumda da ABD de bir çok fırsat var size uygun olanı seçip devam etmeniz gerekiyor. Umarım ABD de iyi yerlere gelirsiniz umarım başarırsınız.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@mlsscu Bunu şuna göre diyorum eğer ABD de çalışırsanız emeğinizin karşılığını alırsınız ve eğerki önünüzde belli bir hedef varsa o hedefe ABD de erişmek daha kolay. Örnek vermek gerekirse şuan CDL sahibi olmak büyük bir avantaj özellikle Trump ın bu hakkı sadece GC ve vatandaşlara vermesinden sonra büyük bir talep arttı ve şuan CDL sahibiyseniz ayda min 10k civarı bir para yapabilirsiniz. 1 sene tır şöförülüğü yaptıktan sonra elinize 120k para geçiyor bunun 20k sını harcasanız bile 100k yapar. Bu parayla da ister üniversite veya meslek eğitimi yapar ister yazılım Bootcamp ine girer yazılımcı olursunuz ister CPL alıp pilot olursunuz ister bu parayla small business açarsınız vs. Bu sebeplerden dolayı ben fırsat yakalamak ve bunları değerlendirmek biraz da kişiye bağlı demiştim. ABD ye gittiyseniz ordaki hustle culture a alışmanız lazım.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@nvd05 Onu keşke biz de bilsek 😃

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@sahin16 ABD nin maalesef her dönemi kaotikti. O zamanlarda da 9/11, terör saldırıları ve Körfez Savaşları vardı. Sadece bugün olduğu gibi sosyal medya yaygın olmadığı için bunlar bu kadar görünür değildi. Ayrıca emin olun şu an ABD’ye göç ederseniz 2000’lerde göç etmenize kıyasla daha rahat tutunursunuz teknoloji, uygulamalar ve sosyal medya bunun açısından büyük avantaj sağlıyor. Ek olarak benim tavsiyem şu olur Ben bunu hem gözlemlediğim hem de zamanında içinde bulunduğum için söylüyorum her ülkenin siyaseti yerel halkı da negatif etkiliyor. Almanya, İngiltere veya ABD gelişmiş ülkeler diye oralarda hiç sorun yok sanmak yanlış olur. Bu yüzden siyasete ve politikalara fazla takılmadan, hayattaki kendi hedeflerimize ve önümüze odaklanırsak çok daha mutlu olabileceğimiz kanısındayım.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@sahin16 ABD hala dünyadaki en fazla fırsat bulabileceğin ülke. Fırsat yakalayabilmek de biraz kişiye bağlı.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

bu videodaki avukatin dedigine gore DV programinin gecikmesi iptal ettirilmeye calisilmasi degil de yapilan degisikliklerin sisteme entegre edilmeye calisilmasindan oturuymus. Bu yapildiktan sonra temmuz ya da agustos ayinda DV basvurulari acilsa bile (gecikmeden oturu) 1 ekim yani mulakatlara yetisebiliyormus. Gocmenlik avukatlari da durumu yakindan takip ediyorlarmis zaten. Kisacasi biraz daha sabretmemiz lazim.

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@T-C-Kubilay-Dikici yeşil passaporta sahip olmak harbiden büyük avantajmış

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi

@TTKvY Yalnız şunu kaçırıyorsunuz Trump başkanlık yarışında "illegal" göçmenleri özellikle de suça karışanları göndereceğini söyledi fakat geldiğimiz bu durumda gerek DV nin durdululması gerek ABD içindeki YASAL göçmenlere bile uygulanan psikolojik ve fiziksel baskı, üstüne ABD nin göçmen olmayan vize türlerine bile saçma sapan kurallar getirmesi (H-1B nin 100k dolar olması gibi) iyiye yorumlanamaz

Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi
    • RE: (F/M) Öğrenci Vizeleri

@mayk_123 ben bile şaşırdım şuan profilin çok uygun olmasına rağmen red almışsın. Geçenlerde bir arkadaşımın kardeşi 18 yaşında 15k bütçeyle danışman vs olmadan texasta kendi bulduğu dil okulu vasıtasıyla 5 aylık f1 vizesi aldı bana tek dediği şey aşırı rahattım kısa ve nettim memurda fazla soru sormadan onay verdi dedi. Bu memurların gerçekten hangi mantığa göre vize verdiklerini çözmüş değilim.

Öğrenim Vizeleri (F/M ve J) içinde yayımlandı
      Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@Halil-Kilinc Hayır alamazsınız. CDL alabilmeniz için ya vatandaş ya greencard ya da H-2A, H-2B ve E-2 vizelerinden birine sahip olmanız gerek.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Onur Kürekçi
      Onur Kürekçi