Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    Amerika Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner’ın kardeşi, Çinlilere yatırımcı vizesi vaat edince, ABD’nin vize programı yeniden gündeme geldi.

    Kushner’ların aile şirketi, geçen hafta Çin’deydi. Şirket, başkent Pekin’de Çinli yatırımcılarla bir araya geldi.

    Toplantıda ABD’ye ‘altın bilet’ olarak bilinen yatırımcı vizesinin de konuşulduğu öğrenildi. Jared Kushner’in kardeşi Nicole Kushner Meyer’in, New Jersey’deki iki gökdelenli inşaat projesine 150 milyon dolarlık yatırım bulmak için Çinlilere, Amerika’ya taşınmayı sağlayan EB-5 yatırımcı vizesi vaat etmesi, tartışmalara yol açtı.

    EB-5 vizesi nedir?

    EB-5 vize programı, Amerika’da ticari bir işletmeye gerekli yatırımı yapan ve ABD’li 10 işçiye tam zamanlı istihdam sağlayan girişimciler ve ailelerinin, kalıcı oturum için yeşil karta başvurmasını sağlıyor.

    Gerekli yatırım ne kadar?

    Bir milyon dolar. Ancak işsizliğin yüksek olduğu bir bölgede ya da kırsal bir alanda yatırım yapılacaksa 500 bin dolar da yeterli. Bu alanlara, “Hedeflenmiş İstihdam Bölgesi” (TEA) deniyor. İç Güvenlik Bakanlığı, EB-5 talep edenlerin yüzde 97’sinin yatırımlarını 500 bin dolarla bu bölgelerde yaptığını bildiriyor.

    Ancak İç Güvenlik Bakanlığı, Ocak ayında TEA yatırımlarında limitin 500 binden 1 milyon 350 bin dolara çıkarılmasını önerdi. Düşük ve orta dereceli işsizlik bölgelerinin geliştirilmesi için de 1 milyon dolarlık yatırımın en az 1 milyon 800 bin dolarlık olmasını talep ediyor.

    EB-5 vize programının amacı ne?

    ABD Kongresi, bu programı 1990 yılında, ABD ekonomisini canlandırmak amacıyla yarattı. Böylelikle yabancılar sayesinde ülkede istihdam ve yatırım artacaktı. Program, 1992’de ilk defa yürürlüğe kondu. O günden bu yana da yeniden onaylanıyor. Yatırımcılar ayrıca, Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu tarafından onaylanmış, ‘bölgesel merkez’ olarak adlandırılan projelere para koyarak da EB-5 vizesi alabilir.

    Bölgesel merkezler nedir?

    Bu ticari merkezler, federal yönetimce onaylanmış üçüncü şahsa ait özel ve kar amacı güden kuruluşlardır. Yabancı yatırımcı ile yatırım arayan projeleri buluşturur ve komisyon alır.

    Ne gibi işlere yatırım yapılabilir?

    EB-5 yatırımcıları, 29 Kasım 1990’dan sonra kurulmuş ticari işletmelere yatırım yapmak zorundadır. Bu tarihten önce kurulmuş olan işletmelerin ise yeniden yapılandırılmış ve yatırım genişlemesi yapmış olması şartı aranır.

    Her yıl kaç adet EB-5 vizesi veriliyor?

    Tepe rakam yılda 10 bin vize. Ancak çoğu EB-5 vize sahibi ailelerini de beraberinde getirmekte. Aile fertleri de bu rakama dahil ediliyor. Yani aslında dağıtılan vize sayısı daha az.

    İç Güvenlik Bakanlığı, 2008’deki ekonomik durgunluk öncesi, 600’den az başvuru olduğunu, sonrasında her yıl ortalama 5550 başvuru yapıldığını belirtiyor. 2014 ile 2015 mali yılları arasında bu rakam 25 bini aşmış. Sonuç olarak EB-5 vizesine olan talep, yıllık arzı çoktan aştı ve birçok başvuru, işlem için bekliyor.

    EB-5’i en fazla hangi ülke vatandaşları alıyor?

    2014’te dağıtılan 10 bin 692 vizenin yüzde 85’i Çinlilere gitti.

    EB-5 programını gelecekte ne bekliyor?

    EB-5 programı son olarak Eylül 2016’da Kongre tarafından uzatıldı. Bundan sonra ne olacağı ise Trump yönetiminin programı gözden geçirmesine bağlı. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, yönetimin tüm vize programlarını, Amerikalı işçilerin çıkarlarına uygunluk ve amaçlarına hizmet açısından değerlendirdiğini söyledi. Öte yandan hem Cumhuriyetçi hem Demokrat Kongre üyeleri, programın yeniden düzenlenmesi konusunda hemfikir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yapay-zeka
    500,000 dolarlik olan minimum Regional Center (Bolgesel Merkez) yatirim miktari yakin bir gecmiste (30 Eylul 2017 itibariyla) 1.3 milyon dolara cikarildi diye biliyorum.


  • Az önce amerikadaki bir hukuk şirketinden gelen maili paylasayim sizlerle;
    @crazycells sizinde dediğiniz gibi olmuş.

    Göçmenlik Bürosu (USCIS) 1 Ağustos 2018 tarihinde yürürlülüğe girecek olan EB-5 Vize Programına ilişkin yeni bir kararini yayinladi. Bu yeni karar EB-5 Vize Programının istihdamın düşük olduğu yerler için gerektirdiği minimum yatırım miktarını $500,000 dolardan $1.35 milyon dolara arttırdığını belirtmiştir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @loyd36 ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi) içinde söyledi:

    Az önce amerikadaki bir hukuk şirketinden gelen maili paylasayim sizlerle;
    @crazycells sizinde dediğiniz gibi olmuş.

    Göçmenlik Bürosu (USCIS) 1 Ağustos 2018 tarihinde yürürlülüğe girecek olan EB-5 Vize Programına ilişkin yeni bir kararini yayinladi. Bu yeni karar EB-5 Vize Programının istihdamın düşük olduğu yerler için gerektirdiği minimum yatırım miktarını $500,000 dolardan $1.35 milyon dolara arttırdığını belirtmiştir.

    evet sayin @Loyd36 , daha once de duyurmuslardi ama sonra geri adim attilar, demek ki baslangic olarak 1 agustos 2018'i belirlemisler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Surekli soruluyor, o nedenle bu konuda da kalsin su tablo...

    E2 ile EB-5 vizelerinin karsilastirilmasi...

    E2 vizesi EB-5 vizesi
    Minimum yatirim miktari Resmi bir minimum olmasa da, genelde $100-150.000 civarinda bir yatirim bekleniyor 2017 Eylul itibariyle minimum $1.300.000 yatirim
    Vize islem suresi 2-4 ay 18 aydan uzun (dogum ulkenize bagli)
    Kim basvurabilir? ABD'nin ticaret anlasmasi bulunan 70+ ulkenin vatandaslari Herhangi bir ulke vatandaslari
    Yatirim sekli Sirketi (ya da isi) aktif olarak isletmek Regional Center (pasif yatirim) ya da aktif olarak is yerini isletmek
    Minimum is yaratma 2+ Amerikali icin is 10+ Amerikali icin is
    Sure 5 yil (sonrasinda yenilenebilir) 2 yil kosullu Green Card ve sonrasinda is yaratmaya bagli olarak kosulsuz Green Card
    Hisse miktari Isin en az %50'si belli bir kisitlama yok

  • Merhaba crazycells, daha önce de sizden çok faydalanmıştım.Size sorum şu olacak 2. defa reentry aldık ocak ayında ailece tekrar giriş yapacağız.Pasaportların süresi dolduğu için yeni pasaport çıkardık ABD ye giriş te eski pasaportları yanımızda getirmesek bir sakıncası olurmu? şunun için getirmek istemiyorum 2012 de çıkmıştı green card oğlumun eğitimi bizler öğretmeniz emekliliği bekledik çokca giriş çıkış yaptık bu ikinci defa reentry alışımız bu yüzden eski pasaportu ABD ye giriş te getirmesek sıkıntı olurmu?Cevap verirseniz sevinirim selamlar..Hasan Pehlivan

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ardaumut ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi) içinde söyledi:

    Merhaba crazycells, daha önce de sizden çok faydalanmıştım.Size sorum şu olacak 2. defa reentry aldık ocak ayında ailece tekrar giriş yapacağız.Pasaportların süresi dolduğu için yeni pasaport çıkardık ABD ye giriş te eski pasaportları yanımızda getirmesek bir sakıncası olurmu? şunun için getirmek istemiyorum 2012 de çıkmıştı green card oğlumun eğitimi bizler öğretmeniz emekliliği bekledik çokca giriş çıkış yaptık bu ikinci defa reentry alışımız bu yüzden eski pasaportu ABD ye giriş te getirmesek sıkıntı olurmu?Cevap verirseniz sevinirim selamlar..Hasan Pehlivan

    Sanirim sorunuz bu konu ile degil, re-entry permit ile ilgili?
    O durumda sorunuzu su konuda sormalisiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131-form-ve-i-327-belgesi


  • Required minimum investments are:

    General. The minimum qualifying investment in the United States is $1 million.
    Targeted Employment Area (High Unemployment or Rural Area). The minimum qualifying investment either within a high-unemployment area or rural area in the United States is $500,000.


  • @daydreamer ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi) içinde söyledi:

    Required minimum investments are:

    General. The minimum qualifying investment in the United States is $1 million.
    Targeted Employment Area (High Unemployment or Rural Area). The minimum qualifying investment either within a high-unemployment area or rural area in the United States is $500,000.

    EB5 için gerekli yatırım miktarında bir karışıklık var sanırım. USCIS sitesinde en az yatırım miktarı 500.000 $ görünüyor https://www.uscis.gov/working-united-states/permanent-workers/employment-based-immigration-fifth-preference-eb-5/about-eb-5-visa-classification


  • Bu vize türünde bahsedilen yatırımın temel olarak ne şekilde yapılacağı ile ilgili bilgisi olan var mı?

    $500.000 sermaye ile bir şirket kurup, 10 veya daha fazla işçi çalıştırmak mı gerekiyor yoksa belli bir fona yine $500.000 para yatırıp, şirket yönetimine herhangi bir katılım olmaksızın belirlenen sürelerde bu yatırıma devam etmek mi gerekiyor?


  • @daydreamer ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi) içinde söyledi:

    Bu vize türünde bahsedilen yatırımın temel olarak ne şekilde yapılacağı ile ilgili bilgisi olan var mı?

    $500.000 sermaye ile bir şirket kurup, 10 veya daha fazla işçi çalıştırmak mı gerekiyor yoksa belli bir fona yine $500.000 para yatırıp, şirket yönetimine herhangi bir katılım olmaksızın belirlenen sürelerde bu yatırımı devam etmek mi gerekiyor?

    Biraz kendi sorumu cevaplamak gibi olacak ama EB-5 Vizesini araştırırken bulduğum bir makaleyi özetleyerek paylaşmak istiyorum. Konuyu kısaca çok net olarak anlatıyor. Araştıran arkadaşların işine yarayabileceğini düşünüyorum;

    "Yatırımcı vizesi olarak adlandırılan EB-5 vizesinden iki tip yatırımcı yararlanabilir.

    Biri direkt bir şekilde yapılan yatırım. Yatırımcı bu yöntemi seçerse, Mc Donald's, Burger King, gaz istasyonu gibi küçük bir çapta iş kurabilir veya satın alabilir. Bu tip yatırımlar söz konusu olduğu zaman genellikle işi yatırımcılar bizzat kendileri yönetiyorlar. Bütün sorumluluk onların oluyor. Bu yöntem biraz risklidir çünkü yeşil kart vizesini alabilmek için en önemli gereksinim en az on tane Amerikan vatandaşına iş sağlayabilmektir. Yatırımcı beş yüz bin veya bir milyon doları yatırdığı zaman, aynı zamanda, istihdam şartını da bizzat karşılaması gerekir. Bu şartın getirdiği mali yük sebebinden dolayı hem işi tehlikeye girebilir; hem parasını ve hem de yeşil kart alma şansını yitirebilir.

    Yatırımcı vizesini alabilmek için ikinci bir yöntem daha var. Bunun ismi “Bölgesel Merkez” yöntemi. İngilizce “Regional Center” diyoruz. Amerika’da EB-5 kanunu 1990'da çıktı. Bölgesel Merkez üzerinden, birçok yatırımcının beraber bir havuz yoluyla paralarını, kendilerinin aktif bir şekilde yönetmediği, başkasının sorumluluğu altında ilerleyen bir projeye yatırım yapabilme kanunu ise, iki yıl sonra, 1992'de çıktı. Bu program özellikle, Çinlilerden çok rağbet gördü. Çünkü bu yöntemde istihdam yaratma dahil olmak üzere, bütün mesuliyetler bu konuda tecrübe sahibi ve uzman olan Bölgesel Merkeze aktarılıyor.

    Böylece, istihdam sağlama sorunu Bölgesel Merkezin sorunu oluyor. Ama Bölgesel Merkez yolunun direkt yatırım yoluna göre büyük bir avantajı var. Örneğin, bir gayrimenkul projesinde, yıkım ve inşaat safhalarında harcanan fonların yaratacağı varsayılan işler “yaratılmış” görünüyor. Bu varsayım proje bazında bir ekonomistin yaptığı istatistik analize dayanıyor. Bu nokta da Bölgesel Merkez yöntemini, direkt yöntemden çok daha avantajlı bir duruma sokuyor. Aynı zamanda, EB-5 fonlarını alan şirket toplam inşaat bütçesini karşılayabilmek için, kendisi gidip bankadan veya piyasadan kredi alıyor. Üstüne kendi parasını hisse senedi bazında ekliyor. Biz genellikle, toplam proje finansmanına oranla, EB-5 kısmının yüzde 20'nin altında kalması gerektiğine inanıyoruz. Aynı zamanda, gayrimenkul geliştiricisinin de kendi cebinden en az yüzde 20 koymasını arzuluyoruz.

    Başvuru onay süresi ise kademe kademe ilerliyor. İlk önce, yatırımcının ciddi bir şekilde işlemi yapma isteği olması lazım. Ben bunu yapacağım dedikten sonra bir göçmenlik avukatıyla temasa geçmesi lazım. Bir de aklının yattığı, riski az olan, bir projeyi bulup seçmesi gerekli. Yatırımcı proje seçme safhasına geldiği zaman biz ona yardımcı oluyoruz. İki tip proje var. Biri beş yüz bin dolar karşılığında, öbürü ise bir milyon dolar karşılığında. Şu an, beş yüz bin dolar yalnız kırsal yerlerde, işsizliğin çok olduğu yerlerde geçerli olmasına rağmen, gayrimenkul firmalarının lobisi çok kuvvetli olduğu için, Manhattan'daki yetmiş katlı, doksan katlı binalar beş yüz bin kategorisinden işlem görüyor. Dolayısıyla bir milyon dolar yatırım yapan yok gibi bir şey.

    Bu kısımdan sonraki en önemli aşama bu paranın kaynağını ispat etmek. Maalesef, burada çok kişi takılıyor. Bazıları yanlış avukatla iş yaparlarsa, o avukatın bütün kafasında olan o parayı yatırsın, muamele görülsün mantığı olursa, para yatırıldıktan sonra, bekleme suresinde fonların kaynağı tam belli olmadığı için ya vize reddediliyor ya da daha fazla belge isteniyor. Bu çok önemli bir püf nokta; gayrimenkul firmasının avukatlık firması ile yatırımcının göçmenlik avukatı arasında olan müzakerede ikisinin de çok tecrübeli olması şart. İkisinin de birbirini desteklemesi ve denetlemesi lazım ki başvuru sonrasında bu tip dertler çekilmesin.

    Trump'la birlikte bu kanunda bir şey değişir mi?

    Trump'ın seçim öncesi vaat ettiği memlekette kanunsuz oturan insanları bulmak, onların da hepsini atmak değil. Hedefi, kanunsuz yaşayanları, teröristleri, kaçakçılık yapanları ve kanunlara aykırı yaşayanları bulup, bu kişileri sınır dışı etmek. Hem vizesi yok, hem de memlekette problem çıkarıyor. Onları göndermek istiyor. Amerika'ya zengin ve akıllı bir şekilde parasıyla gelen kişileri, hele hele istihdam yaratan kişileri atmaya hiç niyeti yok. Biliyorsunuz, eğer bu programı batırırsa, bu kanundan yararlanan bütün gayrimenkul endüstrisi ayağa kalkar. Zaten, hem kendisi ve hem de damadı gayrimenkul işinde. Bu kanunu iptal edeceğini hiç sanmıyoruz.

    Fakat hem Demokratlar ve hem de Cumhuriyetçiler şartların değişmesini istiyor. 1990'da beş yüz bin dolar çok büyük bir para iken, bugün yaşam standartlarına bakarsak beş yüz bin doların alım gücü aynı değil. Dolayısıyla, asgari yatırım miktarını Amerikan meclisinde çoğunluk sekiz yüz bin dolara çıkarmak istiyor. Geçtiğimiz Eylül’de toplantı ertelendi. 9 Aralık'taki karar erteleniyor. Şimdi Trump, gelecek ay, 20 Ocakta başkan olduktan sonra, Şubat/Mart aylarında tekrar Meclis'e gelecek bu konu. Bu miktarın yükselmesini bekliyoruz. Asgari yatırım tutarı en az sekiz yüz bin dolara çıkması bekleniyor."


  • EB-5 vizesi ile Regional Center lara yatırım yaparak alınan green card ile 1) abdde istediğimiz işi (bir yerde ücretli çalışmak, uber vs vs...) yapabilirmiyiz ? 2) bu vize vatandaşlığa dönebiliyor mu ? 3) belli bir süre sonunda yapılan yatırım geri alınabiliyor mu ? (canadanın uyguladığı gibi)


  • @money-money-money Merhaba bildiğim kadarıyla sorularınızı cevaplayabilirim. 1. Evet biryerde çalışma imkanınız oluyor. Sonuç olarak bu vizeyi aldığınızda gc sahibi oluyorsunuz ve gc sağladığı her olanaktan faydalanabiliyorsunuz. 2. Bu vize vatandaşlığa dönüyor. İlk 2 yıl koşullu gc sahibi oluyorsunuz. 2 yıl sonunda yatırım yaptığınız şirket gerekli şartları sağlamışsa (istihdam sayısı vs) kartınızı normal gc çeviriyorlar. Koşullu ve normal kart arasındada bir fark yok. Daha sonra Yukarda bahsettiğim gibi gc sahibi olduğunuz için 5 yıl sonunda şartları sağlamış olursanız ( herhangi bir suça karışmamak vs) sonunda vatandaşlığa başvuru hakkı kazanıyorsunuz. 3 yatırdığınız parayı 5-7 yıl içinde geri alabiliyorsunuz. Bol şanslar


  • @famel teşekkür ederim cevabınız için. dv2020'i olmayınca alternatiflere bakıyordum E-2 ile EB-5 farkları yazılmışda acaba sonrasıda mı farklı diye garip bi soru oluştu kafamda ondan sormuştum.


  • Merhaba,
    Bu konuyu ilk defa buraya gelince öğrendim. Evinde misafir olduğum , eşimin lisesinden arkadaşı. LA de gene kendi lise arkadaşlarından birisi emlak danısmanlıgı yapıyor ve emlak yatırımı yaparak yukarıda @daydreamer in dediği sekilde 500000$ yatırarak GC basvurusu ve devamında vatandaşlık yoluna gidilebiliyor. Tabiki bu parası olanlar için güzel bir yöntem olabilir . Konuyla ilgili son gelişme 21 Kasım tarihi ile bu yatırım miktari artacak, 900000$ olması ongoruluyor.


  • Bir düzeltme, 21 Kasım tarihinde 1800000$ olacak yatırım miktarı. Yapışan yatırımın geri donuşu 6 seneyi buluyor, Ayrıca konunun bir de göçmenlik kısmı var , bunun için bir avukat desteği de gerekiyor. Bu da 20-25bin dolar civarında bir masraf. GC almak için parası olanlara güzel bir yol anlaşılan.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • Mahkeme 900.000 $ olan modernizasyon planını iptal etti, tekrardan minimum yatırım tutari 500.000 $ oldu

    https://www.eb5daily.com/2021/06/court-vacates-2019-eb-5-modernization-regulations-minimum-investment-lowered-to-500000/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yayakaldim34 guncelleme icin tesekkurler.


  • Merhaba. EB5 kategorisinde bekleyen var mı acaba. Bugün NVC den EB5 in durdurulduğunu dair mail geldi. Aslında 29 temmuz 2020 de NVC de tüm işlemlerimiz tamamlanmış ve mülakat tarihi bekler haldeydik. Önce 3 Martta 120 gün, daha sonra 6 haziranda 60 gün içinde randevu tarihi veya bir haber alacağımız, tüm ödeme ve evrak işlerinin tamam olup sabrımız için teşekkür eden mailleri aldık. Bugün ise aşağıdaki maili alınca şok olduk. Randevu tarihi maili beklediğimiz bir süreçte bu karar bizi etkiliyor mu, etkilemiyor ise biz neden böyle bir mail aldık?
    .......
    The EB-5 category pilot program has expired as of June 30, 2021, for applicants seeking a visa under the Regional Center Program.
    This includes the following visa categories:

    •   I5, for an investor Pilot Program in a targeted area
      
    •   R5, for an investor Pilot Program not in a targeted area
      

    The National Visa Center (NVC) will not act on any new or pending EB-5 visa petitions as described above until further notice. Please do not submit any additional fees or forms to NVC.

    If this visa program is extended by Congress, new notification letters will be sent to all case parties. Unfortunately, we cannot predict when a decision will be made. All previously submitted fee payments will remain valid if this program is extended in the future.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

152
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum