Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese Merhaba;

    Simdiye kadar agirlikli olarak H2B ve benzeri vize turleri hakkinda bilgi paylasimi yapiyordum lakin gecen sene EB3 green card surecimi baslattigimdan dolayi, bu surec hakkinda da bildiklerimi sizler ile paylasmak istedim. Umarim herkes icin anlasilir ve yararli olur.

    EB3 Professional, skilled ve unskilled olarak 3 kategoridir. Süreç hernekadar biraz uzunda sürse onay oranı en yüksek green card süreci diyebilirim.

    SPONSOR BULUNMASI;
    Sponsorunuzu kendiniz direk işletme ile anlaşarak yani private olarak bulabileceğiniz gibi, aracı kurumlar ile de bulabilmeniz mümkün.
    Suan zaten forumda eb3vize.com da yer aliyor. Onur bey ve orcun beyler de Konuya ziyadesiyle hakimler. Bu tarz şirketler ile ücret karşılığı anlaşıp, hem sponsorunuzu bulup hemde hukuki sürecinizi yönetiyorlar. Ben sponsorumu kendim buldum ve skilled olarak surecimizi baslattik.

    PROCESSING TIME;
    EB-3 surecinin ortalama zamanlasi asagidaki gibidir. herkes icin anlasilir olmasi acisindan, asama asama belirteyim;

    1- Prevailing wage determination (PWD)
    DOL a yapilan bir basvurudur ve ortalama 8-9 ay civari surer. (Benim ki 6 ayda tamamlanmisti)

    2- Labor Certification (perm yada priority date olarakta gecer)
    Bu surec ortalama 12-14 ay civari verilir ama suan da cevremde gordugum kadariyla ortlama 10 civari suruyor. Herkeste ayni olmayabilir daha uzun surende var ama dedigim gibi genel olarak 10 ay civari.

    3- Preference Petition (I-140)
    Normal sartlarda 6 ay civari ama premium processing kullanarak yani $2500 odeyecek 2 hafta gibi kisa surede sonuc almak mumkun.

    4- Adjustment of Status (I-485) (ABD icinde olanlar icin) yada consular processing (ABD disinda olanlar icin) yani green card basvurunuz.
    Burasi son asamadir. Burada dikkat etmeniz gereken sey ise, bu basvuruyu yapabilmeniz icin LC nin basvuru tarihi olan perm yada diger adiyla priority dateniz visa bulteninde “Current” olmasi lazimdir. Aksi halde beklemek durumundasinizdir. Suan icin visa bulteninde hem unskilled hemde skilled icin mayis 2020 tarihi yer almaktadir. Current olmasi halinde basvuru yapilabilir ve bu surecte ortama 12 ay civaridir. Bunun ile birlikte Calisma onayi (EAD)(I-765) ve Seyahat iznine (I-131) de ayni anda basvuru yapmak mumkun.

    Ozetle suan icin ortalama ongurulen 2-3 sene civari diyebiliriz ama benim nacizene oneririm bu sureye takilmamaniz. Elbette bilmekte fayda var lakin siz onceki 3 asamayi beklerken zaten visa bulteninde dosyalar ilermemeye devam edecektir. Aslinda zamaninizi bosa harcamis olmuyorsunuz. ABD de mali yil ekim ayinda baslar ve mali yilda bu durumun kismende olsa duzelecegi umidi icerisindeyim. Asagidaki linkte de yer aldigi uzere, gecmis yillardaki datadaya goz atarsaniz eski yillarda bu durumun biranda da degistigini goreceksiniz. Yani bu durum herhan yine degisebilir. Elbette bu surecin birde maddi boyutu var zor olabiliyor ama umarim surecin ehemmiyetini anlayip zaman kaybetmeden baslarsiniz.
    Bircok farkli gruplarda yer aliyorum ve bilgi paylasiyoruz. Benim de sizler icin yapabilecegim bir durum var ise bilgim dahilinde yardimci olurum.
    Surece girmek isteyen yada surecte olan herkese bol sans, basarilar.

    Visa Bulletin


  • https://yesilkartforum.com/forum/topic/1363/employment-based-green-card-is-sponsorlugu-ile-yesil-kart-basvurulari/869?page=44

    ilgili baslik var ama yine de siz bilirsiniz.

    surecte recruitment adimi da var onu editleyebilirsiniz diye dusunuyorum.

    sureciniz hayirli olsun umarim kisa surede hayallerinize kavusursunuz.


  • @btek14 recruitment yazma geregi duymadim kisa suren bir asama ve hatta bazi arkadaslarim PWD sonuclanmadan, tahmini olarak sonlarina dogru baslattilar. O yuzden yazma geregi duymadim acikcasi. Eklerim ama tesekkur ederim.
    Umarim hepimiz icin aynisi olur. Tesekkurler

    Siz LC asamasindasiniz sanirim?


  • @orhanozbekk rica ederim. evet pwd az cok tahmin ediliyor bu sebeple sonlarina dogru recruitment asamasi yapiliyor.
    dogrudur onay bekliyorum, bir aksilik olmazsa (red ya da audit gibi) aralik ocak gibi sonuclanacak.


  • @btek14 Guzel haberler ile gelmeniz dilegiyle.
    Peki siz hangi statutudesiniz suan?
    Bu arada gruplarimiza girmek isterseniz link atabilirim.


  • Merhaba, aos başvurusu için hangi aşamada amerikada olmamız gerekiyor? EB3 için geçen ay firma ile anlaştık ve avukata talimat verdik. Fakat daha erken amerikaya öğrenci vizesiyle gidip süreci kısaltmak istiyorum. Bilgisi olan varsa cevaplayabilirse memnun olurum.


  • @ymrsimsek Pwd ve ilan aşaması civarlarında yani LC başvurusundan 3 ay önce Abd’ye girmeyi tavsiye ediyorlar. Çünkü LC’de artık isminiz, niyetiniz devlete verilmiş oluyor. Ondan sonra başka niyetle gidiyorum demek tutarsızlık olacaktır.


  • @orhanozbekk e2 statusundeyim esimden dolayi. sosyal medyaya biraz yogunluktan pek bakamiyorum ama tabii neden olmasin?


  • @btek14 Harika, tesekkurler. Gonderiyorum 🙂


  • @ymrsimsek Oncelikle visa bultenindeki sureyi goz onunde bulundurmaniz lazim. suan icin 2020 de ama heran degisebilir. Suan icin bunun ile ilgili sure vermek pek isabetli olmayabilir maalesef.


  • Herkese merhaba arkadaşlar, kendi EB-3 sponsorumuzu bulduk diyelim ve gerçekten kendi mesleğimiz ile ilgili. Şirketle anlaşmaya vardık ve çalışmak istiyoruz, firma şunu soracaktır ne zaman yasal olarak çalışmaya başlayabilirsin? Yasal olarak kaç ay sonra anlaştığım yerde işe başlayabiliyorum bilgisi olan var mıdır?


  • @swingest Size firma sponsor olacak dogru mu anladim? Eger oyleyse, firma avukati araciligiyla islemleri baslatiyor. Zaten surece firma da dahil oluyor. Eger konsolosluk yoluyla Turkiye’den EB3 gocmen vizesi alarak gidecekseniz, bu islem toplamda bugunun sartlarinda 3,5-4 yil arasi surmekte. Abd icinden AOS yaparak devam edecekseniz 1 yil kadar daha kisa suruyor sanirim.


  • @dpdemir doğrudur kendi işimle ilgili firma sponsor olacak. Türkiye'den değil ABD içinden devam etmek daha mantıklı o zaman, ama yine de beklediğimden uzunmuş ABD içinden bile 3 yılı buluyor sponsor olan firmada çalışmaya başlamak.


  • @swingest ABD icinden de olsa, ilk asama PWD ve PERM asamalari 1,5 yil kadar suruyor. Bundan sonraki asama I-140 dilekcesi verme. Onu hizlandirma yaparak 15 gunde sonuclandirabiliyorsunuz. Sonrasi konsolosluga gore daha hizli ilerliyor bildigim kadariyla. Cunku konsoloslukta sadece 2 yil mulakat randevusu bekliyorsunuz. Abd icinden olunca mulakat yapilmiyor sanirim. Dedigim gibi AOS surecine cok hakim degilim ama daha kisa surdugunu biliyorum.


  • @swingest Merhaba;
    Work permit onaylandiktan sonra isletmede calisabilirsiniz. O da surece bugun basladiginizi varsayarsak ve bugunun verilerine gore hesaplarsark ortalama 1 ile 1.5 sene icinde calismaya baslayabilirsiniz. Bu green cardi alirsiniz anlamnini tasimiyor. Ben calisma onayi almanizi hesaplaliyorum.
    Sorunuz olursa cekinmeyin lutfen


  • @orhanozbekk çok teşekkür ederim tam da bunu sormak istemiştim. Ekim-Kasım gibi ABD'ye gideceğim, firma ile toplantı ayarladık en azından bu detayı aktarabilirim. 1-1,5 yıl beklemeyi göze alırlarsa zaten avukat ayarlayıp süreci hemen başlatmayı düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler.


  • Boyle bir bilgiye rastladim “Quora” sitesinde.
    “If you are in an employment-based category (EB1, EB2, or EB3), you can do Adjustment of Status when out of status if you have not been out of status or working illegally for more than 180 days since your most recent entry.”

    AOS yapmayi dusunenler icin faydali olabilir.


  • Merhaba arkadaşlar.
    Oğlum j1 vizesi ile Orlando’da bir otelde chef olarak çalışmakta. J1 vizesi. 13 Kasım 2023'te dolacak. Vizesinde two years waiver kuralı vardı. Onu kaldırmak için başvuruyu yaptı. ve olumlu yönde sonuçlandı.

    Türk bir restoran oğlumu işe almak istiyor. Sponsor olmayı kabul etmiş ama nasıl Sponsor olacaklarını bilmiyorlar. Sürecin uzun olduğunu ve firma avukatının süreci başlatması gerektiğini biliyorum. Ama bunun firmaya maliyeti konusunu ve sponsor olup olamayacağını bilmiyorum. Bir avukattan. Sponsor olacak firmanın en az 2-3 yıllık bir firma olması gerekir bilgisini almıştım. O tarafta sıkıntı yok.

    13 kasımda yasal vizesi son bulacağı için sizce nasıl bir yol izlemeliyiz
    Birde bu işin firmaya maliyeti konusunda bir fikriniz varmı acaba?

    Şimdiden çok teşekkürler


  • @Cemail-Türkseven Merhaba, oglunuz icin hayirlisi olur umarim. Firmanin sponsor oldugunda Abd devletine odeyecegi ucretler I-140 formu icin 700$, bu basvuruya hizli cevap almak 2500$ hizlandirma ucreti. Bu 2500$ hizlandirma ucreti mecburi odenecek bir rakam degildir. Hizlandirma istenirse odenir. Bunu oglunuz kendi de odeyebilir isterse. Anlasmalarina bagli. Hizlandirma alinirsa dilekceye cevap 15 gun icinde gelmek zorunda. Aksi takdirde bu islem 7-8 ay alabiliyor. Bunlarin disinda surec, maas belirleme yani PWD ile basliyor. Bu da bu gunlerde 8-9 ay suruyor sanirim. Ardindan recruitment sureci var. Oglunuzun yapacagi isle ilgili ilan verilecek. Bu ilan surecindeki masraflar degisken. Ilanin verilecegi yerlere gore degisiklik gosterebilir. Bunu da isveren karsilamak zorunda. Bu surec de 2-3 ay aliyor. Sonrasinda Abd Calisma Bakanligi’na basvuru yapiliyor. Bu kisimdaki formlar icin devlet para almiyor. Ancak, bu formlar bir avukat araciligiyla doldurulup basvuru yapildigi icin, avukatlik ucreti var. Bu da degisken bir rakam. Anlasilacak avukata bagli. Calisma Bakanligi kismi da 9-10 ay surebiliyor. Ardindan I-140 formu veriliyor. Bunun kabulunden sonra calisma izni ve oturum izni cabuk geliyor bildigim kadariyla. Ancak, oglunuzun vizesi Kasim’da bitiyorsa ve bu islemleri Abd’deyken yapmak istiyorsa, ya statu degisikligi icin basvurmali yada mevcut vizesini uzatabiliyorsa onu yapmali. Aksi takdirde Turkiye’ye gelip islemleri baslatabilir. Bu da 3,5-4 yil aliyor bugunlerde.
    Sirkete masrafi kabaca; 3000$ + avukatlik masrafi diyebiliriz.


  • @dpdemir Hızlı ve detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. j1 i uzatması için aracı firmaya sorduk ama programın 12 aylık olduğunu, uzatmanın mümkün olmadığını söylediler. Bu durumda, Yasal statünün f1 vizesi ile uzatılması şart gibi sanırım. Yada başka bir yol varsa tavsiyeye açığız (evlilik dışında)

    Teşekkürler


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

73
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum