• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. erncndr
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 108
    • En İyi 60
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

erncndr

@erncndr

US Citizen 🇺🇸

131
    İtibar
    197
    Profil Görüntülemeleri
    108
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

erncndr Takip etme Takip Et

erncndr tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar burada herhangi bir dini görüşün belirtilmesi yada aslında doğru bilinen yanlışlar adı altında dini bir bilgi verilmesi ve buna verilen yanıtların tamamının yanlış olduğu düşüncesindeyim.

Burası sonuçta din siyaset yada futbol konuşulacak bir alan değil bu başlıkta biz süreçlerimizi takip ediyoruz ben her foruma girdiğimde bu tarz tartışmalar görmek istemiyorum açıkçası ve forumun huzurunu kaçırdığı düşüncesindeyim.

Herkese ve her görüşe saygım olmakla beraber doğru yada yanlış konu başlığıyla uyuşmayan herhangi bir görüş burada belirtilmemeli diye düşünüyorum. Belirtildiği takdirde şuanki gibi muhabbetin uzamasına sebep olmakta. 🙏🏻

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      erncndr
      erncndr
    • RE: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Düşünsenize bir sabah uyanıp bu konuyu kontrol etmek için foruma giriyorsunuz ve bir gecede toplam 4-5 sayfa ileti yazılmış randevular dağıtılmış herkes sonunda başladılar randevuları dağıtmaya diyip sevinçlerini birbirleriyle paylaşmış falan :))
      Her gün bu anı yaşarım belki diyerek giriyorum buraya. 😁 Kimsede en ufak bir gelişme olmaması can sıkıcı tabi…

erncndr
      erncndr

33d7980d-9b1d-488b-8805-eb68122694b3-image.jpeg
      Arkadaşlar selam tekrardan şimdi pasaportumuzu teslim almamızla birlikte uçak bilet işlemlerimizi de gerçekleştirdik. 2 yetişkin 1 bebek ve 2 kedi olarak 1 Nisan günü IST>JFK uçuşumuz hazırr ✅🇺🇸

Soru işaretleriyle dolu bir süreç geçirdik, her gelişmede yeri geldi heyecanımız arttı yeri geldi endişelendik ama süreç bugün noktalanmış oldu.

Burada olan ve tüm sorularımızı olabildiğince yanıtlamaya çalışan dostlarım, umarım süreciniz bizimkinden de hızlı hallolur ve bir an önce ailelerinize kavuşursunuz. Gerçekten insanı en çok ne olacağını bilememek yoruyor. Karşımıza çıkanları bilemiyoruz ve tahmin edemiyoruz bazen. Bu durumda bardağın dolu tarafından bakmak her zaman motivasyonunuzu diri tutacaktır.

Tebrik eden, yardımcı olan, soru soran ve bizimle beraber mutlu olan herkesin en kısa sürede uçak biletlerini alıp süreçlerin sonuna gelmesi dileklerimizle 🙏🏻

Şimdilik kendinize çok iyi bakın sık sık buradayım sorusu olana yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince 🍀

erncndr
      erncndr

Arkadaşlarrr çok şükür onayımızı aldıkk beklediğimiz gibi zorlu bir mülakat süreci geçmemiş detayları yazacağım şuan ağzımız kulaklarımızda gülmekten duramıyoruz umarım herkesinki su gibi geçer 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🫶🏼🫶🏼🫶🏼

erncndr
      erncndr

Arkadaşlar mülakat detayını yazıyorum eşimin dilinden;

Randevumuz 9’daydı biz biraz erken gittik 08:15 gibi beklemeye başladık. 9 randevularını almaya başladıklarında oradaki polis memuru bebeğimiz olduğu için beni öncelikli sıraya aldı. Güvenlik kontrolünden sonra içeri girdim. Kontroldeki polis memuru da nazik içten biriydi. Beni heyecanlı görünce çok mu gitmek istiyorsun dedi ben de eşim ve kızım vatandaş evet istiyorum dedim o da o zaman neden takılıyosun zaten alırsın dedi çok güleryüzlüydü, biraz daha rahatladım. Sonra içeri girdim ve IR-1 için başvurduğumu söyledim bana hemen sıra kâğıdımı verdiler. Yaklaşık 7-8 dk bekledikten sonra evrak teslimi için çağrıldım. Benden sadece
      •nüfus kayıt örneğim
      •adli sicil kaydım
      •evlilik cüzdanımın aslı
      •pasaportum
      •1 adet biyometrik fotoğraf
      istendi. Burada ufaktan ilk evliliğiniz mi daha önce amerikada bulundunuz mu ve eşinizin ilk evliliği mi diye sorular soruldu sonrasında arka tarafta bekleyebilirsiniz mülakatınız İngilizce mi türkçe mi diye sordu ben de türkçe dedim ve beklemeye başladım.
      10 dakika bekledikten sonra çağrıldım. Kadın bir memur benimle ilgilendi. Onun türkçesi zayıf olduğu için evrak teslimindeki beyefendiyi çevirmen olarak çağırdı ve öyle ilerledik.
      •(Eşimin ismi) bu kim? dedi,
      •Eşinle ne sıklıkla görüşüyorsun?
      -Eşim türkiyede yaşıyor benimle diye cevap verince; •Eşinin amerikada yaşadığına dair bir kanıtın var mı?dedi ben de eşimin orada sahip olduğu bir ev var ve faturaları ödeniyor dedim
      •Eşinle nasıl tanıştın?
      •Eşin amerikada çalışacak mı?
      Diye sorduktan sonra sorular bitti bu mülakatta benden hiçbir evrak istenmedi.
      Sonrasında;
      “tebrikler vizeniz onaylandı pasaportunuz 3 iş günü içinde teslim edilecek”
      dedi ve derin bir nefes aldım. Mülakatım çok kısa sürdü, dediğim gibi evrak dosyamı açmadım bile, bide o kadar kalın bir klasör yapmıştım hiçbirine bakılmadı. Gerçekten işi kolaylaştıran bir memurdu. Evrak teslimi ve mülakat 3-5 dakika sürdü gerisi beklemeydi. Umarım sizler de öyle insanlara denk gelirsiniz herkese başarılar dilerim.
      🇺🇸🇺🇸🇺🇸

erncndr
      erncndr
    • RE: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

ABD’YE KEDİ GÖTÜRMEK;

Abd’den gelen kedimi tekrar annem ile abdye yolladım geçen hafta. Süreci anlatıyorum korkulacak hiçbir şey yok.

İlk olarak kediniz için biletini alacağınız havayolunu arayarak kabin içi pet rezervasyonu yaptırın mutlaka son günlere bırakmayın kendi biletinizle beraber ayırtın yerini.

Uçuştan en erken 32 gün öncesinde kuduz aşısı yaptırın ve turkuaz renkli pet pasaportuna işletin (pasaport çıkartmadıysanız bunu da veterinerden yada tarım müdürlüğünden çıkartın ve çipini pasaporta mutlaka işletin)

Daha sonra işlettiğiniz pasaport ile birlikte uçuştan 2 gün önce il tarım müdürlüğüne gidin. Burada kedim ile amerikaya uçacağım, seyahat belgesi çıkartmak istiyorum diye söyleyin. Onlar belgeleri hazırlayacaklar. Abd için kedilerde titrasyona gerek yok. Köpekler için var sadece. (Van kedisi gibi türkiyeye has ırkların farklı prosedürleri olabilir bilmiyorum)
      Çıkartacağınız belgenin 2300₺ küsür sanırım ödemesi vardı tam hatırlamıyorum ama nakit götürmüştüm parayı siz yine tedarikli olup 3bin tl nakitle gidin.
      Hazırlanan belgeyi alın ve kediniz uçuşa hazır 🙂
      pet pasaportu ve bu belge ile uçuş yapabilirsiniz çoğu zaman bakmıyorlar bile kağıtlara.

Bizde 3 kedimiz ile gidecektik amerikaya ancak 3 tanesi aynı anda tek uçakta olmaz diye birtanesini erkenden yolladık. Prosedürden korkuyorduk ancak gerek yokmuş şuan kafamız rahat ne yapacağımızı biliyoruz sizde stres yapmayın uçağa bindikten sonra bunca strese hiçte gerek yokmuş diyeceksiniz 🙂

Yolculuk içinde yayımlandı
      erncndr
      erncndr

@erncndr, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Düşünsenize bir sabah uyanıp bu konuyu kontrol etmek için foruma giriyorsunuz ve bir gecede toplam 4-5 sayfa ileti yazılmış randevular dağıtılmış herkes sonunda başladılar randevuları dağıtmaya diyip sevinçlerini birbirleriyle paylaşmış falan :))
      Her gün bu anı yaşarım belki diyerek giriyorum buraya. 😁 Kimsede en ufak bir gelişme olmaması can sıkıcı tabi…

Buraya yazdığım olayı dün itibari ile yaşadık çok şükür 🙂

erncndr
      erncndr

19 Şubat sabah 09:00 için randevu maili aldık. Çok şükür bugünleri de gördük 😄🙏🏻

erncndr
      erncndr

@gokcesak gökçe hanım tebrik ederim sanırım o bebekli aile biz oluyoruz siz eşimle görüşmüşsünüz içeride çıkınca bana da bahsetti cr-1 görüşmesi olan biriyle tanıştım diye, çok sevindik adınıza sizlere de ailenizle birlikte güzel bir yaşam diliyoruzz 🙏🏻🇺🇸

erncndr
      erncndr

@gokcesak bizimki de sabah 8:30 gibi dağıtıma çıktı. Sizin süreciniz bitti böylece hayırlı uğurlu olsun 🙂

erncndr
      erncndr

erncndr tarafından gönderilen son iletiler

Arkadaşlar selamlar tekrardan uzun bir aradan sonra bir güncelleme yapmak istedim, 1 nisanda jfk havalimanından giriş yapmıştık 26 nisan itibariyle eşimin green cardı geldi böylelikle tüm sürecimizi tamamlamış olduk. 🙂

1 Mart 2024 başlattığımız süreç 26 nisan 2026da son buldu. Dile kolay 787 gün…

Geriye bakınca çook uzun bir süreymiş gibi geliyor ama ailecek burada olmanın hissiyatı o kadar beklemeye değdi dedirtiyor 🙂

Bekleyen herkesin en hızlı şekilde süreçlerini tamamlamasını diliyorum başarılar 🙏🏼

erncndr
      erncndr

@eyuphanyl
      Amerikaya gelecek olan eş gidiyor interview’e, sizin amerikadan gelmenize gerek yok.
      Şöyle düşünün Amerika devleti ülkeye girecek olan yeni göçmeni aslında canlı kanlı görüp teyit alıyor gibi bir şey. Sizin abd vatandaşı olarak interview a gitmenize gerek yok çok ekstrem durumlar söz konusu olmadıkça.

erncndr
      erncndr

Burada PA yada NJ de yaşayacak kimse yok mu arkadaş herkes Florida’ya göçüyor 😄

erncndr
      erncndr

@Ekto-Oktan hocam sizi en iyi ben anlarım biz başvururken avukatımız kendinizi her zaman en iyi ihtimalle 13 ay en kötü 15-16 ay olarak hazırlayın dedi approval için bundan erken olursa çok büyük sürpriz olur diye söyledi. Biz martta başvuru yapmıştık, bir ara haberler döndü redditte işlemler hızlandı çoğu case’ i erkenden bitirecekler diye hatta çoğu arkadaşınki de onaylandı o süreçte bizede hızlıca onay gelir diye ümitlendik ama olmadı zaten avukatımızın dediği gibi o sürprizi biz yaşar mıyız acaba dedik sadece. O an beklediğimizden 5-6 ay sonra onayımızı aldık. Birde biz randevu içinde bekledik epey ağustostan ocağa kadar. Bu aralar dq olan arkadaşlar mesela 2-3 hafta içinde IL alıyorlar. Süreç herkes için farklı ama siz en ufak bir gelişmede bir kaç aya onay alabiliriz beklentisine girerseniz emin olun çok yorulursunuz hevesinizin kursağınızda kalmasını istemediğimden yazıyorum bunları. İnsanı en çok o üzüyor.

İnşallah burada bekleyen herkes en ama en kısa sürede onaylarını alırlar ve süreci tamamlarlar. 🙏🏻 Benim tek beklentim ve temennim bu yönde inşallah sizin dosyanızda beklediğiniz heveslendiğiniz tarihten önce onaylanır ve bir sonraki aşamaya geçersiniz. Sadece USCIS hareketlerinin tahmin edilmesi en zor kurumlardan biri bunu söylemek istedim. 🙂

erncndr
      erncndr

@Ekto-Oktan Hocam beklemenin stresini burada hepimiz yaşadık ancak 2025 caselerini bırakıp 2024 caselerine bakmaları bence olması gereken hareket.

Biz onay beklerken bizden 6 ay sonra başvuran insanların onay aldıklarını hatta DQ olduklarını görmek dahada sinir bozucuydu.

2025 eylül-ekim ayında başvuran birinin onay alması size nasıl hissettirse, bugün sizden erken başvuranlarda aynı hissi yaşıyordur emin olun.
      Bir de bu pencereden bakın olaylara lütfen 2024’ten beri onay bekleyenler varsa onların durumu daha öncelikli olması zaten doğal değil mi? Siz başvuralı 1 sene olmamış henüz.

Ayrıca bakarsınız beklediğiniz tarihlerde gelir onay hiç belli olmuyor bu durumlar. Önceden de bahsettiğim gibi USCIS’in dosyaları inceleme şekli çok farklı neye göre hızlandığını bilemiyoruz. Umarım bekleyen herkes bir an önce onayını alıp ailelerine kavuşur. Can sıkıcı bir bekleyiş gerçekten, hepimiz geçtik aynı yollardan zamanında. 🙏🏻

erncndr
      erncndr

@Ekto-Oktan hocam selamlar zaten I-130 case onaylanma süreleri ortalama 12-13 ay diye biliyorum. Bizim dönemimizde çoğumuz bu sürelerle hatta 15-16 aylarla onay aldık. Evet son günlerde özellikle son 3-4 aylık süreçte onay süreleri belli bir aşama kaydetmişti ancak tekrar eski haline dönmeye başladı anlaşılan. Siz yine de en başından kendinizi 12-13 aylık bekleme süresine göre hazırlayıp erken olursa çok güzel bir sürpriz olmuş gibi karşılayın bence çünkü bu uscisin sağı solu hiç belli olmuyor cidden içeriden bi adam falan ayarlamak lazım 🙂 Yine de en büyük temennimiz tabii ki en kısa sürede bu işlemin hallolması beklemek kolay değil 🙏🏻

erncndr
      erncndr

@bamboo https://yesilkartforum.com/forum/post/518948
      Merhabalar burada paylaşmıştım tüm süreci okuyabilirsiniz fayda sağlayacaktır

erncndr
      erncndr

@ahmetZ vize paketi önceden veriliyordu şimdi artık hepsi elektronik gönderiliyor gideceğiniz havalimanındaki görevliye veriyordunuz normalde. Diğer kağıtlarda yazıyor aslında artık elektronik gönderildiği.

Hayırlı olsun yeni hayatınızda başarılar dilerim 🍀🇺🇸

erncndr
      erncndr

33d7980d-9b1d-488b-8805-eb68122694b3-image.jpeg
      Arkadaşlar selam tekrardan şimdi pasaportumuzu teslim almamızla birlikte uçak bilet işlemlerimizi de gerçekleştirdik. 2 yetişkin 1 bebek ve 2 kedi olarak 1 Nisan günü IST>JFK uçuşumuz hazırr ✅🇺🇸

Soru işaretleriyle dolu bir süreç geçirdik, her gelişmede yeri geldi heyecanımız arttı yeri geldi endişelendik ama süreç bugün noktalanmış oldu.

Burada olan ve tüm sorularımızı olabildiğince yanıtlamaya çalışan dostlarım, umarım süreciniz bizimkinden de hızlı hallolur ve bir an önce ailelerinize kavuşursunuz. Gerçekten insanı en çok ne olacağını bilememek yoruyor. Karşımıza çıkanları bilemiyoruz ve tahmin edemiyoruz bazen. Bu durumda bardağın dolu tarafından bakmak her zaman motivasyonunuzu diri tutacaktır.

Tebrik eden, yardımcı olan, soru soran ve bizimle beraber mutlu olan herkesin en kısa sürede uçak biletlerini alıp süreçlerin sonuna gelmesi dileklerimizle 🙏🏻

Şimdilik kendinize çok iyi bakın sık sık buradayım sorusu olana yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince 🍀

erncndr
      erncndr

@gokcesak bizimki de sabah 8:30 gibi dağıtıma çıktı. Sizin süreciniz bitti böylece hayırlı uğurlu olsun 🙂

erncndr
      erncndr