Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• son bir yıl içinde yapılan aşılar geçerlimi acaba?

• Varicella aşısından IGG ile muaf olan oldu mu bunu merak ettim ama artık yarın yaşayarak öğreneceğiz sanırım.

• @erncndr Bilidiriyi yeni fark ettim. Bu konu hakkında malesef bir bilgim bulunmuyor hocam.

• Merhaba arkadaşlar, Chatgpt'ye hangi aşıları yapmamız hangilerini antikor testini gösterip yapmaktan muaf gösterebiliriz diye sorduğumda bana şu cevabı verdi.

Antikor testi KABUL EDİLEN aşılar

(Bu hastalıklar için laboratuvar sonucu ile bağışıklık kanıtı sunabilirsin)

✅ Hepatit A
    ✅ Hepatit B
    ✅ Kızamık (Measles)
    ✅ Kabakulak (Mumps)
    ✅ Kızamıkçık (Rubella)
    ✅ Suçiçeği (Varicella)

🔸 Antikor testi KABUL EDİLMEYEN aşılar

(Bu hastalıklar için mutlaka aşı kaydı veya yeniden aşı gerekir)

❌ Influenza (Grip)
    ❌ Hib (Haemophilus influenzae tip b)
    ❌ Meningokok
    ❌ Pnömokok
    ❌ Boğmaca (Pertussis)
    ❌ Tetanos & Difteri (Td / Tdap)
    ❌ Polio
    ❌ Rotavirüs

📌 Bunlarda:

“Antikor var” demek hiçbir anlam ifade etmiyor.

Yani eğer bu doğruysa, antikor testi alıp bir kısmını da sağlık ocağında yaptırarak gitmek en mantıklısı gibi duruyor. Tecrübesi olan arkadaşlar katkıda bulunursa çok iyi olurdu.

• @scholarway Yanlış bilgi vermiş hiçbirşekilde antikor testi kabul edilmiyor. Aşı kartınızı görmek istiyorlar birçok arkadaşın tecrubesi bu yönde.

• @chemistontheroad Hocam umarım kabul ederler. Talihsizlik olmuş biraz. KKK sonrası su çiçeği için 28 gün geçmesi gerek. Muhtemelen mülakat sonrası aşıyı tamamlayıp onayınızı alırsınız.

• Aşı kartını sağlık ocağından doktor kaşeli mi almak gerekiyor yoksa e nabızdan aldığımız çıktı yeterli oluyor mu acaba ?

• @80-s e-nabız çıktısı yeterli olacaktır.

• @80-s Bizim ana sağlık hemşiremiz enabızdan çıktı alıp kaşeli imzalı verdi

• Bugün unganlar randevumuz 09.10 geçeydi. Sabah 09.00 gibi eşim ve kızımız ile oradaydık. Üst katta düzen labında 9.30 gibi kan verdik 10 gibi röntgen çekiminide tamamladık. 11 de doktor randevusu için saat verdiler. Bir kafede oturduk bu saate kadar. 11.40 gibi hepimizin işlemi tamamlandı. Bana ve eşime sadece influenza, kızımıza influenza ve 2. Doz çiçek aşısı yaptılar. Düzen labında 95 dolar, unganlar kısmına 22bin TL ödedim yaklaşık. Bir önceki gün eşimle aşılarımızı yaptırmıştık çocuklarda 2. Doz çiçek aşısı Türkiyede yokmuş. Eşim ve ben 35 yaşındayız kızımız 4 yaşında.

Umarım herkes sorunsuz atlatır.

• @chemistontheroad Hocam gecmis olsun. Mulakatta basarilar. Aşılar konusunda tereddutunuz vardi ama sorun cikmamis. Aşılari yeni yaptirdiginizi soylediniz mi? Ayrica daha once @media 'nin yazdigi gibi bu 10 asi yeterli mi?
    Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Hepatitis B, Influenza, Measles, Mumps, Rubella, Polio, Varicella

Tesekkurler...

• @chemistontheroad Hayırlı olsun hocam sorun olmamasına sevindim. Sanırım bu en düşük rakam. KKK yı da devlette olabiliriz o halde.

• @caner1245 öyle gibi görünüyor evet ama mailde 30 gün içerisinde canlı aşı olmayın diyor normalde. Biraz riskli belki ama bizde sorun çıkmadı.

• @botanist sadece aile hekiminden aldığım aşı kağıdını verdim aşıları yeni yaptırmışsın dedi doktor muayene de. Muayene sırasında genel güvenlik soruları soruluyor. Kişisel veya abd seyahati ile ilgili birşey sorulmadı.
    O listedeki tüm aşıları olmadım sanırım. Yarın mail geldiğinde bir detay varsa paylaşırım

• Herkese merhabalar. DS-260 formunu doldurmadan önce benimle birlikte gelecek olan çocuklarımı ve eşimi de sisteme dahil etmeye çalıştım. Çocukların doğum belgelerini ve evlilik belgesini e-devletten çok dilli aldım (Form A ve Form b). Türkçe olan kısımları ingilizceye çevirdim (karekodun yanındaki kutucuk). Ancak üç seferdir bu belgeleri kabul ettirip sisteme dahil edemiyorum. Acaba bu belgelerin orjinal halini nüfüs idaresinden alıp, evlilik cüzdanını da birlikte tercüme ettirip mi sisteme yüklemem gerekiyor.

• @chemistontheroad Gecmis olsun.

• Bu ileti silindi!

• @Feridun-Boylu Hocam DS-260 formunda belge yukleme yapmadik. Size bagli olan es ve cocuklar icin sistemi (CEAC) acmislardir. Ucreti odediginizden 2-3 gun sonra herkes icin Ds-260 formu aciliyor. Herkes icin ayri ayri formu doldurup kaydettikten sinra confirmation page indireceksiniz. Hazirlayacaginiz belgeleri de siz, es ve cocuklar icin ayri ayri hazirlayip tek zarf icerisinde NVC'ye kargo ile gondereceksiniz. EB-2 NIW icin suana kadar herkes bu sekilde yapti.

• @chemistontheroad geçmiş olsun. Umarım mülakatınız da bu akıcılıkta biter. 4 yaşındaki kızınızdan kan alındı mı ve röntgen çektiler mi?

• @botanist Cevap için Teşekkürler. Forumdan bir başka hocaya doğrudan ulaştım. O da sizin gibi söyledi ama sanırım sistem değişmiş. Ücret ödemesi sayfasında principal applicant olarak sadece benim ismim aktif. Kendi ödememi yapabiliyorum. Ama eşim ve çocuklarımı dahil etmem gerekiyor ki onların da ödemesini yapabileyim. Eşim için evlilik cüzdanı, çocuklarım için birth certificate yüklememi istiyorlar. Dosya yüklendikten sonra dosyaları kontrol ediyorlar bu süreçte onların durumu "under review" oluyor". E devletten aldığım belgelerin çevirisini yapıp sisteme yükledim (önce doğrudan, sonra da çok dilli belgenin türkçe olan kısımlarını çevirdikten sonra). Ancak kabul edilmedi. Sanırım belgelerini doğru yükledikten sonra onların ücret ödeme opsiyonları da aktif olacak. Üçüncü deneme sonunda da beceremedim. Yarın nüfüs müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneklerini alacağım ve yeminli tercüme bürosuna gidip belgelerin çevirisini yaptırıp öyle yükleyeceğim.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 4
  • 3
  • 70
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |