• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. media
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 53
    • En İyi 26
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

media

@media

61
    İtibar
    94
    Profil Görüntülemeleri
    53
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

media Takip etme Takip Et

media tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

24 Şubatta vize görüşmesine girip onayımızı aldık, interview süreci diğer arkadaşların aksine biraz uzun ve detaylı geçti. Hatırladığım her detayı aktarmaya çalışacağım.

Randevumuz 08:30’ydı ve 08:15’de büyükelçilik önündeydik. Ancak dışarıda çok fazla bekleyen vardı. 7 yaşındaki oğlumun bizimle olmasından dolayı aralardan sıranın en önüne geçtik, zaten randevu saatimiz de gelmişti ve içeri alırlar diye düşünüyorduk. Ancak görevli halen 07:45 - 08:00 ve 08:15 randevularını içeri alıyordu. Dışarıda 15-20 dk bekledikten sonra 08:40 gibi ana kapıdan içeriye giriş yaptık.

Binanın içi de epey kalabalıktı ancak çoğunluk göçmen olmayan vizelerdi. Binaya girişte göçmen vize olduğumuzu söyleyince bizi sol taraftaki alana alıp numara verdiler. Sol tarafta çoçukların çizim yapıp kitap okuyabilecekleri masalar da var. Oğlumuz o kısımda yaklaşık 15-20 dk oyalandı. Sonrasında numaramız yandı ve ilk gişeye gittik. Burada evraklarımız teslim alınıp sıraya koyuldu. Mailde yazan evraklar haricinde hiçbir şey istemediler. Nolur olmaz diye Unganlardan gelen sağlık sonuçlarını da götürmüştük ancak gerek kalmadı. DS-260 konfirmasyonunu dahi almadılar. Aldıkları belgeler şöyleydi:

-Nufüs kayıt örnekleri (Ben, eşim ve oğlum için - oğlumun Edevleti olmadığından Nüfus müdürlüğünden ıslak imzalı aldık)
      -Sabıka kayıtları (Ben ve eşim için - Edevlet)
      -Evlilik cüzdanı (2 fotokopi + asıl)

• Askerlik belgesi (benim için- Edevlet)
      • 2şer adet fotoğraf

Evrak teslimi sırasında interview dilini de soruyorlar. İngilizce görüşme yapacağımı belirttim. Evrak tesliminden sonra bekleme alanına geri döndük ve yaklaşık 10 dakika kadar bekledik. Ardından interview için numaramız yandı.

İlgili bankoya geçtiğimizde görevli interview dilini tekrar sordu, evet İngilizce yapabiliriz ancak eşim için çeviri yapmam gerekebilir dedim. Sorun değil çeviri yapabilirsiniz dedi.

İlk olarak sağ elinizi kaldırıp burada vereceğiniz tüm bilgilerin doğru olduğuna yemin eder misiniz diye sordu, eşim için çeviriyi yaptıktan sonra yemin ettik. Hemen ardından parmak izlerimizi verdik. Sonrasında görevli bana biraz zaman verin dosyanızı inceleyeyim dedi. 1-2 dakika CV’me baktıktan sonra bana yaptığınız işi anlatır mısınız diye sordu. Özetle yaptığım işi anlattım. Görüşme burda biter onayı alırız diye düşünürken soru-cevap kısmı başladı:

• Bu vizeye hangi kriterler ile başvurdunuz?
      • Ne zamandır jurilik görevi yapıyorsunuz?
      • Membership kriteri ile ilgili üye olduğunuz kurumun tam adı nedir?
      • Hakkınızda basında çıkan haberler var, kim bu medya kuruluşları, neden sizle interview yaptılar, yanınızda örnek dergi-gazete vs. getirdiniz mi?
        -Kaç yıldır bu sektörde çalışıyorsunuz?
        -Amerikada iş yaptığınız şirketler var mı? Varsa bu şirketlerin isimleri neler?
        -Geldiğinizde ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?

Bu soru cevap kısmı çok rahat 15 dakika sürdü. Soru-cevap kısmı ile dosyadaki verileri benden teyit etmiş oldu. Dosyaya hakim olmak önemliymiş.

Sonrasında tekrar evraklarıma döndü, evlilik cüzdanını inceleyip fotokopilerine aslı gibidir damgası bastı ve evlilik cüzdanını bana iade etti. Diğer tüm belgelere detaylı bakıp dosyaya koydu. Yalnızca askerlik belgesini anlayamadı. Bedelli askerlik yaptığım için belgede Askerlik yükümlülüğü bulunmamaktadır yazıyordu ancak görevli bunu anlayamadı. Bana dönüp askerlik yapıp yapmadığımı, bu belgeyi anlayamadığını, Türkçesinin yeterli olmadığını söyledi. Bedelli askerlik yaptığımı bu yüzden hiç askere gitmediğimi söyledim. DS 260’ı doldururken de askere gitmedim şeklinde işaretlemiştim çünkü. Şu an bedelli de yapsanız temel eğitimi alıyorsunuz ancak 2015 de böyle bir yükümlülük yoktu, sadece para ödeniyordu. Bu şekilde anlatınca tamam anladım deyip belgeyi dosyama koydu.

Her üçümüzün de turist vizesi vardı hali hazırda. Her birimizin pasaportundaki vizeyi bulup üzerine iptal damgasını bastı. Ardından tebrik ederim vizeniz onaylandı, 7 gün içerisinde size mail gelecek deyip görüşmeyi bitirdi.

Teşekkür edip ayrıldık, dışarı çıktığımızda saat 10:00’a gelmişti.

Ertesi gün, 25 Şubat 17:00 gibi VFS’den mail geldi, 26 Şubat’a randevu aldım hemen. Az önce de pasaportlarımızı Ankara VFS’den teslim aldım. VFS tam randevu saatinde orda olmanızı istiyor. Yarım saat erken gitmiştim, gişe boş olmasına rağmen teslim etmediler. Tam randevu saatinde tekrar gidip aldım pasaportları ve zarfları.

Vize geçerlilik tarihi Unganlar’daki sağlık randevusunu takip eden 6 ay geçerli olacak şekilde verilmiş. 30-01-2026’da sağlık kontrolüne girmiştik vize tarihimiz 30-07-2026 olarak basılmış.

Zarfın üzerinde Amerikaya girmeden yapılacaklar ile ilgili bir not var. Greencard basılabilmesi için ülkeye girmeden kişi başı 220 USD’lik greencard ücretinin nasıl ödeneceği ile ilgili bilgileri içeriyor. Ayrıca zarfın üzerinde bir özet sayfası var. Bu sayfada A numarası da yer alıyor. Greencard ödemesini bu A numarasını kullanarak yapacağız.

Biraz uzun olmuş olabilir, ancak elimden geldiğince detaylı anlatmak istedim.

Herkese görüşmesinde bol şans.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      M
      media

Biz de ailece sağlık kontrolümüzü tamamladık. Bana ve eşime (35+ yaş) toplamda 3 aşı yapıldı, ertesi gün gelen onay mailinde aşı detaylarını görebildik. Toplamda 10 aşı içeriyor:
      Diphtheria, Tetanus, Pertussis, Hepatitis B, Influenza, Measles, Mumps, Rubella, Polio, Varicella

Oğlum ise 7 yaşında ve tüm aşıları tamdı, Enabız'dan aldığımız karnesini götürmüştük . Ona ise 2 tane aşı yapıldı:
      Varicella, Influenza

Türkiye'de su çiçeği aşısı 1 kez yapılıyormuş, Amerika'da ise 2 kez. O yüzden 2.aşıyı tamamladılar. Grip aşısı ise TR'de çocuklara yapılmıyormuş, o da o yüzden yapıldı.

3 kişi için toplamda 1195 USD ödedik.

M
      media

Miami uçağına binmek üzere gümrükten geçtim şimdi. Gözen hiç sorun çıkartmadı, immigrant vize olduğunu görünce zarı zarf yanınızda mı diye sordular sadece. Sonrasında check-in yapıp gümrükten geçtim. Yurtdışı çıkış harcı ödememiştim ancak görevli polis geçişime müsade etmedi. Vize tabanlı oturumlarda harç pulu gerekiyor artık dedi, 2 ay öncesinde bu kural gelmiş. Neyse son kez ödüyorum deyip 1250 TL'yi ödedim. Fiziki olarak Greencard'ı görmek istiyorlar illa

M
      media

Dün Miami International Airport üzerinden giriş yaptım. Gümrükte yaklaşık 40–50 dakika sıra bekledikten sonra görevli sarı zarfı görünce bir başka memuru çağırdı ve beni arka taraftaki odaya aldılar.

Yaklaşık 15–20 dakika bekledikten sonra ismimi okudular ve bir interview odasına çağırdılar. Burada benden bir form doldurmam istendi. Formda genel olarak kişisel bilgiler vardı (ad-soyad, doğum tarihi, eş, çocuk, anne-baba, kardeş bilgileri vs.). Buraya kadar her şey normaldi.

Sonrasında görevli, daha önce İran, Suriye, Pakistan gibi ülkelere gidip gitmediğimi ve Türkiye’de savaş sonrası durumlarla ilgili bazı sorular sordu. Bu ülkelere hiç gitmediğimi söyledim.

Ardından inceleme için cep telefonumu istedi. Telefonu uçak moduna almamı ve şifresini vermemi söylediler. Görevli telefonu alıp odadan çıktı ve yaklaşık 10–15 dakika boyunca incelediler.

Daha sonra geri geldi ve 2024 yılında yaptığım vize başvurusunda (DS-160 formunda) belirttiğim bir kontağı sordu. Daha önce iş için ABD’ye gelip gittiğimi ve bu kişinin iş yaptığım kişilerden biri olduğunu açıkladım.

Sonrasında beni tekrar bekleme odasına aldılar. 5–10 dakika sonra başka bir görevli ismimi okudu ve işlemlerimi tamamladı. Green card’ın gönderileceği adresi değiştirmek isteyip istemediğim gibi standart sorular soruldu ve süreç tamamlandı.

Ayrıca işlemleri tamamlayan görevli, vizemdeki giriş damgasıyla birlikte 1 yıl boyunca ABD’ye giriş çıkış yapabileceğimi söyledi. “You have one year to adjust your status” şeklinde ifade etti. Bunun sonrasında ise, green card’ı korumak için ABD dışında 6 aydan uzun süre kalmamam gerektiğini belirtti.

En son çıktığımda havaalanı neredeyse tamamen boşalmıştı. Bagaj bölümünde sadece benim bavullarım kalmıştı 🙂

Ek olarak, interview sırasında neden eşim ve oğlumun benimle birlikte gelmediğini de sordular. Oğlumun okulunun devam ettiğini ve benim önden ev ayarlamak için geldiğimi söyledim. “Mantıklı yapmışsın” diyerek görüşmeyi sonlandırdılar.

M
      media

@Gokturk-GMD Meksika'da 4 ay yaşamıştım. Mülakatta belirttim bunu. Neden Meksika, ne yaptınız orda diye sordular sadece, belge vs istemediler

M
      media

31 Mart'ta giriş yapmıştım, 10 Nisan'da SSN geldi, green card gelince bilgilendirme için yazacağım tekrar. USCIS'den online olarak adres güncellemesi yaptım, kart henüz basılmadığı için yeni verdiğim adrese gelmesini bekliyorum.

M
      media
    • RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

Ekran Resmi 2025-12-09 20.33.16.png

Çok iyi ilerleme var. Yakında alacağız gibi randevuyu

M
      media

@biophys 2 Ocak - 23:30'da [email protected] adresinden geldi bana da. 24 Şubat 08:30 randevum.

M
      media
    • RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

@sbsb2025 Sağolun hocam. Sizin de vizeniz hayırlı olsun şimdiden

M
      media

Randevu mailini sabah beklerken NVC sürpriz yapıp 23:30'da gönderdi Interview Letter'ı 🙂 24 Şubat randevu tarihim

M
      media

media tarafından gönderilen son iletiler

• RE: T.C. Konsolosluğunda Adres Beyanı yapmak

@onuru TR'den yapılabildiğini bilmiyordum bu işlemin. Yalnızca sizin Green card'ınız ile tüm ailenin ikametini taşıdılar mı?

T.C. Konsoloslukları'ndaki İşlemler içinde yayımlandı
      M
      media

@gzdeky Hayır sizinle birlikte girmeleri gerekmiyor. Ben geçen ay tek başıma giriş yaptım ancak gümrük memuru neden tek geldiğimi sorguladı. Okulların henüz kapanmadığını ve Haziran sonrasında eşim ve oğlumun geleceğini söyledim sorun olmadı.

Dependent ile ilgili şöyle bir durum var: ilk girişi sizinle birlikte ya da sizden sonra yapmaları gerekiyor. Yani siz Amerika'ya girmeden onlar giriş yapamıyorlar. Eşiniz sizden önce girmek isterse geri gönderilir yani.

M
      media

@sbsb2025 Hayırlı olsun hocam kartlara kavuşmuş olmanız güzel. Benim green kart da kargoya verilmiş. USPS'den mail geldi, yarın gelecek gibi görünüyor.

usps.png

M
      media

@ahmeteb DS260'da SSN istiyorum diye işaretlediyseniz girişten sonra 10 gün içinde geliyor genelde

M
      media

@sbsb2025 Hayırlı olsun hocam. 31 Mart girişliyim ben. 17 Nisan itibariyle Card Is Being Produced şeklinde göründü USCIS Case Status'da. 1-2 haftaya kadar gelir diye bekliyorum.

M
      media

31 Mart'ta giriş yapmıştım, 10 Nisan'da SSN geldi, green card gelince bilgilendirme için yazacağım tekrar. USCIS'den online olarak adres güncellemesi yaptım, kart henüz basılmadığı için yeni verdiğim adrese gelmesini bekliyorum.

M
      media

Dün Miami International Airport üzerinden giriş yaptım. Gümrükte yaklaşık 40–50 dakika sıra bekledikten sonra görevli sarı zarfı görünce bir başka memuru çağırdı ve beni arka taraftaki odaya aldılar.

Yaklaşık 15–20 dakika bekledikten sonra ismimi okudular ve bir interview odasına çağırdılar. Burada benden bir form doldurmam istendi. Formda genel olarak kişisel bilgiler vardı (ad-soyad, doğum tarihi, eş, çocuk, anne-baba, kardeş bilgileri vs.). Buraya kadar her şey normaldi.

Sonrasında görevli, daha önce İran, Suriye, Pakistan gibi ülkelere gidip gitmediğimi ve Türkiye’de savaş sonrası durumlarla ilgili bazı sorular sordu. Bu ülkelere hiç gitmediğimi söyledim.

Ardından inceleme için cep telefonumu istedi. Telefonu uçak moduna almamı ve şifresini vermemi söylediler. Görevli telefonu alıp odadan çıktı ve yaklaşık 10–15 dakika boyunca incelediler.

Daha sonra geri geldi ve 2024 yılında yaptığım vize başvurusunda (DS-160 formunda) belirttiğim bir kontağı sordu. Daha önce iş için ABD’ye gelip gittiğimi ve bu kişinin iş yaptığım kişilerden biri olduğunu açıkladım.

Sonrasında beni tekrar bekleme odasına aldılar. 5–10 dakika sonra başka bir görevli ismimi okudu ve işlemlerimi tamamladı. Green card’ın gönderileceği adresi değiştirmek isteyip istemediğim gibi standart sorular soruldu ve süreç tamamlandı.

Ayrıca işlemleri tamamlayan görevli, vizemdeki giriş damgasıyla birlikte 1 yıl boyunca ABD’ye giriş çıkış yapabileceğimi söyledi. “You have one year to adjust your status” şeklinde ifade etti. Bunun sonrasında ise, green card’ı korumak için ABD dışında 6 aydan uzun süre kalmamam gerektiğini belirtti.

En son çıktığımda havaalanı neredeyse tamamen boşalmıştı. Bagaj bölümünde sadece benim bavullarım kalmıştı 🙂

Ek olarak, interview sırasında neden eşim ve oğlumun benimle birlikte gelmediğini de sordular. Oğlumun okulunun devam ettiğini ve benim önden ev ayarlamak için geldiğimi söyledim. “Mantıklı yapmışsın” diyerek görüşmeyi sonlandırdılar.

M
      media

Miami uçağına binmek üzere gümrükten geçtim şimdi. Gözen hiç sorun çıkartmadı, immigrant vize olduğunu görünce zarı zarf yanınızda mı diye sordular sadece. Sonrasında check-in yapıp gümrükten geçtim. Yurtdışı çıkış harcı ödememiştim ancak görevli polis geçişime müsade etmedi. Vize tabanlı oturumlarda harç pulu gerekiyor artık dedi, 2 ay öncesinde bu kural gelmiş. Neyse son kez ödüyorum deyip 1250 TL'yi ödedim. Fiziki olarak Greencard'ı görmek istiyorlar illa

M
      media

@Gokturk-GMD Meksika'da 4 ay yaşamıştım. Mülakatta belirttim bunu. Neden Meksika, ne yaptınız orda diye sordular sadece, belge vs istemediler

M
      media

@Gokturk-GMD isterseniz büyükelçilikteki görüşmede isterseniz de USA girişinde CBP Officer’a güncelletebilirsiniz adresi. Yanınızda yazılı olarak götürmenizi tavsiye ederim, telafuzdan vs yanlış anlaşılma olmaması adına

M
      media