Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@rnc otele kayıt esnasında kimlik ile aldıkları için size türk vatandaşı üzerinden fiyatlandırma çıkaracaklardır büyük ihtimalle ne kadar aldıklarını bilmiyorum ama sosyal medyada çok denk geldim yabancı sitelerden rezervasyon yapıp otele gittiğinde fark çıkarttıklarına

• ⭐⭐⭐⭐

@rnc, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@EzgiLera Hayirlisi artik.. Umarim sınırdan kaçak geçenlere bir çare bulurlar biran önce tek temennimiz o.
    Olan yasal yollar ile gitmeye çalışanlara oluyor başka birşey değil.

Kaçak geçişlerin önünü almanın en kolay yolu yasal geçişleri kolaylaştırmak aslında.

• ⭐⭐⭐⭐

@newbie97 Vericeksin yetkiyi sinirdan kafasini cikarani mihliyacaksin. 3-5 kisi mihlandimi birdaha birileri sinir a kacak gecmeye calisiyormu. Üstüne sınır alanını mayin döşe duvar + insanin ulaşamiyacaği şekilde dikenli tel ile donalt hiçbir şekilde kaçak geçen olmaz. İstersen herşey mümkün ama birileri istemiyor peki neden? Göçmen ülkesi olmak demek o ülkeye herkesin elini kolunu sallıyarak geçmesi gerektiği anlamına gelmiyor. Backcheck yapilmadan o insanlari ülkeye alırsan yarin birgün birisi masum birisini öldürdüğünde kim hesap verecek? bidon ve tayfasi çıkıp bizim suçumuz diyecek mi ? demiyecek..
    Hangi ülke olursa olsun sınırlarını korumalı bugün görüyoruz saçma sapan göç politikasi sayesinde avrupada birsürü masum kadın/çocuk öldürüldü yaralandi. Peki kim verecek bunlarin hesabini?
    Peki bu Türkiye deki saçma göç politikasi yüzünden kaç tane kadın/çocuk zarar gördü? Birde şu kaçak geçenleri savunanlar var. 🤬

Berlin duvarı bu 😅

• ⭐⭐⭐

@rnc mayın döşenecek bir alan değil sınırın bir tarafında 10 metre yakınında evler var öbür tarafında da abd tarafı işte hangi araya mayın döşeyeceksin 😁 çöl tarafına döşenir anca ama orayı da pek tercih eden yok aksine acil durum butonları koymuşlar çölde olur da susuzluk vs bir şey gelirse basın gelip kurtaralım diye

bizim ülkedeki göçmen rahat birini vursa kaçar ülkeden ama oradaki göçmen bunu yapamayacağını biliyor kanundan çekiniyor hadi onu geçtim trafik kurallarını çiğnemekten bile çekiniyor

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@rnc otele kayıt esnasında kimlik ile aldıkları için size türk vatandaşı üzerinden fiyatlandırma çıkaracaklardır büyük ihtimalle ne kadar aldıklarını bilmiyorum ama sosyal medyada çok denk geldim yabancı sitelerden rezervasyon yapıp otele gittiğinde fark çıkarttıklarına

Bende arkadaşıma zaten yunanistana gitmesini söyledim... Belki seneye artik... ama 10x fiyat farkı çıkmasi cidden çok saçma bunun açıklanabilecek bir tarafi malesef yok.

• @EzgiLera, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

@EzgiLera Hayirlisi artik.. Umarim sınırdan kaçak geçenlere bir çare bulurlar biran önce tek temennimiz o.
    Olan yasal yollar ile gitmeye çalışanlara oluyor başka birşey değil.

Kaçak geçişlerin önünü almanın en kolay yolu yasal geçişleri kolaylaştırmak aslında.

Size katılıyorum fakat elin hintlisi hiçbirşey bilmeden elini kolunu sallıya sallıya geçiyor. Yasal yollar açılsa bile bunlar gene böyle geçiş yaparlar.
    Neyseki Abd polisi ülkemizdeki polisler gibi değil... Ülkemizdeki polisin yanında adam vuruyorlar hiçbirşey yapmıyor.
    Tabi birde Abd lilerin elinde silah oldugu için hırsızlık vs daha az oluyordur. Burada evine hırsız girse hırsızı vursan suçlu sen oluyorsun... Utanmasalar niye evinde sin derler...

Berlin duvari güzel benzetme... aklıma gelmemişti bak 🙂

• @newbie97 Sen yeterki iste herşey mümkün.... Gerekirse sınırın bir kısmını 2 taraflı kapatirsin Devlet istedim mi herşeyi yapar. Gerekirse evleri kaldirip farklı bir alana taşırsın.. Demokrasi de çareler tükenmez yeterki demokrasi olsun...

Ayrica kaçaklarin bunlar "göçmen" statüsünde değiller malum.... Kanundan çekinmiyor aslına bakarsan Abd de polis güçlü ayrica insanlarin evlerinde silah lar var.. Kimin evinde silah var bilemezsin. Fakat şu bir gerçek ki suç işleyen adam her zaman suç işler o yüzden suç çekince ve korkusu olmaz.

• ⭐⭐⭐

@rnc Valla mümkün değil o dediğin milyon dolarlık evleri bir anda devletin yıkması vs 2 devlet birden yapmaz bunu. Çok basit bir sınır aslında ama engellemek kaçak geçişleri mümkün değil şöyle örnek vereyim o duvarları elektrikli telle bile çeviremezler bence tepkilerden dolayı. İçerde de bir sıkıntı var biri çıkar bir karar alır göçmen grubu mahkemeye verir yürütmeyi durdurmaya kadar gider... Zaten iltica dediğiniz gizli bir şey siz gidip bir yerde iltica başlattığınızda kendi devletiniz bunu bilmiyor bilgiler paylaşılmıyor.. İşin en can alıcı kısmı da orada iltica ettiğinizde sizin can güvenliğiniz ön planda orayı bir şekilde geçtiğiniz anda meksika polisi bile dokunamıyor abd topraklarında olduğunuz için

• @newbie97 Hocam siz devlet aklını çok fazla küçümsüyorsunuz. Devlet istediği an kaçaklari öyle bir engeller ki aklın durur.... iltica mi etmek istiyorsun... program ile alırsın iltica başvurunu yaparsin bir tesis o tesiste iltica edenleri tutarsin. Hangisinin ilticasi kabul olucak bu belli olmadan da salmazsin içeri. Yok o işler basit değil yok devlet yapamaz vs hikaye. Bal gibi öyle bir yapar ki. Devlet istediği an o sınırdan kuş bile geçmez kuş. Gerekirse bunun için olaganüstü hal ilan edersin polis değil ASKERİYE orada nöbet tutar. Kaçaklari rapor edene de odul olarak verirsin para. ortada kaçak felan kalmaz

• ⭐⭐⭐

@rnc cbp one programını başlattılar onu da karteller parayla randevu alma olayını başlattılar oda skandala döndü 😁 cbp one meksikadayken telefondan kaydını oluşturuyorsun sınır polisine randevun gelince yasal bir göçmen şeklinde giriyorsun olayı buydu. 700 iltica hakimi var iltica sonuçlanmasını beklemek çok mümkün değil, hadi yeni hakimler getirelim desen devlete maliyeti aşırı yüksek. Bildiğin sistem kitlenmiş durumda.

Sınır aşırı uzun ve sadece karadan oluşmuyor çöle kimi dikeceksin mesela hadi diktin diyelim o çöldeki evine nasıl gidecek... Hadi karayı tamamen kontrol altına aldın e bu sefer adamlar florida dan denizden atlayıp atlayıp geçiyor... Hadi tüm sınırları kapattın e kanada tarafı ne olacak oradaki ormanlardan oradaki sınırdan mülteci geçmiyor mu orada duvarı geçtim tel örgü bile yok ve kanada hintli dolu... Her şeyi geçtim adamlar fare gibi tünel kazıyor... Sen istediğin kadar önlemini al birileri illa bir şeyler bulur

• Merhaba arkadaşlar
    1 Ay sonra başvurular açılacak. Yeni maraton başlasın 🙂

• Hayali bile çok güzel 🫶🏻❤️‍🔥

• ⭐⭐⭐

@Witch-Lilith Daha dün gibi hatırlıyorum ilk ben başvurcam diye siteye girmiştim saniyesinde tıkanmıştı sistem ne ara 1 yılı doldurduk...

• @Witch-Lilith Resimler hazırlansın 😃 Bu sefer evde kendim çekeceğim.

• @newbie97 Başvuru tarihinin ortalarında başvurmak bence ideal. İlk gün form gözükmüyordu. Galiba HTML içeriğine bakarak cinsiyeti seçmiştim.

• ⭐⭐⭐

@oatasoy ilk birkaç saat sıkıntı oluyor onun dışında sayfa düzeliyor, sonuç açıklandığında da öyle oluyor 7 den 11 e kadar site takılıyor kasıyor sonrasında yağ gibi akıyor 😁

• ⭐⭐⭐

Böyle bir video düştü önüme yeni paylaşılmış. Son 4 yılda 55 bin türk abd sınırından geçmiş yasadışı yollardan. Bu gidişle gc nin kapanması yakındır gibi gözüküyor malesef...

resim.png

• @newbie97 Bunlardan kaçı immigration statüsü kazanmış biliyor musunuz? Bu arada sınırdan kaçak girenlerin bir statüsü bulunmuyor. Hatta, ABD içerisinde evlenip statü değişikliği yapamıyorlar. Bu konuda farklı yollar bulmaya çalışıyorlar. Başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum ki yasal yollarla girip, sonrasında evlenip göçmen olan sayısı ciddi artış gösteriyor.

• ⭐⭐⭐

@datanist Bu durum yine de bizi etkilemez mi hocam 5 yılda 50 bin sayısı var ise bu seneki başvuru kılavuzunda kendi ülkemizin ismini bile görebiliriz eğer bu sene görmez isek seneye kesin gibi duruyor. Statüye değil de sayıya bakmıyorlar mı greencarda başvuru konusunda? Çeşitlilik vizesi ise kaçak gidenleri, evlenip gidenleri vs koyarsak 50 bini aşıyoruz malesef

• @newbie97 DV2025 kilavuzunda, ineligible ülkeler ile ilgili 50k sayısının geçtiği yerde ülkeye giren mi yoksa göçmen olan mı diyor? DV 2026 kılavuzu daha yayınlanmadı sanırım.

Edit:
    For DV-2025, natives of the following countries and areas are not eligible to
    apply, because more than 50,000 natives of these countries immigrated to the United States in the previous five years:

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |