Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
4.2k 487 203.8k 494

• @Emrah-Borazan dünya kupası haziranda başlıyor temmuzun ortasında bitiyor doğal olarak dünya kupası için bileti olup turist vizesi almak isteyen kişi mülakatını zaten hazirandan önce alması gerekecek DV27 süreci henüz başlamamış olacak zaten hangi bankodan girip ettiğini bile düşünmeye gerek yok aslında. Kaldı ki kaç kişi dünya kupasına bilet aldıda turist vizesi randevusu almaya kalkışacak yoğunluk oluşturacak. Dünya kupası için gelip dönmeyecekler düşüncesine gelirsekte adamlar zaten vize randevusunda bunu değerlendiriyor, dünya kupası biletin var tamam vizen onay deyip geçmeyecekler sonuçta. Bende sizin gibi düşünüyorum dv süreciyle hiçbir alakası olmayacak bir fikir olmuş

• World Cup 2026 Haziran'da. Konsolosluklarda vize nedeniyle yoğunluk oluşacak olsa şimdiden başlaması lazımdı. Kupaya gidecek olsam en az altı ay önceden işlemlerimi bitirmiş olurdum. Ne olur ne olmaz.:baby_angel: Kaldı ki bizi değil 2026 kazananlarını etkilerdi çok çok ama onlarda da ilginç bir şekilde hızlı bir ilerleme var diye okumuştum.
    Kupa Sonrası iltica ihtimali evet var ama bunun fazla olacağın düşünmüyorum. İltica edilse de abd içi ilticalar konsolosluklarda değil abd içi federal kurumlarda yoğunluk oluşturacak. Yine bu vize başvurularını etkiler mi, evet olabilir. Bunun önemli olduğunu düşünmüyorum çünkü 2019 2025 arası sadece meksikadan abd'ye giren kişi sayısı 11 milyon.* Yani bu senelerde Hem vizeler verildi hem de inanılmaz yoğunluk vardı. İşin ilginci yoğunluk hala var çünkü mahkemeler başvurular başvuru süreçleri hala sürüyor. Sürecek. Ben kupanın bir tehlike olduğunu düşünmüyorum.
    Fırsattan istifade elimde abd vizesi bulunsun belki ilerde aos şansım olur diyenler kupayı bahane ederek vize başvurusunda bulunabilir, bu da şimdi aklıma geldi:alien:

https://chatgpt.com/s/t_693d30c9a720819181d974bb20773ba5

• @heyysanadiyom Zaten ABD'ye gitmenin başka yolları da var yatırım ile. Daha düşük paralar ile. Trump'ın populist politikası diye yorumluyorum. Bizdeki vatandaşlık kısmı ise "patron çıldıdı" kampanyası gibi bir şeydi. 250k ile vatandaş olundu bir aralar. Evin değeri de arttı. Vatandaşlık promosyon geldi kimilerine. Şimdi başvuru sayıları epey düşmüş diye okumuştum.

• @Kekw Evet kimsenin değinmediği bir konu aslında. Süreci etkiler mi yoksa bunun için ayrı bir kategori mi açılır bilmiyorum. Belki önüne geçmek amacıyla dünya kupası sebebiyle ülkeye girecekler için bazı şeyler kısıtlanabilir. İltica talepleri vs.

• yasaklanan 19 ülke konusunda ne düşünüyorsunuz neye etki eder sizce

• @Erhan-Yildiz Bizi etkilemez diye düşünmekteyim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Keremtk

Ev sahiplerinden birisi olan ABD’de düzenlenecek Dünya Kupasının gerçekleşeceği tarih 11.06.26 - 19.07.26 ve çekiliş olursa DV2027 sürecinde işlemlerin yapılacağı mali yılın periyodu 01.10.26 - 30.09.27.

Periyotları çakismayan, Department of State’in kararlarını organizasyon özelinde etkilemeyecek, konsoloslukların performansına yansımayacak bir durum ile bagdastirmissiniz.

• @Keremtk, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@Emrah-Borazan Yazıyı okumadan cevap vermeyin. Sizin gibi arkadaşlar birden bire türemeye başladı forumda. Konsolosluklarda yoğunluk oluşacak kısmından anladığınızı tam olarak yazar mısınız ? Konsolosluklar b1/b2 vizelerinin yoğunluğu sebebiyle Greencard vize görüşmelerinde Current durumunu sekteye uğratabilir. Ayriyeten lotoya katılacak ülkeler son 5 yılda ülkelere toplam verilen GC'lere göre katılıp katılamayacağı belirleniyor. Sizce süreç bu sebepler yüzünden etkilenmeyecek mi ?

forumda kullanıcıları kışkırtıcı ifadeler kullanamazsiniz. "Sizin gibi arkadaşlar birden bire türemeye başladı forumda." gibi. bu tavrınıza devam ederseniz sizi forumdan kalıcı olarak uzaklaştırmak zorunda kalacağım. döndüğünüzde bu tutumunuza son vermiş olmanız dileğiyle..

• Değerli forum üyeleri yukarıda bu yasaklı ülkeler konusu açılmışken bende şunu sormak istiyorum. Biliyorsunuz ki İran'da bu yasaklı ülkelerin içerisinde, ülkemiz avrupa yani eu kotasında değerlendiriliyor İran'ın yasaklanmasının kota olarak bize bir faydası yok bunu biliyorum lakin ben şunu merak ettim; İran'da ABD büyükelçiliği olmadığından iranlılar Ankarayı kullanıyordu ve bu Ankara büyükelçiliğinde bir yoğunluk oluşturuyordu. Mülakat deneyimlerini okurken çok sık denk gelmiştim. Sizce bu durumdan dolayı bu sene zaten hızlanan mülakatlar önümüzdeki dönem çok daha fazla hızlanır mı? Teşekkür ederim.

• @milyardertaksici, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

Değerli forum üyeleri yukarıda bu yasaklı ülkeler konusu açılmışken bende şunu sormak istiyorum. Biliyorsunuz ki İran'da bu yasaklı ülkelerin içerisinde, ülkemiz avrupa yani eu kotasında değerlendiriliyor İran'ın yasaklanmasının kota olarak bize bir faydası yok bunu biliyorum lakin ben şunu merak ettim; İran'da ABD büyükelçiliği olmadığından iranlılar Ankarayı kullanıyordu ve bu Ankara büyükelçiliğinde bir yoğunluk oluşturuyordu. Mülakat deneyimlerini okurken çok sık denk gelmiştim. Sizce bu durumdan dolayı bu sene zaten hızlanan mülakatlar önümüzdeki dönem çok daha fazla hızlanır mı? Teşekkür ederim.

Çok mantıklı bir soru ve güzel yaklaşım, bu konu hakkında fikri olan varsa dinlemek isterim

• @milyardertaksici Ankara'nın performans yükselişinin nedeni bu olabilir mantıklı bir bakış açısı

• @milyardertaksici bu soruyu mülakat deneyimleri kısmına yazmak gerkiyor. Çünkü hem ungan hem de konsolosluk çıkan kişiler sıcağı sıcağına yazmalarını rica ederiz. Geçmişte dediğin gibi sürekli bu tip kişilerin çok olduğunu yazıyorlardı ayrıca dosya taşıma ortadan kalkınca hızlanmaya da etki etmiş olabilir. Sonuçta ankara çok yavaş gitse başka ülkeye de gidemiyorsun ozaman patlardı ondan dolayı hem iran olayı hem de dosya taşımama da etkili olmuş olabilir.

• @milyardertaksici daha demin travel state te denk geldim iranlılar artık immigrant viseleri için sadece ankarayı değil yerevan abu dabiyi de kullanabilecekler bknz https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-iv-applicants-in-their-country-of-residence.html 1++.PNG

• @Onur-Kürekçi, içinde söyledi: DV2027 Sohbet Odası

@milyardertaksici daha demin travel state te denk geldim iranlılar artık immigrant viseleri için sadece ankarayı değil yerevan abu dabiyi de kullanabilecekler bknz https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/adjudicating-iv-applicants-in-their-country-of-residence.html 1++.PNG

Bu kural değişikliği yapılmadan önce de İran vatandaşları ülkelerinde ABD misyonu olmadığı için Ankara’ya ilave olarak Abu Dhabi ve Yerevan‘da zaten mülakat süreçlerini devam ettirebiliyordu, referans olarak ilettiğiniz link’teki düzenleme İran vatandaşlarının etkilendiği bir durum değil. DV2022’ye ait iletiyi aşağıda görebilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/282483

• nisanda başlasa keşke başvurular :D

• @ATS16 DV2022 de başladığından haberim yoktu travel statete böyle bir news görünce yeni zanedip konunun üstüne paylaşmak istedim bilgilendirme için teşekkürler

• @arizmend isterlerse açıklamadan 1 gün önce açsınlar başvuruları ama yeterki belirli bir tarihte olsun da fazla gerilmeyelim ve kendimizi ona göre ayarlayalım :D

• @ATS16 Iran, travel ban uygulanan 19 ulke arasinda gorunuyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@MySea evet biliyorum, 19 ülke vatandaşları şu an mülakata katılsalar bile talepleri red ediliyor. Ne yazık ki forumda bir kullanıcı DV vizesi kapsamında Türkmenistan vatandaşı eşinin vize talebi red edildi bu iletideki deneyimde paylaştığı üzere.

Bir önceki iletide kullanıcı 11/1/25 tarihli kural değişikliğine atıfta bulunarak “iranlılar artık immigrant vize için sadece ankarayı değil yerevan ve abu dhabi’yi kullanacaklar” bilgisini düzeltmek için, daha önce de bu şehirlerde (Yerevan, Abu Dhabi) mülakata katılabildikleri bilgisini düzeltmek için iletiyi paylaştım.

• @milyardertaksici yanlış değilsem bu sene ankara cutoff içindeki herkese mülakat verdi diye bir ileti okumuştum geçen ay dağıtılan mülakatlarda. Eğer bu doğruysa daha fazla hızlanamaz zaten doğru değilse bile bu hızında kalsın ona şükredelim bence

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k