• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. evrentnrkl
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 12
    • Takipçiler 29
    • Konu 0
    • İleti 309
    • En İyi 161
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

evrentnrkl

@evrentnrkl

Sadece Amerika hayali kuran bir tasarımcı "Art Director"

381
    İtibar
    914
    Profil Görüntülemeleri
    309
    Takipçiler
    12
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

evrentnrkl Takip etme Takip Et

evrentnrkl tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Selam arkadaşlar,
      29 Ağustos’ta Austin/Round Rock bölgesine taşındık. İlk 1 ayı tamamladık ve yaşadıklarımızı, gözlemlerimizi ve masrafları sizinle paylaşmak istiyorum. Belki buraya yeni gelecek olanlara fikir olur.

✈️ Geliş & Yerleşme

Uçaktan indiğimizde forumdan tanıştığım Emre sağ olsun bizi aldı.
      Evi Türkiye’den tutmuştuk, direkt eve geçtik.
      İlk gün hemen temel alışverişimizi yaptık.

🏠 Ev & Eşyalar

Aldıklarımız: L koltuk, yatak (bazası yok hâlâ yerde 😅), 58” TV, TV ünitesi, mutfak gereçleri, robot süpürge, havlu-paspas vb.
      Harcama: 1750–2000 $ (ufak tefeklerle 2300 $ civarı).
      İlk kira, depozito ve faturalar derken başlangıçta ciddi nakit çıkışı oldu.

📄 SSN & Ehliyet

SSN kartlarımız 1,5–2 haftada geldi.
      SSN’den sonra ehliyet sürecine girdim:
      → kurs & sertifika
      Easy Texas Drivers Ed → sertifika
      Ücretsiz IMPACT eğitimi → sertifika
      DPS’ten randevu (tavsiyem sabah 7–8 gibi siteyi yenileyin, erken tarih çıkıyor).
      Evraklarda bazen “1 ay burada yaşaman gerek” diyen memur oluyor ama başka memur kabul edebiliyor.
      Randevu günü geçici ehliyet verdiler, kart 2 hafta içinde geldi.

📱 Telefon & İnternet

Telefon hattı için tavsiyem: ilk gün acele etmeyin. Önce dinlenin, sonra operatörlere tek tek bakın.
      Biz T-Mobile aldık, çok iyi değil çok kötü de değil.
      Ev interneti: Apartmanda AT&T vardı, 60 $’lık plan aldık. İlk ay 100 $ gibi fazla alıyorlar ama sonra faturalardan düşüyor.

🛒 Market & Alışveriş

Hemen dibimizde H-E-B var, hep oradan alışveriş yapıyoruz.
      Costco’ya gitmedik, Walmart fiyat olarak H-E-B ile benzer.
      İlk ay eşya + mutfak + gıda derken harcama biraz yüksek oluyor.

🚗 Araç & Ulaşım

Geldikten 2 gün sonra 2005 model Prius aldım → 5800 $ (vergiler dahil).
      Sigorta: 600 $ civarı.
      Lastikleri yeniledim, 4 lastik masrafı toplamda 700 $.
      Pazartesi yağ değişimine gideceğim (4000 mile yaptım, eski yağa güvenmiyorum).
      Yanlışlıkla 2–3 kere ücretli yola girdim, fatura bekliyorum 😅
      Benzin fiyatları: 1 galon 2,40–2,98 $ arasında değişiyor (1 aydır gördüğüm aralık).

💼 İş Deneyimi

Doordash & Uber Eats dışında driver işi fena değil, diğer platformlar hep beklemeye aldı.
      Sadece Doordash geçici ehliyetle başvurmak mümkün, onay 2–3 gün sürdü.
      Şu ana kadar 119 saat → 1900 $ kazandım (benzin hariç).
      İlk haftalarda düşük ücret, zamanla ufak artış oluyor.
      Açıkçası masa başı işten sonra çok yorucu ama yapacak bir şey yok.

🏥 Sağlık & Hamilelik

Eşim için Medicaid reddedildi, CHIP kabul edildi.
      İlk muayene Lone Star üzerinden oldu, bu ay yeni randevu var.
      Evraklarda çok hata yapıyorlar, isim-soyisim karışıklığı bile olmuş. Biraz uğraştırıyor yani.

💵 Bütçe & Harcamalar

Amerika’ya 14.500 $ ile geldik.
      İlk ay kiralar, faturalar, eşyalar derken para hızla eridi.
      Doordash/Uber Eats gelirleriyle toparlamaya çalışıyoruz.
      Tavsiye: İlk ay beklenenden fazla harcama çıkıyor, hazırlıklı olun.

👥 İnsanlar & Gözlemler

İnsanlar genel olarak çok saygılı, yardımsever.
      Trafikte kurallara uyuluyor, çok rahat.
      Sadece bir tartışma yaşadım (küfürleşmeye kadar gitti ama Amerikalı değildi 😅).
      Bölge çok yeşil, huzurlu.

✅ Genel olarak ilk ay yorucu geçti ama aynı zamanda alışma sürecinde çok şey öğrendik. Buraya gelmeyi düşünenlere tavsiyem: sabırlı olun, ilk aylarda masrafları göze alın, işler zamanla yoluna giriyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      evrentnrkl
      evrentnrkl
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

🇺🇸 1 Temmuz - Bangkok ABD Konsolosluğu Göçmen Vize Mülakat Deneyimimiz

Herkese merhaba!
      Bugün itibariyle vizemizi aldık! Çok uzun ve stresli bir süreçti ama sonunda başardık. Deneyimimizi detaylı bir şekilde paylaşmak istiyorum, belki birilerine yol gösterir 🙏

⸻

🧑‍💼 Tercüman ve Hazırlık

Biz tercüman olarak Emre Bey ile çalıştık. Gerçekten çok yardımcı oldu, tüm süreç boyunca yanımızdaydı ve ne zaman ne yapacağımızı net bir şekilde yönlendirdi.
      Bir ton evrakla gittik ama çoğu istenmedi. Yine de eksiksiz gitmek büyük rahatlık sağladı.

⸻

🕖 Konsolosluğa Giriş
      • Mülakat saatimiz 07:00’deydi, biz 06:45’te oradaydık.
      • Emre Bey ile buluştuk, sıraya girdik.
      • Girişte DS-260 onay sayfası ve pasaportlar gösteriliyor. Pasaportlara barkod yapıştırılıyor.
      • İçeri alındıktan sonra 660 $ ödeme yaptık. Biz 700 $ verdik, 40 $ üstü verdiler (nakit).

⸻

📄 Evrak Teslimi ve Parmak İzi

Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra evrak teslimi için sıraya geçtik. Bu aşamada parmak izi alımı da yapıldı. Emre Bey, belgeleri sırayla teslim ederken yanımızda oldu ve neyin nerede olması gerektiğini söyledi.

Asıl talihli (ben) için istenen evraklar:
      • Askerlik durum belgesi
      • Diploma ve transkript
      • Adli sicil kaydı
      • Formül A ve Formül B
      • Evlilik cüzdanı
      • 2 adet 5x5 fotoğraf
      • Pasaport fotokopisi (ödeme sırasında da gerekiyor, üzerine “PAID” kaşesi vuruluyor)

Eşimden istenen evraklar:
      • Formül A ve B
      • Adli sicil kaydı
      • Evlilik cüzdanı
      • 2 adet 5x5 fotoğraf
      • Pasaport fotokopisi

💡 Tüm belgeler orijinal + İngilizce çeviri + 1 fotokopi şeklinde hazırlanmalı.

⸻

💍 Ek Belgeler ve Ufak Sürprizler
      • Ne zaman evlendiğimiz soruldu ve kanıt istendi (evlilik ile ilgili nişan düğün evlilik teklifi gibi görseller yanımızdaydı, hemen gösterdik).
      • Eşimin pasaportunda “Cumayeri” yazdığı için memur, “Bu neresi, küçük bir yer mi?” diye sordu. Neresi olduğunu söyledik, sadece not aldılar. Mülakatta bu konu hiç açılmadı.

⸻

🎤 Mülakat

5-10 dakika bekledikten sonra mülakat için çağrıldık. Çok tatlı, güler yüzlü bir kadınla karşılaştık.
      Önce yemin ettirdi, ardından şu soruları sordu:
      • En son hangi okuldan mezun oldun ve ne zaman?
      • Bu ilk evliliğin mi?
      • Amerika’da nereye gideceksiniz?
      • Neden oraya gitmeyi planlıyorsunuz?

Emre Bey burada esprili bir şekilde devreye girdi: “Aslında üç kişiler, lady is pregnant” dedi 😊 Kadın güldü ve ortam iyice rahatladı.
      Bu esnada eşime hiç soru sorulmadı, sadece onun adına bir mavi bilgi formu verildi – vizeyi eşim benim üzerimden aldığı için, haklarını anlatan bilgilendirme formuydu.

Sonrasında görevli kadın, vizemizin onaylandığını söyledi ve pasaportların teslim edileceğini belirtti.

⸻

🎉 Ve O An…

Konsolosluktan çıkarken eşimle birbirimize sarıldık, gözümüz doldu, içimizden “Ohh be, bitti bu süreç!” dedik.
      Gerçekten yıpratıcı ama sonunda karşılığı olan bir süreç. Şimdi artık önümüzdeki yeni hayatımıza odaklanacağız.

⸻

Not: Bangkok ABD Konsolosluğu süreci genel olarak düzgün ilerliyor, ancak her aşamada hazırlıklı olmak önemli.
      Gidecek olan herkese bol şans! Sorusu olan varsa elimden geldiğince yardımcı olurum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      evrentnrkl
      evrentnrkl

Bangkok’a İlk Gün – Tecrübeler ve İpuçları (20-21 Haziran)
      Herkese merhaba!
      20 Haziran’da İstanbul’dan uçağa bindik ve 21 Haziran sabahı Bangkok’a indik. Seyahatimizin ilk gününü ve yaşadıklarımızı burada paylaşmak istedim, özellikle ilk kez Tayland’a gidecekler için faydalı olabilir.

🛬 Uçuş & Havalimanı Süreci
      • İstanbul Havalimanı’nda biniş öncesi dönüş bileti soruldu. İyi ki önceden almıştık, aksi takdirde baya bir açıklama yapmanız gerekebilir.
      • Bangkok Suvarnabhumi Havalimanı’nda pasaport kontrolünden önce 50 USD bozdurduk. Oranın kurunun düşük olduğunu biliyordum, o yüzden sadece acil ihtiyaç kadar çevirdik.
      • Hemen ardından telefon hattı aldık (Unlimited paket – 999 baht). Havalimanındaki standlarda hızlıca işlem yapılıyor.

👮‍♂️ Pasaport Kontrolü
      • Eşimle ayrı sıraya girdik, ama birlikte girilebiliyormuş, bunu sonradan öğrendik.
      • Eşime sadece “kaç gün kalacaksın?” diye sorulmuş ve sorunsuz geçmiş.
      • Benim karşıma çıkan görevli ise biraz daha detaycıydı. “Kaç gün kalacaksın, dönüş biletin var mı?” gibi sorular sordu. İngilizcesi çok hızlıydı, başta anlamadım ama evrakları direkt gösterince ikna oldu.
      • Bizimle aynı uçakta olan başka bir arkadaş ise kontrol sonrası başka bir alana alınıp biraz bekletilmiş ama sorun çıkmadan o da geçmiş.

🚖 Şehir Merkezine Ulaşım
      • Kalacağımız yere Bolt ile geçtik. Sürücü “otoyolu kullanayım mı?” diye sordu. Kabul etmeyin derim; biz ettik, ekstra 75 baht ödedik.
      • Trafik Bangkok’ta yoğun ama ilk gün için aceleye gerek yok, normal yolu tercih etmek daha ekonomik.

🏠 Airbnb & İlk Akşam
      • İlk gün akşamüstü biraz dinlendikten sonra dışarı çıkıp kısa bir keşif yaptık.
      • Fransız bir restoranda yemek yedik; fiyat biraz yüksekti ama ilk gün için çok sorgulamadık.
      • Dönüşte Seven Eleven’a uğrayıp evde yiyebileceğimiz birkaç şey aldık.
      Not: Damak tadımıza uygun şeyler az. Aç kalmazsınız ama alışana kadar zorlayabilir.

🌡️ Genel İzlenim
      • Hava çok sıcak ve nemli. Ben kokulardan çok etkilenmedim ama ortamda belli belirsiz bir sıcak-nem kokusu var.
      • Ancak eşim hamile olduğu için onu biraz zorladı. O yüzden yanınızda hassas biri varsa önlem almakta fayda var (kolonya, mendil, vs.)

⸻

📅 23 Haziran’da sağlık muayenesine gideceğiz. Onu da ayrıca güncelleyeceğim.
      Her şey genel olarak sorunsuz ilerliyor. Bangkok’a gelecek olanlara şimdilik söyleyeceğim en önemli şeyler:
      • Dönüş bileti olmadan gelmeyin.
      • Pasaport kontrolünde belgelerinizi hazır tutun.
      • Havalimanında sadece acil para bozdurun.
      • Bolt’ta otoyolu kabul etmeyin.
      • Seven Eleven’dan mucize beklemeyin.

Sorusu olan olursa memnuniyetle yardımcı olurum 😊
      Yeni gelişmeler oldukça buradan paylaşmaya devam edeceğim.

evrentnrkl
      evrentnrkl

@evrentnrkl
      Bangkok’ta Sağlık Muayenesi – Bumrungrad Hastanesi Deneyimi (23 Haziran)

Herkese merhaba,
      Green Card sürecimizin bir parçası olarak eşimle birlikte Bangkok’taki Bumrungrad International Hospital’da sağlık muayenemizi yaptırdık. Deneyimlerimizi adım adım paylaşmak istedim çünkü süreci merak eden ve ilk defa yapacak olanlar için rehber niteliğinde olabilir.

⸻

🏨 Konaklama Değişikliği

Aslında Airbnb’de kalıyorduk ama yaşadığımız bazı sorunlar nedeniyle Pinnacle Lumpinee Park Hotel’e geçtik. Gece geçiş yaptık, otel merkezi ve rahat, şimdilik memnunuz.

⸻

🚕 Hastaneye Ulaşım

Sabah saat 07:30’da otelden çıktık, yaklaşık 08:00’de Grab ile Bumrungrad Hastanesi’ne ulaştık.
      İlk izlenimim: “Wow!” Gerçekten çok modern, temiz ve lüks bir hastane. İç mimarisi otel gibi, etkilenmemek elde değil.

⸻

🏥 Kayıt ve İlk İşlemler
      • Girişte A Blok 10. kata yönlendirildik.
      • Burada pasaport ve gerekli evrakları verdik, kayıt işlemlerini tamamladık.
      • Ardından 15. kata çıktık; burada tansiyon, göz testi, boy-kilo ölçümü gibi temel kontroller yapıldı.
      • Aynı katta kan örneği alındı.
      • Sonra 12. kata inip röntgen (X-ray) işlemlerimizi tamamladık.
      • Bize “2 saat sonra gelin” dediler.

⸻

🍽️ Ara: Türk Mutfağı!

Bu arada zaman geçirmek için yakındaki Kapadokya Restoran’a gittik.
      Pideleri, ayranı oldukça başarılıydı. Biraz memleket havası almak güzel geldi 😊

⸻

🩺 Doktor Görüşmesi

2 saat sonra hastaneye döndüğümüzde henüz çağrılmamıştık, yaklaşık 1 saat daha bekledik. En sonunda dayanamayıp sordum, ardından içeri alındık.
      • Doktor, klasik sorular sordu: Alerjin var mı, ameliyat geçirdin mi, şu an ilaç kullanıyor musun gibi…
      • Sonra sedyeye uzanıp basit bir fiziksel muayene yaptı (el ile kontrol gibi).
      • Eşimin ve benim eksik olan birkaç aşımız vardı, onları da tamamladık.

⸻

📅 Sonraki Adım
      • Tüm işlemler sonunda bize 26 Haziran’da tekrar gelin, zarfınızı alın dediler.
      • Her şey planlandığı gibi giderse sağlık raporumuzu o gün teslim alacağız.

⸻

🔚 Genel Değerlendirme
      • Hastane çok düzenli, personel ilgili ve profesyonel.
      • İşlem süreci biraz uzun, sabırlı olmak gerek.
      • Ara öğün için dışarı çıkmak isterseniz çevrede güzel restoranlar mevcut.
      • Bangkok’un henüz tadını çıkaramadık ama sağlık süreci sorunsuz geçtiği için içimiz rahat.

evrentnrkl
      evrentnrkl
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

ABD’ye Giriş Deneyimimiz – 29 Ağustos 2025

Merhaba arkadaşlar,
      29 Ağustos günü eşimle birlikte Lufthansa ile İstanbul – Frankfurt – Austin uçuşumuzu yaptık. Öncesinde kısaca birkaç detay: Uçuştan 2 gün önce USCIS göçmenlik bedelini ödedik (2 kişi için toplam 660$).

İstanbul Havalimanı

Check-in sırasında toplamda 3 büyük valiz + 2 kabin boy + 1 sırt çantası verdik, ağırlık sınırını tam tuttuk, sorun yaşamadık. Görevliye eşimin hamile olduğunu söyleyince, İstanbul–Frankfurt uçuşunda çok bir şey yapamayacağını ama Amerika uçuşu için yardımcı olabileceğini söyledi. Gerçekten de dönüşte çok işimize yarayan bir koltuk verdi, ona aşağıda geleceğim.

Pasaport kontrolünde tatsız bir olay yaşadık. Memur benden yurtdışı çıkış harcı istedi. Vizemizi gösterip bununla muaf olduğumu anlattım ama kabul etmedi. Tartışma çıktı, sesler yükseldi, sonunda başka memura yönlendirdi. O da aynı şeyi söyledi. En son sinir olup “bu da son kazık olsun” diyerek ödemeyi yaptım. Sonrasında kontrolden geçip Frankfurt uçağımıza bindik.

Frankfurt Aktarması

İlk uçuşta eşimle ayrı oturduk ama kısa yolculuk olduğu için sorun olmadı. İnişte Alman polisleri pasaport kontrolü yaptı, vizemizi görmek istediler, birkaç soru sorup geçirdiler. Sonra güvenlik kontrolünden geçtik. Çantaları ararken komik bir şey oldu: eşimin çantasındaki eski bir roman bomba testinde pozitif çıktı 😅 Alman polisleri gelip kitabı sayfa sayfa kontrol etti, sonra serbest bıraktılar.

Bir sonraki pasaport kontrolünde beni tekrar ayırdılar. Açıkçası biraz ırkçı davrandıklarını hissettim. Beni çanta kontrolüne götürdüler. Şansıma görevli Türk çıktı, “hadi yolun açık olsun hemşerim” deyip hızlıca gönderdi.

Austin Uçağı

İstanbul’da check-in sırasında görevli hanımefendi bize first class’ın hemen arkasındaki geniş koltukları ayarlamıştı. 3’lü koltukta sadece ikimiz vardık. Bu sayede eşim rahatça uzanabildi. 12 saatlik yolculuk boyunca hem çok rahattık hem de ikramlar gayet iyiydi.

ABD’ye Giriş

Austin’e indiğimizde DV talihlisi olduğumuzu söyleyince görevli bizi arka odaya aldı. Hemen sarı zarfları istediler. Ben de adres değişikliğimizi ilettim, önceden tuttuğumuz evin çıktısını vermiştim, onu aldılar. Hiç soru bile sormadan 5–10 dakika içinde işlemlerimiz tamamlandı. Görevli sadece “Welcome to USA” dedi ve bizi gönderdi.

Bagajlarımızı alıp dışarı çıktığımızda forumdan tanıştığım arkadaşım bizi çoktan bekliyordu. Havalimanından sonra ilk işimiz T-Mobile’dan hat almak oldu, ardından arkadaşımın evine geçtik.

Sonraki Günler

Gelişimizin üzerinden yaklaşık 2 hafta geçti. Şimdiye kadar ehliyet ve diğer resmi işlemlerin çoğunu hallettik. Onları da başka bir yazımda detaylıca paylaşacağım.

Yolculuk içinde yayımlandı
      evrentnrkl
      evrentnrkl
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yalcin61 selamlar, yanlış yönlendirmek istemiyorum biraz araştırmanız önemli @gucarslan beyin dediği gibi ama ben şöyle bir şey yaptım. Antikor test sonucumu ve covid aşı bilgilerimi Viyanada ki Molnar mail attım ve ne yapmam gerektiğini sordum. Bana şöyle bir cevapla döndü;
      Dear Evren,

Thank you for your Mail! As far as I can see you need following vaccinations:

Diphterie/Tetanus/Pertussis (Tdap) - Pertussis one time; Diphterie/Tetanus (Td) a booster every ten years;
      Tdap 40-59,- bzw. Td 26,-

Polio 40,- (in combination with Tdap 59,-) - if primary series of 3 doses is missing, 1 vaccination is necessary

Covid Vaccines (last dose not older than 1 year) 15,-

You can do the vaccinations in advance or in our cinic. As stated, there is a combi vaccine with Tdap and Polio in Austria. If you do the vaccinations in advance, please make sure that Tdap includes Pertussis (not only diphterie and tetanus).

For any further information please also visit our website and feel free to contact us.

US Consulate - medical examination in Vienna, Austria * US panel physician

US Consulate - medical examination in Vienna, Austria * US panel physician

Learn more about the important medical examination (Medical) for the US Consulate in Vienna / Austria, which is required for the US immigrant visa (Green Card). Off to the USA!

Yukarıda belirtilen doğrultusunda hareket edilebilir. Yada biraz daha bekleyerek mülakatı yapılanların tecrübelerine dayanarak hareket edilebilir.

evrentnrkl
      evrentnrkl

@gucarslan Şuan Tayland ve tarihi verildi 1 temmuz olarak.

evrentnrkl
      evrentnrkl
    • RE: DV2025 Sohbet Odası

@sevdemimi Çok karamsar ve pişman gördüm yazdıklarınızdan ama strese girmeden bu süreci atlatmak en iyisi. "Dışarıdan davulun sesi hoş gelir gel gör" der gibisiniz ama inanın her şeyin farkındayım. O yüzden biraz daha soğuk kanlı ve planlı hareket etmek gerekiyor SSN ofisine giderek SSN bilgilerinizi öğrenmeyle başlayabilirsiniz. Kısaca size bir kaç önerim olacak.

1-Kütüphaneden ücretsiz ders ayarlamanız süper bir fırsat. Bunu düzenli takip edin ve youtube,duolingo, BBC learning english gibi kaynaklarla pratik yapın.
      2- SSN olmadan bazı işler zor ama nakit ödeyen işler yada gig economy işleri başlangıç olarak görün. Bazı işler ITIN ile de çalıştırabiliyor.
      3-Araba şart mı? New jerseyde toplu taşıma bazı bölgelerde iyi ama araba hayatınızı kolaylaştırır. Markatplace'de dikkatli olmak lazım o yüzden içim rahat etsin diyorsanız Carmax en iyi seçenek gibi ayrıca bazı facebook göçmen gruplarında güvenilir insanlar oluyor araştırın derim.
      4- Eğer bir tanıdığınız yoksa göçmenlere destek grupları yada türklerin bulunduğu gruplara girerek sosyalleşin en azından arkadaş olun.
      5- Mental olarak dayanıklı olmak lazım sürekli " Ben burada ne yapıyorum" hissi ile yaşamayın sabırlı olun her şey çok güzel olacak.

Süreciniz umarım çok güzel geçer belki bir gün karşılaşır bir kahve içeriz. Şimdiden yeni hayatınızda başarılar.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      evrentnrkl
      evrentnrkl

Dostlarım,

Bir çoğunuz sayesinde bu süreçle alakalı bilgiler öğrendim ve bildiklerimi çevreme aktarmaya çalıştım. 2025 Yılınızda hepinizin sağlıklı ve huzurlu bir yıl geçirip mutlu olmanızı diliyorum. 🎄🎄🎇

evrentnrkl
      evrentnrkl
    • RE: DV2026 Sohbet Odası

Açıkçası hiç belli olmuyor gerçekten kura olayı kimisine peş peşe çıkarken kimisine senelerce çıkmıyor. Örneğin ben toplam 7 kez başvurdum 7.çıktı o yüzden umudunuzu kaybedeceğiniz bir durum yok. Zaten kısa bir başvuru formu 15 dakika içinde doldurup 6 ay bekleme durumuna geçiyorsunuz hayatınıza devam ediyorsunuz bu süreçte.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      evrentnrkl
      evrentnrkl

evrentnrkl tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea az önce aldım Costco'dan 2.11$

evrentnrkl
      evrentnrkl
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

@MySea TX Round Rock 1 galon benzin 87 Oktan 2.20$ ila 2.80$ arası değişiyor.

evrentnrkl
      evrentnrkl
    • RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@pinark ufak bir bilgilendirme yapmak istiyorum. Dün itibariyle kartlar basıma girmiş çok şükür. Ekstra hiç bir şey yapmadım bu arada basımı için

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      evrentnrkl
      evrentnrkl
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@bco2023 Kısmen birebir aynı durumdaydık aslında benim sadece ikisi de emekliydi iletişim kaynaklı yada mülakatı yapan konsolosla alakalı olabilir diye düşündüm.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      evrentnrkl
      evrentnrkl

@Serapp @ATS16 daha önce bahsettiğim gibi ve sizin verdiğiniz öneriler üzerine babamlara bilgi verdim 4 Aralık günü Türkiye saatiyle 09:45 girdikleri randevudan başarılı bir şekilde çıktılar ve vizelerini aldılar.

Nereye gideceksiniz?
      Amerika'da yaşayan oğlunuzun yasal oturumu var mı?
      Çalışıyor mu?
      Masrafları siz mi karşılayacaksınız gibi sorularak sormuşlar toplam 10-15 dk civarı sürmüş ve vizeyi onayladığını söylemiş. Kısacası emekleriniz için çok teşekkür ederim.

evrentnrkl
      evrentnrkl

Selamlar Salı günü aradık fakat çok ama çok zor bağlana bildik live agent'a onun harici otomasyon sesde çok takıldık. Ulaştığımızda ise şuan sistemlerinde sorun olduğunu 2 saat sonra tekrar aramızı söylediler fakat tekrar aramadık bugün yarın tekrar ararız.

evrentnrkl
      evrentnrkl

@pinark Selamlar, gelen herhangi bir mail yada email yok henüz bekliyoruz salı günü telefonla arayacağım.

evrentnrkl
      evrentnrkl

@Serapp Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Evet iki abim var ikisi de evli ve çocukları var. Abimin iki çocuğuna okul çıkışları ailesi gelene kadar annem bakıyor zaten.

@ATS16 Benim tüm belgelerim fakat henüz green card basılıp gönderilmedi. Pasaportta ki vizeyi ve driver license göndereceğim yeterli olur sanırım. Daha yakın bir süre önce Austin'deki bir hastaneden rapor aldık tahmini doğum tarihi ile ilgili

evrentnrkl
      evrentnrkl

Merhaba arkadaşlar,
      Sizlerin tecrübelerine dayanarak bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. 4 Aralık’ta annem ve babam için Ankara’da B2 vizesi randevusu aldım, sabah görüşmeye girecekler.

Daha önce ikisinin de yurtdışı tecrübesi var fakat bu yaklaşık 35 yıl öncesine ait (4-5 farklı Avrupa ülkesi). Annemin eski pasaportu duruyor ancak babamın eski pasaportu kayıp. İkisi de emekli ve ikisinin üzerine de taşınmazlar var.

Ek bilgi olarak: Biz 3 kardeşiz, en küçükleri olarak ben Green Card ile yaklaşık 3 ay önce Amerika’ya taşındım. Eşim Aralık sonunda doğum yapacağı için, annem ve babam hem doğuma hem de bebeği görmek için kısa süreli ziyaret amacıyla gelmek istiyor.

Bu konuda ilk tecrübemiz olduğu için hangi evrakları yanlarına almaları gerektiğini ve görüşmede nasıl cevaplar vermelerinin daha doğru olacağını bilmiyoruz.
      Bu süreç hakkında tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilirse çok sevinirim.

evrentnrkl
      evrentnrkl

Herkese selam arkadaşlar dün annem ve babam için randevumuzu aldık Ankara'dan ve şuan müsait randevular var aralık ayı için bilginiz olsun.

evrentnrkl
      evrentnrkl