• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Savaş 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 26
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

Savaş 0

@Savaş 0

17
    İtibar
    36
    Profil Görüntülemeleri
    26
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Savaş 0 Takip etme Takip Et

Savaş 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 Sohbet Odası

Selam arkadaşlar. Ben foruma yeni üye oldum. İlk başvurumda tek başımaydım sonra burayı keşfettim. Herkes partiye gelmiş de kimse bana haber vermemiş gibi hissediyorum:) Bundan sonra ailenizin yeni üyesiyim:) Hepiniz çok güzel hayaller kurmuşsunuz, çok güzel paylaşımlarda bulunmuşsunuz. Burada güzel insanlarla tanışacağıma eminim. Umarım Amerika'ya yerleşiriz ve orada da birlikte oluruz ve yeni geleceklere de yardım ederiz😊

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      S
      Savaş 0

@mertq Ben ilk başvurumda herkese anlattım. Gc başvurdum şöyle yapıcam böyle yapıcam çıkarsa diye. Bu sefer de kimseye söylemedim. İçime attım ama şiştim.

S
      Savaş 0

Selected yazısını görürsem Alsancak çimlerde yuvarlanıcam

S
      Savaş 0
    • RE: DV2027 Sohbet Odası

Arkadaşlar herkese selamlar. Geçen mayıs hüsranından sonra ilk defa yazıyorum. Pasaport şartı ve 1 dolar ödeme şartı gelmiş sanırım. Aşırı mutlu oldum ya sizle paylaşayım dedim:) etrafımdaki kimseye konuyu bile açmadım hem rakip artmasın hem de nazara gelmeyeyim diye haha
      Bu arada merak ettiğim bir konu var. Türkiye için alım limiti 5000 diye aklımda kalmış. Şimdi oldu da kazandık ve dosya numaramız 6000 gibi bir sayı oldu. 5000 ve üstü sayıların kazanan olması neye göre değişiyor? Dosya numarası 1-2 veya 3-4 binlerde olanların kesin kazandı diye kabul edilmesi hatalı bir çıkarım mıdır?

S
      Savaş 0

@yasinyasa Teşekkürler🙏

S
      Savaş 0

@Witch-Lilith Teşekkür ederim. Bunları bilmek önemliydi benim için

S
      Savaş 0

Yemin ederim koca sene boyunca aklımın ucuna gelmedi bu gc ama şu son iki gündür uyku düzenim bozuldu. Ne uyuyabiliyorum ne spora gidebiliyorum ne de doğru düzgün yemek yiyorum. Bizi perişan ettin gc. İyi kötü geçsin artık şu 3 mayıs:)

S
      Savaş 0

@tugcebkdgl Merhaba. Açıkçası denklik konusunda fazla bilgim yok. Bu konuyu hep canımı sıkar diye öteleyip durdum:) Benim canım sıkılsın dersen arkadaşımdan öğrenirim detayları.
      İş olanakları ne istediğine göre değişir. Akademik kariyer odaklı bir eğitim hem çok pahalı hem de uzun ve zor diye biliyorum. Profluğa giden yol bizdeki gibi değil yani. Bizdeki akademik rezaleti tartışmak istemiyorum ama orada ciddi bir emek ve maddi yatırım gerekli bu iş için. Yalnız arkeoloji alanında iş bulanların yüksek çoğunluğu üniversite dışında oluyor. Orada çok az kişi ünide kalıp devam ediyor. Çoğu kurumlara, müzelere, yüksek çoğunluğu şirketlere bağlı çalışıyor. Saha deneyiminiz var mı bilmiyorum ama mesela bizde kazı alanının komiserleri olur, kazı başkanı olur, laborantlar olur bir sürü iş kolu var. Aynı durum onlarda da geçerli hatta orada arşivci, küratör, laborant, saha çalışanı diye daha özel alanlarda işler olur. Bizdeki gibi bir kişi 10 işten sorumlu tutulmaz. Üni için yüksek lisans ve doktora da isteniyor ama saydığım diğer branşlar için lisans mezunu olmak, college mezunu olmak hatta bazıları için sadece işçi statüsünde olmak bile yetiyor. Özetle hedefe göre değişiyor.

S
      Savaş 0

@Witch-Lilith
      Teşekkür ederim. Ben en iyisi yenileyeyim de garanti olsun

S
      Savaş 0

@heyysanadiyom
      Şu an yeni bir şey daha öğrenmek üzereyim:)
      Bir saniye öncelikle dv2027'nin Avrupa kontenjanı ne zaman belli olacak? Ya da oldu mu? Bu her sene değişiyor mu?
      Bu sene de 8000 oldu ve ben 8500'de kaldım (haliyle sıra gelmedi). Sonradan bu limiti arttırdıkları oluyor mu yani? Sık olan bir durum mu bu?

S
      Savaş 0

Savaş 0 tarafından gönderilen son iletiler

@Umayalp07
      Çok teşekkür ederim
      Şu an için sanırım yapmam gereken ilk iş pasaportu yenilemek ve başvuruyu bekleyip bülten takip etmek olacak:)

S
      Savaş 0

@Witch-Lilith
      Teşekkür ederim. Ben en iyisi yenileyeyim de garanti olsun

S
      Savaş 0

@Emre-Kurtulmuş
      Teşekkürler
      Cevap veren diğer arkadaşları ekleyemiyorum bilemediğim için ama hepinize teşekkür ederim. Yine faydalı oldu cevaplarınız
      İki gündür soru sorup duruyorum kusura bakmayın:)
      Aa aklıma geldi hadi bi tane daha sorayım:)
      Ben 10 yıllık pasaport çıkarmıştım 2023 yılında.
      Hiçbir ülkeyi ziyaret etmedim. Gıcır gıcır duruyor maalesef:) bomboş olması pasaport şartı için sorun olur mu?
      Bir de saç ekimi öncesindeki fotoğrafım var pasaportta. Pasaport fotoğrafı ile başvuruda kullanacağımız güncel fotoğrafa bakıp eleyebilirler mi beni? 🙂

S
      Savaş 0

@heyysanadiyom
      Şu an yeni bir şey daha öğrenmek üzereyim:)
      Bir saniye öncelikle dv2027'nin Avrupa kontenjanı ne zaman belli olacak? Ya da oldu mu? Bu her sene değişiyor mu?
      Bu sene de 8000 oldu ve ben 8500'de kaldım (haliyle sıra gelmedi). Sonradan bu limiti arttırdıkları oluyor mu yani? Sık olan bir durum mu bu?

S
      Savaş 0

@Emrah-Borazan
      Ben verilen dosya numarasının mülakat esnasında ne öneme sahip olduğunu anlayamadım ya da yanlış anlıyorum.
      Geçen sene mesela 12000lerde dosya numarası olan biri acaba kazanır mıyım diyordu. Hadi ona sıra gelmedi diyelim. Yanlış hatırlamıyorsam geçen sene Ankara'nın performansı 8000lerde kalmıştı. Yanlışsam düzeltin lütfen.
      Şimdi kafam burada karışıyor benim. Dosya numarası 1000 ve 3000 olan iki kişiye de mülakat tarihi verildi diye kabul edelim. Yani yine Ankara cn 8000e kadar kabul etse bu iki kişinin kazanma ihtimali var görünüyor. Türkiye'den ortalama 1500 kişi kazanıyorsa cn3000 olan kişi kazanamayacak. Kazanırsa bu neye göre olur? Veya bir de şöyle sorayım cn 1000 olan kişi ne olursa kazanamaz
      Bu arada her iki örneğin de belge melge herhangi bir eksiğinin olmadığını düşünerek soruyorum

S
      Savaş 0

@Emre-Kurtulmuş evet ben bilmiyormuşum. Cn bizim Türkiye'deki sıralamamız sanıyordum
      Ben şunu idrak edemedim: Her sene de Türkiye'den ortalama 1400-1500 kişi kazanan oldu diyelim. Dosya numarası 3000 olan biri kazanır ve dosya numarası 1200 olan biri kaybedebilir mi? Dosya numarasının kontenjan ile bağlantısı nedir?
      Türkiye'nin ortalama kazanan sayısı neye göre değişiyor? Mesela bu sene 5000 olur mu? Ya da daha da düşer mi?

S
      Savaş 0

@Emrah-Borazan
      Aa bunu bilmiyordum. Yani Avrupa'ya dahil olduğumuzu biliyordum ama her ülkeye ayrı ayrı kontenjan veriliyor sanıyordum.
      Diğer arkadaş da bahsetmiş. Türkiye'ye%35-40 pay verilmiş diye.
      Peki diyelim ki bu kontenjana ve geçen senenin alım sayısına bakarak(1450-1500 denilmiş) ben cn 1200 gibi bir sayıya sahip oldum. Bu halde ben kesinlikle kazandım diyebiliyor muyum? (Belge eksiği, mülakatta ya da sağlıkta herhangi bir sorun yaşamadığımı var sayıyorum)
      Ayrıca geçen sene arkadaşlar 4-5 binli hatta bazıları 7-8 binli dosya numaraları elde ederlerse kazanacaklarını söylüyorlardı ama tabi o zaman dosya taşıma vardı, şimdi yok galiba.
      Peki bu durumda yine ben 8000 gibi bir dosya numarasına sahip olursam kazanma durumum ne olur ve neye göre değişir?

S
      Savaş 0

Arkadaşlar herkese selamlar. Geçen mayıs hüsranından sonra ilk defa yazıyorum. Pasaport şartı ve 1 dolar ödeme şartı gelmiş sanırım. Aşırı mutlu oldum ya sizle paylaşayım dedim:) etrafımdaki kimseye konuyu bile açmadım hem rakip artmasın hem de nazara gelmeyeyim diye haha
      Bu arada merak ettiğim bir konu var. Türkiye için alım limiti 5000 diye aklımda kalmış. Şimdi oldu da kazandık ve dosya numaramız 6000 gibi bir sayı oldu. 5000 ve üstü sayıların kazanan olması neye göre değişiyor? Dosya numarası 1-2 veya 3-4 binlerde olanların kesin kazandı diye kabul edilmesi hatalı bir çıkarım mıdır?

S
      Savaş 0

@Emre-Kurtulmuş Hm anladım teşekkürler. Ben bu olayı burada okumuştum. O yüzden şaşırdım. Bulabilirsem eklerim

S
      Savaş 0

Arkadaşlar herkese selam. Dv2026 sonuçlarından önce mülakat başlığında talihlilerin deneyimlerini okurken birinin hikayesine denk gelmiştim. Sonuçlar açıklanıyor ve arkadaşımız kazanamıyor ama bir süre sonra sanırım 4-5 ay kadar sonra buna mesaj geliyor işte yedeklerden mi ne öyle bir kontenjandan girmiş diye. Sanırım asillerden bazıları şansını değerlendirmiyor ve sıra bu arkadaşa geliyordu. Öyle bir şey hala devam ediyor mu ya? Yani atıyorum bu dv2026 alımında misal Türkiye'den 5000 kişi talihli oldu. Bunlardan 4980 kişisi işlemlerini yaptı son 20 kişi kullanmadı bu hakkı. 5000 kişiden sonraki ilk 20 kişi alınıp bu boş kontenjana dahil mi ediliyor?

S
      Savaş 0