• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. zakaria
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 12
    • Takipçiler 6
    • Konu 0
    • İleti 304
    • En İyi 168
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

zakaria

@zakaria

The only way the possibility remains that it can happen is if you never give up.

397
    İtibar
    778
    Profil Görüntülemeleri
    304
    Takipçiler
    12
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum kocaeli Yaş: 31

zakaria Takip etme Takip Et

zakaria tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Ankara’da mülakat dağıtımları başladı! 🎉🙌 Yüksek CN’lere de sıra geldi. Geçen yıllarda Mart-Nisan-Mayıs’ta mülakata giren numaralar, bu yıl Kasım’da mülakata giriyor. Hepimiz için çok heyecan verici bir gelişme! 💚

Buradan mülakata girecek tüm arkadaşları tebrik ediyorum, inşallah vizelerinizi sorunsuz şekilde alır, bu süreci mutlu bir şekilde tamamlarsınız. Taşımış olanların işlerinin sorunsuz yürümesini ve vizelerine kavuşmalarını diliyorum. 🇺🇸✨

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      zakaria
      zakaria

Merhaba, bana şimdi 2NL geldi. E-postalarınızı kontrol ediniz

zakaria
      zakaria
    • RE: DV2026 Mülakat Deneyimleri

Süreci yıllardır takip ettiğimi ve çok şey bildiğimi sanıyordum; meğer aslında çok az biliyormuşum. Yalnız değildik; forum üyeleri bizi hiç yalnız bırakmadı. Sıkılmadan, bıkmadan, tekrar tekrar sorulan sorulara cevap verdiler. Bu yüzden forum kurucularına ve tüm yardım eden arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle @gucarslan, @ATS16, ve @Serapp … Sorularıma farklı kaynaklardan çelişkili cevaplar aldığımda, en güvendiğim ve tavsiyelerine uymayı tercih ettiğim kişiler sizdiniz. Size ne kadar teşekkür etsem az. Ayrıca bu zor süreçte @aysegul, @tulay, @Utku-Pehlivan ve @Ceyda-Altun ‘a da destekleriniz için size de teşekkür ediyorum.

Aslında daha çok uzun yazacaktım, kazanmadan önce Hayallarımdan bahsetmek isterdim ama bu pause kararından sonra hevesim kalmadı.

DS-260 formunu ertesi gün hızlıca kapattım. Sonradan fark ettiğim basit ama çok sayıda hata olmasına rağmen asla açmadım, mülakat tarihi aldıktan sonra düzeltirim diyerek hepsini bir kenara not ettim. Ardından dosyamı Bangkok’a taşımak için KCC’ye e-posta attım. Ertesi gün “Taşıma işlemi tamamlandı” cevabı geldi. Daha sonra ilk bülten açıklandığında Amman’a taşıdım, ve Kasımın sonunda Ankara’nın güzel performansını izleyerek geri aldım.

Hem Suriye hem Türkiye vatandaşı olduğumdan 2 ülkeden evrakları topladım. Suriye’nin durumu o kadar karışık ki, başlı başına ayrı bir hikâye. Hazırlamaları 1 hafta sürdü ama çok şükür onu da halettim. Evrakla ilgili sorusu olan varsa özelden yazabilir ona yardımcı olurum.

19 Aralık’ta 2NL geldi, bu tarih benim için hiç güzel değil çünkü aynı günde Pause geldi. Mülakatım 19 gün sonra 7 Ocak’ta olacaktı. Pause kararından dolayı sağlık raporunun sadece 6 aylık süresi olduğu için unganlardaki randevumu iptal ettim ve onu almadan mülakata katılmayı karar verdim.

Konsolosluğa 07 Ocak'ta gittiğimde mülakata alınmadım. Yaşadığımı anlatacağım:

Mülakattan bir önceki gece Gebze otogarından Ankara'ya doğru gittim. Sabah 4:30'da AŞTİ'ye geldik. Orada biraz dinlendim kendime geldim, orada da emanetmatik var eşyalarımı bıraktım (24 saat 120 TL/4 USD) sonra konsolosluğa gittim. AŞTİ konsolosluğa çok yakın 15 dk yürüme mesafesinde, zamanım vardı o yüzden yürümeyi tercih ettim. Geldiğimde sıraya girmeye gerek olmadığını biliyordum ama ben de herkes gibi girdim bekledim. Sonra randevu saatine göre bizi almaya başladılar önce pasaportu kullanarak randevu teyidi yapılır sonra bizi içeri alıyorlar, araba anahtarı hariç elektronik eşya yanımızda bulunmaması gerek, çanta vs. her şey dışarıda kalacak. Güvenlik kontrolünden geçtiğimizde o uzun yol yürüdüm ve ağır kapıdan girdim. İlk girişte 2 çalışan isim kontrolü yapıyorlardı ve pasaporta delivery barkodu yapıştırıyorlardı. Benim adımı bir türlü bulunmadı sonra vizeyi sordu DV dedim o zaman soldan geç 18 no'lu bankoya dedi, orada bir kaç kişi bekliyordu ve herkes elinde 200-300 sayfalık dosyalar taşıyordu, millet o kadar evrak getirmiş ki kendimi hazırlıksız geldiğimi hissettim. Ama neyse en azından @Cem-Çeliker tavsiyesine göre gömlekle geldim, lisenin ilk günü gibi olmasın. Veznede tam 330 USD ödeme yaptım, fazla verenlere para üstü veriliyor. Bana numara verdi ve evrak teslimi için 5 dakika bekledim. Beklerken turist vizesine başvuranların mülakatlarını izledim, 10 kişi ret yediğini gördüm, kabul almış kimse görmedim. Bu arada konsolosluk İranlılarla doluydu hepsi de elinde İran pasaportu vardı, vize yasağı olanlar mülakata girip ret yemesi pek anlayamadım, fakat demek istediğim şu, İran'a yasak var diye Ankara'nın performansıyla alakasını görmedim. Numaram banko 16'da yandı, benimle Farsça konuşmaya başladı, Arabic? dedim. No Arabic dedi, (bana gelen evrak mailinde Arapça hizmeti mevcut yazıyordu şaşırdım). Sorun yok biraz Türkçe biraz İngilizce konuştum. Ben Türkçe çok ileri seviyede konuşuyorum yüksek lisans tezim de Türkçe yazdım fakat heyecanlıydım ondan diller karıştı aklımda. Evrakları teslimine başladım:

Türk pasaport, 2 adet fotoğraf, Suriye'den Birth Certificate. Hiç evlendin mi sordu, Hayır dedim. Suriye'den ve Türkiye'den adli sicil kaydı. Adli sicil belgeleri verirken Askerlik belgesi gördü onu da alayım dedi verdim, Suriye'den Askerlik belgeleri veriyim mi sordum evet dedi. Suriye'de askerlik yaptın mı? hayır dedim. İsim denklik belgesini gösterdim, o ne sordu, doğum belgesindeki adımı pasaporttan farklı dedim. Tamam onu da alayım dedi. Sağlık raporu istedi. Yanımda değil dedim, Neden sordu, durdurulmadan dolayı raporun geçerlilik tarihi olduğu için yaptırmadım dedim. O zaman bugün mülakata giremezsin, doktora hiç gitmedin mi yani? dedi, hayır bugün mülakata katılma şansım hiç olmaz mı dedim, bir saniye soracağım dedi gitti sordu sonra geldi maalesef sağlık raporu olmadan seni mülakata alamam, Ama diğer evraklara bakalım başka eksik bir şey varsa onu da getirirsin dedi. Diploma ve fotokopisi, Banka dokümanları.. Tamam dedi. Nüfus kayıt örneği veriyim mi dedim evet onu da alayım dedi verdim. Suriye'den nüfus kayıt örneği veriyim mi dedim, gerek yok Birth Certificate verdin zaten dedi. Sonra bütün belgelerim geri verdi, belgelerin bu şekilde tamam bir sonraki geldiğinde bu şekilde verirsin, bir kağıt daha verdi bu adımları takip ederek yani randevu oluşturabilirsin dedi. Suriye'nin pasaport fotokopisi lazım mı sordum, biraz düşünerek baktı sonra evet onu da eklersin dedi. Sen hiç evlenmedin mi? tekrar sordu, hayır dedim. Çocuğun var mı? hayır dedim. Makbuzu mutlaka getir yoksa tekrar ödersin dedi (iki tane makbuzum vardı sadece biri geri verdi). Pasaport teslimi için adres seçtin mi sordu, hayır Pick up seçeneği tercih ettim dedim tamam dedi. Amerika'da adres yazmamışsın onu da bir kağıda yaz getir dedi. DS260'ı iki gün önce açtırma talebi bulundum ve ona adres ekledim dedim. Baktı sonra adresi teyit etti evet doğru dedim. Ayrıca DS'te bir yanlış yaptım onu düzelttirmek mümkün mü sordum neyi düzelteceksin dedi, Eski adres 4'te ülke ismi yanlış girdim bu kadar dedim. Güldü o önemli değil dedi. Başka bir şey yapmamı gerek var mı sordum hayır dedi ve konsolosluktan çıktım. Unganlara gidip sağlık muayenesini yapma aklıma geldi, fakat pause ne zamana kadar devam edeceğini belli olmadığı için eve döndüm.

Bir kaç gün sonra, ustraveldocs üzerinden yeni randevu talebi oluşturdum, bir hafta sonra talebim olumlu sonuçlandı ve bana uygun bir tarihte randevu alabildiğime dair mail aldım. 30 Mart'a aldım, sonra aynı sayfa üzerinden yeni talep oluşturmadan değiştirebildim ve 17 Şubat'a çektim. Ardından hemen sonra 12 Şubat'a Unganlardan randevu aldım.

Sağlık Muayenesi

AŞTİ'den 15 Temmuz Milli İrade Meydanına metro ile gittim oradan Kuğulu Parka otobüse bindim, kolaydı 30 dakika içinde unganlara ulaştım. Daha çok erkendi saat 9'da açıyorlar beklerken bir şeyler yedim çay içtim o şekilde geçti. Dr. Mehmet Ungan polikliniği 4'üncü kattaydı, ben ilk kişiydim hemen girişteki görevli kaydımı açtı resim çekti. Pasaport, enabızdan aldığım aşı listesi ve Suriye'den aldığım aşı kartı (çocukluk aşılar) aldı sonra bir üst kata çıktım orada kan verdim. Daha sonra üçüncü kata indim röntgen çekildim ve tekrar polikliniğe döndüm 11:20'de tekrar gelmemi istedi. Aşağıda biraz yürüdüm ve 11:15'te döndüm fakat orada yine yarım saat civarında bekledim. Adımla seslendi içere girdim üzerimdekiler çıkarttım, doktor uzanmamı istedi tansiyona baktı 16 çıktı biraz yüksek senin yaşın genç dedi strestendir dedim, evet normalde buraya gelen çok kişi öyle tansiyonu çıkıyor dedi, sonra aşıları yaptı, akciğerleri dinledi. Sigara alkol madde kullanıyor musun piercing veya tattoo var mı, Gözlük kullanıyor musun, uzağı göremiyor musun, araba kullandığında lazım oluyor mu sordu. Sonra tamam giyinebilirsin dedi (soyunma amacı anlamadım, yaptığı muayene çok basit ve normaldi aile hekimi gibi ama neyse). Biraz sohbet ettik sonra yapılan aşıları sordum, enabızda gözükenleri sistem otomatik çekiyor dedi , ama Suriye'de yapılan aşıları görünmüyor yapmaya zorundayız dedi, peki hangi aşılar oldum sorduğumda 6’lı karma aşı yaptım dedi. Rapor bir sonraki gün alabilirsin dediler ama ben mülakattan bir önceki gün aldım.
      Toplamda 13987 TL/320 USD poliklinikte ve 2069,25 TL/48 USD laboratuarda ödeme yaptım, Kredi kartla ödeyerek vade farksız 5 taksite böldüm.

Mülakat

Sabah otelden çıktım yavaş sakin bir şekilde konsolosluğa gittim, randevum saat 9 daydı, 8:30'da oradaydım sıraya girdim içeri alınıyorduk, polis randevu saatine göre sırayı düzeltiyordu randevusu önce olan öne, geç olanı arkaya alıyordu. Binaya girdiğimde soldaki masaya doğru gittim eksik evraklarım vardı onu getirdim dedim ne zaman girdiniz siz 07 Ocak dedim hiç ödeme fişi falan sormadılar direkt numara verip beklememi istediler. 15 no'lu bankoda yandı, Bir önceki gittiğimde aynı memura evrak teslimi yaptım:

1. Türk pasaport
      2. 2 adet fotoğraf
      3. Suriye'den Birth Certificate, Türkiye'den aldığım formül A'yı hiç sormadı bile
      4. İsim denklik belgesi
      5. Suriye'den ve Türkiye'den adli sicil kaydı
      6. Sağlık raporu
      7. Diploma
      8. Banka dokümanları
      9. Başka hangi evrak vardı hatırlıyor musun sordu, evet Askerlik belgeleri dedim verdim

Nüfus kayıt örneği ve Suriye pasaportu almadı gerek yok dedi, ama mülakatta verdim. Verdiğim bütün evrakların fotokopilerini istedi asıl evrakları geri vereceğiz dedi.

Sonra tekrar bekledim 45-60 dakika belki bekledim bilemiyorum, içerde hiç bir saat yoktu ve bence güzel bir şey, saati fark etsem daha çok stres yapardım. Beklerken çok kişinin mülakatlarını izledim, çoğu ABD vatandaşı ile evli, düğün fotoları, nasıl tanıştıkları, Türkiye'ye hangi sıklıkla geldiği ve ne kadar süre kaldığı sordular, harekesin mülakatı rahat geçiyordu onay veriliyordu. Irak’lı bir kadın vardı onu soru yağmuruna tuttu, onunki uzun sürdü en son 75 ülke yasağından dolayı onay veremiyorum dedi. Benim numaram banko 19'da aynı görevlide yandı, sanırım 30 yaşı doldurmayan bir Amerikan erkek memur, kendisi Türkçe ve Arapça biliyordu, Do you speak English sordu Yes but I prefer to speak Arabic during the interview dedim ve Arapça devam ettik. Sol elimi kaldırdım verdiğim bilgiler doğru ve dürüst olduğu yemin ettim. Sonra parmak izi verdim.

Evrakları kontrol ediyordu her bir fotokopiye iki adet kaşe ve imza basarak aslını geri verdi. Doğum belgesindeki adımı pasaportta farklı olduğu için dikkatli bir şekilde kontrol etti, Suriye pasaportu istedi. Türk vatandaşlığı aldığımda adımı ZAKARIA yerine ZEKERİYA düzelttiğimi anlattım tamam aynı isim yazı farklı sadece dedi sorun yok dedi, 5 dakika kontrol ettikten sonra isim denklik belgesini gördü güldü (önceden baksaydı). Ne kadar Türkiye'de yaşıyorsun sordu. Suriye'de ve Türkiye'de askerliği sordu yapmadığımı söyledim. Banka dokümanları baktı onların fotokopileri yoktu ama yine geri verdi. Diplomayı da sordu biyomedikal kelimesinin Arapçasını bilmiyordu söyledim. Türkiye'den alığım nüfus kayıt örneği istedi gösterdim ve geri verdi. Sana bazı özel sorular sormak istiyorum dedi, (Bu sorular Iraklı kadına da sordu, ülkeden dolayı prosedür gereğini olduğu düşünüyorum, bunun için sorun yaşadığımı düşünmüyorum) Suriye'de herhangi bir terörist örgütü veya silah gruplarına destek verdin mi? Herhangi bir İŞİD bölgesinde yaşadın mı? Suriye'de seçimlere hiç katıldın mı? En son ne zaman Suriye'ye gittin, geçen sene 2 defa gittiğimi söyledim. Ne kadar kaldın ve hangi şehirlere gittiğimi sordu cevapladım.

Sonra mesleğimi sordu (yaşadığım asıl sorun buradan kaynaklı sanırım) biyomedikal mühendisliğinde ne okuyorsunuz ne işlerle uğraşıyorsunuz sordu, elektrik elektronik programlama gibi farklı şeyler okuduğumuzu söyledim, genelde işlerimiz sağlık sektöründe kullanılan tıbbi cihazlar ve protez tasarımı ile ilgili dedim. Amerika'da bu mesleği mi yapmak istiyorsun sordu evet dedim ama onu yapabilmem için önce bir kaç sınavdan geçmem gerek dedim. Yüksek lisans tezimi sordu, diş implantları dedim anlamadı İngilizcesini söyledim. Bu arada mülakat esnasında 2-3 kez gitti geldi arakada başka birine danışıyordu heralde. CV var mı yanında sordu evet hemen çıkarttım verdim yine gitti sonra bana gelip bu CV yetersiz dedi geri verdi. Mavi kağıdı çıkarttı burada Arapça yazacağım dedi, yazdıktan sonra lisans ve yüksek lisansta yaptığım bütün araştırmaları bize epostayla gönderirsin dedi, Ayrıca okuduğun dersleri görmek istiyoruz o yüzden lisans ve yüksek lisansın transkriptleri de bize gönder dedi, onlar yanımda hemen verebilirim dedim verdim yine gitti, sonra tekrar geldi tamam ama yine yaptığın bütün araştırmaları bize göndermeni isteriz dedi. Sadece Abstract kısmı mı yoksa araştırmanın tamamı sordum, tamamını istiyorum dedi. Bu DS-5535 formu mu sordum hayır dedi, sadece araştırmaları görmek istiyoruz dedi.

Sonra Pause kararından bahsetti bu vize bütün ülkelerin vatandaşları için hükümet tarafından durduruldu şuanda veremiyoruz dedi. Peki yeni karar gelirse verilebilir mi sordum, yanlış bilgi vermek istemiyorum dedi şuanda bilmiyoruz ama sen yine evrakları bize epostayla gönder dedi. Bu 221G reddi mi sordum evet dedi, teşekkür ettim mavi kağıdı ve pasaportumu aldım ve konsolosluktan ayrıldım. Mülakat esnasında hiç stres olmadım ortam sakindi gerginlik yoktu, memur çok kibardı ve anlayış gösteriyordu, hemen arkasında ayakta başka bir memur vardı bizi izliyordu ama hiç bir şeye karışmadı. Konsolosluktan saat 11:11 de çıktım ve mutluydum, sonra soruları düşünerek, diğer insanlara sordukları gibi orada tanıdığın var mı nereye gideceksin falan sormadığını fark ettim, eski aldığım vize reddi de sormadı, o anda işte mülakatım sıkıntılı olduğu anladım.

Biraz araştırdım, biyomedikal mühendisliği alanı Technology Alert Listesinde yer aldığı öğrendim, ve bu sebepten dolayı yaptığım araştırmaları istediklerini anladım.
      The same technologies that could be applied to develop and produce chemical and biological weapons are used widely by civilian research laboratories and industry.

Hatırlayabildiğim kadar yazmaya çalıştım, belki başka birine faydası olur. En yakın zamanda bu pause kararları kalkmasını ve herkes vizesine ve hayallerine ulaşmasını diliyorum.

Hayırlı Ramazanlar 🌙

https://www.bu.edu/isso/files/pdf/tal.pdf
      zakaria
      zakaria
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Burada enerji düştü sanki, yorumlara bakıyorum stresli endişeli olan çok. Biraz enerjili olalım pozitif düşünelim:

🔥🎯 BU SENE O SENE! 🎯🔥

Arkadaşlar! Kardeşlerim! Hayal savaşçıları! Bu sene pasaportlar vizeyle mühürlenecek, uçak biletleri tek yön kesilecek, rüyalar gerçek OLACAK! 💫🇺🇸
      Artık beklemek değil, İNANMA ZAMANI!
      Artık susmak değil, BAĞIRMA ZAMANI!
      Artık “acaba mı?” değil, “KESİN BEN KAZANDIM” ZAMANI! 💥

📅 3 Mayıs'ta ekranlara kilitleniyoruz!
      💻 Case number? 1XXX
      💼 Meslek? American Dreamer
      ✈️ Hedef? LAX’te gün batımı, Starbucks’ta vanilyalı latte
      🏡 Hayal? Bahçeli ev, 2 köpek, 1 Dodge, bol bol huzur!

Kardeşim, ekran başında seni ZELZELE gibi bir heyecan bekliyor!
      Ben kazanınca ağlarım, sen de ağla. Biz birlikte bir VİZE KABİLESİ olduk artık! 🤝✨
      Yorumlara sadece bir kelime yaz: GİDİYORUUUUUM!
      Yorumlar yanacak, şans coşacak, kader bile "tamam artık siz kazandınız" diyecek 😎🔥
      Hadi şimdi herkes coşsun!
      🎆 BU SENE BİZİM SENEMİZ! 🎆
      Yazın bunu bir kenara, çünkü seneye bu postu Amerika’dan paylaşıyor olacağız! 💪🇺🇸

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      zakaria
      zakaria

VALLAHİ SELECTED VALLAHİ SELECTED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      8. BAŞVURUMDA KAZANDIMMMMMM
      SONUÇLARA BAKMAK İSTEMİYORDUM O HAYAL KIRIKLIĞI BİR DEFA DAHA YAŞAMAK İSTEMİYORDUM ŞİMDİ BAKTIM İNANAMIYORUM YAAAAA VALLAH OLDU ARTIK O HAYALI YAŞAYACAM SIRA BANA GELDİ SONUNDA ÇOK ŞÜKÜR YA RABBİM

zakaria
      zakaria

@Ogz-0 Merhaba, hesabınıza baktım ama süreçle ilgili herhangi bir paylaşımınızı göremedim.
      Biliyorsunuz, burada hepimiz birbirimizin tecrübelerinden çok şey öğreniyoruz. Siz de zamanında paylaşılan bilgilerden faydalanmışsınızdır mutlaka. Aynı şekilde siz de yaşadıklarınızı paylaşırsanız, hem yeni sürece başlayanlara büyük destek olur hem de topluluğumuz daha güçlü hale gelir.
      Sonuçta hepimiz aynı yoldayız, birbirimize ışık tutmak ne güzel olur.
      Ayrıca, lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.

zakaria
      zakaria

@zakaria Update:
      Bana dönüş geldi, artık Ankara'dayım 😃🥳

zakaria
      zakaria
    • RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@Umut-P Bu kişiler hukuki bir boşluk (istenmeden oluşan bir loophole) sayesinde girebildi. Davayı seyahat yasağını kaldırmak için kazanmadılar, davayı sadece vize alabilmek için kazandılar. ABD’ye girişleri, yasağın tarihinin güncellenmesiyle oluşan tesadüfi bir istisna sayesinde oldu:

Dava sayesinde bu 17 kişi yıl bitmeden vizelerini alabildi. Vizelerde şu ibare vardı: “Presidential Proclamation’a tabidir” (yani hâlâ yasağa bağlı). Aralık ayında Trump yönetimi ikinci bir seyahat yasağı çıkardı. Bu yeni yasak ilk yasağı iptal etti ve uygulama tarihini değiştirdi. Yeni yasakta denildi ki Yılbaşından önce vize almış olanlar muaf tutulur. Bu 17 kişi de zaten yılbaşından önce vize aldığı için muaf sayıldı ve ABD'ye giriş yapabildi.

Bu olay bana bir şey hatırlattı:
      "vizesini en çok hak edeniniz, onun için en çok çabalayanınızdır.."

Gündem içinde yayımlandı
      zakaria
      zakaria

Herkese merhaba!
      Bugün son gün… Yarın artık sonuçlar açıklanıyor! Umarım bu sohbet odasından, hep birlikte süreç aşamaları odasına geçeriz. 🎉

Her yıl hayallerimi, düşüncelerimi tek başıma bekliyordum… Ama bu yıl sizlerle birlikte beklemek, gerçekten çok daha güzeldi. Kazanmasam bile sizinle hayal kurmak, fikir alışverişi yapmak ve bu süreci paylaşmak bana iyi geldi. Hepinizi tanıdığıma çok memnunum. Umarım herkes için en hayırlısı olur. 🙏

Ayrıca daha önce kazanan ve hâlâ bizimle sohbete katılıp tecrübelerini paylaşan, sorulara sabırla cevap veren @ATS16 bey başta olmak üzere, katkı sağlayan tüm arkadaşlara da gönülden teşekkür ederim.

zakaria
      zakaria

@koci size katılıyorum ve bunu de söylemek isterim, yanlış düşünüyorsam lütfen biri düzeltsin:

Diyelim ki karar sadece davacılar lehine çıktı. Bu durumda yeni dava açıldığında, ortada çok yeni bir emsal karar (yargıtay içtihatları mantığında) bulunacağı için, mahkemenin tamamen farklı bir sonuca gitmesi beklenmez. Zaten aynı hukuki gerekçeler üzerinden ilerlenmesi ve süreç baştan tartışılsa bile farklı bir karar çıkması mantıksız olur. Bu yüzden mahkemede çıkacak kararın fiilen herkesi (davacı olan ve olmayanları) etkileyeceğini düşünüyorum.

Zaten benzer örnekler var. Nevada’da açılan ve adopted children’ı etkileyen davada (Clark Hill’in yürüttüğü injunction süreci), mahkemenin yaklaşımı sadece davacıyla sınırlı kalmayıp uygulamanın geneline etki etti.

Aynı şekilde DV2025 sürecinde Birleşik Krallık’ın yanlışlıkla çekilişe dahil edilmemesi sonrası açılan dava sonucunda sistem düzeltildi ve sadece davacı değil, tüm UK başvuruları yeniden değerlendirildi.

Sonuçta mahkeme asıl olarak pause’un hukuka uygun olup olmadığını değerlendirecek. Eğer gerçekten güvenlik (vetting) gerekçesi geçerliyse, bu zaten herkese uygulanır; güvenli bulunanlara davacı olsun olmasın vize verilir, güvenli bulunmayanlara ise davacı olsa bile verilmez. Böyle bir sonuca ulaşmak daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Gündem içinde yayımlandı
      zakaria
      zakaria

zakaria tarafından gönderilen son iletiler

@mertcank34 ben mülakata katıldığımda turist vizesini olanların iptal edildiğini gördüm. Şunu da hatırlatmak isterim: iptal olmazsa bile yada mülakata hiç gitmezseniz, DS260 doldurduğunuzda göçmen niyetinizi belirtmiş oluyorsunuz, ve havalimanında CBP memurları onu görebilirler.

zakaria
      zakaria

@oktay3847 mülakata girdiğinizde memur turist vizenizi iptal edeck zaten, ve göçmen niyetinizi olduğu için yeni turist vizesi almanız daha zor olacakmış.

zakaria
      zakaria

@koci size katılıyorum ve bunu de söylemek isterim, yanlış düşünüyorsam lütfen biri düzeltsin:

Diyelim ki karar sadece davacılar lehine çıktı. Bu durumda yeni dava açıldığında, ortada çok yeni bir emsal karar (yargıtay içtihatları mantığında) bulunacağı için, mahkemenin tamamen farklı bir sonuca gitmesi beklenmez. Zaten aynı hukuki gerekçeler üzerinden ilerlenmesi ve süreç baştan tartışılsa bile farklı bir karar çıkması mantıksız olur. Bu yüzden mahkemede çıkacak kararın fiilen herkesi (davacı olan ve olmayanları) etkileyeceğini düşünüyorum.

Zaten benzer örnekler var. Nevada’da açılan ve adopted children’ı etkileyen davada (Clark Hill’in yürüttüğü injunction süreci), mahkemenin yaklaşımı sadece davacıyla sınırlı kalmayıp uygulamanın geneline etki etti.

Aynı şekilde DV2025 sürecinde Birleşik Krallık’ın yanlışlıkla çekilişe dahil edilmemesi sonrası açılan dava sonucunda sistem düzeltildi ve sadece davacı değil, tüm UK başvuruları yeniden değerlendirildi.

Sonuçta mahkeme asıl olarak pause’un hukuka uygun olup olmadığını değerlendirecek. Eğer gerçekten güvenlik (vetting) gerekçesi geçerliyse, bu zaten herkese uygulanır; güvenli bulunanlara davacı olsun olmasın vize verilir, güvenli bulunmayanlara ise davacı olsa bile verilmez. Böyle bir sonuca ulaşmak daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.

Gündem içinde yayımlandı
      zakaria
      zakaria

@koci aynı şeyi düşünüyordum ve gerçekten diğer davalarda benzer karar çıkarsa şansımız resmen kaybolur.

zakaria
      zakaria
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@tulay Sizi gönülden tebrik ederim. Yıllarca vazgeçmeden devam edip sonunda hayalinize kavuşmanız gerçekten çok ilham verici. Hele ki bu yaşta böyle bir adım atmanız… insanın içindeki tüm geç kaldım düşüncelerini susturuyor.

Ayrıca yolculuk kısmı da ayrı güzelmiş; bazen hayat gerçekten işleri kolaylaştırmak için böyle küçük sürprizler hazırlıyor. Siz de çok güzel bir anlam çıkarmışsınız bundan.

Umarım Amerika’daki yeni hayatınız size sağlık, huzur ve bolca mutluluk getirir. Hikayenizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Yolculuk içinde yayımlandı
      zakaria
      zakaria

@kr7baba adınız 394. satırda mevcuttur, sizin yerinize tarih girdim. İmzanızı güncellemeniz rica olunur.

@GRKM adınız 297. satırda mevcuttur.

@tumra adınız iki defa girilmiş, bir tanesini sildim. 451. sartırda yazıyor.

Bazen liste'ye sonradan eklenen CN'lerden dolayı eskiden girilmiş CN'lerin sırası kayabilir. Klavye'de CTRL+F basarak ismizini girip kolayca bulabilirsiniz.

zakaria
      zakaria

@cerenb bana e-nabız sisteminde gözüken aşıları kabul edebiliriz, aşı kartında olup e-nabızda gözükmeyen aşıları kabul edemiyoruz dedi. 4-5 yıl önce olduğum Hep-B aşısı tekrar vurmadı, yalnız 3 doz oldum belki ondan dolayı kabul edip vurmamıştır.

zakaria
      zakaria

@maskrein Ben dosyamı Amman'dan Ankara'ya geri aldım, sisteme ilk girdiğimde bana otomatik olarak Amman çıkıyordu ve sizin gibi çok denedim ama maalesef değiştiremedim. İletişime geçin seçeneği ile denedim Live Chat'a hiç cevap alamadım, e-posta gönderdim yine cevap gelmedi. Yeni e-posta kullanarak yeni hesap oluşturdum ve bu şekilde ilerledim.

zakaria
      zakaria

@Arthur-Morgan Dv pause kararı 23.12.2025'te geldi, bugüne kadar bir konsolosluk görevlisi o pause'den haberi olmaması imkansız. Ayrıca, her bir mülakattan önce hızlı bir şekilde dosyayı gözden geçirip mülakata başlarlar diye düşünüyorum, mülakat sırasında herhangi bir şey kafasına takılırsa arakaya gidip soruyorlar, emin olmadan hiç bir karar vermezler.
      Güzel haberler gelecek inşallah. 🙏🏻

zakaria
      zakaria

@Murat-c cevapınız için teşekkürler, ben öyle yapıyorum belgenin yeniden oluştutulması gerekmekterdir gibi bir uyarı çıkıyor.

zakaria
      zakaria