Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Atlantis00 Aminnn

• Selam arkadaşlar. Ben foruma yeni üye oldum. İlk başvurumda tek başımaydım sonra burayı keşfettim. Herkes partiye gelmiş de kimse bana haber vermemiş gibi hissediyorum:) Bundan sonra ailenizin yeni üyesiyim:) Hepiniz çok güzel hayaller kurmuşsunuz, çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Burada güzel insanlarla tanışacağıma eminim. Umarım Amerika'ya yerleşiriz ve orada da birlikte oluruz ve yeni geleceklere de yardım ederiz😊

• @Savaş-0 Hoşgeldiniz. Biz de sizin gibi heyecanla sonuçları bekliyoruz.

• Herkese selamlar, uzun zamandır yazmıyordum foruma. Yıllardır çıkmayınca bu yıl çokta önem vermeden bir başvuru yaptım ve gün saymayınca çok çabuk zaman geçti gibi geldi.4-5 gün kalmış şunun şurasında. Önüme x te paylaşım denk gelmese hala farkında bile olmayacaktım. Herkesin gönlüne göre bir sonuç almasını. Kazanan herkesin vizesine kavuşmasını diliyorum.

• @Savaş-0 Merhaba, ben de yeniyim. Şansınız bol olsun

• @rocklee Hoşbuldum 😊Evet herkes çok heyecanlı. Ben de öyle:) Arkadaşlar bir sürü soru sormuş. İçlerinde benim de merak ettiğim şeyler vardı. Kimileri de güzel başlıklar paylaşmış. 3 Mayıs'a kadar bütün günümü ve gecemi bu başlıkları okuyarak geçiricem. Kazandım da formu dolduruyorum, dosyamı taşıyorum veya mülakata gircem gibi düşünüp okuyorum buradaki yazılanları:)

• ⭐⭐⭐⭐

@zakaria

2024 yılındaki kural değişikliği (FAM) ile bültende current olmadan KCC aracılığıyla dünyanın herhangi bir yerindeki (ABD hariç) ABD konsolosluğuna dosyanızı taşıyabilirsiniz (consular processing) ama taşıdığınız konsolosluk mülakat verir mi bilinmez.

DV2025 talihlilerinin bazıları vizesiz olması, yakın olması ve DV2024 kazananlarının olumlu deneyimlerine istinaden Muscat’a (Umman) taşıdı ancak 1 kişi hariç 2025’de Muscat mülakat vermedi konsolosluk. O Muscat’da mülakata giren kişi de vizesini aldıktan sonra forumdan kayboldu. Yıldan yıla konsoloslukların uygulaması ve yaklaşımı değişebiliyor, kazanan olursanız zaman gösterecek alternatiflerinizin ne olabileceğini.

• @Savaş-0 Aynı hissiyatı ben de yaşıyorum. Geçen aydan beridir forumu okuyorum. 🙂

• SON 4 GUN !!!

• @ATS16 paylaştığınız bilgiler için size teşekkür ederiz. Benim de merak ettiğim bir konu var. Dosya taşıma işlemi yaptığımızda diğer ülkelerdeki büyükelçilikler tahmini olarak ne kadar sürede olumlu veya olumsuz geri dönüş yapıyorlar? Ve genellikle en hızlı geri dönüş yapan Hong Kong ile Viyana mı oluyor?

• @rocklee Her konsolosluğun olumlu-olumsuz ne kadar sürede dönüş yaptığı sabit değil. Yoğunluklarına göre ve senin o anda o ülke sınırları içinde olup olmadığına göre değişiyor. Bunlara ek olarak da farklı değişkenler de vardır. Geçmiş yıllardaki dosya taşıyan talihlilerin tecrübelerini okuman faydana olacaktır. Özellikler DV2022-23 dosya taşıyanların mülakat deneyimlerine göz at derim.

• ⭐⭐

@rocklee selamlar, mulakat bittikten size olumlu veya olumsuz durumu soyluyorlar. Vize basimi ve teslimi bende 2 gun seklinde oldu. 1 gun vize basimi ve 1 gunde de teslimi.

• @T-C-Kubilay-Dikici burada da aynıyız, benim de el zanaatim öyle kuaförlük vs mesleğim yok. burada ihracat müdürüyüm uluslararası ticaret işlerinin türkiye safını yapıyorum istanbuldaki bir firmanın yani. tüm kanun hukuk gümrük buraya göre orada sanırım ilk önce hizmet sektörü doordash, walmart, amazon tarzı başlayarak ben de bir şeyler araştıracağım zamanla 1-2 eskiden kursunu aldığım şey vardı orada eğitim sertifika lisans kovalar belki bi yerlerde yardımcılıktan baslayıp ilerlerim tecrübelerden sonra diye düsünüyorum. hepimize bol sans ve hayallerini gerceklestirebilmesini diliyorum hayrlarla.

• @Ozden-0, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@T-C-Kubilay-Dikici burada da aynıyız, benim de el zanaatim öyle kuaförlük vs mesleğim yok. burada ihracat müdürüyüm uluslararası ticaret işlerinin türkiye safını yapıyorum istanbuldaki bir firmanın yani. tüm kanun hukuk gümrük buraya göre orada sanırım ilk önce hizmet sektörü doordash, walmart, amazon tarzı başlayarak ben de bir şeyler araştıracağım zamanla 1-2 eskiden kursunu aldığım şey vardı orada eğitim sertifika lisans kovalar belki bi yerlerde yardımcılıktan baslayıp ilerlerim tecrübelerden sonra diye düsünüyorum. Eşim de burada polis ama orada malesef mesleğine devam edemeyecek ve o da forklift/depo alanında işçilikle başlayacak belki hatta doordashle paket atacak zamanla motor tamir atölyesi düşünüyor gibi:) hepimize bol sans ve hayallerini gerceklestirebilmesini diliyorum hayrlarla mutlu haberlerimizi paylaşmak temennimle sevgiler herkese.

• ay alıntı yapmayı beceremedim eski mesajın içini düzenlemişim 😃

• ⭐⭐⭐⭐

@rocklee

Sorunuz dosyanızı yurtdışına taşımak ise ve KCC ile dosya taşıma yaparsanız, konsolosluğun yoğunluğu veya sizin o anda o ülke sınırları içinde olup olmadığınız ile ilgili alakası bulunmuyor zira taşıma talebinizi (taşımak istediğiniz konsolosluğu beyan ederek ve o konsolosluğun bulunduğu şehirde yapacağınız araştırmaya göre bulacağınız bir otel adresini, otelin adını belirtmeksizin) dosyanızın bilgileri ile KCC’ye email atıyorsunuz. DV2025’de böyle oldu, sürece hakim olan KCC görevlilerinden emaili gönderdikten sonra 1 saat içerisinde onaylayan da oldu, 3-4 farklı email gönderildikten sonra da taşıma talebi onaylananda oldu.

@hasnotben DV2025’de süreç değişti, sizin belirttiğiniz durum DV2024 ve öncesindeki yıllarda kaldı. DV2026’da değişmeyeceği anlamına da gelmez tabii ki.

Mülakat tarihi verilmesi de, aylık yayınlanan bültende current olmanıza müteakip yaklaşık 7-10 gün içerisinde talihliler mülakat tarihlerini KCC’ye sorarak veya kendilerine gelen 2NL bildirimi ile öğrendi.

Bol şans

• Ve Kaldı 5 gün 3.üncü başvurum olucak o günden bugüne çok şey değişti Umarım çekiliş isteyen herkese çıkar bundan sonrası şans diyelim...

• @Ekto-Oktan malesef isteyen herkese değil forumdan 1-2 kişiye çıkıyo gerisi çıktığını öğrendikden sonra foruma üye olanlar oluyor.

• @ugurksknbck Bu son tespit harbiden çok iyi evet Gerçekten forumda bekleyipte green card alan çok az Genelde adamın hiç forum ile ilgisi yok green card kazandığını öğrendiği an hesap açıyor süreci tamamlamak için tüm bilgiyi alıyor vizeyi alınca kayboluyorlar bir daha görünmüyorlar hatta bazıları direkt mülakat tarihi aldıklarında kayboluyorlar gelip imzayı tamamlamaya bile girmiyorlar maalesef bu da bir gerçek ama yinede umut işte

• @Ekto-Oktan birkaç gün sonra görürüz neler yazıyolar 🙂 best 1 olan "Niketi onları mı alıyor biz mi?" Yani
    bileti onlar mı alıyor biz mi diye sorandır 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |