Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    Her yıl, iş becerilerine göre göç etmek isteyen yabancılar için (eş ve çocukları ile birlikte) yaklaşık 140.000 göçmen vizesi verilmektedir. Yeterli beceri, eğitim ve / veya iş tecrübesi kombinasyonuna sahipseniz, Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı olarak yaşayabilirsiniz. İstihdam bazında beş göçmen vize tercihleri ​​(kategoriler) aşağıda listelenmiştir.

    EB-1
    Bu tercih bilim, sanat, eğitim, iş dünyası veya atletizmdeki olağanüstü yetenekler ve ayrica seçkin profesörler veya araştırmacılar; ve çok uluslu yöneticiler ve yöneticiler için ayrılmıştır.

    EB-2
    Bu tercih, ileri dereceye sahip mesleklerin üyeleri veya sanat, bilim veya iş alanlarında istisnai yetenek sahibi kişiler için ayrılmıştır.

    EB-3
    Bu tercih profesyoneller, vasıflı işçiler ve diğer işçiler için ayrılmıştır.

    EB-4
    Bu tercih, bazı dini işçilerini, ABD dışişleri bakanlığı görevlilerini, uluslararası kuruluşların emekli çalışanlarını, ABD'de mahkemelerden sorumlu yabancı küçükleri ve diğer yabancı sınıfları içeren “özel göçmenler” için ayrılmıştır.

    EB-5
    Bu tercih, en az 10 tam zamanlı ABD işçisini istihdam edecek yeni bir ticari kuruluşta 1 milyon $ veya (yatırımın hedeflenen bir istihdam alanında yapılması halinde) 500.000 $ yatırımı yapan yatırımcılar için ayrılmıştır.

    Not: Bu yazı Temmuz 2018 tarihi itibari ile varolan bilgilere göre hazırlanmıştır. En guncel bilgilere suradaki linkten ulasabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    ONEMLI NOT:
    Merhaba arkadaslar;

    Benim EB3 islemlerim, 10 seneden fazladir calisani oldugum sirket tarafindan yurutulmustur. Herhangi bir danismanlik, vs sirketleri ile calisilmamis ve herhangi bir ucret odenmemistir.

    Bu aciklamayi ozelden gelen mesajlar icin yapma ihtiyaci duydum.

    ——————————————————————————

    İşlemlerin detaylarını öğrenmek isteyenler için kendi (AOS) başvuru adımlarımı eklemek istedim, umarım ihtiyacı olanlara fikir verir.

    Oncelikle, 1999 yılında F1 vizesi ile NY maceram oldu. 2017 yilinda ise ABD'nin NC eyaletine L1 Calisma vizesi ile geldim. Sonrasinda AOS islemlerim sirket tarafindan baslatildi. Adimlar soyle;

    Son guncelleme tarihi Aralik 2021

    EB3 Kategorisi
    (Not: EB1-C kategorisine uyuyor olsam bile, sirketin avukatlik burosu yonlendirmesini EB-3 uzerinden yapti. Nedeni ise, sonuca daha kolay ulasilabilmesi)

    Tarih: Ekim 12, 2018
    PREVAILING WAGE DETERMINATION adımı ile başvurum yasal olarak başladı. Bu adım gelen bilgiye göre 2 veya 3 ay sürecek.
    Bu adımı özetlersek; Maaş oranının standartların altında olmaması için calışma Bakanlığından onay alınması.

    Tarih: Nisan 12, 2019
    RECRUITMENT adımına geçtik. Önceki adımın internetteki bilgilere göre zaman dilimi 2 hafta, gerçekleşen kendi deneyimim 6 ay.
    Bu adımın tahmini süresi 2-3 ay. Bakalım gerçekleşen ne kadar olacak.
    Bu iş sanırım tahminimden çok daha fazla sürecek....

    Tarih: Eylül 6, 2019
    ADS AND RECRUITMENT adımı ile tüm kanallardan iş ilanı geçen hafta Cuma günü açıldı. İş ilanına göre Amerika'da ilgili pozisyonu doldurabilecek aday olup olmadığı araştırılmış ve dökümanlanmış olacak. İlan verilen yerler arasında aşağıdaki kanallar mevcut;

    • State workforce agency
    • Linkedin
    • Şirketin kamuya acık kendi ilan sayfası
    • (Muhtemelen) Gazete ilan sayfaları - Erişimim olmadığı için bunu teyit edemiyorum fakat kural gereği yapılması gerekli

    60 gün (30 gün ilan + 30 gün bekleme) sonrasında PERM başvurusu yapılacak (ETA Form 9089). PERM başvurusu sonrası araştırmalarıma göre ortalama 7 ay sonra EAD (Employment authorization document) ve Advance Parole kombo kartını alabileceğim.

    Tarih: Aralik 12, 2019
    PERM APPLICATION adimini avukatimdan gelen bilgiye gore bugun yapmis olduk. Bu ayni zamanda priority date oluyor benim islemlerim icin. Sirada PERM onayini beklemek var. Tahmini sure 3-4 ay.

    Tarih: Nisan 28, 2020
    PERM onayi bugun geldi. Case number A-19345-*****

    Ne yazik ki, Turkiye'ninde dahil oldugu kategori EB3 icin current degil. Bu nedenle I-485 basvurusu yapamiyoruz. Muhtemelen Ekim 2020 ayinda yeni fiscal year ile Current olmasi bekleniyor ve basvuru o zaman yapilabilir. Bu nedenden dolayi, EAD basvurusu da henuz yapilamiyor. Yakin zamanda I-140 basvurusu yapilacak.

    L1 vizem Agustos ayinda bitiyor. Mutemelen calistigim firma, L1B vizesini yenileme yoluna gidecek.

    Tarih: Mayis 28,2020
    I-140 basvurusu regular olarak yapildi. Receipt Mayis 29, 2020. I-485 basvurusu current olunamadigi nedeni ile yapilamiyor.

    Tarih: Eylul 18, 2020
    L1 vizesi icin uzatma basvurusu uscis tarafindan reddedildi.

    Tarih: Ekim 9, 2020
    I-485 ve EAD/AP basvurulari nihayet yapildi

    Tarih: Aralik 27, 2020
    Biometric randevu bildirimi ulasti. Randevu Ocak 22, 2021 icin. Henuz I-140 sonucu belli degil..

    Tarih: Ocak 13, 2021
    I-140 onayi geldi.

    Tarih: Subat 1, 2021
    I-765 EAD onayi geldi, kart basimi yapiliyor.

    Tarih: Subat 5, 2021
    I-765 EAD ulasti.

    Tarih: Mayis 24, 2021
    Dosya "Charlotte, NC" ofisine transfer edildi
    "National Benefits Center" ofisinden "Field Office" olan Charlotte'a tasindi.

    Tarih: Agustos 6, 2021
    EAD yenileme için başvuru yapıldı. Eldeki EAD’nin bitiş tarihi Ocak 2022.

    Tarih: Eylul 2021
    EAD yenileme için başvuru onaylandi. EAD 2 senelik verildi. AP onayi ayri olarak geldi ve o ise 1 senelik.

    Tarih: Ekim-Kasim 2021
    Islemlerim yurumedigi ve bir ilerleme olmadigi icin, konuyu NC eyaleti (cumhuriyetci parti) senatorumuze tasidim ve yardim istedim. Sanirim aldigim bu aksiyon, bir an once onaylanmasi ve daha dogrusu USCIS'i harekete gecirmek icin, buyuk rol oynadi. Senatorden aldigim cevap;
    thom-tillis.pdf

    Tarih: Aralik 13, 2021
    Tum aile icin green card onaylarimiz geldi.

    Tarih: Aralik 18, 2021
    Kartlar tum aile bireyleri icin elimize ulasti.

    img_1082.jpeg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @freeworld elinize saglik sayin @FreeWoRLD 🙂


  • Basvuru USA dısından yapılıyorsa step ikiden itibaren formlar ve süreç değişiyor bu arada..

  • ⭐⭐⭐

    Avukat ile bugünkü yazışmamız sonucunda ilginç bir bilgi aldım. USCIS başvurularında EB1 kategorisini çok sıkı tutarak eleme riskinin çok olduğunu belirttiler. Bu nedenle Perm ile EB2 veya EB3 yollarının daha güvenli ve hemen hemen aynı sürede sonuca ulaşılabildiğini geçtiler.

  • Yasaklı

    FreeWoRLD Bilgiler için çok teşekkürler altın degerinde bizler için. 🙂


  • @FreeWoRLD 4 yıllık Muhasebe mezunuyum ve 12 yıldır Mali Müşavirlik yapıyorum acaba EB2 kategorisinden başvuru yapmalımıyım?

  • ⭐⭐⭐

    @sefer-çavuş Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    @FreeWoRLD 4 yıllık Muhasebe mezunuyum ve 12 yıldır Mali Müşavirlik yapıyorum acaba EB2 kategorisinden başvuru yapmalımıyım?

    Basvuruyu siz yapmiyorsunuz, isletme yapiyor. Gocmenlik avukatligi burosu bir cok detaya gore kendileri karar veriyor. Kisacasi sizin seciminize pek bagli olmuyor, sadece durumunuz ve ozellikleriniz kategoriyi belirliyor.



  • @freeworld EB-2 başvurusunu kendiniz yapabilirsiniz. Avukata dahi gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kerem-taptı Eger ABD'de calisma vizesine sahipseniz sonrasinda EB3 yaptiginizda AOS yapabilirsiniz. Ama eger bir vizeniz yoksa Consular Processing yapmalisiniz. Hicbir vizeniz olmadan direkt EB3'ye basvurmak biraz zorlayici bir yoldur diye tahmin ediyorum ama imkansiz degil.

    Istatistiklere gore konsolosluklarda EB1 ya da EB2'ya kiyasla, sayica daha fazla EB3 vizesi veriliyormus:

  • ⭐⭐⭐

    @ozzy1903 Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    @freeworld EB-2 başvurusunu kendiniz yapabilirsiniz. Avukata dahi gerek yok.

    Bir önceki yazımı biraz eksik yazmışım;

    Elbette kendiniz başvurabilirsiniz. Avukatada ihtiyacınız yoktur. Fakat, demek istediğim bu denli kompleks göçmenlik başvurularında kendinizin karar verip başvuru yapmanızdan ziyade göçmenlik üzerine yoğunlaşmış avukatlık büroları aracılığı ile özellik ve durumunuza göre başvuru türüne karar verilmesi daha doğru olacaktır şahsi fikrim.
    Bir üstte yazdığım bu konuya bir örnek. Ben Türkiye’deyken EB1-C kategorisine birebir uyan biriydim. Tek şüphe dahi bırakacak bir yanı yoktu ve internetteki bütün kaynaklarda 8-9 ay içerisinde GC alabileceğiniz yazmakta. Fakat, çalıştığım şirketin avukatlık bürosu ile görüşmelerim sonrası EB1-C’nin EB3 kategorisinden daha kısa sürmeyeceğini ve reddedilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu öğrendim. Ne kadar şartlar uysada, özellikle son gelişmelerden ötürü hiç kimseye önermediklerini ve başvuru yapmadıklarını belirttiler. İşte bu tarz yönlendirmeler ve güncel bilgiler maalesef internette araştırmakla pek ulaşılamıyor.


  • @crazycells Yanıtın için teşekkürler

    Çalışma vizesine sahip değilim şuan sadece Turist vizem var sırf süreci ordan yönetmek için Dil okuluna yazılsam F1 Vizesini EB3 için AOS yapabilirmiyim ? EB3 için aos başvurum o anki statüm F1 olduğum için reddedilir mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kerem-taptı Employment Based Green Card (Is sponsorluguyla Green Card almak) içinde söyledi:

    @crazycells Yanıtın için teşekkürler

    Çalışma vizesine sahip değilim şuan sadece Turist vizem var sırf süreci ordan yönetmek için Dil okuluna yazılsam F1 Vizesini EB3 için AOS yapabilirmiyim ? EB3 için aos başvurum o anki statüm F1 olduğum için reddedilir mi ?

    amaciniza uygun olmayan vizeleri almanizi tavsiye etmem, her seyi kuralina gore yapmaniz sorunlarla karsilasmanizi engeller.

    Sadece sureci ABD'de gecirmek icin F1 vizesi almamalisiniz, cunku bu vize bu amacla verilmiyor; ama eger F1 vizesiyle ABD'de bulunuyorsaniz ve is teklifi yapildiysa o durumda EB3 surecine baslayabilirsiniz. Bunun cok kolay olmadigini unutmayin, bu vizelerin hepsinin sartlari farkli ve hepsine de uyuyor olmaniz lazim. Misal is teklifi su an yapildiysa, ve sonra F1 vize basvurusu yaparsaniz, ilerde Green Card surecinde F1 vizesini alirken konsolosu yaniltici cevap verdiginiz dusunulup, amacinizin en basindan beri gocmenlik olduguna kanaat getirip sorun cikarabilirler.


  • Merhaba sayın FreeWorld Fatih bey, mail adresi paylaşabilirmisiniz?

  • ⭐⭐⭐

    Merhaba sayın @tarik Bey, eğer çok özel değil ise, diğer ziyaretçilere referans ve bilgi olması açısında varsa sorunuzu rica etsem buradan sorabilir misiniz?


  • Sayın @FreeWoRLD fatih kardeşim,
    Youtube da L1 ile ilgili videonuzu izledim güzel bir paylaşım yapmışsınız, tebrikler.
    Mail adresi ulaşabilirsiniz diye bilgi paylaşımında bulunmuşsunuz, video altında mail adresi bulamadım 😞
    burada detaylı yazma şansım yok, İlerki zamanlarda forumda sizinle görüştükten sonra bilgi paylaşımınız olabilir ama şuan için sizin için sakıncası yoksa özelden sohbet yazarsanız özel konu olarak görüşmek isterim.
    Saygılarımla.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tarik L1 vizesiyle ilgili sorularinizi su konuda sorabilirsiniz sayin @tarik , boylelikle bilen herkes yardimci olabilir.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/104/l-şirket-i̇çi-transfer-vizesi


  • Merhabalar,

    EB-3 ile ilgili birkaç sorum olacak, umarım doğru başlığa yazıyorumdur 🙂

    ABD'de, çeşitli unskilled pozisyonlar (production line, chicken plant, housekeeping vs.) için, ücret karşılığı iş teklifi bulduğunu iddia eden placement firmaları var.
    Forumda ya da tanıdıklarınız içerisinde, bu firmalardan hizmet almış ve başarılı bir şekilde iş teklifi ile green card'a kavuşmuş kişiler var mı acaba?

    Yukarıdaki soruyla bağlantılı olarak; ABD'ye turist vizesi ile gidip, kendi imkanlarıyla işverenler ile birebir iletişim kurarak, unskilled bir pozisyon için iş teklifi alabilmiş kimseler bulunuyor mu?

    EB-3, biz Türk vatandaşları için "current" durumda ve bunun iyi bir gösterge olduğunu düşünüyorum. Anladığım kadarıyla, Hindistan, Çin ya da Kore vatandaşı iseniz bekleme süreniz çok daha uzun. Durum böyle olunca, Türkiye'de görece rahat bir işte 5 para kazanmak yerine, ABD'de legal ve kalıcı olmak kaydıyla daha zorlayıcı bir pozisyonda 2 para kazanmayı her defasında tercih edecek birisi olarak merak ettiğim konu bu iş tekliflerinin nasıl alınıyor oluşu.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.


  • Merhaba @FreeWoRLD ,

    Meslegi fashion designer olan ve 10 yillik bir tecrubeye sahip biri hangi vize türüne nasil basvurmali sizce ?

    Tskler


Benzer Başlıklar

  • 25
  • 14
  • 920
  • 35
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

123
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum