Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

Selamlar günaydınlar enerjiler yerinde mi 🙂

Günaydin. Eh işte 🙂

• ⭐⭐⭐

@rnc Evrene pozitif enerji yollamanız lazım 😁

Bu aralar numeroloji videoları izliyorum kadın diyor ki yurtdışı işleriniz varsa, vizeye başvurmuşsanız felan hanenizin numarası 5 olsun, bende kapı numaram 5 e denk gelsin diye içeriden farklı numara asacağım nötrlesin birbirini diye.

Hala tüm tuşlara basmaya devam, o sene bu sene 😁

• @newbie97, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc Evrene pozitif enerji yollamanız lazım 😁

Bu aralar numeroloji videoları izliyorum kadın diyor ki yurtdışı işleriniz varsa, vizeye başvurmuşsanız felan hanenizin numarası 5 olsun, bende kapı numaram 5 e denk gelsin diye içeriden farklı numara asacağım nötrlesin birbirini diye.

Hala tüm tuşlara basmaya devam, o sene bu sene 😁

Bendeki bu şans ile zor ya 🙂 Gökten emir felan gelecek öyle çıkacak 😅 Tabi belli mi olur hiç unmadigin yerden bile çıkabilir 🙂 Ama sürekli foruma girerek unutmak ta imkansız hoş benim için birşeyi unutmak imkansız.. 😅
    Bu sene o sene olucak inanıyoruz 😅 😅

• Günaydın .. Başvuru için son 26 gün kaldı 🎆

1. başvurum olacak bu sene yine başvurudan sonra mayısa kadar her gün buradaki konuları okumaya başlayacağım günler geliyor 🙂 ıstırap dolu günler 🙂 ne güzel unutmuştum kafam rahattı bir kaç aydır 🙂

• Yeni başvuranlara uzun süredir başvuranların yapacağı tavsiyeler gelsin 😃

• @JesusLord Fotoğrafa dikkat etmek çok önemli, Türkçe karakter kullanmamak olabilir bunlar dışında çok farklı bir şey yok. Başarılar dilerim.

• @mert0653 2.başvuruda çıkmamasına üzülme benim 7.başvurumda çıktı :)) Biraz şans meselesi.

• ⭐⭐⭐⭐

@JesusLord

İlk ikisi bekar, son dördü evli (x2 şans) 6.başvuruda DV2024’de CN 17xx ile süreci tamamlayan ve permanent resident card’a kavuşan bir kişi olarak kişisel tavsiyelerim

-Gmail uzantılı e-mail adresi ile başvuru yapılması
    -Başvuru formu doldurulurken her daim caps lock açık şekilde formdaki bilgilerin doldurulması
    -Fotoğrafın başvuru öncesi photo tool kullanarak fotoğrafların test edilmesi (https://tsg.phototool.state.gov/photo) ve geçersiz bir fotoğraf ise illüstratör kullanarak edit yapılmaması, geçersiz fotoğraf uyarısı veriyorsa tekrar fotoğraf çekilmesi
    -Fotoğraf çekilirken gözlük kullanılmaması, fotoğraf teknik özelliklerinin iyi incelenmesi
    -Fotoğrafı bilgisayarınızda kayıt ederken fotoğraf dosya adında ad-soyadı sadece baş harflerine yer verilmesi
    -Fotoğraf bilgisayara kayıt edilirken ve dosya adı tanımlanırken Türkçe karakter kullanılmaması
    -Fotoğraf bilgisayara kayıt edilirken ve dosya adı tanımlanırken sayı veya noktalama işareti kullanılmaması
    -Bir aya yakın bir başvuru dönemi süreci var, başvuru süreci ilk açıldığında değil, 2. Veya 3. Haftadan sonra başvuru yapılması, son dakikaya bırakılmaması (ben kazandığım son başvurumu başvuru süresi bitmeden 2 gün önce yapmıştım)
    -İstenen bilgileri yanlış olmaksızın hatasız beyan etmeniz (örn. Biyolojik veya biyolojik olmayan tüm çocuklarınızı forma eklemeniz, en az lise mezunu iseniz veya mülakat tarihine kadar en az liseden mezun olabilecek eğitim düzeyine sahipseniz başvurun, medeni durum değişiklikleri vb.)
    -Maddi ve manevi olarak göç etmeye kendinizi hazır hissediyorsanız piyangoya başvurun zira vize kategorisi - çekiliş bu bir turistik vize değil. Sağlık muayenesi ücreti, vize ücreti, yaşam kurma maliyetleri derken yeterli maddi imkanlarınız var ise ve şansınız yaver giderse süreci başarı ile tamamlayabilirsiniz, böylece daha rahat bir göç süreci yaşamanız muhtemel.

• Merhaba, aranıza yeni katıldım. 2 yıldır başvurmak istiyordum ancak eğitim ve maddi durumlardan dolayı bekliyordum. Bu sene ilk defa başvuru yapacağım. 28 yaşında master öğrencisiyim. Umarım hayat kurma fırsatını Amerikada bulurum. Of bir heyecan bastı şimdi :D... Aklıma takılan birkaç soru var tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
    1- Mülakat günü sanırım askerlik durum belgesi isteniyormuş. Bunun vizeyle alakası nedir? Askerlik yapmış olmak mı gerekiyor?
    2- Henüz kazanıp DS260 doldurmadan önce evlenme durumu sorun çıkarmıyor değil mi? DS260 formu sonrası değişiklikler problem çıkarıyor, doğru mu?

• @JesusLord ilköğretim terk başvurabilir miyim 😀

• ⭐⭐⭐⭐

@murat-can-atilla

1. askerlik yapmamış olmanız sorun değil askerlik evrağı alın yeter
    2. ds260 doldurduktan önce yada sonra fark etmez evlenebilirsiniz. Ds260ı doldurduktan sonra illa ki hayatınızda yaşadığınız değişiklikler olabilir herhangi bir sorun olmaz

• @Emre-Kurtulmuş 28 yaş muhtemelen tecil yoktur hocam. O olayi kaldirdilar çogu kişinin tecili yok çogu kaçakta şuan.
    Ancak bedelli başvurup gidecek yada diğer yöntemlerle halledicek. Yada dosyayi askerlik belgesi istemeyen konsolosluga taşıyacak.

• ⭐⭐⭐⭐

@rnc askerlik belgesi istemeyen konsolosluk duymadım ancak araştırmak lazım olabilir. Tecil noktasını bilmiyorum ancak istenen belge tezkere gibi askerliğini yapmıştır belgesi değil

• @Uçan-hollandalı cevabınız için teşekkür ederim. Peki ds260 sonrasında medeni durum değişikliğini bildirmek için mülakat tarihinin belirlenmesini beklemek mantıklı olur mu? Yani eğer mülakat tarihi öncesinde formu güncellemek istersek case number değişiyor mu?

• @rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Emre-Kurtulmuş 28 yaş muhtemelen tecil yoktur hocam. O olayi kaldirdilar çogu kişinin tecili yok çogu kaçakta şuan.
    Ancak bedelli başvurup gidecek yada diğer yöntemlerle halledicek. Yada dosyayi askerlik belgesi istemeyen konsolosluga taşıyacak.

Tecilliyim hocam. O yaşta nasıl diyeceksin, haklısın. Ön lisans sonrası lisans eğitimi ve şu an master eğitimi, zamanı geldiğinde bedelli yapmayı düşünüyorum.

• @murat-can-atilla, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@Emre-Kurtulmuş 28 yaş muhtemelen tecil yoktur hocam. O olayi kaldirdilar çogu kişinin tecili yok çogu kaçakta şuan.

Tecilliyim hocam. O yaşta nasıl diyeceksin, haklısın. Ön lisans sonrası lisans eğitimi ve şu an master eğitimi, zamanı geldiğinde bedelli yapmayı düşünüyorum.

Ne olursa olsun şuanda tecilin olmamasi gerekiyor idi. Askerlik şubesine giderseniz muhtemelen tecil iptal olur. Hatta tecilli görünüp ceza yiyen arkadaşım vardi 😃 var ise bedelli biran once yapin yoksa ceza yemediyseniz bile yemeniz an meselesi.

• yeni bir günden herkese günaydınlarr

• @ATS16 'geçersiz fotoğraf uyarısı veriyorsa tekrar fotoğraf çekilmesi' kendi çektiğiniz fotoğrafla mı kazandınız acaba 🙂

• @evrentnrkl yok üzülmem olursa olur olmazsa da olur 🙂 ama o sürede beklemek sıkıyor 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

124

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |