@JesusLord
İlk ikisi bekar, son dördü evli (x2 şans) 6.başvuruda DV2024’de CN 17xx ile süreci tamamlayan ve permanent resident card’a kavuşan bir kişi olarak kişisel tavsiyelerim
-Gmail uzantılı e-mail adresi ile başvuru yapılması
-Başvuru formu doldurulurken her daim caps lock açık şekilde formdaki bilgilerin doldurulması
-Fotoğrafın başvuru öncesi photo tool kullanarak fotoğrafların test edilmesi (https://tsg.phototool.state.gov/photo) ve geçersiz bir fotoğraf ise illüstratör kullanarak edit yapılmaması, geçersiz fotoğraf uyarısı veriyorsa tekrar fotoğraf çekilmesi
-Fotoğraf çekilirken gözlük kullanılmaması, fotoğraf teknik özelliklerinin iyi incelenmesi
-Fotoğrafı bilgisayarınızda kayıt ederken fotoğraf dosya adında ad-soyadı sadece baş harflerine yer verilmesi
-Fotoğraf bilgisayara kayıt edilirken ve dosya adı tanımlanırken Türkçe karakter kullanılmaması
-Fotoğraf bilgisayara kayıt edilirken ve dosya adı tanımlanırken sayı veya noktalama işareti kullanılmaması
-Bir aya yakın bir başvuru dönemi süreci var, başvuru süreci ilk açıldığında değil, 2. Veya 3. Haftadan sonra başvuru yapılması, son dakikaya bırakılmaması (ben kazandığım son başvurumu başvuru süresi bitmeden 2 gün önce yapmıştım)
-İstenen bilgileri yanlış olmaksızın hatasız beyan etmeniz (örn. Biyolojik veya biyolojik olmayan tüm çocuklarınızı forma eklemeniz, en az lise mezunu iseniz veya mülakat tarihine kadar en az liseden mezun olabilecek eğitim düzeyine sahipseniz başvurun, medeni durum değişiklikleri vb.)
-Maddi ve manevi olarak göç etmeye kendinizi hazır hissediyorsanız piyangoya başvurun zira vize kategorisi - çekiliş bu bir turistik vize değil. Sağlık muayenesi ücreti, vize ücreti, yaşam kurma maliyetleri derken yeterli maddi imkanlarınız var ise ve şansınız yaver giderse süreci başarı ile tamamlayabilirsiniz, böylece daha rahat bir göç süreci yaşamanız muhtemel.