@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@gucarslan evet haklısınız cevap vermemek lazım.
-
@cemal1153 benim numaramı atladılar ben gidemiyorum de rahat edersin kimseye söyleme ben öyle yaptım rahat ettim
-
@Erhan-2 , 500 bin dolar mı 🫣
-
@salih-atilla öyle yapacam abi
-
@Didem-G evet.
-
@Henry-bloor dediklerinize aynen katılıyorum ve 1 artırarak söylüyorum, 50K bile yetmiyecek...
-
@Erhan-2 Aynen katılıyorum Amerika sizin hayallerinizdeki gibi asla değil emin olabilirsiniz. 3 Yıl yaşamış birisi olarak ( 2000-2003 ) söyleyebilirim. Her şey ama her şey paradır Amerikada, çok çalışmazsanız geçinmek zordur. İki iş yapmanız gerekebilir çok yorulursunuz sosyal hayat falan, zaman bulamazsınız ama bu şekilde çalışırsanız para yaparsınız o ayrı.
-
Merhaba arkadaşlar ve nihayet son anlarda mülakatımıza Viyana’da girdik ve o sabırla yorgunlukla geçirdiğimiz sürecin sonucunu olumlu bir şekilde aldık. En kısa zamanda süreci paylaşacağım.Herkese canı gönülden bol şans ve başarılar dilerim.
-
@pınarcan tebrikler sevinciniz bizim sevincimiz herşey gönlünüzce olsun.
-
@pınarcan herşey gönlünüzce olsun. Yolunuzda açık olsun inşallah
-
@cemal1153 çok teşekkür ederim darısı başınıza
-
@AstamRua teşekkür ederiz
-
@pınarcan teşekkür ederiz
-
@Erhan-2 dogru ama asil fikrimi en az 200k oldugunu yazsam bana o kadar parasi olan niye giderki gibi vizyonsuz sade laf sokma icin biri yazacakti.50k issiz bir aileye ancak 8 9 ay yeter. Sonunda 16$/hrs isler baslar.Bizim toplumun en buyuk sikintisi emek vermeden yemek pesinde ,onunda burada olmadigini anlayinca ya herseyi yakip bireysellesip mucadele edip hayal ettigi yere 10 senede geliyor yada kacip geri donup ulkeye/surece pislik atiyor.Allah herkesin yardımcısı olsun.okuyun takip edin dil zaten mecburi o yoksa hicsiniz hatta eger ayak isinde iseniz ispanyolca zorunlu dusunun o derece....
-
@Henry-bloor konu ile ilgili olarak size atıfta yaparak yazıyorum amacım ilgilenen okusun bilirim fikir değişmez ama ayakları yere basan bir plan olması gerekiyor ben 15 günlüğüne abd gittim ve şu an istanbuldayım amacım ilk girişi yapmak süreci başlatmaktı amacıma ulaştım tercih edilmeyen eyalet iowa nın fairfield ilçesine gittim sebebi orada yaşayan türk amerika vatandaşı arkadaşımız olmasaydı kaldığım süre boyunca iş aramadım sadece civarı dolaştım gözlem yaptım abd yaşam çalışma şartları vs imkanları gözlemledim kendimce vardığım sonuç abd 2 sebeple gelinir green kartlılar için yazıyorum
- türkiyede iyi bir kazancınız yok ev yok araba yok gelecek görmüyorsunuz zaten yok gider orada mücadele ederim diyenler
- işiniz iyi eviniz aracınız var ama içinizden bir ses derki birde abd de yaşayayım mücadele edeyim başarılı olayım diyenler
gelelim abd toprağına ayak bastınızda ortak sorunlara hangi eyalet olursa olsun ev sorunu 1 sırada 2 sıra iş var kimse kredi skoru olmadan evini vermiyor o zaman fırsatçıların eline düşersin kazıklanırsın iş başvurularına hemen dönen yok o kadar yavaşlarki işi buldun başlamak bile en az 2 hafta zaten ssn 2 haftada green kart 3 aya kadar geliyor bofa hariç diğer bankalarda hesap açmanız sorun bofa dada houston özlem hanım mucizesi var ben gittim midvest banka o kadar anlattık memur 10 defa okey dedi adress dedi bıraktı onuda hallettim su faturası ile vazgeçtim açtırmadım genelde walmart cosco ve benzerlerinde çalışırım diyenler gözlemledim ayaktalar çok yorucu maaş saatlik 15 dolar oda haftada 20 saat tam zamanlı iş başta çok zor iowa city büyük bir bankada memurlar ayakta onu bırakın ankarada sizle mülakat yapacak konsolosluk çalışanı bile ayakta ona göre düşünün davulun sesi uzaktan hoş ama tokmak başkası abd de davul sensin ses senden çıkacak onun hariçi doğa güzel ormanlık yer kuşlar sincaplar geyikler bahçede geziyor ama hayat zor arkadaşlar
şimdi diyeceksinizki sen gittin döndün ne yapacaksın ben iowa da iken iş teklifi aldım mali müşavirlik ofisi için benden şirketlerin mali durumunu incelememi istediler kalacak yer ve arabada teklif ettiler ben aramadım bölgede 8 türk var birinin eşi ofis devir alacakmış bana alacakları ofisin verilerini getirdiler yorumladım hoşlarına gitti yılbaşı sonrası netleşecek ben kendimi ona göre türkiyede hazırlayacağım oda olmazda başka eyalette ayağı yere basan planlarla hareket edeceğim hangi sebeple gelirseniz gelin abd hayat kolay değil ben derim sizler yaşayarak görürsünüz kalın sağlıcakla
-
@salih-atilla Nokta! Admin bu postu basa pinlesin
-
@Henry-bloor forumda sosyal medyada o kadar çok destan yazan palavra videolar varki market videoları çeşitler fiyatlar bilgi kirliliği ama ben hayatımı nasıl kurdum diyen yok birde yapamadım geri döndüm diyenler hiç paylaşım yapmıyor bendede 15 günde öyle görüntüler fotolar varki ama anlık gerçek hayatı yansıtmıyor vasıflı iş bulmak çok zor hayatın boyunca garson mu olacaksın yoksa markette ayakta rafmı dizeceksin 1 dakika otur uyarı alırsın ben gördüm walmart ta cosco da yazılımcıyım diyorsan kafadan işsizsin senden çok daha tecrübeli ile rekabet edeceksin tercih edilmiyorsun b2 dilim var diye gel gör bakalım b2 mi belediyedeki memur bir konuştu ben çöktüm ışık hızı konuşuyor şimdi diyeceksenizki ben mücadele ederim tabi edersin ama türkiye de değilsin bilmediğin ülke kapitalizmin göbeği ve homaless olan vatandaşları olan ülke o kadar zenginlik var neden homaless olmuşlar düşünün gelin tabiki ama kontrollu beklentiler uçuk olmasın hele sosyal medya ile hiç gelmeyin green kartlı olanlara bile zor kaçaklara varın düşünün şimdi sorarsanız sen ne yaşadında böyle yazıyorsun ben uçak biletlerini ödedim ayrıca 15 günde 100 dolar bile harcamadım ama 40 yıllık mali müşavirim her gittiğim yerde gözlemledim üstelik bize her yolu açan arkadaşımızda vardı ben devam edeceğim ama şu an çok daha isabetli kararlarla ve ayakları yere basan planlarla biliyorum çok gelmek istiyorsunuz haklısınız ama kulakta küçük bir esinti bırakmak için yazdım unutmayın abd kimseniz yok yanlızsınız şansa çok ihtiyacınız olacak saygılar
-
Burası gerçek hayatta abd'yi kötüleyenlerden daha kötü olmuş
başlığa alarm kurmuştum, mübarek sürekli bildirim geliyor, kötüleyen kötüleyene.. Alamanya çok kötü diye anlatılan sokak röportajlarını geçmiş muhabbet.
Sevgili arkadaşlar lafım kimseye değil aman kimse üstüne alınmasın ama herkes 18 yaşından büyük.
Herkes ne yapacağını iyi bilir. Kimse de burda yazılanlardan dolayı denemekten vazgeçmez..Burdaki amaç muhabbet sohbet. Yani benim fikrim başkası için sıfır değerinde muhtemelen.
Bu başlığa ilk ve son yazışım, bildirimi de kapatıyorum. Belki bu mesajı da sonradan silerim.
Kalın sağlıcakla
-
@cttl haklısın kolay olan destan yazmaktır ben 15 günde yaşadığımı ballandıra ballandıra anlatsam en az 50 beğeni alırdım herkes gider herkes görür kötü niyetli olanın vebali boynuna
-
@salih-atilla
Sayın hocam herkesin tecrübesi kendine. Bir de tecrübeyi aktarmak farklı, nasihat farklı, çok ince bir çizgi var..
Hele bir de olumsuzlama üzerine nasihatler varsa.. Hiç çekilmiyor..
Yeni nesil zehir gibi. Başarılı da olacaklar başarısız da. Wallmartta da çalışacaklar, uber’de yapacaklar. Sizlerin hoşuna gitmeyebilir ya da olumsuz gibi görebilirsiniz, ancak bunlar çok normal şeyler amerika için.Amerikada bankada insanların ayakta hizmet vermesini yeni mi sanıyorsunuz?
Amerikanın amerika olduğu 90’lı yıllarda da gittim öyleydi, 2000’li yıllarda da gittim öyleydi, 2010-2020 arasında da belki 10 kez gitmişimdir yine öyleydi…Bence sizin için kültür şoku olmuş diyebilirim.
Kızım abd’de doğdu, abd vatandaşı. Doğumunda öyle zorluklar yaşadık ki. Ama hepsini tecrübe ettik. Atlattık.
Şimdi hamilelere aman abd’de doğurmayın mı diyeyim.
Abd’de iş de kurdum, batırdım da.. Şu anda abd’deki batırdığım iş nedeniyle arabistan’da çalışıyorum..
Bakın benim de tecrübelerim pek olumlu değil. Ama kimseye olumsuzlama yapmıyorum.
Bu sene de green card çıktı, bu da farklı bir tecrübe. Mücadeleye devam ediyoruz.Yani herkesin planı var, hayatı var, kimse amerikan rüyasına gitmediğini biliyor. Kimi 4 aylık kimi 40 senelik tecrübeli..
Amaç sohbet, başlığın adı üstünde, nasihat değil..Not: Amacım polemik değil. Yazdığıma cevap verdiğiniz için, bildirim düştüğü için yazıyorum.
Benzer Başlıklar
129
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k