Eb2-NIW basvurumuz icin 2 yil 12 gun suren surecimiz bugun saat 8:00 de yaptigimiz interview ile onaylandı. Herkese bu surecte basarilar dilerim. Sureci devam eden arkadaslar icin hem saglik hemde interview icin kendi tecrubelerimi yazmak istedim.
Saglik muayenesi icin daha once forumda belirtilen tum asilari son bir ay icerisinde yaptirdim. Sadece su cicegi yaptirmamistim. Benim tum
asilari kabul ettiler ve yeni bir asi da yapmadilar. Eşim, 8 ve 12 yaslarinda cocuklarim icin tum
asilari yaptirmistik ama ilginc bir sekilde eşime su çicegi, 12 yasindaki cocuguma Meningococcal, TDap, su çicegi, 8 yasindaki cocuguma da hepatit b ve su cicegi asilarini yaptilar. Bu asilardan sadece su cicegini yapmalarini bekliyorduk ama neden digerlerini de yaptilar anlamadim. Muyene, kan testi, rontgen ve asilar icin Toplam 46.670 TL odedim (kredi kartindan sadece TL cekiyorlar ama nakit olarak dolar verebilirsiniz).
-interview de ise klasik islemler yaptilar. Belge olarak e-mailde istenen belgeleri verdim. Ek hic bir belge goturmedim onlarda baska bir sey istemediler. Evlilik cuzdani fotokopisi iki tane olmali ve aslinida goturmelisiniz.
Sorulan sorular;
-ingilizce biliyormusunuz. Evet dedim ve ingilizce devam ettik.
-ne zamandan beri profesor olarak calisiyorsunuz.
- Hangi alanda calisiyorsunuz.
- Hangi konularda dersler veriyorsunuz
-Belgelerimi kontrol etti, Cv'mi inceledi ve soru-cevap kisminda ilginc bir sekilde en son yayinizin konusu neydi diye sordu. - Amerika da ne yapmayi dusunuyorsunuz diye sordu.
-Esime meslegini sordu. Cocuklara birsey sormadi.
Sorulara kisa (1-2 cumle) ve net cevaplar vermeye caslistim. Detaya girmedim. Biraz sessizlik oldu ve o esnada biseyler yaziyordu. Evlilik cuzdaninin aslini geri verdi ve vizeniz onaylandi, tebrikler ve bir hafta icersinde size pasaport teslimi icin e-mail gelecek dedi.
Bizim surec bu sekilde tamamlanmis oldu. Ben dosyami gonderdikten sonra forumdan haberim oldu ve iki yildir aktif olarak forumu takip ediyorum. Ozellikle NVC sureci icin (bu asamayi avukatsiz yapmistim) forumdan cok yararlandim. Yardimi dokunan ve gerekli bilgileri paylasan tum arkadaslara ve forum yoneticilerine tesekkur ederim. Sureci devam eden herkese basarilar dilerim.