• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Refiks
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 329
    • En İyi 157
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Refiks

@Refiks

383
    İtibar
    693
    Profil Görüntülemeleri
    329
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Beyoğlu

Refiks Takip etme Takip Et

Refiks tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Herkese günaydın!
      Vizem onaylandı!
      Detayları bir kaç saat sonra yazacağım. 💙❤️

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Refiks
      Refiks
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

tekrardan herkese selamlar...
      önce neden dün 221g ve waiver alacağımı söyledim, açıklamak isterim...
      benim 2020 yılında bir arkadaşımın bana verdiği maddi manevi zarar sonrası, aynı gün annemin hastanede yatıyor oluşundan dolayı telefonda sinir krizi geçirdim ve arkadaşımı ağzıma ne gelirse söyledim ( mesajla ) sonra bana hakaret ve tehdit davası açıldı, hakaretten ceza almadım ama kişiyi tehdit etmekten para ceza aldım...

bu durumu çok araştırdım, hem Türkiye de hem de Avrupa da benzer suç kaydı olanların süreçlerini öğrendim, avukatlarla görüştüm, yapay zekaya sordum, interneti taradım, yerli ve yabancı tüm forumları okudum ve ortaya çıkan sonuç şuydu; 221g ya da waiver almak kesindi, ama bu 221g eksik evrak olduğun da 10 günde sonuçlanan 221gler'den değildi aylar sürüyordu, eğer waiver alınırsa çok daha detaylı ve prosedürü fazla olan bir süreç başlayacaktı ve ortalama 1 yıl sürüyordu...
      yaptığım tüm araştırmalar da bu suçlardan kaydı olupta mülakatta direkt olarak onay alınan kimseyi görmedim...

Gelelim mülakata, ben; kapıda sıraya girdik saati,telefonu istemiyorlar gibi detayları vermeyeceğim bu bana biraz garip geliyor...
      ilk önce sadece pasaportu verip sonra evrakları veriyorsunuz,görevli sağdan soldan diyor zaten bunları da anlatmayacağım çok saçma geliyor... evet içerisi hala İranlı dolu...
      ilk olarak numaranızın yandığı yere geçip sizden istenen evraklar veriyorsunuz, evet Türkçe mi İngilizce mi diye soruyorlar seçebilirsiniz...
      daha sonra tekrar aynı numara yanıyor ve bu sefer mülakata giriyorsunuz...

arkadaşlar nasıl oldu anlamadım ama benim mülakatım tabiri caizse kaymak gibi geçti! üstelik 221g ya da waiver alacağımın kesin olmasına rağmen!
      içeri girdikten sonra tam istediğim umarım ona denk gelirim dediğim hanımefendiye yandı numaram!
      kumral yabancı bir hanımefendiydi çok tatlıydı çok güzel giyinmişti, eminim sizler de onu gördüğünüz de umarım ona gelirim diyeceksiniz ve umarım ona denk gelirsiniz!

günaydınlaştıktan sonra Türkçesinin ne kadar güzel olduğunu söyledim ve mülakata öyle başladık,
      şaka gibi ama bana sadece Jasmine eşiniz mi ve daha önce başka bir ülke de yaşadınız mı diye sordu ve başka bir soru sormadı,
      ardından bilgisayara bakarken yanınız da fotoğraf var mı diye sordu ve fotoğraflarımıza bakmak istedi, bu sırada dün tüm bilgisayarların ve sistemin değiştiğini bu yüzden biraz sistemin yavaş çalıştığını söyledi ve özür diledi...
      mahkeme kağıtlarıma sadece abartmıyorum 3 saniye baktı ve geri verdi!
      ve vizeni onaylıyorum Amerika da başarılar dedi...

yine nasıl oldu bilmiyorum ama toplam her şey 1 saat 15 dakika sürdü... 07:30'da girdim 08:45te dışarıdaydım...

ben buraya uzun yıllar önce başvurup önden bilgi araştırması yapmıştım, daha sonra sürece başlamıştım yani kısacası çok eski bir üyeyim,
      bir şeyi artık yazmak istiyorum ve bunu yazmak için bugünü BEKLEDİM, ben bu site de profilini imzasına taşıyan insanlar sayesin de çok hesap kitap yaptım ve bize önümüzü görme konusunda %80-85 yardımcı oldu... zaten bu sitenin ilk kuralı herkesin sürecini imzaya taşımasıdır, ve şimdi diyorum ki, buradan avukata para bayılmadan sıcacık evin de ayaklarını uzatarak bilgi toplayan ve yardım alan, profiline imzasını yazmayan herkesi KINIYORUM VE BİR AN ÖNCE BU BENCİLLİKLERİN'den kurtulmalarını ümid ediyorum...

Refiks
      Refiks

Pasaportumu az önce teslim aldım.

Refiks
      Refiks

Pasaportum bugün basılmış, ya biz 2 yıldır ne yaşıyoruz ya! Milletin sakalında beyaz çıkar bende kahverengiler çıkmaya başladı. Neyse bitti gitti diyorum artık. 🧿

Refiks
      Refiks

Ben burada dinlerle ilgili paylaşımlar görmekten büyük rahatsızlık duyuyorum. Bu düşüncede olan tek kişi olmadığıma da eminim.
      Lütfen bu tarz konuları özelden konuşun.

Refiks
      Refiks

Herkese günaydın, yarın bu saatler de mülakatta olacağım… ben resmi yerler de ciddi görüşmeler de hiç heyecanlanmam hatta çok eğlenceli ve neşelili geçiririm o görüşmeyi… yine heyecanım yok ama korkum çok fazla büyük ihtimalle 221g ya da waiver alacağım…
      221g alırsam ortalama 2-3 ay daha bekleyeceğim.
      Waiver alırsam ortalama 1 yıl daha bekleyeceğim.
      İnançlı arkadaşlarımızdan dua, diğer arkadaşlarımızdan ise bol bol güzel enerji istiyorum. 🥲

Refiks
      Refiks
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Annemin karşı komşusu olan bir abi var amcada diyebiliriz, sanırım şu an 65-70 yaşlarında.
      geçen sene annemi ziyarete gittim, tabi annem öncesin de benden bahsetmiş bayağı sohbet etmişler, benim eşim Amerikalı ve Amerikaya yerleşeceğiz yakında, vize sürecinin bitmesini bekliyoruz.
      Neyse, bu komşumuz annemin evinin tam karşı arsasını satın alıp mükemmel bir villa yaptırdı ve orada yaşıyor. 20 yaşında Amerikaya gitmiş ve 5 yıl önce falan Türkiye'ye dönmüş.
      Daha önce annemle sohbetlerin de sürekli Amerikayı kötüleyip sürekli olumsuz konuşuyormuş hatta küfür bile ediyormuş, insanları anlamıyorum hiçbir şey yok Amerika'da kafayı yemişler, akıllarını kaçırmışlar vsvs gibi cümleler kuruyormuş,
      bir bayram zamanı anneme gittim ve bu adamla tanışmak istedim. Amerikayı bu kadar kötüleyip 40 yıl civarı neden yaşamış o zaman diye soracağım dedim kendime.
      neyse, adam annemden dolayı o gün geleceğimi biliyormuş ve kendisi direkt bize geldi, klasik selamlaşma tanışma vsvs derken adam direk Amerikaya sövmeye başladı 😃 dedim destur yahu. neyse bahçeye çıktık oturduk Amerika'yı kötülemekten başka bir şey söylemiyor, ağzından çıkan bir tane bile olumlu cümle yok .ilk defa böyle birini görüyorum hayatım da, çünkü benim manevi annem de 35 yıldır Newyork'ta yaşıyor onun dışında 6-7 tane daha arkadaşım uzun yıllardır Amerika'da hiç biri sağlık sistemi dışında bu adam gibi konuşmuyor ve konuşmadı da...
      Adamla sohbetimiz 1 saati geçti baktım hala aynı şekilde ilerliyoruz artık buna bir son vermeliydim ve araya girerek peki neden bu kadar uzun bir süre yaşadınız neden geri dönmediniz diye sordum, adam da eşinin ve kızının dönmeyi kabul etmemesinden dolayı dedi. Neyse konuşmalarımız biraz daha bu şekilde ilerledi ve adamla ayrıldık.
      Ertesi gün yine evimizin karşısında olan bir markete gittim, annemi çok sık ziyaret edemediğim için market sahibi abi beni çok severdi ve uzun zamandır görüşemediğimiz için hemen çay söyledi tabure çekti ve yanına oturttu, Amerikaya gidiyormuşsun çok sevindim her şey gönlünce olur umarım vsvs gibi konuşmalara başladı, aklıma direk şu geldi bir üçgen düşünün birinin başında annem oturuyor birinin başında market var diğerinde de o Amerikalı abi oturuyor 🙂 bu çember içinde 2 kişi ( annem ve marketçi abi) Amerikaya gideceğim için çok mutlu ve olumlular ama diğer adam elinde imkan olsa Amerikayı haritadan silecek, çok enteresan geldi 🙂 ve o komşunun neler söylediğini anlattım marketçi abiye oda bana; o dangalağı ciddiye alma Amerikada vergi kaçırmaktan ve kara para aklamaktan hapise girmiş ve sonunda sınır dışı edilmiş bunu herkesten saklıyor, lütfen aramızda kalsın dedi 😃
      -- 40 sene yaşa, benzinlik satın al,üç tane evin olsun, iki ya da üç tane araban var o zaman Amerika kötü değil ama suç işleyip yakalandıktan sonra Amerikayı kötüle hadi ordaaaan ihtiyar!!! 🙂

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      Refiks
      Refiks

Dün evlilik yıldönümümüzdü 2.yılımızı doldurduk, kahredici bekleyiş devam ediyor.

Refiks
      Refiks

selamlar geçiyordum bir uğrayayım dedim, biraz umutlanmalar görüyorum, benim ruhsalım da en ufak bir kıpırdama yok hissizleştim galiba. ❤

Refiks
      Refiks

@Seyduna
      öncelikle, sakin oluyorsun kardeşim. Yeni bir sponsor ekliyorsun ve sorun çözülüyor doğru mu anladım? Eğer doğru anladıysam şimdi güzel bir uyku çek, hiç öyle bir süre müsade falan yok o bulduğun sponsoru ara durumu anlat ve hemen evraklarını yaptırıp göndersin, burada çok fazla eksik evraktan dolayı süreci bir iki hafta ertelenen gördüm ben hepsi şu an Amerika da! Durumun ne kadar sinir bozucu olduğunu ne kadar heves kaçırdığını ve ne kadar tatsız olduğunu biliyorum!
      Yarın ilk işin evrağı halletmek olsun. Daha Amerikaya salça götüreceğiz ben extradan manda yoğurdu da götüreceğim!

Refiks
      Refiks

Refiks tarafından gönderilen son iletiler

Herkese Amerikadan kocaman selamlar, biraz neler olmuş neler yazılmış diye üstten bir göz attım, hala bekleyenlere sabır, mülakat alanlara tebrik gönderiyorum...
      yazmak için biraz geç oldu ama yine de kısaca özet geçeyim 5 bavul 1 sırt çantası 2 kediyle new jersey'e iniş yaptım pasaport memuru çok sıcak davrandı sadece üzerimde ne kadar nakit olduğu sordu IR-1 vizesiyle geldiğimi görünce telsizden anons geçerek başka bir polis çağırdı, ve sonra göçmen olarak ilk kez ülkeye gireceklerin alındığı odaya götürüldüm, buradaki poliserde çok sıcak davrandılar hatta kedilerimi sevdiler ardından burada yaşayacağım adresi sordular ve bitti toplam süreç 10 dakikaydı ardından polisler Amerika'ya hoşgeldin dedi ve odadan çıktım...

Refiks
      Refiks
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@ugursway Merhaba! mantıklı detaylı ve bilgilendirici yanıtınız için çok teşekkür ederim. 🌸

Yolculuk içinde yayımlandı
      Refiks
      Refiks

@Bircan hiç bir şekilde gıda taşımayacağım zaten yanımda, o yüzden hiç endişe etmiyorum. iyi dilekleriniz için ise çok teşekkür ederim 🙂

Refiks
      Refiks

@Ekto-Oktan uçakta kot pantelooğğnn diye bağırıcam 🙂
      sağ ol Ektocum, maalesef benim gardrop biraz yoğun ve kıyafetlerimin bir kısmı kalıyor tr'de 😕

Refiks
      Refiks

@Alternative12 kardeşim benim sadece ayakkabılar 1 bavul 😕
      çok teşekkür ederim sana da iyi yolculuklar şimdiden 🙂

Refiks
      Refiks

Herkese selamlaaaar.
      13 nisan New York biletimi aldım.
      2 kedi 6 bavul 1 sırt çantası bakalım nasıl olacak :))
      havaalanın da girişte deneyimleyeceğim bir şeyler olursa buradan bilgilendiririm.

Refiks
      Refiks
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Herkese selamlar,
      bazı havaalanlarında işlemlerin 5 dakika sürdüğünü, bazılarında 1 saat beklediğini söyleyenlerin olduğunu görmüştüm.
      Newark Liberty'den giriş yapan arkadaşlar bu konuda benimle bilgi paylaşabilir mi? kedilerimden dolayı endişeliyim

Refiks
      Refiks
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Arkadaşlar Amerika kedilerden hiç bir şekilde titre testi istemiyor, neredeyse sayfanın her bölümünde bunu anlatan arkadaşlar var ve hepsi Amerikaya hayvanlarıyla birlikte uçtu gitti, lütfen sayfaları okuyun ve boşu boşuna stres olup yanlış süreç başlatmayın.

Refiks
      Refiks

@mrs-rock yalnız gireceksiniz, eşiniz giremez.

Refiks
      Refiks

@Tugrul-Gokpinar deneyin isterseniz, benim mülakat günümde bu konuda kapıda tartışma yaşandı, Amerikalı eşi almadılar içeriye Türk olan arkadaş tepki gösterdi. benim de bilgim alınmadığıydı zaten.

Refiks
      Refiks